uteserverging_3_m_folk.jpg

Mat och dryck

I Skåne är mat kultur ..och inget är viktigare för skåningen än go´ mat! Caféer, bistron och restauranger ligger som pärlband längs gågatan, och kring centrala Ystad. Klassiskt blandat med innovativt, exotiskt, vegetariskt och framförallt väldigt gott!

 

Restaurangerna är våra ambassadörer för den skånska maten. Matupplevelserna förmedlar både nytänkande och en genuin skånsk mattradition. De flesta av restaurangerna använder råvaror som i möjligaste mån är lokalproducerade. Det ger en naturlig länk från jord till bord och värnar om den skånska mattraditionen.

I Ystad är det enkelt att må gott!

De många små personliga butikerna med internationella märken samsas med de större kedjorna i centrala Ystad. Utbudet överraskar och småstads-charmen får ni på köpet.

Önskar du genuint konsthantverk, finns gallerian för dig i form av  Nordens enda välbevarade korsvirkeskvarter, fylld med yrkesverksamma konsthantverkare och öppna ateljéer. Samt Konsthantverkarna i Ystad i Jens Jacobsens Hus, bara ett stenkast från gågatan i Ystads city, vid Café Bäckahästen på väg mot Klostret. Textil, skinn, lin, keramik, silver– ja, alla tekniker finns representerade.

 

 

 

Publicerad 2019-08-09, Uppdaterad 2020-11-24

Här hittar du lite matiga förslag