Suzanne Svensson från Riksdagens Trafikutskott på besök!

Tisdagen den 24 juli 2018 gjorde Suzanne Svensson (S), ledamot i Riksdagens trafikutskott, ett studiebesök i Ystad Hamn.

Under tisdagens besök i Ystad Hamn stod en rundtur på schemat, samt en genomgång av hamnens verksamhet och betydelse både för Ystad och resten av Sverige. Med på mötet var Björn Boström, VD för Ystad Hamn och Kaj Jönsson, styrelseordförande.

Som den tredje största färjepassagerarhamnen i Sverige utgör Ystad Hamn en mycket viktig del av Sveriges gods- och passagerarflöde till och från landet. Hamnen står inför en expansiv fas och de rederier som trafikerar Ystad Hamn ser mycket positivt på att utvecklas tillsammans med hamnen och dess framtidsinvesteringar.

”Utvecklingsplanerna utgör ett viktigt strategiskt steg för hamnens och staden Ystads framtida verksamhet och ställer i sin tur högre krav på infrastrukturen som omger hamnen. Den nuvarande infrastrukturen är inte långsiktigt hållbar och vi är glada över att få möjlighet att lyfta denna fråga under Suzanne Svenssons besök”, säger Björn Boström.

 

Från vänster: Björn Boström, VD Ystad Hamn, Suzanne Svensson (S), ledamot i Riksdagens trafikutskott och Kaj Jönsson, styrelseordförande Ystad Hamn.

Publicerad 2018-07-25