15127606-rullstolsbunden-med-assistent.jpg

Tillgänglighet i Ystad

Att vistas, och röra sig i Ystad med funktionsvariation. Du skall alltid känna dig välkommen som besökare i Ystad. Här är en guide för dig som har en funktionsvariation med information som kan göra ditt besök lite lättare.

Boende

Det finns ett utbud av tillgängliga hotell i Ystad. De gör sitt bästa för att vara tillgängliga ur alla aspekter. Innan du bokar kan det vara bra att kontakta hotellet angående just dina behov för bästa service.

Besöksmål

De offentliga besöksmål som finns i Ystad som teatern, bibilioteket, klostret och konstmuseet är tillgänglihetsanpassade för alla och lätta att besöka. På aktörernas egna hemsidor brukar det finnas mer detaljerad information om tillgänglighetsanpassning.

Buss

Att åka buss ska inte vara några problem oavsett vilken funktionsvariation du har. Gå in på Skånetrafiken och läs mer om tillgänglighet på bussar och tåg.

Bad

Vid Ystad Saltsjöbad och vid Sandhammaren finns det möjlighet att ta sig närmre havet då där finns bryggor. Men innan du besöker en offentlig badplats kan det vara bra att ta reda på om det passar just dig. På Ystads Arena finns det en multibassäng, läs mer på badets hemsida. 

Barn

Karta över tillgängliga lekplatser

Offentliga toaletter

För rullstolsburna finns på Stortorget, på baksidan av gamla rådhuset samt vid Norreportskiosken och vid kiosken på Österportstorg. 

Publicerad 2023-11-11, Uppdaterad 2024-06-10