41420816-sustainable-business-success.jpg

Samverkan med Miljöbron

Utveckla ditt miljö- och hållbarhetsarbete kopplat till din tillväxtplan med hjälp av universitetsstudenter

Utveckla ditt miljö- och hållbarhetsarbetet med hjälp av universitetsstudenter

Välkommen till Gamla Rådhuset i Ystad den 1 mars kl. 8.30
(möjlighet finns att delta digitalt)

Genom ett nytt samarbete mellan Ystads kommun och den ideella organisationen Miljöbron Skåne ges nu företag inom Sydöstra Skåne unika möjligheter att få kostnadsfri hjälp för att lösa utmaningar som verksamheten står inför eller ta tag i något ni länge velat göra men kanske inte själva har tiden till.

Miljöbron Skåne hjälper till att forma projektbeskrivningar utifrån era frågeställningar, rekryterar studenter och coachar både er och studenterna genom projektet, från uppstart till slutpresentation.

 

Vad är Miljöbron?

Sedan Miljöbron Skåne startades 2011 har 1700 studenter hjälpt mer än 500 verksamheter runt om i Skåne med frågor som berör allt från vilken miljöpåverkan som företaget ger upphov till samt förslag på hur man kan minska denna, analyserat vilka av FN:s globala hållberhetsmål som är mest relevanta för verksamheten, genomfört enklare logistikutredningar, tagit fram marknadsföringsstrategier, jobbat med produktutveckling inom livsmedelsbranschen och mycket, mycket mer.

Studenterna kan se på er verksamhet med nya ögon, bidra med den senaste kunskapen, engagemang och innovativa tankesätt. Samtidigt får de möjlighet att praktisera sina kunskaper och knyta kontakter i näringslivet. En win-win helt enkelt.

Du kan du läsa mer på www.miljobron.se/skane   

 

Låter detta intressant för ditt företag?

Vi kommer att kunna erbjuda ca fem projekt (beroende på omfattning) De projekt som väljs ut sker i samråd med Miljöbron och studenterna. Företag inom hela Sydöstra Skåne är välkomna att anmäla intresse. Samarbetet görs inom koncepetet FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer.

  • När? Välkommen på informationsträff den 1 mars kl. 8.30
  • Var? Gamla Rådhuset, Stortorget Ystad (finns möjlighet att delta via länk)
  • Hur? Anmäl dig till lotte.nilsson@ystad.se

 

miljobron_rgb_kol

Publicerad 2022-01-27