Ystad Hamn fick ytterligare politiskt besök

Intresset för Ystad Hamn ökar bland politikerna. Efter senaste tidens täta besök av svenska politiker var det på måndagen dags för ytterligare ett besök. Denna gång välkomnade Ystad Hamn Annelie Karlsson (S) och Kerstin Nilsson (S) till hamnen.

De båda riksdagsledamöterna hade tagit sig tid att besöka Ystad Hamn för att lära sig mer om hamnens framgång samt öka sin förståelse för hamnens utmaningar. Björn Boström, verkställande direktör för Ystad Hamn, välkomnade de skånska riksdagsledamöterna Annelie Karlsson (S) och Kerstin Nilsson (S) som båda två tidigare har visat stort intresse för hamnen. Både Annelie och Kerstin kandiderar åter till riksdagen inför valet den 14 september och Kerstin är bland annat suppleant i trafikutskottet.

”Det är glädjande för mig att välkomna två framstående, opinionsbildande politiker till hamnen idag. De har båda två intresserat sig för Ystad Hamn tidigare och att de idag fått se hamnen med egna ögon är förstås både nyttigt och utvecklande för båda parter”, sa VD Björn Boström om besöket.

Under den guidade turen i hamnen berättade Björn Boström bland annat om hamnens utveckling, om den lyckade vägen mot att bli Sveriges tionde största hamn samt de utmaningar som hamnen står inför med bland annat ineffektiva in- och utfartsvägar på E65.

Kerstin Nilsson och Annelie Karlsson tillsammans med Björn Boström i Ystad Hamn

Kerstin Nilsson, Annelie Karlsson tillsammans med Ystad Hamns VD Björn Boström

Publicerad 2014-06-02