Sånger i juletid - Helen Sjöholm & Anna Stadling

Sånger i juletid - Helen Sjöholm & Anna Stadling

Helen Sjöholm och Anna Stadling tar med sin gnistrande julsuccé ut i landet - ”Sånger i juletid” “En perfekt balans mellan det juliga och det vintrigt melankoliska” och “En julkonsert som lindar in hjärtat i lammull”. Lovorden haglade efter Helen Sjöholm och Anna Stadlings julturné “Snö & marschaller” vintern 2022 och 2023. Nu är vi glada att kunna meddela att duon återkommer med en ny turné även denna jul.


Arena/Plats: Ystads teater

Efter stort biljettryck har vi nu den stora glädjen att meddela att "Sånger i Juletid" med Helen Sjöholm och Anna Stadling dubbleras! Ny föreställning den 29/11 kl. 16:00.

Biljettsläpp 11 september kl 10.00!

 

Helen och Anna föddes med en dags mellanrum på samma BB i Sundsvall och de lärde känna varandra i skolan och i kören de båda sjöng i. Genom musiken växte en stark vänskap fram som följt dem genom alla år och den duo som de skapade som tonåringar har återuppstått i olika omgångar och efter snart 40 år av vänskap och musikaliska möten har Helen Sjöholm och Anna Stadling samlat på sig de sånger som de älskat och levt med alla jular. 

Den 28 november 2024 intar Helen Sjöholm och Anna Stadling Mariakyrkan i Helsingborg med julturnén ”Sånger i juletid” för att sjunga in julen vidare i en rad svenska kyrkor som avslutas I Oskar-Fredriks kyrka i Göteborg den 19 december.

-Vi är så glada att få åka ut i decembermörkret i år igen och dessutom med två helt nya låtar att bjuda vår publik på. För första gången har vi själva skrivit en låt tillsammans och i samarbete med Peter Kvint som också producerat. Att vi också fått en helt ny översättning av Abbas gamla låt ”The Way old Friends do” av ingen mindre än Björn Ulvaeus själv känns såklart fantastiskt.

Med den här turnén vill vi återvända till platser där vi som unga började med vår jultradition, i kyrkor och kulturhus. Vackra, stämningsfulla rum som i sig skapar magi. Det blir också ett mer nära och intimt sätt att framföra våra låtar på men inte desto mindre kraftfullt. Att få fira jul tillsammans med vår publik är en ren ynnest för oss och vi ser så fram emot att få möta er alla med nya och gamla sånger. Vi är glada att få vara del av alla julens röster som sjungit före oss och som tagit oss in i eller genom den mörkaste av tider rakt in i julen.

/Helen Sjöholm och Anna Stadling

 

Med på scen är även:

Jesper Nordenström, klaviatur
Johan Lindström, gitarrer
Dan Berglund, bas

Tidigare recensioner

“Helen Sjöholm och Anna Stadling hittar en perfekt balans mellan det juliga och det vintrigt melankoliska”. 5 av 5 – Gefle Dagblad

“Det hörs att de känt varandra i 40 år. Det hörs att de har sjungit tillsammans lika länge i flickkörer, luciatåg och på vinterkonserter. De vet var den andres röst kommer ifrån. Missa inte chansen att uppleva dem på scen...”. 4 av 5 – Dagens Industri

“Helen Sjöholm och Anna Stadling julkonsert lindar in hjärtat i lammull.” – Göteborgs-Posten

Föreställningens längd: 90 min utan paus.

OBS! Åldersgräns 5 år.

 


Boka biljett