Mer information om Väderleksvägens särskilda boende

Mål och inriktning

Väderleksvägens särskilda boende är ett öppet boende. Här möter vi personer från Trygghetsboendet på aktiviteter eller kanske vid spaanläggningen eller i restaurangen. Vi jobbar med ett rehabiliterande synsätt.

Boendemiljö

Väderleksvägens särskilda boende är nybyggt för dig som vill bo modernt och bekvämt. Lägenheterna har hög standard med genomtänkt materialval och modern design. Genomgående är huset utformat för största framkomlighet med till exempel hiss från markplan och jämna ytor. På bottenplan finns en restaurang. På andra våningen finns en spaavdelning med bubbelbad och ett uterum samt en lokal som disponeras av frisör och fotvård. Planteringen bakom huset är en trädgård med upplevelser för alla sinnen och små gångstråk för att möjliggöra kortare promenader. På tredje våningen finns ett aktiveringsrum med pentry som kan hyras för aktiviteter övrig tid disponeras lokalen av aktivitetssamordnaren. På samma våning finns också ett badkar med lyftanordning.

Kost och måltider

Maten lagas av restaurang Väderleken och erbjuder god husmanskost med vissa moderna inslag. Maten erbjuds i olika konsistenser och med möjlighet till extra energirik kost, allergianpassad kost med mera. Maten serveras i matsalarna på respektive enhet, men du kan också välja att äta din lunch i restaurangen. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer och serverar tre huvudmål och tre mellanmål per dag.

Aktiviteter och rehabilitering

Det finns tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut som regelbundet kommer till våra enheter. De upprättar träningsprogram för dem som är i behov av detta och handleder personalen på enheterna att tillsammans med brukaren fullfölja programmet.

Vi erbjuder också dagligen aktiviteter tillsammans med de boende på trygghetsboendet. Dessa aktiviteter organiseras av Väderleksvägens aktivitetssamordnare. På enheterna erbjuds även individuella aktiviteter som du planerar tillsammans med din kontaktman. Du kan också prova vårt bubbelbad eller vårt lilla badkar.

Omvårdnad enligt Hälso- och Sjukvårdslagen

På vardagar, dagtid, finns en sjuksköterska på boendet. På kvällar, nätter och helger ringer vi efter hemsjukvårdens sjuksköterska vid behov. Husläkare gör hembesök en dag per vecka om du blir sjuk. Vid akuta sjukdomsfall får du besöka sjukhuset.

Sjuksköterskans telefonnummer är 0411-57 89 38

Publicerad 2020-01-14, Uppdaterad 2022-06-02