Riksdagspolitiker pratar hamnutveckling för hela regionen

Den 12 oktober var de socialdemokratiska riksdagsledamöterna Annelie Karlsson och Anna Wallentheim på besök i Ystad Hamn. På agendan stod förbättring av infrastrukturen till hamnen för att få till en förändring som är till nytta för hela regionen.

Vid besöket vägleddes de bägge riksdagsledamöterna i hamnen av Ystad Hamns VD, Björn Boström. Efter en rundtur i hamnen fick de möjlighet att diskutera utvecklingen i regionen och hur en förbättrad infrastruktur kan gynna inte endast Ystad utan hela Skåne.

”Det finns frågor och infrastrukturproblem som måste ses över för att kunna utvecklas och detta är såklart en utveckling som är viktigt även för vår valkrets, Skånes norra & östra kommuner. Därmed kändes det både roligt och viktigt att vi fick till denna träff.” sa Anna Wallentheim vid gårdagens besök.

Ystad Hamn är Sveriges tredje största passagerarhamn; i fjol reste 1.775.083 passagerare från Ystad till Świnoujście i Polen och Rønne på Bornholm. Även antalet lastfordon och godsvolym har de senaste åren nått nya rekordnivåer. Att kunna ta emot ännu fler passagerare, bilar och lastbilar är till nytta inte endast för hamnen och Ystad utan för hela regionen. Ett ökat samarbete med rederier från Polen och Danmark kan leda till mer handel i regionen och att fler arbetstillfällen skapas.

”Det finns stora möjligheter för hela regionen att dra nytta av den ökade mängd handel och arbetstillfällen i Skåne som kommer med en ökad trafik från Polen och Bornholm. För att vi i hamnen ska kunna ta emot framtidens resenärer ska det till att infrastrukturen runt hamnen förbättras. Detta kräver bred politisk enighet, därför är det glädjande att kunna välkomna politiker från olika partier och valkretsar till hamnen för att diskutera frågan. De politiker vi har träffat har varit eniga om att hamnen är viktig för hela regionen och att vi tillsammans måste ta krafttag för att utveckla infrastrukturen” sa Björn Boström, VD Ystad Hamn.  

Med vid gårdagens besök fanns förutom riksdagsledamöterna Annelie Karlsson (S) och Anna Wallentheim (S) även Kaj Jönsson (S) Kommunfullmäktiges ordförande samt Roger Jönsson (S) Ordförande i Kommunstyrelsens Hamnutskott.

Från vänster Björn Boström, verkställande direktör Ystad Hamn, Anna Wallentheim, Annelie Karlsson, Kaj Jönsson och Roger Jönsson.

Publicerad 2015-10-14