Riksdagsledamöter besöker hamnen

Ystad Hamn välkomnade två moderata politiker under tisdagen den 16 april. Jessika Roswall, partiets nya trafikpolitiska talesperson, och Anders Hansson, sjöfartspolitisk talesperson, fick under sitt studiebesök information om hamnen och en rundtur i densamma för att visa var de planerade färjelägena kommer att byggas.

Under sitt studiebesök fick riksdagsledamöterna information om hamnens verksamhet och rekordstatistiken från de senaste fyra åren. Dessutom åkte besökarna, i sällskap av hamnens VD Björn Boström, på en rundtur i hamnen som snart står inför stora förändringar.

”Den 2 maj tar vi första spadtaget för våra två nya färjelägen, vilka beräknas vara klara i slutet av nästa år. Baserat på att hamnverksamheten går bra, och att Polen som står för en majoritet av godstrafiken genom hamnen beräknas få en ännu starkare ekonomi, är det helt centralt att vi får en utökad kapacitet i Ystad Hamn”, säger Björn Boström.

För Jessika Roswall, vald i Uppsala läns valkrets, var det första officiella besöket i Ystad Hamn, men skåningen Anders Hansson är väl bekant med Ystad Hamn och deltog senast på hamnens infrastrukturkonferens med temat ”Framtidens infrastruktur”. Båda riksdagsledamöterna sitter i Trafikutskottet och hanterar frågor om transport och sjöfart på daglig basis.

”Det är oerhört viktigt för Ystad Hamn att hålla våra politiker på lokal, regional och nationell nivå informerade om hamnens utveckling – bara på så sätt kan vi få till stånd förändringar. Nästa stora utmaning för hamnen är att förbättra landinfrastrukturen och mer specifikt väg E65 genom Ystad, som redan idag är underdimensionerad för den mängd trafik vi ser. Med tanke på de ökningar som prognoserna visar är det här en prioriterad fråga som vi gärna vill informera politikerna om, och som vi redan har arbetat med under en längre period”, avslutar Björn Boström.

Riksdagsledamöter på besök i Ystad Hamn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Från vänster: Jessika Roswall (m), Björn Boström VD Ystad Hamn, Anders Hansson (m)

Publicerad 2019-04-18, Uppdaterad 2019-05-07