Biljetter

Du kan boka dina biljetter här på hemsidan eller hos Ystads Turistbyrå.

Ystads Teater har biljettbokning/försäljning i samband med föreställningar. Kassan öppnar 1 timme innan föreställning.
På Ystads Turistbyrå kan du boka och hämta biljetter måndag-fredag  09-17, lördag 10-14. Telefon: 0411-57 76 81.

Vår biljettplan - klicka för att förstora

  

Magnus Carlsson – Från Barbados till Gamla Stan

Arena/Plats: Ystads Teater

Under våren 2019 åker Magnus Carlsson tillsammans med en dansensemble ut på stor Sverigeturné med föreställningen "Från Barbados till Gamla Stan”. I denna färgsprakande show bjuds du på en hitkavalkad utan dess like, med låtar från såväl Barbados som Alcazar - och självklart även nyare hits från hans gedigna solokarriär.

Magnus Carlsson har tidigare bland annat tävlat i Melodifestivalen hela åtta gånger, både som sångare i Barbados, Alcazar och som soloartist. Med närmare 40 guld- och platinaskivor, tre Grammisar och en mängd andra utmärkelser, programledarjobb och musikalroller har han nått ett erkännande som en av Sveriges mest folkkära artister. Magnus har turnerat över hela världen under sina 25 år som artist, och har en låtskatt likt få andra i branschen.

Under våren är det dags för en rikstäckande konserthusturné med premiär den 15 mars, där Magnus tar dig med på en tur genom hela hans svindlande karriär fram till dags dato. Förbered dig på en kväll fylld av sköna hits, storslagen show, högljudd allsång och ren glädje!

Läs mer...


Boka biljett


Väckarklocka, jubileumsversionen

Arena/Plats: Ystads Teater

VAKNA!
VÄCKARKLOCKAN RINGER!

• 1838 fick kvinnor i en liten bit av Australien (Pitcairn) rösträtt.
• 1867 fick 1 kvinna rösta i Storbrittannien.
• Officiellt först var Nya Zeeland 1893, då fick alla rösta.
• Australien 1902 (obs, dock inte alla, inte aboriginer).
• Finland 1906.
• Sen kom: Norge, Danmark 1915.
• Och så Sverige 1919.
• Efter det följde de övriga europeiska länderna, bl a Italien 1946 (kvalificerade; mäktiga, rika och ogifta kvinnor, redan 1925).
• Sist ut var Lichtenstein 1984.

Hur gick det sen...?

Till antalet är rösträttsrörelsen en av världens största någonsin. Det är en av utgångspunkterna i Väckarklocka. Den andra är rösträttskämpen Elin Wägners liv, val och strider, hennes drivkraft men även hennes besvikelse över att krig fortsatte att rasa. Hennes ord och röst har varit vägledning också för det fysiska uttrycket i pjäsen. Kvinnors kraftuttryck. Djurisk instinkt. Det blir en kraft i sig när det djuriska beteendet används för att skildra en stark kvinna.

Att fånga 100 år av kvinnohistoria på två timmar och tio minuter kan te sig omöjligt. Men i föreställningen Väckarklocka blir det möjligt när Elin Wägner kommer på besök från tidigt 1900-tal till dagens Sverige och träffar fantastiska människor runt om i landet. Allt från pensionärspar och byalag i Ystad till ungdomsförbund och kvinnor som flytt från krig.

Pjäsen har formats till ett muntert firande av vunna kamper och en sorgesam insikt över allt som ännu finns kvar att kämpa för.

Vad är din väckarklocka? Dina ringsignaler? Vad är glädje? Sorg?

VÄCKARKLOCKA, JUBILEUMSVERSIONEN 22 mars kl 19.00 på Ystads Teater.

Kom till caféet redan kl 17.30 och prata med BODIL JÖNSSON, professor emerita och författaren till boken Tio tankar om tid, och hör vad hon har att säga om detta. År 2000 blev hon utsedd till Årets väckarklocka* och 2013 fick hon Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens guldmedalj av självaste kungen.

* Årets väckarklocka är ett litteraturpris som utdelas av Elin Wägner-sällskapet sedan 1993 till enskild eller organisation som arbetar i Elin Wägners anda. 

Läs mer...


Boka biljett


Fairytale Burlesque

Arena/Plats: Ystads Teater

Välkommen till sagornas magiska värld! Fräulein Frauke, Sveriges främsta burleskstjärna och producent, kommer tillbaka med en sprillans ny förtrollande föreställning! Hon har samlat ihop ett gäng fantastiska och mytomspunna artistvarelser i en spännande blandning av burlesk, cirkus, kabaret, sång, dans, drag och boylesque med storheter från både Sverige, England, Danmark och Frankrike.

Det blir lite av en helkväll med jazz och mingel i teaterns bar innan och efter föreställningen. Man får gärna klä upp sig, burlesken är roligast att uppleva tillsammans, där alla tar del av glamouren!

Själva showen, som ju utspelar sig på en av Sveriges vackraste teaterscener, ser några av Europas absolut största stjärnor inom burlesk- och kabaretvärlden:

Kvällens konferencier är ingen mindre än kabaretkungen (eller ska vi säga drottningen?) Joe Black från Storbritannien. Joe har många ”one man shows” under sitt glitterbeströdda bälte med fantastiska recensioner och han blandar humor, överdådiga kostymer och egenspelad musik i sina akter.

Från Paris har vi de två vintageinspirerade och ljuvliga artisterna Mara de Nudée och Aleksei von Wosylius. Mara är som en nymf uppfångad från en vacker stumfilm och Aleksei kommer direkt från balettens undersköna värld. Tillsammans skapar dem sagomagi av kända historier.

Från Nederländerna via Köpenhamn kommer poetiska cirkus- och kabaretartisten Michiel van Leeuwen och kombinerar fantastiska skills med skönhet och utstuderad estetik.

Fräulein Frauke är också på plats och delar med sig av sina mest ikoniska karaktärer. Det blir Disneyprincessor och vackra mytomspunna varelser, sång och striptease varvat i ett.

Fantastiska jazzpianisten Janne Sjöblom står för musiken i baren, tillsammans med Frauke på sång. Intimt och härligt!

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé: Monica Zetterlund – Enkel Vacker Öm

Arena/Plats: Ystads Teater

I föreställningen "enkel vacker öm" framför vi sånger ur Monicas fantastiska låtskatt. Vi berättar om hennes brokiga liv som artist, mamma och dotter. Hon arbetade med de finaste textförfattare och musiker i Sverige. Hon var älskad för sin glittrande humor och förmåga att berätta en historia med sin sång. I hennes röst fanns både humor, värme och vemod. De sista åren tillbringar hon i rullstol p.g.a. en ryggskada, fortfarande älskad och efterfrågad. Hon gav oss, både som sångerska och skådespelerska, många starka och minnesvärda kvinnoporträtt.

Sång: Petra Kvist

Piano: Martin Berggren

Kontrabas: David Andersson

Läs mer...


Boka biljett


Tomas Andersson Wij

Arena/Plats: Ystads Teater

Tomas Andersson Wij ger sig ut på en lång vårturné 2019!

Nu presenterar TAW en längre vårturné. Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst.

Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska Tomas fylla landets teaterscener med instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

Föreställningen presenteras av Blixten & Co

Föreställningens längd: Ca 2 h, ingen paus

Läs mer...


Boka biljett


Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads Teater

Välkommen till succékonserten med några av Sveriges mest etablerade musikalartister, där stora röster och stora känslor drabbar samman i en kavalkad av musik från världens största musikaler.

Pressen skriver: "Musikalfest får teatern att koka", "Kvaliteten är skyhög", "As close as you can get to London's West End or New York's Broadway", "Emotionellt och övertygande". Missa inte årets musikalfest!

Artister i världsklass med huvudroller i The Phantom of the Opera, Les Miserables, Miss Saigon, Cats, Jekyll & Hyde, West Side Story, Beauty and the Beast, Jesus Christ Superstar och mycket annat i bagaget. Vi kan garantera ståpäls från första till sista tonen.

Medverkande meddelas under hösten.

Längd 2:30 inkl. paus

www.franbroadwaytillduvemala.se
www.facebook.com/FranBroadwayTillDuvemala

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Vivian Buczek/Martin Sjöstedt

Arena/Plats: Ystads Teater

Det är ingen tvekan om att Vivian Buczek är en av våra främsta jazzsångerskor med sin enastående bredd och känsla för jazzens idiom.

I sitt konsertprogram ”ELLA LIVES” tar hon sig an sin största inspirationskälla, Ella Fitzgerald, och tillsammans med Martin Sjöstedts fantasifulla och följsamma pianospel ges en modernare tolkning av dåtidens jazz.

Läs mer...


Boka biljett


Svensktoppskalaset

Arena/Plats: Ystads Teater

SUCCÈN SVENSKTOPPSKALASET ÄR TILLBAKA!

Succéföreställningen Svensktopps-Kalaset, Sveriges största Nostalgishow, med Nordens största dansbandsartister står återigen klara för en ny konserthus-turné. På publikens stora begäran gästas nu södra Sverige för en vårturné, med samma efterlängtade artistuppställning legendarer:

Thorleif Torstensson (från dansbandet Thorleifs), Christina Lindberg (vår stora Countrydrottning), Lasse Sigfridsson (grundaren av Lasse Stefanz), Agneta Olzzon (hyllad country/dansbandsstjärna) och Peter ”Till min kära” Grundström (Skandinaviens stora låtskrivarkung med över 2.000 låtar och otaliga dansbandsklassiker) + 6-mannaband. Konserten leds av populära programledarparet Agneta Olzzon & Peter Grundström

Möt artisterna, med över 100 svensktoppslåtar tillsammans, stora svensktopps-rekord, otaliga Svensktopps-ettor, älskade oförglömliga svensktoppshits och klassiker tillsammans. Vad sägs om: Dom sista ljuva åren, Gråt inga tårar, Till min kära och Främling, för att nämna några. Ni kommer att få njuta ett lååångt pärlband örhängen och hits man ej får höra på radion längre

Stående ovationer, publikens jubel, skratt och tårar. Artisternas galna anekdoter och turnéminnen. Och en allsång som aldrig ville ta slut, så såg Sverige och Finlands-turnén ut hösten 2018.

Läs mer...


Boka biljett


Nöjeskarameller

Arena/Plats: Ystads Teater

NÖJESKARAMELLER PÅ TURNÉ

Sveriges största buskiskung, Jojje Jönsson, med folkkära karaktärer som brevbäraren Dag-Otto, drängen Errolf och Blyge Örjan har fått hela Sverige att skratta under många år. Men också vår allas Willy Björkman, fixaren i ett av TV:s mest populära byggprogram, visar upp en sida du aldrig sett tidigare, där musik och komik bildar en härlig mix. Tillsammans med Nöjeskompaniet, hyllade underhållarna Håkan Windahl och Anders Jönsson med vänner från Blekinge, garanteras gästerna en okomplicerad musikalisk skrattfest ni sent kommer glömma. Tempot är högt och sketcherna varvas med härlig musik och sång i ett rasande tempo. Det är bara att gratulera alla er kära gäster, som nu får möjlighet att uppleva denna folkliga tillställning när vi nu åker ut på turné.

Föreställningen är ca 90 minuter lång (ingen paus).

Läs mer...


Boka biljett


Maria Lundqvist – Om att våga flyga...

Arena/Plats: Ystads Teater

En galet rolig föreställning av och med Maria Lundqvist

... att försöka älska och vilja tro ...

Vem är jag Var kommer jag ifrån Vart är jag på väg Och Varför

– Jag vill bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte ...!! Det blir tvära kast och mycket musik ... Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar...

Maria Lundqvist - en av våra mest aktuella och folkkära skådespelare, ständigt synlig på teaterscenen som på filmduken, åker våren 2019 ut på turné med en egenskriven föreställning. Efter en utsåld och publik- och kritikerhyllad Sverigeturné med föreställningen Shirley Valentine, kommer Maria tillbaka till utvalda orter och bjuder in till en ny föreställning med mycket humor och värme.

- Idag är det viktigare än någonsin att hålla fast vid vem man är, att våga bryta normer och tänja på gränser om vårat bry-sig-om.

”Maria berör på alldeles unikt vis”

”Det är helknäppt”

”Marias föreställning är så underbart rolig och träffande, jag skrattade så mycket att tampongen åkte ut!”

Ett piano, en kvinna, en kropp och tusen möjligheter ...

Kanske kommer Sally på besök...

Och visst kan jag tänka mig att dela scen med min älskade!

Föreställningen ges utan skyddsnät, och är helt specialkomponerad för kvällen!

Med på piano: Arvid Svenungsson

Vid min sida: Kristoffer Hellström

Föreställningen ges i en akt, ca 90 min.

Marias otroliga bredd som skådespelare har gjort henne synlig på såväl landets teaterscener, i film- och tv-sammanhang samt på krogscener, musikaler och julshower i över 30 år. Hon blandar sina ned-dimp i stora som små sammanhang, lika gärna med en symfoniorkester, storband som med ett ensamt piano. Maria har ett alldeles eget unik tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.

Med tv-figuren Sally fick Maria en särskild plats i svenska folkets hjärtan och vem minns inte den sårbara mamman i SVT:s stora satsning ”30 grader i februari”? Maria blev flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i kritikerrosade långfilmen ’Den bästa av mödrar’, en film hon dessutom blev Guldbaggebelönad för, ytterligare prisregn fick hon även för långfilmen ”Himlens hjärta” och ”Heartbreak Hotel”.

Läs mer...


Boka biljett


Titiyo

Arena/Plats: Ystads Teater

Klart: Titiyo åker ut på turné våren 2019!

Titiyo är äntligen klar för turné igen! År 2016 tog hon sitt Grammisnominerade och brett hyllade album ”13 Gården” ut på vägarna och gjorde sin första Sverigeturné på sju år. För en dryg månad sedan släpptes den nya singeln ”Som ingenting” – och nu står det klart att Titiyo ger sig ut på vägarna under våren 2019. Biljetterna släpps den 22 oktober!

Titiyo genomförde endast ett exklusivt och slutsålt gig under sommaren 2018. På Stockholms vackraste utomhusscen—Mosebacketerrassen—bjöd hon på både gammalt, nytt och osläppt material. 13 augusti gör Titiyo en exklusiv livespelning där både gammalt, nytt och osläppt material och drygt två veckor senare släppte hon den sprillans nya singeln ”Som ingenting”.

Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det i år nästan 30 år sedan Titiyo solodebuterade på superhippa labeln Telegram. Hon har samarbetat med artister som Jocke Berg, Peter Svensson, Kleerup och Goran Kajfeš, och har hunnit släppa hela sex fullängdare under eget namn.

Titiyos första svenskspråkiga album, ”13 Gården”, släpptes 2016 och tog henne ut på vägarna igen efter 7 års uppehåll. Både plattan och turnén hyllades som briljant hos så väl press som publik, och nu är det alltså dags igen.

Läs mer...


Boka biljett


Lasse Stefanz

Arena/Plats: Ystads Teater

Äntligen till Ystad - Lasse Stefanz exclusive, de första ljuva åren!

Efter vårens utsålda succéföreställning kommer nu Nordens största dansband Lasse Stefanz äntligen till Ystad Teater. Bandet som blivit både kult- och kultur, fått Guldklavar och Grammisar, ska i musikform berätta sin över 50-åriga imponerande historia!

Hör om repetitionerna som barn i hönshuset, genombrottet i tv, uppgångar och nedgångar och hundratusentals mil i turnébussen. Och självklart om alla framgångar!

Bandet bjuder på alla sina klassiska hits, från Vid en liten fiskehamn till Det regnar och regnar.

Konserten leds av radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som skrivit både biografi och gjort tv-program om det folkkära bandet med sångaren Olle Jönsson i spetsen.

Missa inte den unika konserten med Lasse Stefanz, och De första ljuva åren...

Läs mer...


Boka biljett


En alldeles särskild dag

Arena/Plats: Ystads Teater

Vacker och omtumlande berättelse om ett oväntat och innerligt möte mellan två människor.

En alldeles särskild dag är en nyskriven musikal baserad på Ettore Scolas hyllade genombrottsfilm från 1977 med Sophia Loren och Marcello Mastroianni. I centrum står hemmafrun Antonietta som utåt sett lever det perfekta livet med man och många barn mitt i Rom. Året är 1938 och nationalismen präglar allt större delar av Europa.

När Adolf Hitler besöker Benito Mussolini i det fascistiska Italien en dag i maj samlas folket på Roms gator för att fira. Det är en historiskt viktig händelse som alla vill uppleva på plats. Men Antonietta, som älskar Mussolini, kan inte vara med. Det kan inte heller hennes granne Gabriele, tidigare firad radiojournalist som nu bannlysts eftersom han misstänks vara antifascist. Av en slump träffas de och i humanisten Gabrieles närhet blir Antonietta smärtsamt medveten om sin ensamma och kärlekslösa vardag. Trots att de är varandras motsatser öppnar deras möte en helt ny värld.

Malmö Opera i samarbete med Helsingborgs Stadsteater

Efter en film av Ettore Scola & Ruggero Macari under medverkan av Gigiola Fantoni

Musik P O Nilsson
Sångtexter Bim Wikström
Svensk översättning Thomas Kinding

Kapellmästare P O Nilsson
Regi & bearbetning Annika Kofoed
Scenografi Karin Lind
Kostym Anna Ardelius
Ljus William Wenner
Ljud Åke Lindborg
Koreografi Gunilla Ohlsson Karlsson

ROLLER
Antonietta Tiberi - Anki Albertsson
Emanuele Tiberi - Tobias Borvin
Gabriele - Stefan Clarin
Portvaktsfrun - Evamaria Björk
Äldsta dottern - Oldoz Javidi

MUSIKER
Piano P O Nilsson
m fl

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Miriam Aïda – Loving the Alien

Arena/Plats: Ystads Teater

David Bowie ägde modet att utmanade de sociala normerna och gå utanför de givna ramarna med ett budskap om att följa sitt hjärta och våga stå för den man är. 

Med detta budskapet närmast hjärtat och med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli tolkar Miriam Aïda och hennes grupp Bowies fantastiska låtar på ett personligt sätt.

Miriam Aïda – sång,  

Mats Andersson – 7-strängad gitarr,  

Ola Bothzén – slagverk  

Finn Björnulfson – slagverk 

Läs mer...


Boka biljett


Per Mellborg & Gustaf Brandt – Från Elvis till Fantomen

Arena/Plats: Ystads Teater

Per Mellborg och Gustaf Brandt hälsar Er välkomna till en uppsluppen stund där högklassig musik, humor och spontanitet står i centrum.

Per Mellborg – är prästen som musicerat med Elvis pianist Per-Erik Hallin, Cyndee Peters och Jenny Berggren ifrån Ace of Base.

Gustaf Brandt – meterologen, kyrkomusikern och läraren du säkert sett och hört bakom storheter som Anders Glennmark, Nisse Landgren och Loa Falkman.

Läs mer...


Boka biljett


Bob Hansson – Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt

Arena/Plats: Ystads Teater

Bob Hansson är en av Sveriges mest älskade poeter, och nu turnerar han med sin helt egna inspirational-stand-up-föreställning om lattevispar och konsten att älska livet: Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt

Med avstamp i nya boken Tankar för dagen – manual för ett snällare liv besvarar han eventuellt några av livets stora frågor. 

Till exempel: Varför skrattar ett barn ungefär 400 gånger om dagen men en vuxen bara 15? Varför är en av de vanligaste lögnerna ”jag mår bra”, och utbrändhet den vanligaste sjukdomen i världens friskaste land? Varför är lattevispar farliga? Varför pratade Darwin så mycket om kärlek? Varför håller Bob Hansson in magen när han uppträder? Varför är vi så skickliga i konsten att såga oss själva? Varför agerar vi ibland som om det vore förbjudet att vara människa? Och varför heter så många tandläkare Dennis?

En föreställning då allt kan gå fel i en värld som gör just det, men ändå lyckas vara obegripligt vacker flera gånger om dagen.

Med sin energi, visdom och rikliga komik är Bob Hansson en sällsynt klok och förändrande injektion i den svenska lagomheten.

Pironi Management / 28 Booking / Ascari PR

Läs mer...


Boka biljett


Tillsammans – familjeteater

Arena/Plats: Ystads Teater

Hockeyspelarna Ross och Momo har fått ett uppdrag. De ska testa en ny app och de ska öva samtycke. Och det är väl lätt? Samtycke, att tycka samma? I en rolig cirkusföreställning med Cirkus Saga visar de att tycka samma inte är så enkelt utan något som måste pratas om och dessutom övas, om det faktiskt ska fungera. För både små och stora.

Läs mer...


Boka biljett


Festkonsert – Jazzfesten

Arena/Plats: Ystads Teater

Festkonsert med tre härliga skånska jazzgrupper.

We Float som blev årets band på P 2 Jazzkattsgala 2018, Makross samt Almaz Yebio Twist ‘n’ Shout.

Läs mer...


Boka biljett


Galakonsert – Jazzfesten

Arena/Plats: Ystads Teater§

Galakonsert med stjärnglans.

På scenen kommer vi att se Viktoria Tolstoj, Monday Night Big Band, Helge Albin, Mimi Terris, Mathias Landaeus Trio, Elin Larsson , Jan Lundgren, Kristin Korb, Gilbert Holmström, Shitney m. fl.

Läs mer...


Boka biljett


En nunna för mycket

Arena/Plats: Ystads Teater

Samtliga biljetter med Stjärnkortserbjudande är slutsålda!

Kammaropera Syd är tillbaka med ännu en operett fylld av skratt, tårar och sång i världsklass med En Nunna För Mycket.


På scen står en stor ensemble med Sveriges främsta operasångare tillsammans med Sven Melander och Marianne Mörck. 


Texten är nyskriven av Rickard Söderberg, som också regisserar årets föreställning. Musiken är skriven av operettkungen Léhar och består av både välkända örhängen, såväl som nyupptäckta guldkorn som inte spelats på scen sedan Léhar själv dirigerade.


Föreställningen utspelar sig i en by på den skånska landsbygden under det glada 20-talet, innan börskrascher och krig. När det stora arvet från byns patriark ska delas ut är det många som vill ha sin del av kakan och i sann operettanda skyr byborna inga som helst medel.

Läs mer...


Boka biljett


MELANIEISDEMENTED

Arena/Plats: Ystads Teater

Melanie Martinsson wrote his first song when he was three years old on a piano in the mental institution where his mother was residing at the time. That particular song did not turn out very good, but Melanie kept on writing music. At 14 years of age he realized that music would be his only realistic way out of the ghetto, so he started producing and performing as much as possible, while sending demotapes around, under the moniker Melanie Is Demented. At 18 years of age he realized he had to start his own record label full time to get anywhere. He took out all the loans he could and invested in music and record production.

Then the internet happened. Sales plummeted and the audio CD became essentially worthless.

Stuck alone in a bureaucratic nightmare Melanie had no choice but to keep producing and performing while descending deeper into madness. Working with a zero budget he had to use social media and graffiti for marketing. Having no real equipment of his own he had to mix his records on stolen casetteportas. Doing it all by himself he was forced to learn the entire chain of production and distribution himself, everything from producing his own videos, to mastering, to packaging, while his music itself took on increasingly strange features with elements from a confusing number of different genres.

And lo and behold, the only way to gain momentum is to keep moving, and the music sounded like nothing else so slowly an actual following came to be, which soon turned into an actual fanbase across Europe, and in 2011 he was awarded his first gold record.

Since then he has kindof just kept going, it’s not like he has much of a choice. Music is all he knows now. He has worked with international artists such as Marina Abramovic, Truckfighters and Sid Wilson from Slipknot, he has sold out tours across Europe, made it into the charts and even into a historybook on portugese grime recently.

He has labeled his own genre “skräckno”, but it’s closer to grime/electro/pop than anything.

He recently released his critically acclaimed new album entitled We Split Up Searching For You, and is currently working on his new book and album.

Sweden’s foremost grime DJs will be joining him on this gig.

Läs mer...


Boka biljett


Hampus Nessvold – Ta det som en man

Arena/Plats: Ystad Teater

Hyllade föreställningen ”Ta det som en man” till Ystad!

Hampus Nessvold är just nu ute på en rikstäckande vårturné med hyllade föreställningen ”Ta det som en man”. Nerikes Allehanda gav 4 av 5 i betyg och skrev ”Publikens jubel är ögonblickligt och öronbedövande” och Jönköpings-Posten konstaterade att ”Hans sångröst får teatern att skaka”. Turnén förlängs med tjugofem föreställningar under hösten och den 22 september kommer Hampus till Ystad!

Intresset kring Hampus Nessvolds debutföreställning har varit stort runt om i landet. Hittills har samtliga föreställningar varit slutsålda och publikreaktionerna varit starka. ”Ta det som en man” är en personlig skildring av samhällets negativa mansnormer – med gränslös humor, musik och viss tragik vill Hampus få publiken att reflektera över mansrollen. 

I ”Ta det som en man” får vi följa med Hampus på en tankeväckande resa från barndomen i Värnamo fram till idag. Föreställningen förstärks av flera musikinslag där Hampus bland annat framför egenskrivna låtar som ”Be a Man” och ”Harder Faster”. 

- ”Att ställa sig framför en publik och visa upp sin mest sårbara sida och samtidigt be om att få bli accepterad som man är, det är det läskigaste och mest befriande jag gjort. Jag är verkligen överväldigad av den fina responsen från publiken och ser fram emot att fortsätta sprida mitt budskap genom den här föreställningen i höst”, säger Hampus Nessvold.
 
OM HAMPUS NESSVOLD
Skådespelaren och artisten Hampus Nessvold har beskrivits som en multitalang och upplevs orädd med ett unikt sätt att blanda allvar med gränslös humor. Han har bland annat uppmärksammats för sin roll i humorserien 22 Kvadrat (P3) och för radioprogrammet Zia och Nessvold i P3. 2017 släppte han boken ”Ta det som en man” (Bonnier Carlsen) samt debutalbumet ”Be a Man”. Under hösten 2018 medverkade han i Mia Skäringers SVT-serie ”Kroppshets” samt fanns med som gästartist under hennes arenaturné ”No More Fucks To Give”. 2019 är han aktuell med sin egen scenföreställning ”Ta det som en man” som regisseras av Mia Skäringer.

Läs mer...


Boka biljett


På återseende

Arena/Plats: Ystads Teater

En nostalgitripp med swing, sweet och schlager.

Fulla hus och strålande recensioner!

Ensemblen som gör succé med sina teaterkonserter är nu tillbaka i Ystad med sin fjärde produktion.

Den nya föreställningen går under titeln PÅ ÅTERSEENDE. Vi får följa musikturisterna Karin Bergquist och Harald Leander på en nostalgi-tripp med hjälp av den musikaliska världskartan daterad 1925-1945. Kända resmål och nya upptäckter utlovas av reseledarna i Salongsorkestern. Häng med på en resa fylld med glada överraskningar och oväntade strapatser. Och med den bästa musiken som resesällskap!

Musiken är hämtad från 20-, 30- och 40-talen och består av dansmusik, filmmusik, jazz och en och annan schlager.

Salongsorkestern är ett storband med stråkar och vokaltrio. Musiken är hämtad från tidsepoken 1925-1945 och innehåller allt från rena jazznummer till pilsnerfilmsschlager.

Orkestern bildades i Lund i mitten på 70-talet och spelar på kungamiddagar, jazzklubbar, festivaler, baler och privata fester. Medverkat vid ett flertal tillfällen i TV. Turnéer till Shanghai, Toscana, Tokyo, Båstad, Höör och andra metropoler.

Strålande recensioner  och fulla hus för scenproduktionerna I god beredskap, Pilsner & Champagne, På samma väglängd och På återseende tillsammans med skådespelarna Karin Bergquist och Harald Leander.

 

Karin Bergquist. Skådespelare med brett register; teater, kabaré, radio, film, TV och egna produktioner. Flera somrar på friluftsteatrar i Helsingborg och Falkenberg. Uppväxt i Ystad och sjunger gärna äldre schlager.

Harald Leander. Välkänd skådespelare, dramatiker, regissör, översättare och musiker. Från Lund. Svensk mästare i Gladjazz 1986 med Nisses Stuga. Multiinstrumentalist och varitéartist. Och mycket, mycket mer.

Läs mer...


Boka biljett


Anders Jansson – Radikal optimist

Arena/Plats: Ystads Teater

Anders Janssons Sverigeturné med “Radikal optimist” fortsätter i höst

Anders Janssons nya soloföreställning “Radikal Optimist” har fått ett varmt mottagande både av publik och recensenter. Sydsvenskan skriver att han är “en mästare på att se det komiska i det lilla”, Skånska Dagbladet att han “nästan svämmar över av humoristiska infall” och Expressen menar att Anders Jansson är “genuint rolig”. Biljetterna till vårens Sverigeturné går snabbt åt och nu är det klart att “Radikal Optimist” fortsätter i höst med över 30 föreställningar i bland annat Linköping, Sandviken, Ystad, Åmål, Karlskoga, Uddevalla, Alingsås, Borås, Falkenberg, Kungsbacka, Jönköping, Skövde, Östersund, Skellefteå och Sundsvall. Den 5 oktober kommer Anders till Ystad! 

"Radikal Optimist" är en humorföreställning i högt tempo med berättelser om bland annat Anders Janssons kärlek till tabletter och hans skräckblandade fascination för tänkande teknik. Han inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum. Ett upplägg som uppenbarligen både recensenter och publiken uppskattar.

– Jag är så glad att få ha roligt tillsammans med publiken. Den här föreställningen känns lite mer personlig än min förra och det verkar publiken gilla. Jag hoppas att de efteråt känner sig inspirerade, glada och fulla av energi. Så som jag gör, säger Anders Jansson.

“Radikal Optimist” hade premiär i Lund den 7 februari och efter åtta slutsålda föreställningar i hemstaden Lund är Anders Jansson nu ute på en omfattande Sverigeturné. I höst fortsätter turnén med över 30 föreställningar med start den 6 september.

– Jag älskar att turnera. Och nu när jag har en bra show i mig, så vill jag såklart spela den för så många som möjligt. Och på nya, roliga platser, säger Anders Jansson.

PRESSRÖSTER OM “RADIKAL OPTIMIST”
“räkna med att bli furstligt underhållen och road”
/Sydsvenskan

“en komisk energikur”
/Skånska Dagbladet, betyg 4 av 5

“Anders Jansson är genuint rolig”
/Expressen, betyg 4 av 5

“Underbart trams”
/Smålandsposten

“Anders är en mästare på att skruva till det”
/Det Händer
 
Anders Jansson
Komikern, programledaren och skådespelaren Anders Jansson är kanske mest känd för sina populära karaktärer Tiffany Persson från Staffanstorp, journalisten Morgan Pålsson och programledaren Mike Higgins för "Svenska för nybörjare" i humorprogrammet "Hipp Hipp", som han gjorde tillsammans med Johan Wester. De började samarbeta redan i grundskolan och har tillsammans bland annat gjort spex, karnevaler, "Jansson & Wester" i P4 och humorshower så som "500" och "Köp mjölk, Skriv bok".

Anders Jansson har även varit programvärd för Sommar i P1 (2005) och Vinter i P1 (2010), programledare för Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai (2014), gjort webbserien "Tiffany arbetstränar" (SVT) och programlett fredagsunderhållningen "Roliga timmen" (SVT). Han har också gjort humorserien "Skolan" (TV3) och tre säsonger av komediserien "Halvvägs Till Himlen" (C More/TV4).

Just nu är Anders Jansson aktuell med “Radikal Optimist”, i fotbollsmagasinet "Mellan raderna" på Viaplay och Expressen, samt med inspirationsföreläsningar för företag.

Läs mer...


Boka biljett


DOTTER

Arena/Plats: Ystads Teater

En av Sveriges mest intressanta moderna popartister. Hon tippades av pressen som vinnare av melodifestivalen förra året och slog igenom på allvar med låten "Cry" som snabbt klättrade till nummer 1 på iTunes och Top 3 i Spotifylistan "Viral 50 Sweden"!

Med framträdanden i Melodifestivalen, Tv4 Sommarkrysset, Peace & Love och som main supportakt till självaste Miss Li under stjärnans vårturné är Dotter nu redo för att ta sig an den svenska livemarknaden under våren och festivalsäsongen.

Med aktuella singelsläpp och kommande album via Warner Music är Dotter på väg att slå sig stort på den svenska popscenen.

Läs mer...


Boka biljett


Mr Morfar med Allan Svensson

Arena/Plats: Ystads Teater

Hur är är det att vara morfar idag? Du är i din bästa ålder, har ett bra jobb och är klar med uppfostran av barnen. Nu äntligen (jävlar!) kan du börja leva livet. Njuta av livets efterrätt. Hitta punkten. Lugnet. Meningen.

Men nä. Plötsligt blir det ännu mer att göra. Familjemedlemmar ska skjutsas hit och dit, olika tekniska problem ska lösas, svärsöner och svärdöttrar har tagit över all kontroll och ens röst har tappat sin pondus. Frugan ska resa kors och tvärs mellan alla världsdelar och lära sig nitton språk. Varannan vän tuppar av och telefonterrorister från Fonus ringer dagligen.

Hur ska man kunna hitta sitt Zen i denna röran?

Se Allan Svensson spela Mr. Morfar och känn igen dig. Eller din man. Eller din pappa. Eller din bror. Eller din mamma.

Barnbarn är som hyrbilar. Man hämtar upp dem, rena och fina. Med full tank. Och sen lämnar man in dem efter några dagar, lortiga och tomma. - Mr. Morfar

Allan Svensson är en av landets mest aktade skådespelare.

Som julälskande brevbäraren Gustav i Svensson, Svensson nådde han in i alla svenskars hjärtan och har gjort massvis av roller i såväl filmer, tv och på landets största scener.

Mr. Morfar är baserat på den internationella succéföreställningen The Grandad som har spelats i många länder världen över och till och med blivit långfilm.

Mr. Morfar av Bjarni Haukur Thorsson

Regi: Bjarni Haukur Thorsson
Längd: 120 minuter
Producent: Karin Thorsson & Bjarni Thorsson
Översättning: Ylva Hellerud
Scenografi: Finnur Arnar
Ljud: Frank Hall
Ljus: Bjarni Haukur Thorsson

Läs mer...


Boka biljett


Karin Tingne åter på Ystads Teater

Arena/Plats: Ystads Teater

Karin Tingne heter sångerskan som gjort succé på spelningar i Ystad och Skåne. Nu bjuder hon åter på höstkonsert på Ystad Teater med hela sitt band, blåssektion och kör.

Karin Tingne sjunger hela tiden. Hon hörs sjunga på konserter med bandet, populärmusik på mindre evenemang med maken, gospelsånger med kören i kyrkan och på ledig tid, barnvisor med dottern. Hon har sjungit sedan barnsben i kyrkokör, tävlat med Lundakörer i hela världen, tagit studenten på musikgymnasiet Lars-Erik Larsson i Lund och sedan varit sångare i flera band. 2018 blev hon Skurups kommuns kulturpristagare.

Den 16 november intar hon åter stora scenen på Ystad Teater med sitt stora band.  Bandet har de senaste åren skapat en egen profil med blues och soul, där också sköna ballader får plats. Några av deras egna låtar finns på repertoaren som ständigt förändras, men också många covers, som man kanske inte hört förr. Det kan handla om låtar från favoriterna Beth Hart och Joe Bonamassa men också från Creedence, Tina Turner och Aretha Franklin. Och det svänger ordentligt!

Från tidigare konserter saxar vi ur några recensioner:

- ’Karin Tingne fyller ord och toner med hela livet, allt mellan himmel, jord och helvete’
- ’Ordet är sensationellt. Dags nu att också övriga Sverige upptäcker Karin Tingne!’
- ’Karin Tingne fyller låtarna med sig själv…går från lugnt till intensivt på ett par toner, från smek till klös, från viskning till skri, från tjej till kvinna’
- ’Som att höra Janis Joplin första gången. Jo, jag tar i men bara lite, bara liiiiite’

Medverkande är:

- Karin Tingne: Sång 
- Åsa Badeur: Kör
- Camilla Jeremiasen Karlsson: Kör
- Peter Tingne: Gitarr

- Marcus Jeremiasen: Gitarr

- Anders Sandström: Trummor

- Jonas Hansson: Bas
- Håkan Wendner: Piano, orgel
- Anders Ingvar: Munspel

- Mikael ’Mask’ Ask: Percussion

- Ida Karlsson: Tenorsax

- Gert-Inge Persson: Trumpet

Läs mer...


Boka biljett


Glenn Miller Orchestra – Christmas Show

Arena/Plats: Ystads Teater

Säcken är packad med låtar ur Glenn Millers fantastiska repertoar samt ett antal senare skrivna musikarrangemang på julmelodier.

Om du älskar Glenn Millers musik, att svänga till julklassiker och en väldigt bra show, ja då är detta showen för dig!

Glenn Miller Orchestra Scandinavia under ledning av trombonisten Jan Slottenäs spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. och turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Orkestern utgår från Stockholm och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.

Konsertlängd: 2,5 h inkl paus

Mer info: www.glennmillerorchestra.se

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=phrZo7M7G2U

Facebook: www.facebook.com/GMOScandinavia/

Instagram: www.instagram.com/glennmillerorchestra/

Arr: Artist Management Sweden AB

Läs mer...


Boka biljett


Ken Ring – Tack för mig

Arena/Plats: Ystads Teater

Ken Ring är en av svensk populärkulturs starkast lysande stjärnor. Med över femton år på den svenska musikscenen och som en av svensk hiphops pionjärer har Ken Ring skapat sig ett publikunderlag som få artister kan mäta sig med. 

Den stenhårde rapparen har gått och blivit folkkär.

Det har snart hunnit passera två decennium sedan debutalbumet Vägen tillbaka släpptes. Med låten Mamma blev Ken Ring stjärna över en natt och det turbulenta och anonyma livet på gatan byttes snabbt ut mot fullsatta spelningar och kändisskap. Sedan dess har Hässelby-rapparen konstant lyckats hålla sig relevant.

Ken Rings karriär sträcker sig över elva album, över 500 låtar och en rad internationella samarbeten. Han har spelat in musik med den amerikanska hiphopeliten och majoriteten av den svenska. Hans ärliga och tidlösa musik har bevisligen uppskattats.

De senaste åren har karriären dock tagit sig en ny vändning. Efter sin medverkan i TV4:s musikprogram Så mycket bättre 2013 nådde Ken Ring ut till helt nya målgrupper med sin lyrik och musik. Han klev rakt in i det svenska folkhemmets vardagsrum och hjärtan, och hans tolkningar av Lill Lindfors och Bo Kaspers Orkester ledde till listplaceringar på såväl Digilistan som Sverigetopplistan.

Läs mer...


Boka biljett