FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer

Ystadmodellen genomfördes på Alnarpsgården

FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer

Den 28 april bjöd Hållbar Utveckling Skåne in till en halvdag på Alnarpsgården för att genomföra steg i i Ystadmodellen. Satsningen är en del av projektet ”Vägar till hållbar utveckling” som finansieras av Tillväxtverket och Region Skåne.

Bakom inbjudan stod Burlöv, Kävlinge, Staffanstorp och Nyföretagarcentrum Syd.

Smörgåsbordet växer

Precis i linje med konceptet inleddes förmiddagen med mingel bland de 17 utställarna för att visualisera de 17 hålbarhetsmålen.

Först ut i programmet var Frida Gothnier Leander, hållbarhetsstrateg på Malmö som föreläste under rubriken "hur kan jag arbeta och utveckla mitt företagande kopplat till de globala målen" Sedan var det dags för Caroline Düberg-Martinsson, Elis Sverige att föreläsa om hur företag kan integrera och få draghjälp av de globala hållbarhetsmålen.

Alla ca 80 deltagare var på förhand uppdelade och efter de två föredragen var det dags för diskussioner kring borden utifrån på förhand angivna frågeställningar. Det blev massor av spännande dialoger och sorlet i rummet talade sitt tydliga språk av engagemang.

Efter lite mingel och nätverkande var det sedan dags för sista föredraget, där Godsinlösen berättade om sin affärside och affärsutveckling under rubriken - En hållbar affär.

Det är ännu inte bestämt om Hållbar Utveckling Skåne ska projektleda resterande fyra steg i Ystadmodellen men vi kan konstatera att steg ett blev precis så bra som vi visste att det skulle bli.

Vi vet att vårt koncept fungerar. Genom att dela med oss skapar vi tillsammans ett smörgåsbord av oändlinga möjligheter samt växlar upp takten i linje med Agenda 2030.

Det var en stolt processledare från Marknad och Näringslivsavdelningen i Ystads kommun som fanns på plats i Alnarp och som åkte därifrån fylld av energi!

Den här satsningen är en del av projektet ”Vägar till hållbar utveckling” som finansieras av Tillväxtverket och Region Skåne.   

 

Hållbar Utveckling Skåne_ystadmodellen

Publicerad 2022-02-15, Uppdaterad 2022-09-02