Se och göra

I Ystad finns det ett stort och varierande utbud av olika aktiviteter, mytomspunna och intressanta besöksmål liksom kulturupplevelser för hela familjen.

 

Sök aktiviteter och evenemang i sydöstra Skåne!

Ta en promenad på stranden eller i skogen!

Ingen annanstans i vårt land torde detta vara mer självklart, med tanke på att Ystads 40 km långa kuststräcka består av härliga sandstränder som lockar hela året. Strax öster om staden ligger Ystads Sandskog. Skogen anlades på inrådan av Carl von Linné, för att skydda staden mot sandstormar.  Stranden med sina långa badbryggor uppskattas av många. Här finns också den långa strandpromenaden med pittoreska badhytter, som ger Ystad en närmast sydeuropeisk badortskänsla.

Att promenera på stranden är ett nöje även när solen inte skiner. Promenadvänliga stigar gör att besökaren kommer nära naturen med dess rika flora och fauna.

Varför inte ta cykeln eller bussen till stranden och Sandskogen istället? Vi har inte mindre än tre cykelvägar att välja på i Ystad! En i Sandskogen, en längs Österleden och en längs stranden. Vet du att det även finns tre busslinjer som du kan välja mellan: linje 5, 322 (endast sommar) och 570. Om du är osäker på hur man betalar för resan, ring gärna Skånetrafiken på 0771-77 77 77.

Publicerad 2013-12-06, Uppdaterad 2020-11-11

Fiske

Ystad och Österlen har en lång och fantastisk kust som ger goda möjligheter till fiske. Man fiskar öring men även torsk, horngädda och flundra. Du kan också gå på guidade fisketurer med båt. Här kan du läsa mer om fiskevatten runt Ystad.

Klicka här för information om regler för fritidsfiske.

Allemansrätten

Känner du att du behöver uppdatera dig ang Allemansrätten? Här kan du läsa mer. Allemansrätten - information

För barn på besök i Skåne

Välkommen till Barnens Skåne. Här kan du läsa mer om vad du kan göra som barnfamilj när du är på besök.