Folketingets Transportudvalg stödjer Ystad Hamn

Ystad Hamn var idag på besök i danska Folketinget för att hålla möte med danska trafikutskottet. Syftet med besöket var att få hjälp av de danska politikerna för att uppmärksamma de svenska kollegorna i Riksdagen och Region Skåne på frågan om bättre infrastruktur i och omkring Ystad.

Det var en glad VD för Ystad Hamn som, tillsammans med Eva Bramsvik-Håkansson, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen i Ystad, kom ut från mötet med det danska trafikutskottet.

”Vi fick bra respons på våra frågor och ett starkt stöd från de danska politikerna. Utskottet kommer nu att ta kontakt med trafikutskottet i Riksdagen samt politikerna i Region Skåne. Dessutom kommer de be den danska transportministern att kontakta vår svenska infrastrukturminister Anna Johansson. Jag kunde inte vara mer nöjd än såhär med dagens möte”, sa Björn Boström, VD på Ystad Hamn Logistik AB.

Hamnen har nu planer på att besöka Riksdagen för att lyfta frågan ytterligare och ser Folketingets stöd och planer på att nå ut till svenska politiker som en hjälp framöver med att sätta infrastrukturen i regionen på agendan. Hamnen hoppas även kunna träffas med svenska politiker för att diskutera de rådande gränskontrollerna mellan Sverige och Danmark som har haft en negativ inverkan på trafiken till Bornholm.

Björn Boström och Eva Bramsvik-Håkansson intervjuas efter sitt möte med danska trafikutskottet

Publicerad 2016-01-28