Detta är Ystadmodellen

Ystadmodellen en konkret vägledning som steg för steg visar hur ni kan arbeta för att skapa förutsättningar för affärsutveckling, genom att se de globala målen som ett smörgåsbord för nya affärer.

Vi vet att konceptet fungerar. Nu vill vi dela med oss av vårt sätt att arbeta!

Under 2018-2020 genomfördes ett kommungemensamt projekt med fem arrangemang under konceptet "FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer" Dessa fem arrangemang har sedan lett fram till Ystadmodellen, en tydlig vägledning som steg för steg beskriver de fem stegen.

Vägledningen är fri att använda och riktar sig främst till kommuner och organisationer som vill skapa förutsättningar för näringslivet i linje med Agenda 2030. Ystadmodellen kan genomföras hur många gånger som helst och kan även appliceras i det förvaltningsövergripande arbetet eller för att skapa förutsättningar för en hållbar platsutveckling. 

 

Direktlänk till Ystadmodellen

Så här är vägledningen uppbyggd

  • Bakgrund/historik, inledning, visdomsord på vägen, fördjupningar i projektledarrollen, fördjupad beskrivning av arrangemangen (syfte, mål, resultat..) hur kan man mäta resultat, kommunikation…
  • Referenser från deltagande företag. Vad tyckte vi, resultat av deltagandet…
  • Referenser från arrangörerna
  • Praktisk vägledning –såhär gör du, steg för steg

Ystadmodellen - så här gör du

Ystadmodellen beskrivet i film

Här nedan hittar du varje del beskrivet med en film + att du hittar dokumentation från genomförandet av varje del under genomförda arrangemang I filmen av arrangemang nr 2 bjuder vi dessutom på en blooper

 

 

Publicerad 2022-04-21, Uppdaterad 2023-11-02

Kontakt

Kontakta oss gärna!

Vill ni att vi kommer till er och berättar om konceptet eller vill ni att vi är med när ni startar upp ert arbete? Varmt välkomna att höra av er.

Kontakt: Lotte Nilsson lotte.nilsson@ystad.se

  

Besöksräknare

    

Ystadmodellen

Varför Ystadmodellen?

Målet med konceptet är att skapa förutsättningar för näringslivet genom att visa på områden där man kan hitta konkurrenskraft, hållbar lönsamhet, nya affärer, säkra sin kompetensförsörjning, vara steget före, bidra till generationsmålet och arbeta i linje med FN:s hållbarhetsmål Agenda 2030

Läs mer om varför Ystadmodellen är ett bra verktyg för kommuner och organisationer och varför konceptet FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer varit så lyckat.