Huvudbild_webb_lekplats.jpg

För Barn - kom och ha kul!

Vad ska vi hitta på! Jag har tråkigt! Kan vi inte göra något! Klart att ni ska hitta på något och i Ystad med sin närhet till stranden och möjlighet att uppleva både stad och natur och spännande besöksmål. Ta tåget eller bussen – ibland behövs det en bil.

Börja ditt besök i Ystad med antingen frukost eller en god fika. Ystad har många härliga caféer att välja på! Allt på lagom promenadavstånd.

Ta en promenad till Norra Promenaden, en härlig park med lekplats, rinnande vatten, blommor och träd och mycket plats för den som har spring i benen. Ät på restaurangen eller ta en korv och glass i kiosken som angränsar till parken. Titta på vår lekplatskarta över staden för att hitta andra roliga ställen att besöka. 

I början av Ystad Sandskog ligger Midsommarängen där du också hittar en stor lekplats. Här finns också grillplats och du är jättenära stranden. 

Regnar det är ett besök på Ystad Studios Visitor Center perfekt. Här kan du till exempel göra animerad film och klä ut dig och åka iväg i Pax rymdskepp. Är du mer filmsugen ligger Cinema 3 på vårt gamla regementsområde precis som Ystad Studios Visitor Center. Vet du om att i Ystad finns det ett gammalt kloster där det har bott munkar. Idag är det ett museum och har en spännande historia. Byggnaden är imponerande!

Under hela året har badet på Ystad Arena öppet och under sommaren kan man bada i bassäng utomhus i Nybrostrand. Men glöm inte att vi har härliga sandstränder längs med hela Ystads kust. 

pax YSVC

Under sommaren finns det möjlighet att både åka med Lilla Tåget och har du tur kan du följa med i frivillige BergningsCorpsens gamla brandbil som kör stadsturer. Lilla Tåget startar på Österportstorg och "Frivilligans" turer startar från Stortorget. Att åka till Ales stenar i Kåseberga är ett härligt äventyr. Uppför backarna, en tur på 800 meter, och du är framme vid det häftiga monumentet. Tänk på att du får inte klättra på stenarna. På vägen mot Sandhammaren ligger Hagestads naturreservat. Här hittar man en spännande gles skog med små, knotiga ekar. Läs mer om våra badstränder under våra härliga sandstränder.

 

Hoppas att vi ses!

Publicerad 2023-01-26, Uppdaterad 2024-05-13