Repertoar & Biljetter

Du kan boka dina biljetter här på hemsidan eller hos Ystads Turistbyrå.

Ystads Teater har biljettbokning/försäljning i samband med föreställningar. Kassan öppnar 1 timme innan föreställning.
På Ystads Turistbyrå kan du boka och hämta biljetter måndag-fredag  09-17, lördag 10-14. Telefon: 0411-57 76 81.

Vår biljettplan - klicka för att förstora

  

Trollflöjten

Arena/Plats: Ystads teater

Skånska Operan ger Trollflöjten av W.A. Mozart
 
I sommar kommer Skånska Operan ta er med in i spelens utmanande värld. I en värld där allt verkar möjligt ska Papageno och Tamino lösa ett uppdrag.

Olika nivåer av utmaningar ska klaras av på vägen. Det är tur de fått sina magiska hjälpmedel för farorna lurar överallt. Vem kan man lita på? Vem säger sanningen? 

Ni kommer att roas och förföras, hänföras av magisk musik och njuta av godhetens triumf.

Tamino - Joel Forsström
Pamina - Ella Morin
Papageno - Viktor Rydén
Papagena - Mia Bergström
Sarastro - Staffan Liljas
Nattens Drottning - Julia Ojansivu
Dam 1 - Helena Magnusson
Dam 2 - Julia Andersson
Dam 3 - Sara Norrback Carlsson
Monostatos - Christer Arwidson

Piano/Kapellmästare - Karin Haglund & Maria Ingemarsson Berg
Violin 1 - Maria Wernberg
Violin 2 - Paul Slawik
Viola - Sebastian Flögel
Cello - Henning Fredriksson
Tvärflöjt - Marianne T Clement

Regissör: Ola Hörling
Producent: Åsa Jensen
Musikaliskt ansvarig: Max Lörstad
Kostymör: Fredrika Lilius
Scenograf: Rigmor Grönwall
Ljusdesigner: Ludvig Uppman

Läs mer...


Boka biljett


Ödets Makt

Arena/Plats: Ystads Teater

I år firar Operafabriken 10-års jubileum med en av de mest storslagna, ödesdigra och gripande operor av alla : 
Ödets makt - La Forza del Destino -  av Giuseppe Verdi!
Operafabrikens kärlek till operakonsten blåser nu nytt liv i detta mästerverk.

Leonora vill följa sitt hjärtas val som är Alvaro, ättling till en kunglig inkasläkt - hon har i Alvaro  funnit kärlek, passion och äventyr, allt hon önskat sig.
Men det är en kärlek som hennes far Markisen motsätter sig och hon tvingas därför fly med sin kärlek från sin patriarkale far.
Leonora väljer kärleken och det ska visa sig få ödesdigra konsekvenser för alla inblandade, där hennes egen bror vill mörda både henne och Alvaro för att
återupprätta familjens heder.
Ödet är i denna opera som en tvingande, drivande kraft i karaktärernas liv, som påverkar deras val… eller är det karaktärerna som påverkar ödet?  

Operafabriken tolkar denna ödesmättade opera som är mer aktuell än någonsin, med Verdis storslagna och mäktiga musik i en spännande produktion finstämt regisserad av Niclas Fransson, som även regisserade Titus Mildhet med stor succé. Vi är glada över att ha honom med igen!
Operan blir dirigerad av den prisade dirigenten Giovanni Impellizzeri, grundaren och eldsjälen för Södertäljeoperan. Ödets Makt är hans stora favorit!

Medverkande: Leena Malkki, Stina Schmidt, Igor Stroin, Marko Nykänen, Johanna Fiskaali mfl 

Läs mer...


Boka biljett


Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads Teater

”Från Broadway till Duvemåla” flyttas till 5 september. Nuvarande biljetter gäller den 5 september och kräver ingen särskild åtgärd från åhörarna.

Från Broadway till Duvemåla är utan tvekan en av årets återkommande höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler.

Sedan starten 2016 har föreställningen som pressen kallat "musikalernas Diggiloo" samlat ett tjugotal av Sveriges mest meriterade musikalartister för både utsålda och hyllade turnéer som sträckt sig från Luleå i norr till Ystad i söder.

Efter att 2019 gjort sin största konsert hittills, på Dalhalla, spänner man i år bågen och tar sig för första gången utanför Sveriges gränser med föreställningar även i våra Nordiska grannländer.

Våren 2020 består laguppställningen av:

Emmi Christensson har gjort roller i flera klassiska musikaler såsom West Side Story, Sound of Music, Les Misérables, Mamma Mia! och Into the Woods. 2014 gjorde hon rollen som Christine i The Phantom of the Opera på West End i London, en roll hon sedan repriserade 2016 på Cirkus i Stockholm. Emmi har dessutom medverkat i Melodifestivalen samt gjort rösten som Belle i den svenska filmversionen av Disney’s klassiker Beauty and The Beast från 2017.

Alexander Lycke har gjort flera stora roller i musikaler som American Idiot, Hair, De Tre Musketörerna, Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Ringaren i Notre Dame och Miss Saigon. På Kulturhuset Spira i Jönköping har han dessutom medverkat i musikalen Passion, teaterföreställningen Romeo & Julia samt som solist vid flera konserter. Alexander sjunger även i hårdrocksbandet Astrakhan och utsågs 2016 till Sveriges bästa sångare av Sweden Rock Magazine.

Jakob Stadell är en av Sveriges mest meriterade musikalstjärnor som gjort stora roller i uppsättningar som RENT, Rock Of Ages, Avenue Q och Jesus Christ Superstar. För sin roll i RENT belönades han med Guldmasken för bästa manliga huvudroll. Jakob har dessutom medverkat i både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest samt framträtt i tv-produktioner som Allsång på Skansen, Så ska det låta, Idrottsgalan och Guldbaggegalan.

Malena Tuvung är väl bevandrad på den svenska musikalscenen där hon bland annat spelat Grizabella i Cats på Cirkus i Stockholm samt medverkat i uppsättningar som Fame, My Fair Lady, Mary Poppins och Romeo & Juliet. Utöver sin medverkan i Från Broadway till Duvemåla är Malena dessutom aktuell med soloföreställningen Evergreen - en hyllning till Barbra Streisand.

Jessica Berge är en av Sveriges nya och mest spännande röster som i och med sin medverkan i Från Broadway till Duvemåla får chansen i sitt största sammanhang hittills. Jessica kommer närmast från uppdraget som huvudsolist på Wallmans flaggskepp i Cirkusbyggnaden i Köpenhamn och har även medverkat på bland annat Tommy Körbergs julturné Stad i Juleljus samt Kalle Moreaus på Dalhalla.

Dessutom leds orkestern i vanlig ordning av Sveriges bästa och mest kompetenta kapellmästare, Carina E. Nilsson.

Missa inte årets musikalfest!

Pressen skriver:

"En show i lyxklass"
Jönköpings-Posten

"En glimrande show"
Norran

"Musikalsångare av bästa sort"
Ystads Allehanda

"Musikalfest fick teatern att koka"
Arbetarbladet

"Man känner sig helt perfekt efteråt"
Eskilstuna-Kuriren

"Lyckad resa från Broadway till Duvemåla"
Gefle Dagblad

"Under extranumret dansar hela parketten"
Vestmanlands Läns Tidning

"As close as you can get to Broadway or West End"
Broadway World

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé – Piaf & jag med Karin Grönberg

Arena/Plats: Ystads teatercafé

Gör dig beredd att möta Edith Piaf–en oförglömlig symbol för Frankrike. Under denna föreställning får du följa med på en resa och uppleva några av de viktigaste händelserna i hennes minst sagt omtumlande liv. Föreställningen är skriven och framförs av Karin Grönberg tillsammans med medmusiker.

Se trailern på YouTube

Läs mer...


Boka biljett


En Frid(a) för själen

Arena/Plats: Ystads Teater

”En Frida för själen” flyttas till 12 september. Nuvarande biljetter gäller den 12 september och kräver ingen särskild åtgärd från åhörarna.

Följ med på en omfamnande berättar-konsert där den sörmländska skådespelaren och sångerskan Anna Bromee i en livsresa tolkar

”ABBA-Frida” Anni-Frid Lyngstads musik.

Manus & Produktion & Medverkan: Anna Bromee

Regi-öga: Gunilla Nyroos, Manus-bollplank: Lill Lindfors och Babben Larsson

Med sin starka scennärvaro och varma framtoning suddar Anna Bromee ut gränsen mellan scen och salong när hon sjunger och berättar på sitt varma, inbjudande och humoristiska sätt i en livsresa igenom Fridas sånger och texter.

Publiken kan tryggt luta sig tillbaka och låta sig svepas med i den ca 90 min. långa föreställningen som med fördel spelas med paus.

Sångerna spelas i helt nya arrangemang, med fokus på akustiska instrument som ger närhet och själ.

Kompet är förinspelad med några av landets skickligaste musiker; Jocke Niehoff-Klaviatur,  Rigmor Bådal-Bas, Emil Ernebro-Gitarr, Roine Johansson-Trummor, Bo Karlsson-Fiol, och Gunnar Sandevärn (Fridas vän och pianist sedan 60-talet)

Anna Bromee är skådespelare, manusförfattare, sångerska, och musiker.
- 2018 Erhöll hon som manusförfattare Povel Ramels ärofyllda pris
”Povels penna”
- 2017 tilldelades hon sällskapet stallfåglarnas humorpris samt
Laila Westersund-stipendiet

Samt några axplock ur karriären
- Hon var en utav de fasta skådespelarna i Kristallen-belönade humorserien PARTAJ med Eva Röse och Rachel Molin som visade på TV5 under tre år.
- Hon turnerade under flera år med den egna föreställningen ”Ett bloss för Lena Nyman” där hon bla. gästspelade på Stockholms Stadsteater under sex säsonger på raken med 110% publikbeläggning.

Några urklipp ifrån recensioner av ”En Frid(a) för själen”

”Rörande & roligt om Lyngstad & livet, skickligt framfört.
Med hjälp av roliga minnen – hög igenkänning – bilder och filmklipp, men framför allt en lång rad låtar, både Abba´s och solo-Frida´s, har Anna Bromee satt ihop en både rörande och underhållande föreställning om livet och Lyngstad”
skrev Eskilstuna-Kuriren om premiären i Fridas hemstad Torshälla våren 2018.

"Anna Bromees hyllning till Anni-Frid var en härlig mix av hennes eget Frida-intresse och Abba från unga år till nu. Publiken fick följa hennes försök att skriva av texterna så gott man kunde i 9-årsåldern, och fram till nutid med både glädje och sorg.
 Fridas musik från Abba-tiden, och hennes egna album, följde Anna som en röd tråd genom livets olika skeden och många gånger både till glädje och tröst. Att sedan hela showen framfördes med bravur var ju något som gladde oss som satt i den fullsatta salongen."
skrev Dalarnas tidning efter gästspel på Dalateatern i februari 2019

Läs mer...


Boka biljett


Jack Vreeswijk & Brolle sjunger Cornelis

Arena/Plats: Ystads Teater

”Jack Vreeswijk & Brolle sjunger Cornelis” flyttas til den 18 september. Biljetterna gäller till den nya föreställningen.

Cornelis Vreeswijk - en av våra allra största artister genom tiderna. Få artister har blivit så folkkära som Cornelis. Han berörde, fick oss att skratta, gråta och älska. Den låtskatt som han lämnade efter sig har visat sig leva vidare från generation till generation, och många av hans låtar är mer aktuella än någonsin.
Jack Vreeswijk är sonen som under många år undvek att framföra sin pappas låtar, av rädsla för att bli jämförd med ”sin gamla släkting”. Men rädslan har på senare år förvandlats till stolthet, stolthet över att få vårda och förvalta ett arv som bara han kan föra vidare.
För Brolle har Cornelis och hans låtar alltid varit en stor inspirationskälla. Så pass stor att han 2005 släppte albumet ”En Stund På Jorden” där han tolkar Cornelis låtar. Albumet blev hyllat av såväl kritiker som publik. Jack Vreeswijk och Brolle Wallmark. Deras vägar har korsats flera gånger genom åren och alltid har det funnits en önskan om att tillsammans göra en hyllningsförställning till Cornelis. Nu har den äntligen blivit verklighet. Tillsammans bjuder Jack och Brolle på en föreställning där de tolkar Cornelis stora låtskatt på ett personligt, varmt och kärleksfullt sätt.
Föreställningen ger också en unik inblick i Cornelis liv och bjuder på berättelser om hur låtarna blev till, varför de skrevs och till vem de skrevs.

Medverkande:
Jack Vreeswijk – Gitarr och sång
Brolle – Gitarr och sång
Love Tholin – Gitarr, bas, klaviatur och cajun

Konsertlängd:
2 x 45 minuter

Läs mer...


Boka biljett


Molly Sandén – Stark & svag & allting däremellan

Arena/Plats: Ystads Teater

Konsert flyttad till den 20 september. Nuvarande biljetter gäller den 20 september.

EFTER TVÅ UTSÅLDA CIRKUS – MOLLY ÅKER UT PÅ TURNÉ

Sveriges mest streamade kvinnliga artist. Hennes album har hyllats av både kritiker och fans. Efter två blixtsnabbt utsålda gig på Cirkus i Stockholm tar nu landets popdrottning sin personliga och intima föreställning ”MOLLY SANDÉN – STARK & SVAG & ALLTING DÄREMELLAN” till konserthus runtom i landet.

Tänker du på Molly Sandén tänker du säkert först och främst på rösten, som vid Lollapaloo-za-konserten i somras av Aftonbladet beskrevs i termer av "fläckfri, tung av både styrka och smärta.” Att Molly utan problem grejar det pampiga och storslagna vet vi vid det är laget, samtidigt har idén om att få uppleva henne i ett mer sparsmakat sammanhang känts alltmer lockande. Och nu blir det verklighet. Att döma av trycket efter biljetter till de två föreställ-ningarna på Cirkus i december är det många som har längtat. Det mesta talar för att det blir likadant med den stundande turnén som når nitton svenska städer under mars och april.

”Det bästa kanske inte hänt än” heter en av hennes populäraste låtar tillika årets album. I fallet Molly Sandén kan det nog faktiskt vara så att det bästa inte har hänt än, för det som utspelar sig i konserthus och konserthallar till våren kan mycket väl visa sig bli höjdpunkten hittills för såväl henne som för fansen. ”MOLLY SANDÉN – STARK & SVAG & ALLTING DÄREMELLAN” är en unik specialföreställning där sångerskan med avstamp i de senaste två skivorna till viss del omdefinierar sig själv. Publiken kan förvänta sig avskalade versioner av hits som Sand, Rosa himmel och Det bästa kanske inte hänt än, allt med uppbackning från en ensemble bestående av David Larsson (vocoder, flygel, gitarr), Povel Olsson (slagverk) och Linnea Olsson (cello och bas).

Läs mer...


Boka biljett


Fräulein Frauke presents Welcome to the 20s

Arena/Plats: Ystads Teater

FLYTTAS till den 25 september

En retroglittrande, dekadent, elegant, sprudlande burlesk-, och kabaretshow i "The Roaring 20's"-tema.

Sveriges största burleskexport och glittrande showgirl Fräulein Frauke är tillbaka i Ystad med en glamorös, vacker, sexig och rolig scenshow med ett dundrande vintagetema. Jazzåldern är tillbaka och det firar vi storslaget med livemusik, kabaret och burlesk med några av Europas största artister!

Läs mer...


Boka biljett


Så funkar det – The Show

Arena/Plats: Ystads Teater

Förra veckan hade humorduon Anders och Måns showvariant av succéprogrammet Så funkar det turnépremiär. Föreställningen fick ett fint mottagande med lovord som “Anders och Måns har humor som kan fängsla ett helt konserthus.” (Aftonbladet) och “en riktigt lyckad humorkväll som dessutom bjuder på en avslutning man sent kommer att glömma.” (Skånska Dagbladet). Nu är det klart att det blir en fortsättning i höst. Vårens föreställningar är i princip slutsålda och hösten innebär några återbesök men även många nya stopp. Biljetterna till höstturnén för Så funkar det - The show finns ute nu.

Vill du veta hur sjöväderrapporten påverkat din karriär och på vilket sätt bröd och landsgränser hör ihop? Undrar du måhända på vilket sätt fåraherdar varit besvikna på ordet många eller varför posten borde sluta inspireras av marina däggdjur. Så funkar det – The show har svaren! Eventuellt. 

I snart tjugo år har Anders Johansson och Måns Nilsson levererat faktabaserad humor under rubriken ”Så funkar det”. Vi har sett dem i tv, hört dem i radio och i pod. Våren och hösten 2020 levererar de sin faktabaserade underhållning i ännu ett format – en sprudlande scenshow. Med hjälp av mätstickor, internet, telefonsamtal, sång, dans och en och annan gissning svarar Anders och Måns på publikens frågor. Den som kommer får se.

– Polisen stoppade oss och sa att vi hade för många lampor i bilen. Hur kan man ha för många lampor? undrar Anders. 

– Nu när vi strukit numret om kroppsdoft kanske vi kan få in lite om min relation till träd i stället, säger Måns.

– Vår stora kattdräkt sitter fortfarande fast i Wuhan. Till hösten ska det vara löst, konstaterar regissören Adde Malmberg.

Läs mer...


Boka biljett


Peter Jezewski – Man in Black

Arena/Plats: Ystads Teater

”Man in Black” flyttas till 4 oktober kl. 16.00. Nuvarande biljetter gäller den 4 oktober och kräver ingen åtgärd från åhörarna.

Ny Succé med Peter Jezewski & Karin Risberg i showen om Johnny Cash & June Carter.
 
Detta är en hyllningsshow till paret Johnny Cash & June Carter och här får vi följa Peter Jezewski & Karin Risberg i de bästa tolkningarna av paret Cash & Carter.
 
Vi får höra deras största hits och showen blev succé direkt på premiären i Stockholm med en publik som hade svårt att sitta stilla.

Passa på att boka er biljett i tid för bästa plats.

Välkomna

Läs mer...


Boka biljett


En katastrofalt trevlig kväll – Per Mellborg & Gustaf Brandt

Arena/Plats: Ystads Teater

FLYTTAS till den 9 oktober

PER MELLBORG OCH GUSTAF BRANDT ÄR TILLBAKA PÅ YSTADS TEATER

Rösterna tillsammans med åttamannabandets insatser är av högsta klass. Det känns tryggt, tight men också oförutsägbart. Ett kärleksmöte mellan musik och skratt.

Kvällen blir en resa genom skiftande musikaliska landskap. Från Memphis till Broadway, kryddat med ett par snabba stopp i Las Vegas och den smålandsskånska leråkern.

Längd inkl paus: 130 minuter

I samarbete med Möllers Bryggeri

Läs mer...


Boka biljett


Bamse och Lova sjunger och dansar

Arena/Plats: Ystads Teater

FLYTTAD till den 11 oktober kl 14.00

Att BAMSE och Häxans dotter Lova tycker om sång och dans är ingen hemlighet och de vill gärna att alla är med! Tillsammans med publiken bjuds det på kända barnsånger och rörelser för hela kroppen. Det kommer bli omöjligt att sitta still!

Under ca 40 minuter bjuds det på klassiker som ’Huvud, axlar, knä och tå’, ’Krokodilen’ och ’Imse vimse spindel’ samt massor av välkända barnlåtar.

Föreställningen passar hela familjen men är främst riktad mot barn mellan 2-7 år.

Efter föreställningen är det Meet and greet, där du får möjlighet att träffa BAMSE och Lova.

Läs mer...


Boka biljett


En kväll med Tommy Körberg

Arena/Plats: Ystads Teater

”En kväll med Tommy Körberg” flyttas till den 21 oktober. Nuvarande biljetter gäller den 21 oktober och kräver ingen åtgärd från åhörarna.

Teatern meddelar samtliga biljettinnehavare vad som gäller.

En kväll med Tommy Körberg där det blir ett axplock från hans långa musikaliska karriär, blandat med Tommys omisskännliga humor.

Dessutom medverkar Carl Flemsten på piano.

Läs mer...


Boka biljett


HÄR KOMMER BABBEN LARSSON - TJOLAHOPP

Arena/Plats: Ystads Teater

Babben extra large: Nya turnén slår på stort

Sveriges roligaste gotlänning gör äntligen en ny show för konserthus och teatrar!

Premiären går av stapeln på Wisby Strand den 26:e september, därefter får drygt 20 städer besök av föreställningen ”Här kommer Babben Larsson, tjolahopp!”

Babben berättar själv om showen: ”Det blir en skön blandning av allt jag gillar; humor, funderingar, sång och prat om allt från bläckstråleskrivare till varför jag inte går naken i min stuga längre.”

Med sig på scen har hon ett husband under ledning av kapellmästare Mats Persson. “Det kan bli allt från pojkbandslåtar till rap. Jag är så gammal nu att jag har slutat skämmas”, avslöjar Babben. 

Senast Babben var ute på vägarna var med den hyllade föreställningen ”Expedition Babben” som spelades på 103 sällan eller aldrig besökta småscener. I vår är hon även tillbaka i TV-rutan med en ny säsong av dundersuccén ”Bäst i Test”.

Längd: CA 90 min - ingen paus.

Arrangör www.besterman.nu

Läs mer...


Boka biljett


Karin Tingne och Big Blowin' Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Karin Tingne började sjunga i kyrkokör och  i Eva Svanholm Bohlins legendariska körer i Lund. Idag är hon mamma, bor i Skurup i södra Skåne med maken, gitarristen och bandmedlemmen Peter och sjunger som aldrig förr.

Med det egna bandet har hon haft flera succéframträdanden i Sydsverige. Bandet har de senaste åren skapat en egen profil med blues och soul, där också sköna ballader får plats. 2019 var det full fart med framträdanden i olika konstellationer och Karin var inbjuden gästartist hos Jalle Olsson och Pontus Snibb på Skillinge Bluesfestival, med sitt eget band på Svaneholm Open, på utsålda Ystad Teater och som gästartist med The Buckaroos på Victoriateatern i Malmö och även i julkonserter på Ystad Teater. Flera nya låtar, inspelade hos välkända YLA studios i Malmö, har släppts på Spotify och andra medier. Ett spännande samarbete har också inletts med låtskrivaren Jennifer Saxell i Ystad.

Karin Tingne har utsetts till Kulturprisvinnare i Skurup, Årets Kreatör i Skurup och FN Goodwill-ambassadör i Tingsryd.

Årets häftigaste konsert blir den 24 oktober på Ystad Teater! Då framträder Karin Tingne tillsammans med Big Blowin´ Band, storbandet som i fyrtio år spelat svängig storbandsjazz och framträtt med de största artisterna. Nyligen gjorde de en succékonsert med Svante Thuresson och de har kompat Monica Zetterlund, Roger Pontare och andra genom åren.

Karin Tingne kommer här att ge sig i kast med 40-50-talslåtar. Det blir soul, blues och ”the American Songbook”. Big Blowin´ Band kommer med fullt ös med 15 blåsare, gitarr, trummor, bas och Tomas Pettersson på hammondorgel B3 . Åsa Badeur och Camilla Jeremiasen Karlsson körar. Ystad Teater kommer att lyfta!

Några omdömen i pressen:
-Karin Tingne fyller ord och toner med hela livet, allt mellan  himmel, jord och helvete
-Allra bäst är Karin Tingnes sång förstås, hennes förmåga att hämta kraft och styrka inifrån varje del av sin kropp Ordet är sensationellt.
-Dags nu att också övriga Sverige upptäcker Karin Tingne! Som att höra Janis Joplin första gången. Jo, jag tar i men bara lite, bara liiiiite’
-Årets konsert 2019.

Läs mer...


Boka biljett


En Hyllning till Ted Gärdestad och hans Musik

Arena/Plats: Ystads Teater

Ted Gärdestads kompband 1991–1996 försätter sin turné med ”En Hyllning Till Ted Gärdestad och hans Musik under 2020 "Vi gör låtarna precis så som Ted ville ha dem"

Efter en fantastik turnéperiod under 2019 fortsätter "En Hyllning Till Ted Gärdestad och hans Musik” - Nu fortsätter vi 2020!

1991 kom bandet, Rock´n Roll Machine, i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete och ca 100 konserter. I oktober 1991 spelade bandet med Ted på "Frimis" i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Sedan 2013 gör bandet en hyllningsturné för utsålda hus runt om i Sverige. Bandet hyllar Ted på det sätt han själv önskade, vi spelar hans musik precis som han ville att den skulle låta. En hyllning till två av de absolut största av våra kompositörer/textförfattare - Ted Gärdestad & Kenneth Gärdestad!  Bandet bestående av hela 13 personer. Bandets tre sångare, Titti, Tessan och Tomas framför Ted & Kenneths musik & texter.  Brödernas låtskatt lever vidare från generation till generation. Vem har inte nynnat med i ”Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kom i Min Fantasi, Goliat från Gat, Chapeau-claque m.fl.”

 ”Mycket värme och kärlek under lördagens konsert på Stadsteatern (Falköpings Tidning) "Maskinen" spelar Ted Gärdestads musik så som Ted själv ville att den skulle låta. Och det gör de bra.” ”Kapellmästaren och basisten Peppe Maier hade ingen brådska när han mellansnackade. Det var befriande.”  (Örnsköldsviks Allehanda)

 "Det bästa jag sett och hört", ”Fantastiskt”, "Vilka musiker", "Sångarna var otroliga", "Underbara låtar och en del jag aldrig hört förut, Suveränt bra. Verkligen värt att gå & se! Det är grymt bra. Har fortfarande rysningar efter konserten förra året." är några härliga kommentarer som sagts av publiken efter konserterna och skrivits på Facebook.  Föreställningen blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att musiken har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som berör som är kopplade Ted & Kenneths underbara låtar.

Längd: 2 x 60 min + paus

 Arr: HPM Entertainment AB

Läs mer...


Boka biljett


Carl Stanley – "Född 1996"

Arena/Plats: Ystads Teater

Carl Stanley är tillbaka med nya standupföreställningen "Född 1996”

Carl Stanley stod för ett av de största genombrotten i svensk standup-historia när han inom ett år utsågs till Årets nykomling på Standup-galan, blev den yngsta panelmedlemmen någonsin i “Parlamentet”, gjorde 232 standup-gig, skapade filmklippet "Sverige är fullt!” som fick flera miljoner visningar och gjorde succé med sin första egen standupföreställning "Ärligt talat". Efter två års arbete i landets ståuppklubbar är han nu klar med uppföljaren – "Född 1996". I vanlig ordning tar han upp trams, tankar och känslobaserade åsikter som om det vore vetenskapligt grundade sanningar. "Född 1996" har premiär i Lund den 26 september.

– Sedan min första föreställning ”Ärligt Talat” år 2017 har det hänt mycket och nu är det dags att berätta om mina nya tankar. I vanlig ordning kommer jag självsäkert framföra känslobaserade åsikter och tankar som om det vore vetenskapligt grundade sanningar. Det handlar om allt från relationer till hur jag känner för att min generation, trots att vi är unga, ändå vågar tycka saker. Poängen är att så många människor och djur som möjligt ska få en släng av sleven, berättar Carl Stanley.

"Född 1996” är en standupföreställning av, om och med en 22-åring som insett att han är just 22 år och inte har så bra koll som han försöker få det att verka.

– Jag har fortsatt att se mina egna tillkortakommanden och göra humor av allt som jag tycker är intressant. Jag pratar om mig själv, jag har fått lite mer självdistans men jag är fortfarande arg och orimligt självsäker. Även om föreställningen har en viss ton så har den inget specifikt tema. Det är tankar, känslor och trams som jag skrivit ner de senaste två åren. Precis som standup ska vara, säger Carl Stanley.

Support: John Gillberg

Föreställningens längd ca 85 minuter inkl support. Ingen paus

Hemsida: www.carlstanley.se

#född1996

Turnéproducent/Arrangör: Cecilia Stenborg, CS Nöje  

Läs mer...


Boka biljett


Showtime

Arena/Plats: Ystads Teater

Välkomna till Showtime med Thomas Petersson och Nöjeskompaniet!

En Helkväll där Ni får en föreställning i två akter med högt tempo och en blandning av humor och musik. Det blir höjdpunkter som standup och "kanske" allsång med Sveriges roligaste man från Halmstad!

– kan det bli mycket bättre?

Läs mer...


Boka biljett


Dansband Deluxe

Arena/Plats: Ystads Teater

”Dansband DeLuxe” flyttas till den 24 och 25 november. Biljetterna gäller till den nya föreställningen. Hitsen och historierna

Lövade logar, kulörta lyktor, varmkorv, solnedgång och en plunta i innerfickan. Få saker väcker sådana minnen och nostalgi som Sveriges alla folkparker. Miljoner svenskar har beträtt de nötta parkettgolven och dansat till landets alla dansband.
Och nu åker några av dåtidens största dansbandsstjärnor för första gången på konsertturné, med Dansband Deluxe under ledning av hela Sveriges dansbandsexpert, programledaren Thomas Deutgen. Det blir en fullmatad kväll där hitsen står i centrum ihop med Thomas karismatiska sätt att berätta dansbandskulturens roliga, märkliga och ibland hisnande historia. Från Aj aj aj till Inget stoppar oss nu. Mängder av starka svensktoppslåtar som sjungs av originalartisterna från förr i en glittrig och sprakande show i lyxförpackning.

Medverkar gör inga mindre än:
Tony Ljungström, som i dryga 30 år sjöng i legendariska filmen Black Jack. Självklart gör han Inget stoppar oss nu från filmen.
Monia Sjöström, som ända sedan 90-talet frontat i populära Grönwalls och inte minst med Du ringde från Flen.
Paul Sahlin, mer känd som tonårsidol på 70-talet under namnet Paul Paljett. Självklart åker paljettkostymen på när han sjunger Guenerina.
Lena Påhlsson, dansbandsdrottning i över 15 år i Wizex. Långliggare på Svensktoppen med Mjölnarens Irene.
Göran Lindberg, nestorn från fyra decennier med Tonix och Matz Bladhs med bl a hits som Vindens melodi och Ljus och värme.

Liveband och kör med bl a Erica Sjöström som i 20 år sjungit i Drifters. Hon gästar också med saxofon, dragspel och flöjt.
Missa inte premiären för den helt nya konsertföreställningen Dansband Deluxe!

Läs mer...


Boka biljett