uteserverging_3_m_folk.jpg

Mat, dryck och lite shopping på det

I Skåne är mat kultur och inget är viktigare för skåningen än go´ mat! Caféer, bistron och restauranger ligger som ett pärlband längs gågatan, och kring centrala Ystad. Klassiskt blandat med innovativt, exotiskt, vegetariskt och framförallt väldigt gott!

I Ystad är det enkelt att må gott!

Restaurangerna är våra ambassadörer för den skånska maten. Matupplevelserna förmedlar både nytänkande och en genuin skånsk mattradition. De flesta av restaurangerna använder råvaror som i möjligaste mån är lokalproducerade. Det ger en naturlig länk från jord till bord och värnar om den skånska mattraditionen.

Stora och små butiker

De många små personliga butikerna med internationella märken samsas med de större kedjorna i centrala Ystad.

Utbudet överraskar och småstadscharmen får ni på köpet. Här hittar du sydöstra Skånes största shoppingutbud bland alla aktörer som är med i Handla i Ystad, en ideell förening.

Önskar du genuint konsthantverk, finns gallerian för dig i form av Nordens enda välbevarade korsvirkeskvarter, Per Helsas Gård som är fylld med yrkesverksamma konsthantverkare och öppna atlejéer. Konsthantverkarna i Ystad i Jens Jacobsens Hus, bara ett stankast från gågatan, på väg mot Klostret. Textil, skinn, lin, keramik, silver - ja, alla tekniker finns representerade. Inne hos Anja på LerAN´s konsthantverk på Rogges gård hittar du stengods, smide, trä, konst. Allt lokalproducerat!

Publicerad 2023-08-09, Uppdaterad 2024-02-05

Gårdsbutiker och lite till

Österlenkryddor

Förutom utbudet i staden finns det charmiga gårdsbutiker och trädgårdscaféer.
Spännande konst och design och inte minst antikviteter - allt nära och runt Ystad.

Österlen.se
Konstrundan
Österlen Lyser

kaffekopp