Och så blev det 2020

Publicerad: 2020-01-15 10:31

Hösten försvann i ett jordskred av jobb, idéer, bokprat, lektionsupplägg, ytterligare rekrytering till vår skolbiblioteksenhet och inköp av mängder av böcker till skolorna för bidragspengar... och det jag hela, hela tiden fick lägga längre ned i prioriteringslistan (läs: gula post-it-lappar fullklottrade med dagens måsten insatta i min väldigt analoga papperskalender) var kärleksfull hantering av skolbibliotekens hemsida. Jag skröt i förra inlägget (från september!) att här skulle fyllas med lektionsidéer och annat, men det har alltså inte blivit gjort. Inte heller har jag bloggat. Men den där cykeln jag skrev om, den har blivit flitigt utnyttjad minsann. Alla klasser på skolorna vi jobbade mot under hösten har fått bokprat ute i klassrummen av mig, utöver all den verksamhet Susanne och Turid har dragit igång.

Nu har jag pausat bokpratandet ett tag, för att få tid för just sådant som att fylla hemsidan med användbar information för alla pedagoger (och oss själva). Och nu ska här alltså bli ordning på torpet. 

Det första jag gjorde när jag nu öppnade publiceringsverktyget för hemsidan var att uppdatera våra kontaktuppgifter. Vi har sedan 7 januari fått en ny medarbetare, och välkomnar Malin Gunnarsson till vår skolbiblioteksenhet! Malin ska arbeta på Köpingebro skola (tillsammans med Turid), Löderup skola, Svarte skola och Edvinshemsskolan, och vi bombarderar just nu hennes liv med saker hon behöver kunna, saker hon behöver bära på och framför allt: böcker hon behöver läsa. (Carolina: "... och de här MÅSTE du läsa, och det här är en bra bok om vänskap, och du kan bara inte gå runt bland mellanstadieelever utan att ha läst PAX-böckerna. Kolla! Första boken i serien står inne här, ta med den i boktraven också!" Malin: "...ungh...")

Kategorier: hemsidan, skolbiblioteksvardag

Kommentarer

Kategorier