Repertoar & Biljetter

Du kan boka dina biljetter här på hemsidan. Du kan även boka dina biljetter till Ystads Teater på Ystads Visitor Center, öppettider må-fr 9-17 samt lö 10-14

Ystads Teater har biljettförsäljning på hemsidan samt manuell försäljning i samband med föreställningar. Kassan öppnar 1 timme innan föreställning.

Vår biljettplan - klicka för att förstora

  

Rampfeber

Arena/Plats: Ystads Teater

En hyllad teaterkomedi om livet backstage (På svenskt teckenspråk och svenska)


Premiären är här! Men saker försvinner och stämningen skruvas upp när några skådespelare virvlar in vid fel tid, andra glömmer sina repliker och samtliga använder fel dörrar. Till slut har alla tappat både kontroll och tålamod och regissören blir tvungen att kliva in och försöka styra upp situationen. Men allt som kan gå fel, går verkligen fel.


Mitt i röran möter vi berusade skådespelare, en extremt nervös regissör och en överbelastad scenmästare. Den personliga integriteten går upp i rök när stress, romantik och svartsjuka dyker upp bakom scenen. Det utbryter totalt kaos innan den andra akten ens har börjat. Måste hela föreställningen ställas in?


Har du undrat vad som händer bakom kulisserna på en teater? I Michael Frayns prisbelönta Noises off, som spelats över hela världen i snart 40 år, får publiken en inblick i teatervärlden backstage. Riksteatern Crea, norska Teater Manu, finska Teatteri Totti och Det Norska Teatret sätter upp denna samproduktion av en klassiker på teckenspråk i regi av Teater Manus teaterchef Mira Zuckermann.


Efter 20 år som teaterchef på Teater Manu och fler års erfarenhet inom teater innan går Mira Zuckermann från 2022 på pension. Detta innebär att Rampfeber blir hennes sista produktion som regissör varför vi kan förvänta oss en storslagen föreställning av hög klass.


Sverigepremiär 21 september och sedan på turné tills 31 oktober.


Föreställningen spelas på svenskt teckenspråk och svenska.


Medverkande:
Marita S. Barber
Kevin Eide Erlandsen
Carola Insolera
Ronny Patrick Jacobsen
Anne-Line L. Kirste
Casper Lund
Mette Marqvardsen
Ipek Mehlum
Alexei Svetlov
Samt Øyvin Berven och Kjersti Fjeldstad som röstskådespelare.


Konstnärligt team:
Manus: Michael Frayn
Regi: Mira Zuckermann
Scenografi: Gjermund Andresen
Språkkonsult: Sølvi Zuckermann
Kostym: Anette Werenskiold
Mask: Helena Andersson
Ljus: Martin Myrvold
Ljud: Erik Hedin
Rekvisita: Gøril Rostad


Producent:
Riksteatern

Läs mer...


Boka biljett


Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads Teater

”Från Broadway till Duvemåla” är flyttad till 2 oktober 2021. Nuvarande biljetter gäller och kräver ingen särskild åtgärd från åhörarna.

Från Broadway till Duvemåla är utan tvekan en av årets återkommande höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler.

Sedan starten 2016 har föreställningen som pressen kallat "musikalernas Diggiloo" samlat ett tjugotal av Sveriges mest meriterade musikalartister för både utsålda och hyllade turnéer som sträckt sig från Luleå i norr till Ystad i söder.

Efter att 2019 gjort sin största konsert hittills, på Dalhalla, spänner man i år bågen och tar sig för första gången utanför Sveriges gränser med föreställningar även i våra Nordiska grannländer.

Våren 2020 består laguppställningen av:

Emmi Christensson har gjort roller i flera klassiska musikaler såsom West Side Story, Sound of Music, Les Misérables, Mamma Mia! och Into the Woods. 2014 gjorde hon rollen som Christine i The Phantom of the Opera på West End i London, en roll hon sedan repriserade 2016 på Cirkus i Stockholm. Emmi har dessutom medverkat i Melodifestivalen samt gjort rösten som Belle i den svenska filmversionen av Disney’s klassiker Beauty and The Beast från 2017.

Alexander Lycke har gjort flera stora roller i musikaler som American Idiot, Hair, De Tre Musketörerna, Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Ringaren i Notre Dame och Miss Saigon. På Kulturhuset Spira i Jönköping har han dessutom medverkat i musikalen Passion, teaterföreställningen Romeo & Julia samt som solist vid flera konserter. Alexander sjunger även i hårdrocksbandet Astrakhan och utsågs 2016 till Sveriges bästa sångare av Sweden Rock Magazine.

Jakob Stadell är en av Sveriges mest meriterade musikalstjärnor som gjort stora roller i uppsättningar som RENT, Rock Of Ages, Avenue Q och Jesus Christ Superstar. För sin roll i RENT belönades han med Guldmasken för bästa manliga huvudroll. Jakob har dessutom medverkat i både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest samt framträtt i tv-produktioner som Allsång på Skansen, Så ska det låta, Idrottsgalan och Guldbaggegalan.

Malena Tuvung är väl bevandrad på den svenska musikalscenen där hon bland annat spelat Grizabella i Cats på Cirkus i Stockholm samt medverkat i uppsättningar som Fame, My Fair Lady, Mary Poppins och Romeo & Juliet. Utöver sin medverkan i Från Broadway till Duvemåla är Malena dessutom aktuell med soloföreställningen Evergreen - en hyllning till Barbra Streisand.

Jessica Berge är en av Sveriges nya och mest spännande röster som i och med sin medverkan i Från Broadway till Duvemåla får chansen i sitt största sammanhang hittills. Jessica kommer närmast från uppdraget som huvudsolist på Wallmans flaggskepp i Cirkusbyggnaden i Köpenhamn och har även medverkat på bland annat Tommy Körbergs julturné Stad i Juleljus samt Kalle Moreaus på Dalhalla.

Dessutom leds orkestern i vanlig ordning av Sveriges bästa och mest kompetenta kapellmästare, Carina E. Nilsson.

Missa inte årets musikalfest!

Pressen skriver:

"En show i lyxklass"
Jönköpings-Posten

"En glimrande show"
Norran

"Musikalsångare av bästa sort"
Ystads Allehanda

"Musikalfest fick teatern att koka"
Arbetarbladet

"Man känner sig helt perfekt efteråt"
Eskilstuna-Kuriren

"Lyckad resa från Broadway till Duvemåla"
Gefle Dagblad

"Under extranumret dansar hela parketten"
Vestmanlands Läns Tidning

"As close as you can get to Broadway or West End"
Broadway World

Läs mer...


Boka biljett


Hur gick det sen?

Arena/Plats: Ystads Teater

Hur gick det sen? av Tove Jansson/ Barnteater

Längd: 40 min

OBS! Biljetter bokas på Tickster -  www.tickster.com

Mumintrollet är på väg hem till sin mamma med en kanna mjölk. På vägen träffar han Mymlan som är ledsen och gråter. Hennes lillasyster My är nämligen försvunnen. Tillsammans ger de sig ut för att hitta henne. De behöver ta sig fram på en okänd väg i ett föränderligt landskap. Då behövs både mod, nyfikenhet och vänskap! På scen möter ni berättelsens huvudkaraktärer i form av tre dockor; Mumintrollet, Mymlan och Lilla My som tillsammans med skådespelaren tar sig hela vägen hem till Muminmamman. Dansarna ger landskapet liv och tillsammans med musiken blir det en äventyrlig resa.


Producent
Teater Sagohuset

 

Läs mer...


Boka biljett


Jack Vreeswijk & Brolle sjunger Cornelis

Arena/Plats: Ystads Teater

”Jack Vreeswijk & Brolle sjunger Cornelis”  är flyttad till den 7/10 kl. 19:00

Befintliga biljetter gäller till den nya föreställningen. Information via mail eller sms kommer till alla som köpt biljett.

Den låtskatt som han lämnade efter sig har visat sig leva vidare från generation till generation, och många av hans låtar är mer aktuella än någonsin.
Jack Vreeswijk är sonen som under många år undvek att framföra sin pappas låtar, av rädsla för att bli jämförd med ”sin gamla släkting”. Men rädslan har på senare år förvandlats till stolthet, stolthet över att få vårda och förvalta ett arv som bara han kan föra vidare.
För Brolle har Cornelis och hans låtar alltid varit en stor inspirationskälla. Så pass stor att han 2005 släppte albumet ”En Stund På Jorden” där han tolkar Cornelis låtar. Albumet blev hyllat av såväl kritiker som publik. Jack Vreeswijk och Brolle Wallmark. Deras vägar har korsats flera gånger genom åren och alltid har det funnits en önskan om att tillsammans göra en hyllningsförställning till Cornelis. Nu har den äntligen blivit verklighet. Tillsammans bjuder Jack och Brolle på en föreställning där de tolkar Cornelis stora låtskatt på ett personligt, varmt och kärleksfullt sätt.
Föreställningen ger också en unik inblick i Cornelis liv och bjuder på berättelser om hur låtarna blev till, varför de skrevs och till vem de skrevs.

Medverkande:
Jack Vreeswijk – Gitarr och sång
Brolle – Gitarr och sång
Love Tholin – Gitarr, bas, klaviatur och cajun

Konsertlängd:
2 x 45 minuter

Läs mer...


Boka biljett


Lennie Norman - Gubbvarning Live!

Arena/Plats: Ystads Teater

Lennie Norman – Gubbvarning Live!

Det var 29 år sen sist Lennie Norman gjorde en soloshow. När han 2018 gav sig ut på en riksomfattande turné med föreställningen Gubbvarning live så blev det succé! Nu har Lennie fyllt 70 år, han fyller 30 år som Stand up artist och 50 år som artist, med andra ord fortfarande i allra högsta grad ”still going strong”.
Föreställningen bygger vidare på böckerna med samma namn och som sålts i över 70.000 exemplar.
Publiken kan förvänta sig en personlig, vass och galet rolig föreställning där Lennie skärskådar tiden vi lever i och tar tempen på samtiden. Vi lovar – Lennie drar sig inte för att säga ett sanningens ord!
Eller som UNT beskrev det – Showen är ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod!
Argare, bittrare men också med underbar självdistans så kommer Lennie Norman bjuda publiken in i en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. Publiken kommer att få sig en rejäl omgång med humor, vi kan helt enkelt utlova en Stand Up show av allra högsta klass!
LENNIE NORMAN, musiker och legendarisk ståuppare, sågs senast i showen ”Lennie Skifs – Still Crazy” som gick för fullsatta hus på Restaurang Tyrol i Stockholm och under våren 2017 gjorde showen tillsammans med Robert Wells Standup - Sitdown succé runt om i Sverige.
5 stjärnor och topprecenserad av publiken på ticketmaster!

Helt klart det bästa jag sett/hört på mycket länge. Man känner igen sig och sina nära och kära men ändå lyckas Lennie ha massor av nytänkande!


Det var inte ens sekunder som inte var roliga, helt fantastiskt!

Vi tyckte att det var jättebra! Vi skrattade i stort sett oavbrutet i 90 minuter.

Tack Lennie, du gjorde vår familjekväll fantastisk.
Press:

”Lennie Norman är som ett fint vin som blir bättre med åren” – NSD

” En och en halv timme. Bara en man och en mikrofon. Det är imponerande.”
NORRKÖPINGS TIDNINGAR

” Plötsligt ligger Lennie Norman steget före oss i publiken. Han briljerar. Skratten blir hjärtliga och applåderna spontana och långa.”
NT

”Lennie Norman är charmig med mycket bus i blicken och snackar lätt och ledigt. Det gör aftonen väldigt trivsam”
YSTAD ALLEHANDA

Ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod!
UNT

Läs mer...


Boka biljett


Latin Samba Gala Show

Arena/Plats: Ystads Teater

Latin Samba Gala Show bjuder på en musikalisk resa genom Latinamerika, olika rytmer, koreografier, dansare, sångare/sångerska, stark percussionsektion och en fantastisk orkester som består av 14 musiker och 8 dansare. I showen ingår underbaraste karnevalsdräkter. Showen bjuder på kända brasilianska låtar och chilensk folkmusik.

Latin Samba gjorde stor succé 2020 på Ystads teater och det är ett nöje att hälsa dem välkomna tillbaka.

Föreställningen är 120 minuter lång inklusive paus.

Läs mer...


Boka biljett


Musical Night

Arena/Plats: Ystads Teater

Musical Night

Upplev en glamorös och musikalisk afton tillsammans med etablerade musikalstjärnor. Vi bjuder på tre oförglömliga kvällar på Ystads Teater med pärlor från de flesta kända musicaler så som Phantom of the opera, Les Miserables, Chess, Grease  Miss Saigon och många fler.

Den 21/10 bjuder vi på musicallåtar ur: Les Miserables, Dr Jekyll and Mr Hyde, Chess, Grease, Phantom of the opera, La cage au Folles, m fl

Den 26/11 bjuder vi på musicallåtar ur: The Greatest showman, Kristina från Duvemåla, West Side story, Miss saigon, Så som i himlen, Funny girl, NN

 

Ackompanjemang av Midas orkester samt Öresund Entertainment Brass

Musical Night´s konferencier Lars Schilken, skådespelare och känd från svensk television, lotsar oss igenom de olika musicalerna och får oss att komma i stämning. Missa inte dessa konserter.

Orkester: MIDAS

Brassband: Öresund Entertainment brass.

Ljudeffekter: Gustaf Brandt

Kör:  AnneLie Ohlsson, Maria Nilsson, Eva Nyman under ledning av Louise Gustafsson 

Artister: Emma Mehler, Johan Wikström, Anna Hanna Rosengren, Emma Wihlborg, Lars-Åke Kristensson

Konferencier: Lars Schilken

Scenograf/Kostym: Lars Rehnett

Musikarrangemang: Jörgen Sevebring, Roland Andersson, Ossian Edlund

Ljud: Kristoffer Andersson

Ljus: Thomas Jönsson

Foto: Jan Holmgren

Video: Kaj Persson

Produktion: Evenemang Ystad

Läs mer...


Boka biljett


PLAY 3.0

Arena/Plats: Ystads Teater

Världspremiär! En högteknologisk feelgood föreställning för alla mellan 7–107 år.


Välkommen in i Sirqus Alfons innovativa och moderna drömspel, Play 3.0! Med humor, värme och sprakande energi öppnar den hyllade trion dörren till sin surrealistiska värld. Punkig electropop, laser, artificiell intelligens, iPad-magi, musik, dans och interaktion varvas i ett rasande tempo. Förbered dig på en digital lek som ger livet puls och drömmarna kraft att blomstra.


Sirqus Alfon har i två decennier underhållit publik över hela världen med sitt cirkusinspirerade multiuttryck där kombinationen av musik, teknik, humor och energi skapar en helt egen genre.


2020 tilldelades Sirqus Alfon det prestigefyllda priset ”Bästa circus” på en av världens största scenkonstfestivaler, Fringe World Festival.


Ett samarbete mellan Riksteatern och Sirqus Alfon/Follow the rabbit. Sverigepremiär på Riksteatern.


Medverkande:
Sirqus Alfon


Konstnärligt team:
Koncept/Manus/Teknik/Musik: Sirqus Alfon
Med: Erik Rosales, Henrik Strindberg och Martin Östman
Kreativ producent: Josefin Rosales/Follow the rabbit
Consigliere: Paula Mcmanus
Koreograf: Anna Ståhl
Dramaturg: Jani Lohikari
Kostym och scenograf: Hanna Cecilia Lindkvist
Mask- och perukdesign: Agnes Kenttä
Motiondesigner: Victor Norman
Ljudtekniker: Philippe Bokmaar


Producent:
Riksteatern i samarbete med Sirqus Alfon/Follow the rabbit.

Läs mer...


Boka biljett


En Hyllning till Ted Gärdestad och hans Musik

Arena/Plats: Ystads Teater - 29 oktober 2021

Ted Gärdestads kompband 1991–1996 försätter sin turné med ”En Hyllning Till Ted Gärdestad och hans Musik under 2020 "Vi gör låtarna precis så som Ted ville ha dem"

Efter en fantastik turnéperiod under 2019 fortsätter "En Hyllning Till Ted Gärdestad och hans Musik” - Nu fortsätter vi 2020!

1991 kom bandet, Rock´n Roll Machine, i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete och ca 100 konserter. I oktober 1991 spelade bandet med Ted på "Frimis" i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Sedan 2013 gör bandet en hyllningsturné för utsålda hus runt om i Sverige. Bandet hyllar Ted på det sätt han själv önskade, vi spelar hans musik precis som han ville att den skulle låta. En hyllning till två av de absolut största av våra kompositörer/textförfattare - Ted Gärdestad & Kenneth Gärdestad!  Bandet bestående av hela 13 personer. Bandets tre sångare, Titti, Tessan och Tomas framför Ted & Kenneths musik & texter.  Brödernas låtskatt lever vidare från generation till generation. Vem har inte nynnat med i ”Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kom i Min Fantasi, Goliat från Gat, Chapeau-claque m.fl.”

 ”Mycket värme och kärlek under lördagens konsert på Stadsteatern (Falköpings Tidning) "Maskinen" spelar Ted Gärdestads musik så som Ted själv ville att den skulle låta. Och det gör de bra.” ”Kapellmästaren och basisten Peppe Maier hade ingen brådska när han mellansnackade. Det var befriande.”  (Örnsköldsviks Allehanda)

 "Det bästa jag sett och hört", ”Fantastiskt”, "Vilka musiker", "Sångarna var otroliga", "Underbara låtar och en del jag aldrig hört förut, Suveränt bra. Verkligen värt att gå & se! Det är grymt bra. Har fortfarande rysningar efter konserten förra året." är några härliga kommentarer som sagts av publiken efter konserterna och skrivits på Facebook.  Föreställningen blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att musiken har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som berör som är kopplade Ted & Kenneths underbara låtar.

Längd: 2 x 60 min + paus

 Arr: HPM Entertainment AB

Läs mer...


Boka biljett


BIGGO MUSIC BAND & LJUVA 60-TAL

Arena/Plats: Ystads Teater

Biggo Music Band - En riktig nostalgikväll

Leif ”Biggo” Birgersson började sin musikaliska bana för många år sedan.
Då stod han på scenen för första gången ihop med sin far på ett bröllop.
Det gick ganska bra där, så han fortsatte på den inslagna vägen.

Nu är 2021 igång & han spelar fortfarande på som om ingenting hänt!
1965 gjorde han en massa jobb med Cool Candys från Lidköping.
Under 70-talet spelade han med ett av Sveriges största band – TÖTAS.
Då spelade man i genomsnitt minst 290 dagar om året ute på olika ställen! [i hela Norden]

Sitt första TV-program gjorde han redan den 9 nov. 1967 – som husband till Röda Fjädern i Skövde.
Sedan har de bara rullat på med, Bingo Lotto fyra Lördagar i rad när programmet startade etc.
Ett antal skivinspelningar - 1:a på svensktoppen 1980 – samt massor av listplaceringar i de nordiska länderna.
Både på egen etikett men även som musiker i andra band & som producent.
2009 var han med som studiobasist på en skivinspelning i New York med ett Värmlandsband.
                                                                                                                                                Han har sålt sina inspelade skivor/producerad musik till länder som:                                                Australien - Kanada - Norge - Danmark - Finland - Tyskland - Österrike - USA - Texas - Polen - Litauen - Estland.
                                                                                                                                                  Nu kör han sin egen 60-tals-show på nionde året, Biggo Music Band & Ljuva 60-tal!
Sveriges bästa 60-tals-show enligt publiken… Som dessutom har gjort succé på alla platser där man varit.

Läs mer...


Boka biljett


Pax och Rytmikkarin

Arena/Plats: Ystads Teater

Pax och Rytmikkarin

Längd: 35 min

Biljetter bokas genom Tickster: www.tickster.com

 

Rymdrytmik med Pax och Rytmikkarin


Rytmikprofessor KARIN sjunger, spelar och rymdrytmikar. Hon hittar plötsligt en märklig manick - X5260! Då kommer en tokig, klantig och muffinsälskande rymdvarelse PAX från Ypsagon instörtande, hon letar efter en viktig del till sitt rymdskepp. Hon pratar på ett underligt språk som ingen av oss kan. Hur ska de kunna förstå varandra? Vad är en bokstav? Hur smakar klarinett? Kan musik vara ett språk? Hur dansas det på Ypsagon? De behöver all hjälp de kan få av publiken!

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Det går an

Arena/Plats: Ystads Teater

Opera baserad på C J L Almqvists klassiska roman om kärlek, äktenskap och frihet.


En sommardag på 1830-talet möts Sara och Albert på en båtresa mellan Stockholm och Lidköping. Under dagarna som följer fördjupas deras relation och kärleken börjar spira. Men är Sara beredd att ge upp sitt yrke och sin frihet för att bli Alberts fru?


Det går an är en opera baserad på Carl Jonas Love Almqvists kända roman med samma namn, som publicerades 1839 och väckte enorm skandal. För det är inte bara en charmig kärlekshistoria mellan två unga människor, utan också ett angrepp på äktenskapet som institution och det då rådande skråväsende som hindrade kvinnor att bli ekonomiskt självständiga.


Operan hade urpremiär på Läckö slott 2016 och fick ett varmt mottagande. Nu gör vi den i en ny uppsättning signerad regissör Niklas Hjulström.


Medverkande
SARA VIDEBECK Magdalena Risberg
SERGEANT ALBERT Richard Hamrin
ENSEMBLE Ola Heinpalu
ENSEMBLE Mathilda Bryngelsson
ENSEMBLE Kine Sandtrø
ENSEMBLE Emma Lyrén
ENSEMBLE Tor Lind
PIANO Max Lörstad
VIOLIN Hedda Heiskanen
CELLO Lyssa Davidsson
Konstnärligt team
MUSIK Daniel Fjellström
LIBRETTO Maria Sundqvist
KAPELLMÄSTARE Max Lörstad
REGI Niklas Hjulström
SCENOGRAFI & KOSTYM Fridjon Rafnsson
LJUS Patrik Bogårdh KOREOGRAFI Peter Svensson
Producent
Malmö Opera

Läs mer...


Boka biljett


Sissela Kyle - Etta på listan!

Arena/Plats: Ystads Teater

-Jag är så spralligt spelsugen och sporrad av publikintresset att jag nu turnerar från september till december. Från Umeå i norr till Ystad i söder!

-Det verkar som om många precis som jag längtat efter att få kliva in i en teatersalong och ha lite  skoj igen, säger Sissela Kyle.

”Etta på listan” är en kaxig och listig föreställning där Sissela Kyle tillåter sig själv att förundras, förfäras och flamsa om den hon är idag.

- Sedan jag var liten har jag gjort listor för allt: sillar, killar och busslinjer och det finns alltid en etta. Jag gör ständigt upp topplistor, listor över alternativ och inköpslistor.

Mot dagens slut går ingenting upp mot den stora tillfredsställelsen i en avbockad att-göra-lista. Tiden är begränsad och listor har hjälpt mig att ta vara på den. Nu är jag 64 år och har för första gången en svindlande känsla av att vara tidlös, säger hon.

 

80 minuter skratt, skoj och vemod. Manus skriver Sissela själv tillsammans med Calle Norlén. Regi av Emma Bucht.

Medverkande: Sissela Kyle och en musiker

Turnéproducent: Cecilia Stenborg, CS Nöje 

Hemsida: www.sisselakyle.se

#ettapalistan

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Ebba Forsberg & Ångmaskinen

Arena/Plats: Ystads Teater

Ebba är uppväxt i Västindien och Botswana och kom till Sverige först som 20-åring.

Hennes första plattor med eget material var på engelska och uppmärksammades på andra sidan Atlanten av skivbolaget Maverick, som ägs av Madonna.

Då, i slutet av 90-talet, fick Ebba ett samtal från USA, ”Vi gillar ditt material, kom hit med nästa flyg”. Det var Freddy DeMann, en av de mest framgångsrika i musikbranschen. Han hade t ex Jackson Five, Michael Jackson, Madonna och Lionel Ritchie på sin meritlista. Han hade dessutom hand om kanadensiska Alanis Morrisette.

Ebba Forsberg skrev med andra ord på för ett av de mest framgångsrika skivbolagen i världen. Det blev några plattor på engelska och ett par års turnerande i USA innan Ebba återvände till Sverige. 

Ebba Forsberg har vid det här laget arbetat som artist och musiker i 30 år. Innan USA-äventyret körade hon bakom gruppen Eldkvarn och har därefter turnerat mycket med Ulf Lundell, Thåström och Imperiet. Under ett par år på 90-talet var hon medlem i Traste Lindéns kvintett, där hon även spelade dragspel.

Ebba skriver egen musik och har även gjort flera mycket uppskattade tolkningar av andras låtar. Det har hittills blivit sammanlagt sju skivor. 2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylantolkningar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits ett album som blev grammisnominerad. Dessa album följdes av turnerande med Mikael Wiehe och Plura.

I januari 2017 kunde vi se och höra Ebba Forsberg i den i TV direktsända idrottsgalan framföra sin kritikerrosade tolkning av Leonard Cohens Halleluja.

Konserten är på ca 90 minuter.

På scen:

Ebba Forsberg – Sång

Ångmaskinen

Rey.Ove Karlén – keyboard

Johan Aronsson – trummor

Marcus Holm – Bas

Roger Myrehag – Gitarr

Lars Mattsson - Gitarr

 

Läs mer...


Boka biljett


Glenn Miller Orchestra - Christmas Show 2021

Arena/Plats: Ystads Teater

Glenn Miller Orchestra – Christmas Show 2021

Ännu efter mer än 75 år sedan Glenn Millers försvinnande spelas hans musik världen över.


Den världsberömda orkestern med det signifikanta orkestersoundet återkommer till Ystads Teater – nu bättre än någonsin!

Säcken är packad med låtar ur Glenn Millers fantastiska repertoar samt ett antal senare skrivna musikarrangemang på julmelodier. Om du älskar Glenn Millers musik, att svänga till julklassiker och en väldigt bra show, ja då är detta definitivt showen för dig!

”Efter drygt ett års speluppehåll p.g.a. pandemin kommer vi använda stor del av hösten till att repetera inför vår planerade uppstart i november. Det kommer vara ett mycket samtrimmat band som anländer till Ystad”, säger orkesterledaren Jan Slottenäs.

Glenn Miller Orchestra Scandinavia bildades 2010 och spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York. U.S.A. Orkestern turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och anses internationellt som den främsta av de fyra orkestrarna i världen med rättigheter att använda Glenn Millers namn och framföra musiken från originalarrangemangen. Orkestern, som utgår från Stockholm, leds av trombonisten Jan Slottenäs och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.

Välkommen att uppleva 2021 års Christmas Show med Glenn Miller Orchestra.

THE MILLER SOUND LIVES FOREVER!

 

Konsertlängd: 2,5 h inkl paus

Arr: Glenn Miller Orchestra Scandinavia

Mer info: www.glennmillerorchestra.se

YouTube: www.youtube.com/watch?v=mkqJXB1_8Ps

Facebook: www.facebook.com/GMOScandinavia/?fref=ts

Instagram: www.instagram.com/glennmillerorchestra/

Läs mer...


Boka biljett


Mammorna

Arena/Plats: Ystads Teater

 

Ett brännande aktuellt drama om mammor som förlorat sina barn – och kärleken som lever för evigt.


De är mammorna som jobbar inom vården och lokalvården, hemtjänsten och barnomsorgen. De är mammor som burit sina barn närmast hjärtat. Och de är mammor som har tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva. Att förlora ett barn. Fyra skådespelerskor ger röst åt dessa mammor. Om våldet som tog det mest värdefulla ifrån dem, om sorgen, frustrationen och kampen att orka gå vidare. Men mest av allt handlar den om kärleken, den ständigt närvarande, och för evigt levande.


Föreställningen bygger fritt på journalisten, författaren och programledaren Alexandra Pascalidous hyllade bok med samma namn. För regin står prisbelönade Sunil Munshi, senast uppmärksammad med Klaus Nomi på Kungliga Operan, utvald till Scenkonstbiennalen 2021.


Medverkande
Maria Salah
Chatarina Larsson
Gloria Tapia
Lo Kauppi
Konstnärligt team
Av: Alexandra Pascalidou, Sunil Munshi och Lisa Lindén
Regi och scenografi: Sunil Munshi
Maskdesign: Rebecca Afzelius
Producent
En samproduktion mellan Riksteatern och Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

Läs mer...


Boka biljett


Julkonsert med Frida och Hannes

Arena/Plats: Ystads Teater

För tredje gången gillt försöker Frida Green och Hannes Nilsson sig på att hålla sin konsert för publik i riktig form. De har samlat ihop ett band och tillsammans slår de på stort och ger en konsert på Ystad Teater. Repertoaren består av riktiga klassiker, både i form av covers och egna favoritlåtar. Under två timmar kommer dessa två röster och fyra musiker att bjuda på härlig musik, mycket känslor och mycket skratt. För visst är det just precis det vi behöver. Så samla familjen, stressa ner och njut av två lokala artister och deras musiker som ger en fantastisk konsert.  

Läs mer...


Boka biljett


I Vintertid

Arena/Plats: Ystads Teater

I Vintertid – en stämningsfull julkonsert

Efter en första succéfylld julturné 2019 med idel stående ovationer, var det meningen att ACE – Anders Berglund, Christian Svarfvar och Emmi Christensson – skulle ge sig ut på en ny julrunda år 2020. Men det satte Covid-19 stopp för. Nu är det nytt år och ACE gör ett nytt försök med förhoppningen att julen 2021 innebär en återgång till ett mer traditionsfyllt firande, inklusive möjligheten att gå på julkonsert.

Anders Berglund är en av Sveriges ledande musikprofiler sedan närmare 50 år. Han har dirigerat så gott som alla svenska symfoniorkestrar och var även dirigent för Melodifestivalen under många år, samt medverkade i ”Så ska det låta” i över hundra program.
Emmi Christensson har med sin röst förtrollat publiken i musikaler såsom Sound of Music, West Side story, Les Miserables och framför allt som Christine i Fantomen på Operan. En roll hon gjorde två år på West End i London och ett år på Cirkus i Stockholm.

Christian Svarfvar är en av Sveriges och kanske Europas främsta violinister. Med examen från Kungl. Musikhögskolan och Juilliard School of Music i New York skördar han framgångar var han än kommer. Nu senast i en inspelning med London Philharmonic Orchestra.


- Vi kommer att bjuda på julens allra vackraste musik, försäkrar Anders Berglund, blandat med hits från musikalvärlden, musik av Benny Andersson, filmmusik, med mera.

Läs mer...


Boka biljett


Helga Natt

Arena/Plats: Ystads Teater

Helga Natt är Ystads egen julkonsert på Ystads Teater. För tredje gången framförs Helga Natt, nu med två föreställningar. Senaste årets slutsålda succé ger nu utrymme för fler besökare. Årets konsert hålls den 17 december samt den 18 december och på scenen står massor av kända artister, barnkör och inte minst Lollokören.

Den populära "Helga Natt orkestern" med professionella musiker svarar för ackompanjemanget. I år förstärkt med stråkar från Malmö Simfionetta.

Helga natt är Ystads jultradition där publik och artister skapar en varm och fantastisk julstämning. 

Evenemanget arrangeras och produceras av Evenemang Ystad i samarbete med Ystads Teater

Helga Natt leds och presenteras av Kent Svanström

Medverkande: Frida Green, Caroline Gustafsson, Hanna Svensson, Emma Mehler, Emelie Torstensson, Nils Cadarozzi Ohlsson, Matthias Nederman, DC Bells, Sara Lauringer, Lars-Åke Kristensson

Lollokören under ledning av Louise Gustafsson samt stjärnkören från Anderslövs barnkörer.

Orkerster: Midas Orkester, Malmö Simfionetta.

Ljud: Kristoffer Andersson

Ljus: Thomas Jönsson

Scenografi: Lars Rhenett

Produktion: Evenemang Ystad

Läs mer...


Boka biljett


Sanna Nielsen "Min Sanna Jul"

Arena/Plats: Ystads Teater

MIN SANNA JUL 

I år firar Sanna Nielsen 25 år som artist! Det firar hon genom att åka på en stor rikstäckande  julkonsertturné. Och tycker du precis som Sanna att julen är en magisk högtid? Då är vi övertygade om att den här konsertkvällen kommer att få dig att älska Julen ännu lite till. I konserten “MIN SANNA JUL” bjuder Sanna på ett musikaliskt fyrverkeri av julmusik, tillsammans med några av Sveriges absolut mest begåvade musiker. Med en innerlig och varm inramning förpackar de låtar på  ett nytt sätt som du inte tidigare upplevt. Varje konsert och kväll kommer att kännas både unik och personlig med musik och musikalitet i alla tempon. Självklart bjuds vi även på minnen, värme och fina mellansnack.   

 Sanna Nielsen är en av våra absolut mest folkkära artister. Genom karriären har vi lärt känna den fantastiska rösten, hittarna, allsångsledaren, musikalstjärnan, konsertartisten, popprinsessan och inte minst Tv-personligheten. Men det absolut mest självklara för Sanna är kanske ändå Julen. Och att göra julkonsert och sprida julglädje ute i landet. Skänk dig själv den bästa av julkvällar med den magi och samhörighet som bara ett fullblodsproffs som Sanna kan ge. 

Produceras av Krall Entertainment och 2Entertain. 


Se hela turnéplanen och läs mer på:www.showtic.se/minsannajul

 

Längd ca 90 min, ingen paus.

Åldersgräns: 5år med målsman (rekommenderas från 13år)

Läs mer...


Boka biljett


En kväll med Tommy Körberg

Arena/Plats: Ystads Teater

Konserten har flyttats till den 13/1 2022.

Befintliga biljetter gäller. Information gällande vad som gäller kommer till alla kunder med biljett inom kort.

En kväll med Tommy Körberg där det blir ett axplock från hans långa musikaliska karriär, blandat med Tommys omisskännliga humor.

Dessutom medverkar Carl Flemsten på piano.  

Läs mer...


Boka biljett


Dansband Deluxe

Arena/Plats: Ystads Teater

”Dansband DeLuxe” är flyttade till 6/3 2022 (samma tider som tidigare; 14 & 18)

Befintliga biljetter gäller. Information om vad som gäller kommer via mail eller sms till alla kunder med biljett inom kort

Hitsen och historierna

Miljoner svenskar har beträtt de nötta parkettgolven och dansat till landets alla dansband.
Och nu åker några av dåtidens största dansbandsstjärnor för första gången på konsertturné, med Dansband Deluxe under ledning av hela Sveriges dansbandsexpert, programledaren Thomas Deutgen. Det blir en fullmatad kväll där hitsen står i centrum ihop med Thomas karismatiska sätt att berätta dansbandskulturens roliga, märkliga och ibland hisnande historia. Från Aj aj aj till Inget stoppar oss nu. Mängder av starka svensktoppslåtar som sjungs av originalartisterna från förr i en glittrig och sprakande show i lyxförpackning.

Medverkar gör inga mindre än:
Tony Ljungström, som i dryga 30 år sjöng i legendariska filmen Black Jack. Självklart gör han Inget stoppar oss nu från filmen.
Monia Sjöström, som ända sedan 90-talet frontat i populära Grönwalls och inte minst med Du ringde från Flen.
Paul Sahlin, mer känd som tonårsidol på 70-talet under namnet Paul Paljett. Självklart åker paljettkostymen på när han sjunger Guenerina.
Lena Påhlsson, dansbandsdrottning i över 15 år i Wizex. Långliggare på Svensktoppen med Mjölnarens Irene.
Göran Lindberg, nestorn från fyra decennier med Tonix och Matz Bladhs med bl a hits som Vindens melodi och Ljus och värme.

Liveband och kör med bl a Erica Sjöström som i 20 år sjungit i Drifters. Hon gästar också med saxofon, dragspel och flöjt.
Missa inte premiären för den helt nya konsertföreställningen Dansband Deluxe!

Läs mer...


Boka biljett


Peter Jezewski – Man in Black

Arena/Plats: Ystads Teater

”Man in Black” Föreställningen är flyttad till den 18/3 2022
Nuvarande biljetter gäller och kräver ingen åtgärd från åhörarna. Information har gått ut till de som redan köpt biljett med information om vad som gäller.

Ny Succé med Peter Jezewski & Karin Risberg i showen om Johnny Cash & June Carter.
 
Detta är en hyllningsshow till paret Johnny Cash & June Carter och här får vi följa Peter Jezewski & Karin Risberg i de bästa tolkningarna av paret Cash & Carter.
 
Vi får höra deras största hits och showen blev succé direkt på premiären i Stockholm med en publik som hade svårt att sitta stilla.

Passa på att boka er biljett i tid för bästa plats.   

Välkomna 

Läs mer...


Boka biljett


Henrik Fexeus är att lita på

Arena/Plats: Ystads Teater

Just när du trodde du var säker! Sveriges främsta mentalist och tankeläsare är äntligen tillbaka. Efter att ha turnerat för utsålda hus med föreställningarna SinnesCirkus, I Ditt Huvud och BOX, har Henrik Fexeus låtit våra huvuden få vila. Men nu är det dags igen. I oktober utmanar han vår verklighetsuppfattning med sin mest häpnadsväckande show hittills.

 

Henrik Fexeus insisterar att han går att lita på, men frågan är om vi kan tro ett ord av vad han säger. Räkna med att ingenting är som det verkar när Henrik intar scenen. Är dina tankar verkligen dina egna? Kan du lita på dina sinnen? Henrik Fexeus är att lita på får dig både att skratta och dra efter andan, i en show som inte liknar något annat. En sak är i alla fall säker: En kväll med Henrik är en kväll som du sent kommer att glömma.

 

Regi: Morgan Alling

Producent: Lifeline Entertainment

Föreställningslängd: ca 90 minuter utan paus

Läs mer...


Boka biljett


Bamse och Lova sjunger och dansar

Arena/Plats: Ystads Teater

FLYTTAD till den 9 april 2022, kl 14.00

...Det kommer bli omöjligt att sitta still!

Under ca 40 minuter bjuds det på klassiker som ’Huvud, axlar, knä och tå’, ’Krokodilen’ och ’Imse vimse spindel’ samt massor av välkända barnlåtar.

Föreställningen passar hela familjen men är främst riktad mot barn mellan 2-7 år.

Efter föreställningen är det Meet and greet, där du får möjlighet att träffa BAMSE och Lova. 

Läs mer...


Boka biljett


Flamingokvintetten – 60 års jubiléet; The Farewell Tour

Arena/Plats: Ystads Teater

Konserten med Flamingokvintetten flyttas till 22/4 2022. Information med hur detta ska hanteras kommer v.34 till de som redan köpt biljett

Någon kallade Flamingokvintetten dansbandens Rolling Stones – kanske för att de alltid gjort precis som de tyckt passat bra för deras musik och framför allt ett låtval de gjort för att de gillar just dessa låtar. Behövde inte alltid nödvändigtvis gå att dansa till men blev ”kultlåtar” ändå. Hasse Carlsson som ju fortfarande har sin ”guldstrupe” kvar trots att han fyller 77 år 2021 och Dennis Janebrink, 75 år, lika ungdomligt glad och positiv som alltid är de två som var med när bandet startade. Stefan Kardebratt (keyboard) firar 2020 15 år i bandet, Douglas Möller (gitarr) hämtades från The Spotnicks 2008. Trummisen och schlagerfestivaltextförfattaren Ulf Georgsson tog över ”stockarna” 2014.
Vad bjuder bandet på i denna konsertturné under 2021? Jo, samlade anekdoter, det bästa från alla dessa föreställningar och ett helt gäng ”grymma” Flamingolåtar. En låtkatalog som lätt svämmar över. Varmt välkomna. 

Läs mer...


Boka biljett


THE MUSIC OF BEE GEES - STAYIN´ ALIVE

Arena/Plats: Ystads Teater

Konserten "The Music of Bee Gees - Stayin´Alive" har flyttats till den 25 november 2022. Alla kunder kommer att underrättas.

 

Upplev THE MUSIC OF BEE GEES -  STAYIN’ ALIVE  en hyllningskonsert till en av världens mest framgångsrika och älskade popgrupper med över 110 miljoner sålda skivor och mängder med listettor.


Du får uppleva gruppens samtliga hits samtidigt som vi berättar historien om de tre bröderna från Australien som lade världen för sina fötter och skapade mängder av hitlåtar åt både sig själva och andra.


Längst fram på vår scen möter ni Magnus & Henrik Rongedal två av Sveriges bästa och välmeriterade röster och bakom dem hittar ni orkestern, som består av några av våra främsta musiker.


Stå upp i bänkraderna, sväng på höfterna och sjung med till hits som Stayin’ alive, Night Fever, You should be dancing och Jive Talkin’ eller bara luta er tillbaka och njut av bländande stämsång och magiska melodislingor i How deep is your love, Too much heaven, Islands in the stream och många fler.


Showen är både röstmässigt och musikaliskt så nära originalet att, om man blundar, upplever man det faktiskt som att det är The BeeGees som står på scenen.


Välkomna att njuta av en kväll fylld av odödlig popmusik!


Arrangör www.besterman.nu


Längd: Ca 2x50min + paus

13-års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudtryck.


Rullstolsplats boka på Ystads Turistbyrå 0411-57 76 81

Läs mer...


Boka biljett