Repertoar & biljetter

Du kan boka dina biljetter här på hemsidan. Du kan även boka dina biljetter till Ystads Teater på Ystads Visitor Center, öppettider må-fr 9-17 samt lö 10-14

Ystads Teater har biljettförsäljning på hemsidan samt mauell försäljning i samband med föreställningar. Biljettkassan öppnar en timme innan föreställning. Telefon till biljettkassan: 0411 - 57 71 99

OBS! Från 1 december och tills vidare öppnar Teatern 90 minuter (1,5 tim) innan föreställningarna börjar för att hinna med kontroll av Vaccinationsbevis och för att undvika trängsel. Observera att vaccinationsbevis kommer att krävs på samtliga av teaterns arrangemang.

Om du behöver kontakta arrangören angående biljettfrågor, se kontaktuppgift nedan under respektive arrangemang.  

Bob Hansson - Konsten att få mer wow!

Arena/Plats: Ystads Teater

INSTÄLLT! SAMTLIGA BILJETTKÖPARE KOMMER ATT KONTAKTAS SNARAST!

 

Arrangör: Pironi Management, hansi@pironi.se

Bob Hansson - Konsten att få mer wow! 

När du ser en föreställning av Bob Hansson ser du något som är unikt. Med sin blandning av klokhet, standup och poesi är han sin egen bransch och nästan vad som helst kan hända. I ena ögonblicket är det gapskratt och i nästa en djup meditation. Det här är inte bara en föreställning utan även en upplevelse. Bob Hansson har skrivit 12 böcker och tusentals uppträdanden.  

Nu är det dags för uppföljaren till hans succé ”Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt" som spelades 2018-2019 och även kunde ses på SVT. I föreställningen ”Konsten att få mer wow” gör Bob Hansson ett fylligt urval ur sina svar i radioprogrammet ”Allvarligt talat” i P1;  ”Måste man älska sig själv för att älska någon annan”, ”Får man skratta åt sina egna skämt?”, ”Hur tröstar man en annan människa” och den viktigaste frågan av alla ”hur gör man med toaringen på jobbet?”

I föreställningen tar han svaret ett steg längre eftersom du som kommit dit - också gjort det. Det här är en föreställning som vill underhålla, men inte bara. Den vill även att du ska få mer wow i ditt liv. För det går att få och eftersom Bob väver in tricks i hela föreställningen, är det inte bara kultur, det är även utbildning. En utbildning i själva livet. En utbildning att få mer wow! 

Läs mer...


Boka biljett


Celtic Christmas med West of Eden

Arena/Plats: Ystads Teater

Arrangör: Celtic Christmas/Schaub Music Productions, info@westofeden.com

Celtic Christmas 
- en julkonsert med West of Eden  
I år är det äntligen dags för West of Eden att bjuda in till keltiskt julfirande på Ystads Teater! 
Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när Christmas Carols, svängigt låtspel, medeltida hymner och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert.  
Bandet är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. Deras inspelningar av Celtic Christmas-konserterna har hyllats storts i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”. 


West of Eden har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken. 
Genom åren har de samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station. De har turnerat bl.a. i England, på Irland och ända bort till  Kina. I höstas släppte West of Eden sitt första album på svenska där de gjorde sina egna "irländska" tolkningar av Evert Taubes låtskatt. Men nu är det dags för en keltisk jul. Välkomna!! 
West of Eden är: 
Lars Broman: Fiol 
Martin Holmlund: Bas 
Ola Karlevo: Trummor, Bodhran 
Jenny Schaub: Sång, Dragspel, Tin Whistle 
Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Piano 
Henning Sernhede: Gitarr, Mandolin 


Läs mer...


Boka biljett


Julkonsert med Frida och Hannes

Arena/Plats: Ystads Teater

Arrangör: Hannes Nilsson, info@hannesnilsson.se

För tredje gången gillt försöker Frida Green och Hannes Nilsson sig på att hålla sin konsert för publik i riktig form. De har samlat ihop ett band och tillsammans slår de på stort och ger en konsert på Ystad Teater. Repertoaren består av riktiga klassiker, både i form av covers och egna favoritlåtar. Under två timmar kommer dessa två röster och fyra musiker att bjuda på härlig musik, mycket känslor och mycket skratt. För visst är det just precis det vi behöver. Så samla familjen, stressa ner och njut av två lokala artister och deras musiker som ger en fantastisk konsert.  

 

Läs mer...


Boka biljett


I Vintertid

Arena/Plats: Ystads Teater

Arrangör: Billy Heil Management, info@billyheil.se

I Vintertid – en stämningsfull julkonsert

Efter en första succéfylld julturné 2019 med idel stående ovationer, var det meningen att ACE – Anders Berglund, Christian Svarfvar och Emmi Christensson – skulle ge sig ut på en ny julrunda år 2020. Men det satte Covid-19 stopp för. Nu är det nytt år och ACE gör ett nytt försök med förhoppningen att julen 2021 innebär en återgång till ett mer traditionsfyllt firande, inklusive möjligheten att gå på julkonsert.

Anders Berglund är en av Sveriges ledande musikprofiler sedan närmare 50 år. Han har dirigerat så gott som alla svenska symfoniorkestrar och var även dirigent för Melodifestivalen under många år, samt medverkade i ”Så ska det låta” i över hundra program.
Emmi Christensson har med sin röst förtrollat publiken i musikaler såsom Sound of Music, West Side story, Les Miserables och framför allt som Christine i Fantomen på Operan. En roll hon gjorde två år på West End i London och ett år på Cirkus i Stockholm.

Christian Svarfvar är en av Sveriges och kanske Europas främsta violinister. Med examen från Kungl. Musikhögskolan och Juilliard School of Music i New York skördar han framgångar var han än kommer. Nu senast i en inspelning med London Philharmonic Orchestra.


- Vi kommer att bjuda på julens allra vackraste musik, försäkrar Anders Berglund, blandat med hits från musikalvärlden, musik av Benny Andersson, filmmusik, med mera.

Läs mer...


Boka biljett


Helga Natt

Arena/Plats: Ystads Teater

Produktion: Evenemang Ystad, info@evenemangystad.se. www.evenemangystad.se

Helga Natt är Ystads egen julkonsert på Ystads Teater. För tredje gången framförs Helga Natt, nu med två föreställningar. Senaste årets slutsålda succé ger nu utrymme för fler besökare. Årets konsert hålls den 17 december samt den 18 december och på scenen står massor av kända artister, barnkör och inte minst Lollokören.

Den populära "Helga Natt orkestern" med professionella musiker svarar för ackompanjemanget. I år förstärkt med stråkar från Malmö Simfionetta.

Helga natt är Ystads jultradition där publik och artister skapar en varm och fantastisk julstämning. 

Evenemanget arrangeras och produceras av Evenemang Ystad i samarbete med Ystads Teater

Helga Natt leds och presenteras av Kent Svanström

Medverkande: Frida Green, Hanna Svensson, Emma Mehler, Emelie Torstensson, Nils Cadarozzi Ohlsson, Matthias Nederman, DC Bells, Sara Lauringer, Lars-Åke Kristensson

Lollokören under ledning av Louise Gustafsson samt stjärnkören från Anderslövs barnkörer.

Orkerster: Midas Orkester, Malmö Simfionetta.

Ljud: Kristoffer Andersson

Ljus: Thomas Jönsson

Scenografi: Lars Rhenett

 

Läs mer...


Boka biljett


Sanna Nielsen "Min Sanna Jul"

Arena/Plats: Ystads Teater

Produceras av Krall Entertainment AB och 2Entertain, sophia@krall.se

MIN SANNA JUL 

I år firar Sanna Nielsen 25 år som artist! Det firar hon genom att åka på en stor rikstäckande  julkonsertturné. Och tycker du precis som Sanna att julen är en magisk högtid? Då är vi övertygade om att den här konsertkvällen kommer att få dig att älska Julen ännu lite till. I konserten “MIN SANNA JUL” bjuder Sanna på ett musikaliskt fyrverkeri av julmusik, tillsammans med några av Sveriges absolut mest begåvade musiker. Med en innerlig och varm inramning förpackar de låtar på  ett nytt sätt som du inte tidigare upplevt. Varje konsert och kväll kommer att kännas både unik och personlig med musik och musikalitet i alla tempon. Självklart bjuds vi även på minnen, värme och fina mellansnack.   

Sanna Nielsen är en av våra absolut mest folkkära artister. Genom karriären har vi lärt känna den fantastiska rösten, hittarna, allsångsledaren, musikalstjärnan, konsertartisten, popprinsessan och inte minst Tv-personligheten. Men det absolut mest självklara för Sanna är kanske ändå Julen. Och att göra julkonsert och sprida julglädje ute i landet. Skänk dig själv den bästa av julkvällar med den magi och samhörighet som bara ett fullblodsproffs som Sanna kan ge. 

Se hela turnéplanen och läs mer på: www.showtic.se/minsannajul

Längd ca 90 min, ingen paus.

Åldersgräns: 5 år med målsman (rekommenderas från 13år).

Läs mer...


Boka biljett


YSTAD WINTER PIANO FEST

Arena/Plats: Ystads Teater

Arrangör: Ystad Sweden Jazz Festival, thomaslantz17@gmail.com

Ystadjazz arrangerar för första gången en vinterfestival, Ystad Winter Piano Fest. Med en av Europas bästa Steinwayflygel på Ystads teater och en lånad flygel från Steinway till Ystad Saltsjöbad vill vi lyfta fram flera av våra främsta pianister.

Det säljs endast dagsbiljetter som gäller samtliga konserter aktuell dag. Priset för tre konserter är 600 kr.

Förmånserbjudande: Biljettköpare erhåller 40 % på Ystad Saltsjöbads ordinarie pris. Besök Spa på förmiddagen och jazz på eftermiddagen!

Med pianot i centrum blir det 6 konserter under 2 dagar.

Program:

27 dec  Ystads Teater  Dagsbiljett 600 kr

15.00 Johanna Summer ”Schumann Kaleidoskop” (DE)

Johanna Summer, prisbelönt pianist boende i Berlin, är på väg att bli ett stort namn på den europeiska jazzscenen. Hon gav ut sitt första album 2020, ”Schumann Kaleidoskop”. Mottagandet var entusiastiskt och skivdebuten beskrevs som nyskapande.

18.00 Nik Bärtsch solo ”Entendre” (CH)

Den schweiziske pianisten och kompositören Nik Bärtsch bjuder i denna solokonsert på egna kompositioner i nya, fascinerande arrangemang för ensamt piano.

21.00 Jan Lundgren, Mattias Svensson & JELA String Quartet ”A Tribute to Jan Johansson” (SE/AU)

Jan Lundgren – piano

Mattias Svensson – bass

Johannes Dickbauer (AT) – 1st violin

Emily Stewart (CR) – 2nd violin

Lena Fankhauser-Campregher (CA) – viola

Asja Valcic (HR) – cello

I denna konsert med Jan Lundgren, Mattias Svensson och en stråkkvartett med internationella musiker hyllas den svenske jazzpianisten och kompositören Jan Johansson (1931–1968). Hans distinkta, kontemplativa piano återfinns bland annat på det legendariska albumet ”Jazz på svenska” (1964), Sveriges mest sålda jazzskiva genom tiderna.

28 dec  Ystad Saltsjöbad   Dagsbiljett 600 kr

15.00 Jacob Karlzon ”Solo” (SE)

Jacob Karlzon är en av Europas ledande jazzpianister. Han är välkänd som distinkt och dynamisk soloartist samt bandledare i Jacob Karlzon Trio och som instrumentalist i en rad musikaliska samarbeten.

18.00 Marialy Pacheco & Rhani Krija (CU/MA – DE)

”Marocuba” är en livfull konstellation av piano och percussion med två fulländade instrumentalister som hittat en egen kombination av influenser. Marialy Pacheo beskriver duons musik som ”en mix av traditionell kubansk musik och afromarockanska rytmer kombinerad med samtida europeisk jazz”.

Den kubanska pianisten Marialy Pacheo har gett ut fyra album, det första kom 2005. Hon vann som första kvinna tävlingen för pianosolister vid jazzfestivalen i Montreux 2012.

21.00 Iiro Rantala ”Best of” (FI)

Få jazzpianister har utforskat solistkonsten lika intensivt som Iiro Rantala.

Pianovirtuosen från Finland framför det bästa ur sina soloalbum ”Lost Heroes” (2011), ”My Working Class Hero” (2015) och ”My Finnish Calendar” (2019). Häri ingår egna kompositioner som ”Tears for Esbjörn”, ”Pekka Pohjola” och ”November” samt klassiker som John Lennons ”Woman” och ”Imagine”.

Biljetter på: www.ystadsteater.sehttps://ystadjazz.se/ och på Ystads Turistbyrå; 0411-57 76 81 

 

Läs mer...


Boka biljett


Julefrid, Grevlunda Manskör med gäster

Arena/Plats: Ystads Teater

Arrangör: Grevlunda Manskör, post@klassundqvist.se

10 års jubileum för Grevlunda Manskörs välgörenhetskonserten Julefrid. Den årliga konserten i mellandagarna har varit utsåld till sista plats tre år i rad och under nio år genererat över en halv miljon kronor till Läkare utan gränser.

I år är gästlistan större och starkare än någonsin med välkända artister som Karin Tingne, Frida Green, Boel Adler, Jan Lundgren, Johan Wikström, Anders Hane, Bror Tommy Borgström, Mattias Nederman, Kent Svanström, Urban Wangel, Evelina Åkesson och formstarka Grevlunda Manskör under ledning av Annika Stoltz med Gustaf Brandt vid pianot!
Marcus Hadriz leder oss genom en fantastisk afton med kören och deras gäster.
Överskottet tillfaller oavkortat Läkare Utan Gränser! www.lakareutangranser.se/

Föreställningens längd: ca 2 tim med paus

Läs mer...


Boka biljett


Trettondagsaftonskonsert med Marinens Musikkår

Arena/Plats: Ystads Teater

Efter två år med enbart streamad konsert är nu äntligen Marinens musikkår tillbaka för en sprakande nyårskonsert. Ända sedan 1994 har Marinens Musikkår förgyllt det nya året med en galakonsert på Ystads teater. Det blir den 27 gången vi får njuta av alla nyårspärlor med klassiska nyårslåtar från Ystads teaterscen. Dirigent i år är den unge norske dirigenten Gunvald Ottese. För sången står vokalgruppen Divine!Det blir en galakonsert som heter duga. 

Marinens musikkår, är en av Sveriges tre professionella militärmusikkårer och har 30 heltidsanställda musiker. Kåren, som är stationerad i Karlskrona, grundades i sin moderna form 1862 men räknar sina anor från 1680-talet. Orkestern har tidigare benämnts bl.a. Flottans musikkår och Flottans musikkår i Karlskrona. 

Arrangör: Skånska luftvärnskåren kamratförening.

Läs mer...


Boka biljett


YstadRevyn "Riskfritt"

Arena/Plats: Ystads Teater

Produktion: Evenemang Ystad, info@evenemangystad.se. www.evenemangystad.se

Ystadrevyn ”Riskfritt”

Årets revy återkommer med en ”riskfri” föreställning som tar ut svängarna betydligt och vågar ”sticka ut” ännu mer än tidigare. Vi vågar vara lite fräckare utan att passera otillåtna gränser. Men huvudtemat är ändå en elegant musikalisk revy med massor av skämt och glada upptåg. Ystadrevyns ensemble är en av Sveriges mest musikaliska revyer med mycket bra sångbegåvningar. Vi satsar på att överträffa tidigare revyer och framförallt göra publiken glad. Vi kan också glatt presentera våra nya medlemmar, Malin Stenkilsson, Renée Jonsson och Hans Peter Ehd.

Ensemble:

Lars-Åke Kristensson, Nils Gunnar Snygg, Malin Stenkilsson, Marcus Hadriz, Renée Jonsson

Hans Peter Edh, Maria Gunnarsson, Rebecca Erlandsson

 

Orkester:

Gitarr: Jörgen Sevebring

Bas: Robert Djordjevic

Trummor: Matthias Samuelsson

Keyboard/Piano: Roland Andersson

 

Produktion:

Producent: Lars-Åke Kristensson

Regissör: Nils Gunnar Snygg

Scenograf/ Regiass: Lars Rhenett

Koreograf: Carl Johan de Neergard

Teknisk chef/ Ljus: Thomas Jönsson

Ljud:  Ola Glans

 

Övrig Produktion:

Scenmästare: Wieslaw Ozdoba

Scenarbetare:  Nikodemus Juhlin

Spotskötare:  Jonas Jönsson

Videoproducent: Kaj Persson

Fotograf: Bass Nilsson

Fotograf:  Johan Kristensson

Fotograf: Jan Holmgren

Videokamera: Christopher Persson

Videokamera: Tim Englén

Läs mer...


Boka biljett


En kväll med Tommy Körberg

Arena/Plats: Ystads Teater

Konserten har flyttats till den 13/1 2022.
Arrangör: Hitnöje Production, hakan@hitnoje.com

Befintliga biljetter gäller. Information gällande vad som gäller kommer till alla kunder med biljett inom kort.

En kväll med Tommy Körberg där det blir ett axplock från hans långa musikaliska karriär, blandat med Tommys omisskännliga humor.

Dessutom medverkar Carl Flemsten på piano.  


Läs mer...


Boka biljett


Mänskligheten "föreställning om oss själva"

Arena/Plats: Ystads Teater

Arrangör: Kahlo AB, Molly@kahlo.se

Fredrik Lindström till Ystad med sin hyllade soloshow ”Mänskligheten”!

Fredrik Lindström är en av landets mest populära komiker och hösten 2021 ger han sig ut i landet med sin soloshow ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva”. "Jävlar, förlåt, vad bra han är" (DN), "underfundig, helknäpp och jätterolig" (Eskilstuna Kuriren), "i en klass för sig" (Sydsvenskan) och "tankeväckande och väldigt rolig" (Aftonbladet) är bara några exempel på kritiker-hyllningar som den fått. Turnén har nypremiär i oktober och fortsätter sedan fram till december för att sedan komma tillbaka igen våren 2022. Den 9 februari 2022 kommer Fredrik och ”Mänskligheten” till Ystads Teater. 

I ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva" tar Fredrik Lindström upp modernt mänskligt beteende och använder underhållande statistik, fakta, visuella hjälpmedel och underfundig humor för att undersöka hur självständiga vi människor egentligen är. Vad är det egentligen som styr oss? Fakta och förnuft eller känslor? Och hur mycket kan vi egentligen skylla på ”den mänskliga faktorn"? 

– Jag hoppas publiken får en större förståelse för sig själva. Mer förlåtelse för allt sjukfusk, tvångstankar, skåpsmuttande, misslyckade tinderdejter och larviga snopplekar, säger Fredrik Lindström.

Föreställningen har tidigare gått för fulla hus på Scalateatern, Cirkus i Stockholm samt på turné och hyllats av kritiker. Efter ett långt pandemiuppehåll är det äntligen dags igen för Fredrik Lindström att åka ut på en stor Sverigeturné med “Mänskligheten”. På grund av det stora intresset har flera nya föreställningar släppts under våren 2022.  

– Jag hoppas turnén fortsätter i flera år. Man vill bara njuta av det, efter att ha fått pröva på den märkliga känslan att ha en föreställning som verkligen funkar, som publiken och kritikerna gillar, massor av biljetter sålda – och så inte få spela. Nu vill man bara passa på att turnera 24-7 tills nästa globala pandemi slår till!, hälsar Fredrik Lindström. 

Om Fredrik Lindström
Fredrik Lindström är en av landets populäraste och mest prisbelönta folkbildare, programledare och komiker. Han har en diger meritlista och har sedan genombrottet med ”Hassan” på 90-talet bland annat regisserat och skrivit film och tv, varit trefaldig värd för “Sommar i P1″, författat över tio böcker, varav den senaste “100 svenska dialekter” precis kommit ut, och lett program som “Värsta språket", “Svenska dialektmysterier" och "Helt lyriskt”. Därtill är han årligen domare i SVT:s älskade underhållningsprogram ”På spåret”. Fredrik Lindström har även gjort stor succé på scen med föreställningar som ”Svenskar är också människor!”, ”Ljust & Fräscht” och ”Ägd”, de två sistnämnda gjordes tillsammans med Henrik Schyffert. 

Läs mer...


Boka biljett


Mamma Mu bland Kråkor och Tigrar

Arena/Plats: Ystads Teater

Arrangör: Comedy Art Theatre Sweden AB, peter@sommarteater.nu 

"Mamma Mu bland Kråkor och Tigrar" är en dramatisering av några av berättelserna ur boken Mamma Mu och Kråkan, skriven av Jujja och Tomas Wieslander. Föreställningen innehåller också sång och musik av samma upphovspersoner.

Vi får höra om när Kråkan flög till djungeln och såg ett pommes frites, om när Mamma Mu varit i stan och ätit upp alla blommor på gågatan – och se när Kråkan leker tiger och smyger på både Mamma Mu, bonden och ankorna. Och så får vi veta vad storkar orkar – och vilka bokstäver som blir TRAKTOR.

Vi får följa med Mamma Mu till biblioteket och så leker vi vipp-på-rumpan-affärn. 

Och naturligtvis ska vi åka tigertåg.  Tuuut! Morr!

Längd på eventet: ca 40 minuter. Ingen paus

Rekommenderad ålder: 2-9 år.

 

Läs mer...


Boka biljett


Harpo "Visor & Hits"

Arena/Plats: Ystads Teater

Harpo på Sverigeturné med “Visor & Hits” – och berättelser från ett händelserikt liv

Han är en av få artister vars superhits från 70-talet fortfarande spelas dagligen på radio. Han är aktuell i “Så Mycket Bättre” och släppte precis ett nytt album. I vår är det äntligen dags för en av landets största musikexporter att bege sig ut på Sverigeturné med “Visor & Hits” – en turné som sammanfattar Harpos händelserika liv och tar med publiken på en musikalisk resa genom tid och rum.

Harpo slog igenom 1973 med låten ”Honolulu” och hade under 1970-talet stora hits med såsom ”Horoscope”, ”Sayonara”, ”Television” och superhiten ”Moviestar” – en låt som tog honom till kontinenten och framförallt Tyskland, där han än idag turnerar regelbundet. Där ligger världshiten fortfarande på en av de största radiostationernas topp 20-lista över de mest spelade låtarna.

Nu är Harpo aktuell som en av deltagarna i årets “Så Mycket Bättre” och med det nya albumet “Songwriter” – ett helt akustiskt album och det första han släpper på engelska sedan 80-talet. Idag står det även klart att Harpo beger sig ut på en Sverigeturné med “Visor & Hits” i vår.

-          Det ska bli jättekul! Jag har alltid haft så mycket på gång i Tyskland och därför inte kunnat spela särskilt mycket i Sverige de senaste åren. Det ska bli spännande och skönt att möta svensk publik, säger Harpo.

Under turnén kommer publiken få följa med på en färd in i Harpos liv – med berättelser om krokiga vägval från barndomen i Bandhagen till Calle Flygares teaterskola till att bli gatumusiker i Europa. Om ett grammofonkontrakt med Stickan Andersson, förlagskontrakt med Mickie Most i London, samarbete med Bengt Palmers och vänskap med Ted Gärdestad. Om att bo i en väderkvarn, att bli bonde i Halland, träna travhästar och föda upp djur. Om lyckor och olyckor, konst, musik och kärlek. Och så lite skvaller från Så Mycket Bättre.

-          Sen blir det hits! Avslutar Harpo.

Med på scen är musikerna och veterinärerna Andrew Blockley och Mikael Djupsjöbacka.

Läs mer...


Boka biljett


Dansband Deluxe

Arena/Plats: Ystads Teater

”Dansband DeLuxe” är flyttade till 6/3 2022 (samma tider som tidigare; 14 & 18)

Befintliga biljetter från tidigare datum gäller. 

Hitsen och historierna

Miljoner svenskar har beträtt de nötta parkettgolven och dansat till landets alla dansband.
Och nu åker några av dåtidens största dansbandsstjärnor för första gången på konsertturné, med Dansband Deluxe under ledning av hela Sveriges dansbandsexpert, programledaren Thomas Deutgen. Det blir en fullmatad kväll där hitsen står i centrum ihop med Thomas karismatiska sätt att berätta dansbandskulturens roliga, märkliga och ibland hisnande historia. Från Aj aj aj till Inget stoppar oss nu. Mängder av starka svensktoppslåtar som sjungs av originalartisterna från förr i en glittrig och sprakande show i lyxförpackning.

Medverkar gör inga mindre än:
Tony Ljungström, som i dryga 30 år sjöng i legendariska filmen Black Jack. Självklart gör han Inget stoppar oss nu från filmen.
Monia Sjöström, som ända sedan 90-talet frontat i populära Grönwalls och inte minst med Du ringde från Flen.
Paul Sahlin, mer känd som tonårsidol på 70-talet under namnet Paul Paljett. Självklart åker paljettkostymen på när han sjunger Guenerina.
Lena Påhlsson, dansbandsdrottning i över 15 år i Wizex. Långliggare på Svensktoppen med Mjölnarens Irene.
Göran Lindberg, nestorn från fyra decennier med Tonix och Matz Bladhs med bl a hits som Vindens melodi och Ljus och värme.

Liveband och kör med bl a Erica Sjöström som i 20 år sjungit i Drifters. Hon gästar också med saxofon, dragspel och flöjt.
Missa inte premiären för den helt nya konsertföreställningen Dansband Deluxe!

Läs mer...


Boka biljett


Carl Stanley "AKTA HUET"

Arena/Plats: Ystads Teater

CARL STANLEY ”AKTA HUET”

 

”Akta Huet” är Carl Stanleys tredje soloföreställning efter de utsålda succéerna Ärligt Talat (2017) och Född 1996 (2019). Nu är det dags att återigen besöka så många svenska teatrar och konserthus han bara hinner. Föreställningen är en standupföreställning, den kan och kommer att ändras under resans gång men i nuläget handlar den bland annat om hundar, inspiration, krångel, depression, lumpen och Carls pinsammaste stund. Carl pratar om det som hänt sedan sist, vad som känts, upplevts och saknats. Frispråkig och varm humor när den är som bäst. Allt flyter och kan ändras men det går enkelt att beskriva som: En rolig jävla kväll!

 

-Akta Huet betyder det man vill att det ska betyda. Men rent bokstavligt betyder det ju "Akta Huvudet" fast på skånska då. Jag tyckte det var ett fint namn som passar med innehållet i showen. Jag har haft dom orden med den stavningen på hjärnan i flera år så det är kul att de äntligen kommer till användning, säger Carl Stanley

 

”AKTA HUET” har premiär på Lunds stadsteater 26 feb 2022

Support: John Gillberg

Föreställningens längd ca 80 minuter inkl support. Ingen paus

Hemsida: www.carlstanley.se

#aktahuet

 

Turnéproducent: Cecilia Stenborg, CS Nöje 

Läs mer...


Boka biljett


Peter Jezewski – Man in Black

Arena/Plats: Ystads Teater

”Man in Black” Föreställningen är flyttad till den 18/3 2022
Nuvarande biljetter gäller och kräver ingen åtgärd från åhörarna. Information har gått ut till de som redan köpt biljett med information om vad som gäller.

Ny Succé med Peter Jezewski & Karin Risberg i showen om Johnny Cash & June Carter.
 
Detta är en hyllningsshow till paret Johnny Cash & June Carter och här får vi följa Peter Jezewski & Karin Risberg i de bästa tolkningarna av paret Cash & Carter.
 
Vi får höra deras största hits och showen blev succé direkt på premiären i Stockholm med en publik som hade svårt att sitta stilla.

Passa på att boka er biljett i tid för bästa plats.   

Välkomna 

Läs mer...


Boka biljett


Henrik Fexeus är att lita på

Arena/Plats: Ystads Teater

Just när du trodde du var säker! Sveriges främsta mentalist och tankeläsare är äntligen tillbaka. Efter att ha turnerat för utsålda hus med föreställningarna SinnesCirkus, I Ditt Huvud och BOX, har Henrik Fexeus låtit våra huvuden få vila. Men nu är det dags igen. I oktober utmanar han vår verklighetsuppfattning med sin mest häpnadsväckande show hittills.

 

Henrik Fexeus insisterar att han går att lita på, men frågan är om vi kan tro ett ord av vad han säger. Räkna med att ingenting är som det verkar när Henrik intar scenen. Är dina tankar verkligen dina egna? Kan du lita på dina sinnen? Henrik Fexeus är att lita på får dig både att skratta och dra efter andan, i en show som inte liknar något annat. En sak är i alla fall säker: En kväll med Henrik är en kväll som du sent kommer att glömma.

 

Regi: Morgan Alling

Producent: Lifeline Entertainment

Föreställningslängd: ca 90 minuter utan paus

Läs mer...


Boka biljett


Claes Malmberg "Live Show"

Arena/Plats: Ystads Teater

CLAES MALMBERG ”LIVESHOW” 
 
 
Här kommer uppföljaren till Claes Malmbergs tidigare succéer ”Live” och ”Still Alive”! 
En mångbottnad scenshow där oväntade upptåg och fyndiga sånger förenas med reflektioner kring manligt och kvinnligt, dagsaktuella händelser, en del tillbakablickar, och blixtsnabba inlägg. Allt levererat med mycket värme, underbar humor och härlig musik ackompanjerat av landets svängigaste trio. 
 
Om Claes Malmberg 
En av Sveriges mest skickliga ståuppkomiker och skådespelare. Claes Malmbergs karriär tog fart med Ronny Jönsson, en fantastisk rollfigur med folklig stil och intresse för hårdrock. Han är även medverkat i långfilmer och tv-serier där han bland annat haft en betydande roll som pappan i Astrid Lindgrens populära film “Lotta på Bråkmakargatan”. Förutom att ha medverkat i hyllade TV-program som ”Måndagsklubben”, ”Så ska det låta”, ”Dobidoo” har han även varit med i musikaler och stora teateruppsättningar. 
Listan för alla hans uppdrag kan göras lång och på senare tid har vi sett Claes Malmberg i föreställningen ”Jeppe på berget” samt ”Mr Universum”. 

Läs mer...


Boka biljett


No Business Like Show Business

Arena/Plats: Ystads Teater

No Business Like Show Business

No Business Like Show Business är en musikalföreställning i två akter som ingen äkta musikalfantast har råd att missa. I Ystad gästas konserten av fantastiska Gunilla Backman.

Fyra solister i absolut toppklass, Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne – tillsammans med Gunilla Backman – bjuder publiken på de största och mest kända musikallåtarna. Dessutom avslöjas de tidigare outtalade berättelserna bakom våra mest kända musikaler.

Vi analyserar musikalerna på ett roligt och spännande sätt: Varför brister huvudrollen alltid ut i en stor kärlekssång i slutet av akt ett? Vad händer om vi byter kön på roller? Hur sanningsenlig är filmen Fame egentligen?

Vi får dessutom ta del av de smaskigaste skildringarna, de smutsigaste intrigerna och allt det räv- och rackarspel som ägt rum bakom kulisserna i jakten på de stora succéerna.

Det blir klassiska musikalteman såsom romantik, olycklig kärlek, skräck och fantasi – allt i en kryddstark blandning, sammanflätat till en röd tråd i ett nyskrivet manus av den kände musikalkompositören Jan-Erik Sääf och musikalartisten Kim Bergkvist.

Närmare Broadway och West End än musikalföreställningen No Business Like Show Business går inte att komma.

Gästartist

Gunilla Backman

Solister: Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne

Kapellmästare: Jan-Erik Sääf

 

INFORMATION OM DE MEDVERKANDE:

Gunilla Backman

Gunilla Backman har en gedigen meritlista och är en internationellt välkänd musikalartist. För den stora publiken i Sverige blev Gunilla välkänd i huvudrollen som Donna i den svenska uppsättningen av ”Mamma Mia!” på Cirkus i Stockholm.

Hon har spelat musikal i Londons West End, i stora roller som Fantine i Les Miserables och Ellen i Miss Saigon. Samt i Tyskland och Björn & Bennys Chess i Danmark. Hon har setts i huvudroller i Sverige i bl.a. West Side Story, Sunset Boulevard, Les Miserables, Garbo the musical, Jesus Christ Superstar.

Dessutom har hon turnerat med Rhapsody in Rock och Sol vind och vatten med Janne Schaffer och Original ABBA Orchestra. Hon gjorde en egen föreställning Nära mig för Riksteatern . Under våren 2009 medverkade hon i showen Primadonnor på Hamburger Börs.

Hösten 2010 och våren 2011 spelade hon huvudrollen som Norma Desmond i Göteborgsoperans uppsättning av Andrew Lloyd Webbers musikal Sunset Boulevard, där också Fred Johansson spelade rollen som Max. Rollen som Norma gav henne svenska musikalpriset 2010.

Hösten 2012 spelade hon Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar på Göta Lejon i Stockholm. På våren 2013 Sommarnattens Leende på Malmö Opera. Hösten 2013 var hon solist med Peter Jöback i I love musicals och våren 2014 turnerade hon med Ola Salo i ytterligare en säsong av Jesus Christ Superstar. En turné med Chess in concert med bl.a. Anders Glenmark och Sarah Dawn Finer. De senaste åren har Gunilla spelat i ”La Cage aux Folles” på Uppsala Stadsteater, medverkat i Peter Jöbacks föreställning på Cirkus Med hjärtat som insats Spelat ormen Kaa i barnmusikalen Djungelboken. Turnérat med Kalle Moreaus i hyllningskonserten Thank you for the music. Även i flera konserter och tv program som Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg, Bingolotto och Dobidoo. Senast spelar hon Abbedissan i The Sound of Music på Malmö Opera, 40 år efter att ha debuterat i rollen som Liesl i samma musikal. I Februari-22 sjunger hon Florence i Chess på Svenska i Helsingborg.

 

Andreas Eldeen

Andreas Eldeen är artisten som trivs lika bra på Malmö Operas scen som framför ett storband eller ensam vid ett piano.

​Med tio produktioner på Malmö Opera och hundratals konserter i ryggen har Andreas Eldeen hittat sin plats, sitt sound och sin publik.

Han har gjort roller i b la The Rocky Horror Show, Sunset Boulevard, Guys and dolls, Buddy Holly och Bluesbrothers vid teatrar som Royal Albert Hall, Werm­land Opera och Slagthuset i Malmö och haft ett flertal roller på Malmö Opera, bl a Moritz i Spring Awakening, Spider och titel­rollen i Jekyll & Hyde, Enjolras i Les Misérables, Thomas i Jesus Christ Superstar, Frid i Sommarnattens leende och Liberius i Doktor Zjivago.

Just nu är Andreas aktuell i Så som i himmelen på Malmö Opera

 

Kim Bergkvist

Kim Bergkvist är musikalartist, utbildad på anrika The Royal Academy of Music i London samt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

På musikalscener har ni bland annat kunnat se henne som Johanna Barker i Sweeney Todd på Dalateatern och Mrs Andersen i A Little Night Music på Ye Olde Rose and Crown Theatre i London. Kim har även spelat Ofelia i Hamlet på Kronborgs Slott och Josephine i Idioterna på Helsingborgs Stadsteater. Två somrar har hon spelat den kvinnliga huvudrollen i Klippans Bruksspel, På farfars tid samt Sunnerdahl på liv och död.

Förutom att spela musikal och teater har Kim turnerat som solist och körsångare i USA samt på kryssningsfartyg runt om i Europa.

 

Johan Wikström

Johan Wikström är uppvuxen i Leksand där han musikaldebuterade som 15-åring i musikalen Godspell där han spelade rollen som Johannes Döpare. Han utbildade sig sedan på Teaterhögskolan i Malmö.

 

Han har gjort roller som Riff i West Side Story, Edward i Blodsbröder på Värmlandsoperan, fackpampen Big Davey i Billy Elliot på Malmö Opera, Pilatus i Jesus Christ Superstar på Göteborgsoperan men har också erfarenhet från Tyskland och Theater des Westens i Berlin där han spelade Athos i musikalen 3 Musketiere.

På Lunds Stadsteater skar han halsen av Londonborna i titelrollen Sweeney Todd, en musikal han fick återse på Dalateatern, då som Judge Turpin. Han gjorde operadebuten som Don Bartolo i Skånska Operans uppsättning Barberaren i Sevilla. Han har även gjort Mr. Warbucks i musikalen Annie, Sky Masterson i Guys & Dolls, Georg von Trapp i Sound of Music, modigt Lejon i Trollkarlen från Oz, odödlig vampyr i titelrollen Dracula och rollen som Nathan Detriot i Guys and Dolls på Kristianstad teater.

 

Kristina Hahne

Kristina Hahne är utbildad musikalartist och har arbetat på scen sedan 2001, både i musikaler, shower och olika konserter.

Hon har gett liv till karaktärer som Sally Bowles i Cabaret, Miss Hannigan i Annie, Demeter i Cats, Syster Berthe i Sound of Music, Mickie i Grease, Fru Storch i Sällskapsresan The Musical, Marta i Spring Awakening, Claudine i Can-Can och Fröken Svan i Mölle by the Sea på Fredriksdalstestern. 

Kristina har även kunnat ses i musikaler som Jekyll&Hyde, Legally Blonde och My fair Lady. Dessutom har hon arbetat som sångsolist på de sju haven. På tyska och finska!

 

Jan Erik Sääf

Jan-Erik Sääf är kompositören, textförfattaren och musikern som troligen skrivit flest musikaler i Sverige.

Bland 18 helaftonsföreställningar kan nämnas Camera - musikalen om Ingrid Bergman, Östgötateatern 2018, SPIRA 2020 och Jag blir nog aldrig bjuden dit igen, Malmö Opera 2016. 

Jan Eriks verk har hörts på många teaterscener i Sverige men även utomlands som i New York. Där vann musikalen William pris för ”best performance” 2013 på The New York International Fringe Festival. 

I pipelinen ligger en ny musikal om Bonds skapare Ian Fleming. Den spås ha internationell potential. Han har även en stor produktion av teatermusik på sin meritlista och sedan 2009 är han huskompositör på Moomsteatern i Malmö. 

Jan Erik har samarbetat och skrivit sånger till musikalstjärnor som Anders Ekborg, Gunilla Backman och och Åsa Fång. Nu skriver han till sig själv i form av solocabareten, Älskade Psykopat. 

 

Produktion

Manus: Jan Erik Sääf och Kim Bergkvist

Arrangemang: Jan Erik Sääf

Produktion: Set the stage – Entertainment, www.setthestage.se

Läs mer...


Boka biljett


Bamse och Lova sjunger och dansar

Arena/Plats: Ystads Teater

EXTRA FÖRESTÄLLNING kl: 11:00

...Det kommer bli omöjligt att sitta still!

Under ca 40 minuter bjuds det på klassiker som ’Huvud, axlar, knä och tå’, ’Krokodilen’ och ’Imse vimse spindel’ samt massor av välkända barnlåtar.

Föreställningen passar hela familjen men är främst riktad mot barn mellan 2-7 år.

Efter föreställningen är det Meet and greet, där du får möjlighet att träffa BAMSE och Lova. 

Läs mer...


Boka biljett


Flamingokvintetten – 60 års jubiléet; The Farewell Tour

Arena/Plats: Ystads Teater

Konserten med Flamingokvintetten flyttas till 22/4 2022. Information med hur detta ska hanteras kommer v.34 till de som redan köpt biljett

Någon kallade Flamingokvintetten dansbandens Rolling Stones – kanske för att de alltid gjort precis som de tyckt passat bra för deras musik och framför allt ett låtval de gjort för att de gillar just dessa låtar. Behövde inte alltid nödvändigtvis gå att dansa till men blev ”kultlåtar” ändå. Hasse Carlsson som ju fortfarande har sin ”guldstrupe” kvar trots att han fyller 77 år 2021 och Dennis Janebrink, 75 år, lika ungdomligt glad och positiv som alltid är de två som var med när bandet startade. Stefan Kardebratt (keyboard) firar 2020 15 år i bandet, Douglas Möller (gitarr) hämtades från The Spotnicks 2008. Trummisen och schlagerfestivaltextförfattaren Ulf Georgsson tog över ”stockarna” 2014.
Vad bjuder bandet på i denna konsertturné under 2021? Jo, samlade anekdoter, det bästa från alla dessa föreställningar och ett helt gäng ”grymma” Flamingolåtar. En låtkatalog som lätt svämmar över. Varmt välkomna. 

Läs mer...


Boka biljett


En Katastrofalt Trevlig Kväll

Arena/Plats: Ystads Teater

PER MELLBORG OCH GUSTAF BRANDT ÄR ÄNTLIGEN TILLBAKA PÅ YSTAD TEATER
Rösterna tillsammans med åttamannabandets insatser är av högsta klass.

Det är tryggt, tight men också oförutsägbart. Ett kärleksmöte mellan musik och skratt.
Kvällen blir en resa genom skiftande musikaliska landskap. Från Memphis till Broadway,
kryddat med ett par snabba stopp i Las Vegas och den smålandsskånska leråkern. ”Showen gästas av Evelina Åkesson” 


Starttid: 19.00
Längd inkl paus: 130 minuter

Läs mer...


Boka biljett


Askungen 2022

Arena/Plats: Ystads Teater

Efter 5 säsonger med utsålda hus är KammarOpera Syd tillbaka och presenterar stolt: Askungen; en sagooperett för vuxna! 

I denna operettfars står de mest ikoniska av alla sagoprinsessor, Askungen, i centrum. Runt henne kretsar styvsystrar, prinsar, féer och skor i glas. Och vad händer när både Belle, Törnrosa och Snövit också dyker upp på balen? 

I rollen som Askungen ser vi musikalsuccén Nina Pressing och Styvmamman gestaltas av Rickard Söderberg. I övriga roller ses och hörs gräddan av svenska operasångare, en ensemble som saknar motstycke på svenska operahus idag – Flera av dem dekorerade av HM Konungen. Den riktiga kungen alltså, inte sagans kung som vi möter i operetten…

Den storslagna musiken är från senare delen av operetthistorien, fylld av örhängen som senare blivit kända som musikal- och jazzstandards. Som alltid framförd från ett fullsatt orkesterdike med några av regionens främsta musiker, redo att underhålla er.

Läs mer...


Boka biljett


Alla känner Ankan

Arena/Plats: Ystads Teater

Alla känner Ankan

En humorshow av och med Anders Johansson

 

Anders ”Ankan” Johansson utsågs 2020 till årets manliga komiker och samma år gjorde han stor succé i tv-program som ”Bäst i test” och ”På spåret på SVT”. Anders är för många känd som ena halvan i humorduon Anders & Måns som har spelat flera hyllade scenföreställningar tillsammans. Nu är han aktuell med sin nya enmansföreställning ”Alla känner Ankan – En humorshow av och med Anders Johansson”. Hösten 2022 ger sig Anders “Ankan” Johansson ut på Sverigeturné med sin första soloshow. Den 18 september 2022 kommer Anders ”Ankan” Johansson med sin föreställning till Ystads Teater!

”Alla känner Ankan” är en humorshow om att leva och att ta sig igenom livet, vilket Anders “Ankan” Johansson kommer lyfta genom att ta upp både svåra och lättsamma ämnen.​

– Jag får ofta höra att jag bjuder på mig själv och det är såklart roligt att höra. Detta har lett till att människor som jag inte känner tror att de vet allt om mig. Men media visar ju bara upp en liten del av det man är. Det kan uppfattas som att jag som komiker har långt till de delar av livet som är lite svårare att skoja om. "Alla känner Ankan" kommer vara en väldigt rolig föreställning men som även tar upp de där lite besvärligare ämnena. Det blir personligt men inte privat som man säger, berättar Anders “Ankan” Johansson.

Som ena halvan av humorduon Anders & Måns har Anders “Ankan” Johansson turnerat runt med scenföreställningarna ”Primater med topplån”, ”Nu har vi väl trevligt” och ”Så funkar det – the show!”. Men nästa år gör han för första gången en enmansföreställning. 

– Det blir i grunden en standup-baserad show men jag tycker det är roligt att bjuda på annat också som till exempel lite musik. Med största säkerhet sjunger jag något, då jag har svårt att hålla mig från det. Och om man äger en omnichord vill man gärna använda den, avslöjar Anders “Ankan” Johansson.

”Alla känner Ankan” har premiär i hemstaden Malmö och därefter väntar stor Sverigeturné med städer som Örebro, Stockholm, Göteborg, Vara, Linköping och Karlstad.

Om Anders “Ankan” Johansson 

Anders “Ankan” Johansson är komiker, programledare och skådespelare. 2020 fick han ”Det svenska humorpriset” i kategorin Årets manliga komiker. Han har medverkat i en rad tv-program som bland andra ”Bäst i test”, ”På spåret”, ”Fredagsmyset”, ”Parlamentet” och ”Djursjukhuset” samt i rollerna som Stig-Helmer Olsson i musikalen ”Sällskapsresan”, Berts pappa Fredrik i serien ”Bert” på C More och som Ragnar Vanheden i långfilmen ”Se upp för Jönssonligan”. 

Anders “Ankan” Johansson är för många även känd som den ena halvan av humorduon Anders & Måns, där andra halvan utgörs av Måns Nilsson. Duon har arbetat tillsammans i över 20 år och har bland annat hörts i radioprogram som ”Wallraff”, ”Så funkar det” och ”Morgonpasset i P3”. De ligger även bakom tv-program som ”Fråga Anders och Måns” och ”Succéduon med Anders och Måns” samt den populära podden ”Så funkar det”. Anders & Måns har också turnerat runt med de hyllade scenföreställningarna ”Primater med topplån”, ”Nu har vi väl trevligt” och ”Så funkar det – the show!”.

Läs mer...


Boka biljett


Carl Stanley "AKTA HUET"

Arena/Plats: Ystads Teater

”Akta Huet” är Carl Stanleys tredje soloföreställning efter de utsålda succéerna Ärligt Talat (2017) och Född 1996 (2019). Nu är det dags att återigen besöka så många svenska teatrar och konserthus han bara hinner. Föreställningen är en standupföreställning, den kan och kommer att ändras under resans gång men i nuläget handlar den bland annat om hundar, inspiration, krångel, depression, lumpen och Carls pinsammaste stund. Carl pratar om det som hänt sedan sist, vad som känts, upplevts och saknats. Frispråkig och varm humor när den är som bäst. Allt flyter och kan ändras men det går enkelt att beskriva som: En rolig jävla kväll!

-Akta Huet betyder det man vill att det ska betyda. Men rent bokstavligt betyder det ju "Akta Huvudet" fast på skånska då. Jag tyckte det var ett fint namn som passar med innehållet i showen. Jag har haft dom orden med den stavningen på hjärnan i flera år så det är kul att de äntligen kommer till användning, säger Carl Stanley

”AKTA HUET” har premiär på Lunds stadsteater 26 feb 2022
Support: John Gillberg
Föreställningens längd ca 80 minuter inkl support. Ingen paus
Hemsida: www.carlstanley.se
#aktahuet

Turnéproducent: Cecilia Stenborg, CS Nöje

Läs mer...


Boka biljett


HAAKS - LIVE 2022

Arena/Plats: Ystads Teater

Haaksfredag Live!

Äntligen får vi presentera Haaks, Sveriges främsta underhållningsband - Live!

Haaks har under pandemin vuxit till Sveriges, ja hela Nordens, största Livestream. Med över 70 000 följare och fler än 150000 unika tittare varje fredag har Haaks lyckats skapa en unik musikalisk plattform där man varje veckoslut gjort magiska spelningar för en lyrisk publik över hela landet.

Nu besöker Bohusläns stolthet oss och bjuder upp till en musikfest ni absolut inte vill missa. Vi utlovar en fantastisk upplevelse med musik, sång och kärlek där era favoritlåtar framförs live av världens bästa Haaks. Nu fortsätter bandet sin hyllade turné under 2022!!

Varmt välkomna till livemusik, glädje och fest!

www.facebook.com/HaaksLiveband
www.haaks.se

Showstart kl 17:45 - Insläpp i salongen 17:15. Teatern öppnar kl. 16:45
Föreställningen är ca 2 h 05 min – ingen paus!
13-års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudvolymer.

Läs mer...


Boka biljett


Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads Teater

Från Broadway till Duvemåla är utan tvekan en av årets återkommande höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler.


Sedan starten 2016 har föreställningen som pressen kallat "musikalernas Diggiloo" samlat ett tjugotal av Sveriges mest meriterade musikalartister för både utsålda och hyllade turnéer som sträckt sig från Luleå i norr till Ystad i söder.

Medverkande: Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jakob Stadell, Patrik Martinsson och Malena Tuvung. Orkerster under ledning av Carina E. Nilsson, med Magnus Josephson, Magnus Eugenson & Fredrik Bergström.  

Missa inte den allra bästa musikalfesten!  


Pressen skriver:

"En show i lyxklass" -Jönköpings-Posten

"En glimrande show" -Norran

"Musikalsångare av bästa sort" -Ystads Allehanda

"Musikalfest fick teatern att koka" -Arbetarbladet

"Man känner sig helt perfekt efteråt" -Eskilstuna-Kuriren

"Lyckad resa från Broadway till Duvemåla" -Gefle Dagblad

"Under extranumret dansar hela parketten" -Vestmanlands Läns Tidning

"As close as you can get to Broadway or West End" -Broadway World


https://www.franbroadwaytillduvemala.se/

https://www.facebook.com/FranBroadwayTillDuvemala

 

Åldersgräns 13 år, med anledning av svenska myndigheters krav om begränsning av höga ljudnivåer för unfa (SOSFS 2005:7)

Längd ca 1 tim 45 min. ingen paus.

 

Rullstolsplats bokas på Ystad Visitor Center Tel: 0411 - 57 76 81 eller

på Ystads Teater Tel: 0411 - 57 77 67https://www.youtube.com/embed/RkqvcMTe_OI

Läs mer...


Boka biljett


Anders Jansson - Mina sinnens fulla bruk

Arena/Plats: Ystads Teater

Mina sinnens fulla bruk 

Hösten 2022 ger sig populära och kritikerrosade komikern Anders Jansson ut på Sverigeturné med sin nya föreställning ”Mina sinnens fulla bruk – En humorshow av och med Anders Jansson”. Hans två tidigare soloföreställningar ”Kom in och stäng dörren” och ”Radikal optimist” kammade hem höga betyg hos både kritiker och fans och den senare gick för utsålda hus i tre säsonger med föreställningar över hela landet. Den 12 november 2022 kommer Anders till Ystads Teater med sin nya soloshow!

I ”Mina sinnens fulla” bruk letar Anders Jansson efter vad vi människor har gemensamt när man plockat bort allt det ytliga. Det är hans tredje soloshow och med pricksäkra imitationer, spontana improvisationer och ständigt aktiva fysiska skådespel bjuder han publiken på absurd och jordnära humor.

– Varje gång jag sätter upp en ny humorshow vill jag bli bättre, roligare och mer personlig. De senaste 18 månaderna har varit märkliga och unika för oss alla. Jag försöker se det positiva och komiska som kommer ur en sån upplevelse. Mina sinnens fulla bruk är min tredje soloshow och det ska bli min bästa hittills, säger Anders Jansson.

”Mina sinnens fulla bruk” har premiär i Anders hemstad Lund den 9 september 2022 och han turnerar sen runt i landet till städer som Halmstad, Umeå, Malmö och Stockholm.

– Jag gillar verkligen att åka runt i Sverige och möta min publik med en bra och rolig föreställning. Jag stiger av tåget, går till teatern och delar en kväll med skratt och glada ansikten. Det är oslagbart, säger Anders Jansson.

Om Anders Jansson

Anders Jansson blev känd för hela svenska folket i humorprogrammet ”HippHipp” med sina omtyckta figurer Tiffany Persson, utrikeskorren Morgan Pålsson och Mike Higgins i ”Svenska för nybörjare”. Men komikerkarriären startade redan på 90-talet som spexare i Lund och han har skrivit flera spex och karnevaler tillsammans med Johan Wester. Duon gjorde även humorshowerna ”500” och ”Köp mjölk. Skriv bok.”

År 2015 och 2016 gjorde Anders succé med sin första soloshow ”Kom in och stäng dörren” som spelades för fulla hus runt om i Sverige. Under 2019 och 2020 gjorde han ytterligare tre turnésvängar i Sverige med sin senaste hyllade soloföreställning ”Radikal optimist”. Utöver humorshowerna har Anders även medverkat i flertalet serier och filmer på bland annat SVT och TV4. Han har varit programvärd i flera radio- och tv-sammanhang så som ”Melodifestivalen”, ”Sommar i P1” och ”Fotbollsgalan” på TV4.

Läs mer...


Boka biljett


THE MUSIC OF BEE GEES - STAYIN´ ALIVE

Arena/Plats: Ystads Teater

Konserten "The Music of Bee Gees - Stayin´Alive" har flyttats till den 25 november 2022. Alla kunder kommer att underrättas.

 

Upplev THE MUSIC OF BEE GEES -  STAYIN’ ALIVE  en hyllningskonsert till en av världens mest framgångsrika och älskade popgrupper med över 110 miljoner sålda skivor och mängder med listettor.


Du får uppleva gruppens samtliga hits samtidigt som vi berättar historien om de tre bröderna från Australien som lade världen för sina fötter och skapade mängder av hitlåtar åt både sig själva och andra.


Längst fram på vår scen möter ni Magnus & Henrik Rongedal två av Sveriges bästa och välmeriterade röster och bakom dem hittar ni orkestern, som består av några av våra främsta musiker.


Stå upp i bänkraderna, sväng på höfterna och sjung med till hits som Stayin’ alive, Night Fever, You should be dancing och Jive Talkin’ eller bara luta er tillbaka och njut av bländande stämsång och magiska melodislingor i How deep is your love, Too much heaven, Islands in the stream och många fler.


Showen är både röstmässigt och musikaliskt så nära originalet att, om man blundar, upplever man det faktiskt som att det är The BeeGees som står på scenen.


Välkomna att njuta av en kväll fylld av odödlig popmusik!


Arrangör www.besterman.nu


Längd: Ca 2x50min + paus

13-års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudtryck.


Rullstolsplats boka på Ystads Turistbyrå 0411-57 76 81

Läs mer...


Boka biljett