RSS

Eken


Några höjdpunkter VT17

Publicerad: 2017-06-13 14:58

Sedan februari månad har vi hunnit med en hel del. Vi har valt att samla några av höjdpunkterna i ett bildspel som ni kan se längre ner i texten. 

Under vårterminen har vi fortsatt jobba i vårt tema "Den magiska skogen" som vi avslutade med en vernissage på Kulturskolan i Ystad. Klassen har också varit på utflykter, så som Magiska Eken. Tillsammans med grunskolan hade vi minigolf och bowling på elevens val.

Nu laddar vi för fullt inför skolavslutning och sommarlov! 

 

https://youtu.be/H0jrO3F-MNU


Februari

Publicerad: 2017-03-17 12:59

I februari månad har vi bland annat firat Elin som fyllt år och det gjorde vi med ett disco. Vi har även firat alla hjärtans dag där eleverna fick pyssla och skriva egna kort. 

Utöver den vanliga undervisniningen har vi hunnit med två utflykter. Den första tog oss på ett studiebesök till Ystads Brandstation. Eleverna fick en rundtur på brandstationen för att få se vad barndmännen och ambulandspersonalen gör när de inte har någon utryckning. Vi fick se olika fordon som fanns på brandstationen. Eleverna fick provsitta i en av brandbilarna och även en fyhjuling som fanns i garaget. En av barndmännen visade hur det kunde se ut när de bytte om till sina kläder och hur de såg ut när de var på utryckning. De förklarade också vad barndman var för yrke och vad det innebär att jobba inom räddningstjänsten. Två personal från ambulansen var också på plats och visade oss hur en ambulans såg ut på insidan. De berättade hur deras yrke fungerade och hur en arbetsdag kunde se ut för dem. Eleverna fick titta och känna på olika verktyg och saker som fanns i de båda utryckningsfordonen och hela besöket var väldigt uppskattat. 

brandstationen

brandstationen

brandstationen

ambulans

ambulans

Vi tackar all inblandad personal för ett fantastiskt studiebesök! Både elever och personal från Skogen 1-6 på Edvinshem tyckte det var spännande. 

Vår andra utflyck var till Ystad Teater. Där vi fick gå och se föreställningen Piratskatten som sattes upp av kulturskolan i Ystad. Det var teater med sång och dans där även publiken fick sjunga med. Vi hade fått några sånger sedan innan som vi hade övat på inför föreställningen och eleverna tyckte det var kul att känna igen sångerna. Vi tackar för en fin och rolig föreställning!

piratskatten

Under mars månad kommmer vi få en hel del besök. Vi kommer också att ha en utedag på Marietorps Naturskola där vi ska diskutera och lära oss mer om begreppet Hållbar Utveckling och vad det innebär. Det kommer också att bli en halvdag med tema Grön Flagg där eleverna gjort egna spel av återvinningsmaterial och vi ska ha olika aktiviteter samt fira att vi fått vår gröna flagg. 


Januari

Publicerad: 2017-03-17 10:45

Under terminen kommer vi fortsätta med vårt tema Den magiska skogen och börja introducera djungelns djur. Vi kommer även fortsätta arbeta med forntiden och ta oss framåt längs vår tidslinje.

Första veckorna på terminen hann vi med en julgransplundring och att slå sönder det pepparkakshus som satt ihop innan jullovet. Eleverna fick sedan smaka på pepparkakshuset sen. 

pepparkakshus

Under en bildlektion fick eleverna konstruera egna snögubbar. Detta med hjälp av flörtkulor och små träpinnar. Till dekor användes plasthattar, tyg och tuschpennor. 

snögubbar

I slutet på januari skulle vi besöka Västervångskolan, där hade Elisabeth bjudit in en hemlig gäst. Eftersom elverna tillsammans med Elisabeth skulle börja utforska olika musikgenrer hade Elisabeth bjudit in en hemlig gäst i just detta syfte. Gästen var Peter Tingne och han visade eleverna vad Blues var för något. Han hade med sig gitarrer av olika slag och spelade lite olika bitar för oss. Mycket uppskattat av alla elever och även personal. 

PT

blues


Tillbackablick

Publicerad: 2017-02-02 07:52


GOD JUL!

Publicerad: 2016-12-20 12:20


Oktober

Publicerad: 2016-11-16 12:24


Träd

Publicerad: 2016-09-12 15:09


Marietorp

Publicerad: 2016-08-24 15:25