2009_011.jpg

Upptäck Ystad

Har du tänkt på att man kan bo ett helt liv på en plats utan att ha sett alla vackra byggnader, gator och pärlor. För dig som är här på besök finns det alltså mycket att upptäcka, precis som hemma hos dig!

Är ni på genomresa i Ystad kan ni njuta av en vandring i er egen takt genom korsvirkesstaden. Det tar runt 1-1.5 timmar att gå i lagom tempo. I vår broschyr "Vandring genom Ystad" blandas yngre och äldre historia på ett lättsamt sätt. Den finns att hämta på Ystad Visitor Center. Passa på att äta något gott, fika eller kanske lunch. Du kan också använda den interaktiva kartan Stadsvandring i Ystad.

Per helsas innergård

Har du deckarblod i ådrorna kanske du vill vandra runt i Wallanders fotspår. Den här turen tar lite längre tid om du väljer att gå hela men det går att ta delar av den också i samband med att du går stadsvandringen. 

Wallanderbakelse

Stannar ni över natten? Härligt! Det är bara att lägga till en rundtur till någon av våra konsthant-verkare och gårdsbutiker och en vandring i något av våra naturreservat. Vill ni inte åka iväg har Ystad Sandskog fina skogsvägar att erbjuda, eller en mindre strand väster om Ystad på gångavstånd. Vilken underbar minisemester ni fick nu!

Svartskylle

Fick ni blodad tand är ni varmt välkomna tillbaka. Här i och runt Ystad hittar du en teater från 1894,  en djurpark, stränder, ett kloster, caféer, Dag Hammarskjölds Backåkra och inte minst Kåseberga med Ales stenar. 

Ales stenar

 

Publicerad 2022-07-03, Uppdaterad 2024-06-17

Artikel i The Travel Magazine

korsvirke ystad

Travel Magazine frågade journalister, skribenter, fotografer med flera om Sveriges charmigaste städer.
- Ystad är en av dem.

Läs artikeln här.

Walk Ystad

Du kan använda "WalkYstad" och inspireras av för att navigera dig runt på en vacker stadspromenad. Dela gärna med dig bilder via instagram från dina promenader i Ystad antingen från dessa eller andra platser. Använd dig av #walkystad #ystadskommun #ppystad

Gympasko