Biljetter

Du kan boka dina biljetter här på hemsidan eller hos Ystads Turistbyrå.

Ystads Teater har biljettbokning/försäljning i samband med föreställningar. Kassan öppnar 1 timme innan föreställning.
På Ystads Turistbyrå kan du boka och hämta biljetter måndag-fredag  09-17, lördag 10-14. Telefon: 0411-57 76 81.

Vår biljettplan - klicka för att förstora

  

Musikalisk Modegala

Arena/Plats: Ystads Teater

En musikalisk gala i hårfin blomsterglädje. En afton att njuta till skönsång, piano, vackra kläder och fina hår. Bubbel i glasen och läckra tilltugg. Mäktiga blomsterarrangemang och härliga föredrag.

Sång: Monica Einarson och Anna-Hanna Rosengren ackompanjerade av Christian Einarson

Erik O.R Bengtsson från Karlsfälts gård berättar om djur, natur och människa i symbios.

Christian Ponto från Pontho hår inspirerar till ny höstfrisyr.

Suzanne Rosengren från Krizi visar höstens mode.

Konferencier: Kent Svanström

Blomsterarrangemang: Karl Fredrik på Eklaholm

Bubbel: Jakobsson och Söderström

Läs mer...


Boka biljett


Karin Tingne åter på Ystads Teater

Arena/Plats: Ystads Teater

Karin Tingne heter sångerskan som gjort succé på spelningar i Ystad och Skåne. Nu bjuder hon åter på höstkonsert på Ystad Teater med hela sitt band, blåssektion och kör.

Karin Tingne sjunger hela tiden. Hon hörs sjunga på konserter med bandet, populärmusik på mindre evenemang med maken, gospelsånger med kören i kyrkan och på ledig tid, barnvisor med dottern. Hon har sjungit sedan barnsben i kyrkokör, tävlat med Lundakörer i hela världen, tagit studenten på musikgymnasiet Lars-Erik Larsson i Lund och sedan varit sångare i flera band. 2018 blev hon Skurups kommuns kulturpristagare.

Den 16 november intar hon åter stora scenen på Ystad Teater med sitt stora band.  Bandet har de senaste åren skapat en egen profil med blues och soul, där också sköna ballader får plats. Några av deras egna låtar finns på repertoaren som ständigt förändras, men också många covers, som man kanske inte hört förr. Det kan handla om låtar från favoriterna Beth Hart och Joe Bonamassa men också från Creedence, Tina Turner och Aretha Franklin. Och det svänger ordentligt!

Från tidigare konserter saxar vi ur några recensioner:

- ’Karin Tingne fyller ord och toner med hela livet, allt mellan himmel, jord och helvete’
- ’Ordet är sensationellt. Dags nu att också övriga Sverige upptäcker Karin Tingne!’
- ’Karin Tingne fyller låtarna med sig själv…går från lugnt till intensivt på ett par toner, från smek till klös, från viskning till skri, från tjej till kvinna’
- ’Som att höra Janis Joplin första gången. Jo, jag tar i men bara lite, bara liiiiite’

Medverkande är:

- Karin Tingne: Sång 
- Åsa Badeur: Kör
- Camilla Jeremiasen Karlsson: Kör
- Peter Tingne: Gitarr

- Marcus Jeremiasen: Gitarr

- Anders Sandström: Trummor

- Jonas Hansson: Bas
- Håkan Wendner: Piano, orgel
- Anders Ingvar: Munspel

- Mikael ’Mask’ Ask: Percussion

- Ida Karlsson: Tenorsax

- Gert-Inge Persson: Trumpet

Läs mer...


Boka biljett


JOE LABERO - UNEXPECTED VISIT

Arena/Plats: Ystads Teater

Han är tillbaka - precis sådär oväntat som bara Joe Labero kan. Unexpected Visit är en intim och exklusiv föreställning där du får komma närmare magin och mystiken än någonsin tidigare, hela vägen in i The Magic Masters innersta krets. Det bjuds på högklassig fingerfärdighet och oförklarlig magi som garanterat får dig att häpna.

Så låt Labero ta dig med på en fängslande upplevelse där det omöjliga blir möjligt - helt enkelt ett oväntat besök för alla sinnen.

Se hela turnéplanen och läs mer på: www.labero.com  

Showlängd: ca 80 min, ingen paus.

Åldersgräns: 5 år. 

Läs mer...


Boka biljett


Carl Stanley – "Född 1996"

Arena/Plats: Ystads Teater

Carl Stanley är tillbaka med nya standupföreställningen "Född 1996”

Carl Stanley stod för ett av de största genombrotten i svensk standup-historia när han inom ett år utsågs till Årets nykomling på Standup-galan, blev den yngsta panelmedlemmen någonsin i “Parlamentet”, gjorde 232 standup-gig, skapade filmklippet "Sverige är fullt!” som fick flera miljoner visningar och gjorde succé med sin första egen standupföreställning "Ärligt talat". Efter två års arbete i landets ståuppklubbar är han nu klar med uppföljaren – "Född 1996". I vanlig ordning tar han upp trams, tankar och känslobaserade åsikter som om det vore vetenskapligt grundade sanningar. "Född 1996" har premiär i Lund den 26 september.

– Sedan min första föreställning ”Ärligt Talat” år 2017 har det hänt mycket och nu är det dags att berätta om mina nya tankar. I vanlig ordning kommer jag självsäkert framföra känslobaserade åsikter och tankar som om det vore vetenskapligt grundade sanningar. Det handlar om allt från relationer till hur jag känner för att min generation, trots att vi är unga, ändå vågar tycka saker. Poängen är att så många människor och djur som möjligt ska få en släng av sleven, berättar Carl Stanley.

"Född 1996” är en standupföreställning av, om och med en 22-åring som insett att han är just 22 år och inte har så bra koll som han försöker få det att verka.

– Jag har fortsatt att se mina egna tillkortakommanden och göra humor av allt som jag tycker är intressant. Jag pratar om mig själv, jag har fått lite mer självdistans men jag är fortfarande arg och orimligt självsäker. Även om föreställningen har en viss ton så har den inget specifikt tema. Det är tankar, känslor och trams som jag skrivit ner de senaste två åren. Precis som standup ska vara, säger Carl Stanley.

Support: John Gillberg

Föreställningens längd ca 85 minuter inkl support. Ingen paus

Hemsida: www.carlstanley.se

#född1996

Turnéproducent/Arrangör: Cecilia Stenborg, CS Nöje  

Läs mer...


Boka biljett


Stefan Sundström – Domedagspredikan

Arena/Plats: Ystads Teater

Stefan Sundström åker på domedagspredikan med nytt album

Han har en välgrundad plats i den svenska vistraditionen, Stefan Sundström. Med vardagsrealistiska, underfundiga texter har Sundström kommenterat både samhället och den lilla människan. Alltid med hjärtat på rätta stället.

Genom hans visor och texter har vi fått möta figurerna Jan Banan, Gubben Grå och Sabina. Men vi har också fått möta oss själva och med glimten i ögat sett hur livet ibland tar sina språng.

Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet "Domedagspredikan".

- Sundström solo på några av landets vackraste teatrar - det är svårslaget, säger Mårten Fischer på Paraply. Det finns få som griper tag i en som Stefans scennärvaro, historieberättande och ärliga texter. Vi har verkligen längtat efter att han ska ge sig ut på vägarna igen efter flera års uppehåll, avslutar Mårten.

- - -

Jag fick ett brev av Gud häromdan.
Han är trött. Som fan.
Dricker för mycket och har gått upp i vikt. Nu säjer han att han skiter i det här.

-Nu har jag gjort så gott jag kan. Ni som sitter där och gnäller och klagar över hur världen ser ut, gör det bättre ni då. Jag drar nu. Lycka till jävla idioter.

Skrev han.

Det är ju en slags Domedag dårå.
Men Domedagen har kommit många gånger. Till Palestina.
Till Syrien, Afghanistan och Vietnam.

Den har gått över världen som fyra ryttare rider, och medans proppmätta borgare har suttit och ätit ananas och järpe bakom stängda och lösenordsskyddade Instagramkonton, har den skördat sina offer.

Det vore väl konstigt om inte Domedagen en dag också knackade på här?

Gud har bangat ur och det är bara vi som kan göra nåt.
Det är vi som har ansvaret nu.
Under tiden, medans vi begrundar detta, åker jag runt och sprider lite panik i Sveriges köpcenter.
Kan ju bli lite mysigt till och med, det var länge sen jag var ute och spelade mina egna låtar.

Jag gillar ju Sabina. Och Jan Banan.

Tror jag ska ha med mej lite grönsaksfröer som jag kan byta med er . Det är viktigt nu, att våra livsmedels DNA-koder sprids på flera händer, om Domedagen skulle knacka på hos mej så har samma slags fröer som går upp i rök hos mej överlevt hos dej.

Men mest ska det bli underhållning. Ansvaret får vi ta dan efter.

- Stefan Sundström våren 2019

Läs mer...


Boka biljett


The Good Old Days

Arena/Plats: Ystads Teater

I god gammal Music Hall still upplever du ”The Good Old days” på Ystads Teater. Kom uppklädd i sekelskifteskläder och du kan vara med i utlottningen av fina priser. Sjung tillsammans med artisterna på scenen och låt dig förföras av magiska konster. I samband med Ystads Teaters 125-års jubileum manifesterar vi med massor av artister.  Vår önskan är att du som publik skall få en minnesrik kväll tillsammans med slagfärdig konferencier samt artister och kör.

Köp biljetter till samtliga tre föreställningar till ett rabatterat pris!

Paket Good Old Days

om man önskar köpa biljett till samtliga tre föreställningar, så måste man klicka in sig på ”Paket Good Old Days”, där rabatten är automatisk. Det går INTE att komma åt rabatten via de ”vanliga” föreställningarna.

Medverkande: 27 november

Lars-Åke Kristensson, Nils Gunnar Snygg, Boel Adler Lars Schilken, Jennifer Weber, Good Old Days kören

Orkester

Gitarr: Jörgen Sevebring

Trummor: Matthias Samuelsson

Bas: Robert Djordjevic

Keyboard/Piano: Roland Andersson

 

Ljud: Ola Glans

Ljus: Thomas Jönsson

 

Produktion: Evenemang Ystad

Läs mer...


Boka biljett


Glenn Miller Orchestra – Christmas Show

Arena/Plats: Ystads Teater

Säcken är packad med låtar ur Glenn Millers fantastiska repertoar samt ett antal senare skrivna musikarrangemang på julmelodier.

Om du älskar Glenn Millers musik, att svänga till julklassiker och en väldigt bra show, ja då är detta showen för dig!

Glenn Miller Orchestra Scandinavia under ledning av trombonisten Jan Slottenäs spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. och turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Orkestern utgår från Stockholm och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.

Konsertlängd: 2,5 h inkl paus

Mer info: www.glennmillerorchestra.se

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=phrZo7M7G2U

Facebook: www.facebook.com/GMOScandinavia/

Instagram: www.instagram.com/glennmillerorchestra/

Arr: Artist Management Sweden AB

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Håkan Rydin Trio med Claudia Campagnol – Lyrical & Cooking

Arena/Plats: Ystads Teatercafé

Håkan Rydins spelstil har beskrivits som just "lyrical and cooking" och han har framträtt i lika kokande metropoler som Tokyo, Beijing, New York, Paris och Moskva. Nu får vi höra hans trio tillsammans med sångerskan och supertalangen Claudia Campagnol som är aktuell med sin första egna, kritikerrosade skiva "I’m Strong". I det musikaliska mötet finns denna kväll också Mattias Hjorth – bas och Lennart Gruvstedt – trummor.

Läs mer...


Boka biljett


Merry Christmas

Arena/Plats: Ystads Teater

Merry Christmas är en unik och varm konsert där två av Sveriges bästa röster strålar samman i en blandning av såväl traditionell svensk som amerikansk julmusik.

Laila Adèle och Viktoria Tocca, de två kvinnliga originalsolisterna från succéföreställningen Från Broadway till Duvemåla bjuder här på en spännande kombination av brännande soul och kristallklar vinter, ackompanjerade av den välkända pianisten Martin Berggren.

De båda sångerskorna hyllades i media när de 2017 släppte julduetten Do You Hear What I Hear? Singeln har sedan dess spelats flitigt på radio och är i skrivande stund uppe i över 100 000 lyssningar på Spotify!

Under konserten bjuds publiken på sånger som Vinterhamn, Koppången, Jul jul strålande jul, Hallelujah, Where Are You Christmas, Carol of the Bells och mycket mer.

2 akter - ca 1 tim & 45 min (inkl. 20 min paus)

Läs mer...


Boka biljett


Romeo & Juliakörens Julkonsert

Arena/Plats: Ystads Teater

Sprungna ur teatervärlden har Romeo & Julia Kören tagit fasta på det ideal där musik och sceniskt berättande hör samman. Ett framträdande av Romeo & Julia Kören är därför både en musikalisk och en visuellt uttrycksfull upplevelse. Kören är en ensemble som sjunger och samtidigt lever ut musiken.

Läs mer...


Boka biljett


Jul med Tenori

Arena/Plats: Ystads Teater

JUL MED TENORI är en konsert där du får njuta av alla dina jul- och tenorfavoriter så som Ave Maria, O helga natt, Joy to the World och Nessun Dorma.

Med Kalle Leander, Alexander Grove och Ulric Björklund.

TENORIs frontfigurer Alexander Grove och Kalle Leander ser fram emot att återvända till Ystad där de framträtt i många sammanhang genom åren - Alexander gjorde framträdande roller i Kammaropera Syds ”En nunna för mycket” och ”Teaterhotellet” senaste åren medan Kalle Leander gjort titelrollen i Monteverdis ”L’Orféo” på teatern, Ferrando i ”Cosi fan tutte” i såväl Kammaropera Syds som Skånska Operans version, medverkade i Kammaropera Syds SVT-sända version av ”Läderlappen”, har gjort flertalet konserter på teatern samt var 2007 årets sångsolist på Ystad international military tattoo där han gjorde ett bejublat framträdande med ”Anthem” tillsammans med 700 professionella musiker på scen.

www.tenori.se

Längd: ca 2 timmar inkl. paus.

Läs mer...


Boka biljett


Pernilla Andersson – Vintersånger från Garbo

Arena/Plats: Ystads Teater

Pernilla Andersson på stämningsfull julturné med ​”Vintersånger från Garbo”

Pernilla Andersson på julturné och spelar hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik. Allt stilfullt framfört tillsammans med fullt band på ett fåtal utvalda scener.
Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson 2017 för att göra ett julalbum. Förra året tog hon med sig hyllade skivan ”Vintersånger från Garbo” och nysläppta singeln ”Det fryser på Norrmälarstrand igen” på turné. Och turnén blev en stor succé. Och i år är det dags igen.

– ”Det fryser på Norrmälarstrand igen" är en sång om att trots svårigheter se framåt med tillförsikt. ”Vi höjer våra glas på Pelikan, för det nya som kommer och för dom som vi förlorar, för alla vi har älskat och förrått, för vägen vi valde och för att vi ville nåt” sammanfattar i princip hela sången, berättar Pernilla Andersson.
– Jag och mitt band ser så mycket fram emot att åter få åka ut på turné och göra ett fåtal verkligt speciella julkonserter, få fram en fin stämning utan för mycket cellofan och julglätteri. Förutom ”Vintersånger från Garbo” har jag valt ut några av min uppväxts julpärlor som jag också berättar historier om. Konserten berör allt ifrån sorgen i att förlora någon till historien om när hela köksbordet började brinna då 80-talets hetaste ”it”-pryl, fonduegrytan, skulle invigas en nyårsafton för länge sedan, säger Pernilla Andersson.

Med på turnén är Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor).

Sagt om ”Vintersånger från Garbo”:
Aftonbladet: ++++
GP: ++++
Uppsala Nya Tidning: ++++
Kristianstadsbladet: ++++
Västerbottens-kuriren: ++++
Pernilla Andersson sjunger förkrossande om julen. – Aftonbladet
Pernilla Anderssons julskiva är ambitiös, varierad och distinkt. – GP

Med på turnén är Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor).

Övrigt om Pernilla Andersson
Artisten, producenten och låtskrivaren Pernilla Anderssons släppte i våras en ny singel som väcker glädje och good vibes! Målet var att skriva en pick-me-up-sång, en glad sång som kan lyfta människor och detta resulterade i den nya singeln ”Låt Det Gå (långfinger upp)”.
Pernilla Andersson har alltid haft ett stort engagemang i samhällsfrågor. Det var i början av 2019 när Pernilla Andersson hittade sin pappa bortglömd av vården som hon tog initiativet att starta stiftelsen; ”Pernilla Andersson Dregen Stiftelsen” (padstiftelsen) som verkar för att skapa opinion kring äldrevårdsfrågorna och som lyfte rörelsen #Vårdupproret i början av 2019.
Pernilla är också med och finansierar mentorsutbildningen på Kungliga Musikhögskolan och verkar som en av nio framträdande personer med stor erfarenhet från arbetslivet och ger studenterna verktyg kring jämlikhet och jämställdhet.
”Har kämpat på ganska mycket med privata grejer under året och också förstått i min roll som mentor för några unga tjejer att de verkligen kämpar på med den här jädra perfektionen, leveransen av dundermänniskan. Skit i det, gör vad du vill, skaffa modet och civilkuraget att bli den du själv vill”, säger Pernilla Andersson.

Det är detta budskap som Pernilla vill lyfta fram i den nya singeln; att sluta bry sig så mycket om vad andra tycker och att istället vara stolt över sig själv.
”Vad ska du ha din skönhet till om du aldrig kan se den själv?”, fortsätter Pernilla.

Singeln ”Låt Det Gå (långfinger upp)” är skriven, inspelad, mixad & producerad av Pernilla Andersson i Shoebox Studios. Den föregås av det kommande albumet ”Soho Grand” som Pernilla Andersson skriver och producerar själv i New York. Albumet är planerat att släppas till hösten.

Pernilla Andersson född i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad. Tillsammans med Lars Nylin och Niclas Green har Pernilla startat skivbolagsetiketten Sheriff Records som bland annat gett ut Titiyo, Svante Thuresson och Staffan Hellstrand. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon producerade Svante Thuressons album "Nya Kickar". År 2013 tilldelades Pernilla Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin.

Studioalbum
1999 My Journey
2000 All Smiles
2004 Cradlehouse
2007 Baby Blue
2008 Gör dig till hund
2009 Ashbury Apples
2010 Ö
2012 Det är en spricka i allt, det är så ljuset kommer in
2016 Tigrinnan
2017 Vintersånger från Garbo

Läs mer...


Boka biljett


I Vintertid – en stämningsfull julkonsert

Arena/Plats: Ystads Teater

Anders Berglund kommer under november-december ge sig ut på en omfattande julturné i kyrkor, teatrar och konsertsalar runt om i Sverige. Med sig har han musikalstjärnan Emmi Christensson samt stjärnviolinisten Christian Svarfvar.

Anders Berglund är en av Sveriges ledande musikprofiler sedan närmare 50 år. Han har dirigerat så gott som alla svenska symfoniorkestrar och var även dirigent för Melodifestvalen under många år, samt medverkade i ”Så ska det låta” i över hundra program.
Emmi Christensson har med sin röst förtrollat publiken i musikaler såsom Sound of Music, West Side story, Les Miserables och framför allt som Christine i Fantomen på Operan. En roll hon gjorde två år på West End i London och ett år på Cirkus i Stockholm.
Christian Svarfvar är en av Sveriges och kanske Europas främsta violinister. Med examen från Kungl. Musikhögskolan och Juilliard School of Music i New York skördar han framgångar var han än kommer. Nu senast i en inspelning med London Philharmonic Orchestra.

- Vi kommer att bjuda på julens allra vackraste musik, försäkrar Anders Berglund, blandat med hits från musikalvärlden, musik av Benny Andersson, filmmusik, med mera.

Läs mer...


Boka biljett


Julkonsert – Helga Natt

Arena/Plats: Ystads Teater

Helga Natt är Ystads egen julkonsert på Ystads Teater. För andra året i rad framförs Helga Natt, nu med två föreställningar. Fjolårets slutsålda succé ger nu utrymme för fler besökare. Årets konsert hålls den 20 december samt den 22 december och på scenen står musikalartister, barnkör, sångare och inte minst Lollokören.

Den populära ”Helga Natt orkestern” med professionella musiker svarar för ackompanjemanget

Helga Natt är Ystads nya jultradition där publik och artister skapar en varm och fantastisk julstämning Evenemanget arrangeras och produceras av Evenemang Ystad i samarbete med Ystads Teater

Helga Natt leds och presenteras av Lars-Åke Kristensson, Evenemang Ystad

Medverkande:

Lars-Åke Kristensson, Karin Tingne, Johan Wikström, Louise Löfqvist, Emma Mehler, Anette Ottosson

Lollokören under ledning av Louise Gustafsson samt stjärnkören

 

Orkester

Gitarr: Jörgen Sevebring

Trummor: Matthias Samuelsson

Bas: Robert Djordjevic

Keyboard/Piano: Roland Andersson

Läs mer...


Boka biljett


Ken Ring – Tack för mig

Arena/Plats: Ystads Teater

Ken Ring är en av svensk populärkulturs starkast lysande stjärnor. Med över femton år på den svenska musikscenen och som en av svensk hiphops pionjärer har Ken Ring skapat sig ett publikunderlag som få artister kan mäta sig med. 

Den stenhårde rapparen har gått och blivit folkkär.

Det har snart hunnit passera två decennium sedan debutalbumet Vägen tillbaka släpptes. Med låten Mamma blev Ken Ring stjärna över en natt och det turbulenta och anonyma livet på gatan byttes snabbt ut mot fullsatta spelningar och kändisskap. Sedan dess har Hässelby-rapparen konstant lyckats hålla sig relevant.

Ken Rings karriär sträcker sig över elva album, över 500 låtar och en rad internationella samarbeten. Han har spelat in musik med den amerikanska hiphopeliten och majoriteten av den svenska. Hans ärliga och tidlösa musik har bevisligen uppskattats.

De senaste åren har karriären dock tagit sig en ny vändning. Efter sin medverkan i TV4:s musikprogram Så mycket bättre 2013 nådde Ken Ring ut till helt nya målgrupper med sin lyrik och musik. Han klev rakt in i det svenska folkhemmets vardagsrum och hjärtan, och hans tolkningar av Lill Lindfors och Bo Kaspers Orkester ledde till listplaceringar på såväl Digilistan som Sverigetopplistan.

Läs mer...


Boka biljett


Grevlunda Manskör – Julefrid 2019

Arena/Plats: Ystads Teater

För nionde året i rad ger Grevlunda Manskör med gäster en välgörenhetskonsert på Ystad teater.

Under ledning av Annika Stoltz, Gustaf Brandt vid pianot och och gästartister ger vi er en kväll med både skönsång och humor.

Gästartister: Karin Tingne, Frida Green, Boel Adler, Johan Wikström, Anders Hane m.fl.

Behållningen från kvällens konsert går oavkortat till Läkare Utan Gränser.

Föreställningens längd: ca 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


I Juletid 2019

Arena/Plats: Ystads Teater

I Juletid lanserar nya stjärnan Debbie Louise!

I årets upplaga av I juletid kommer publiken få nöjet att knyta bekantskap med ett helt nytt ansikte. Men Debbie Louise är dock långt ifrån någon nybörjare i branschen.  Även om årets version av I juletid blir Debbies riktiga debut i de här sammanhangen, så har hon redan fått känna på hetluften när hon under tidigare I Juletid-upplagor med kort varsel fått hoppa in som vikarie för Elisa Lindström (2014) och nu senast Christer Sjögren. Inhopp där hon med sin stora röst och personlighet charmade publiken. Men nu ser hon fram emot att ta ordinarie plats längst fram i rampljuset och sprida glädje och julefrid.
Liksom tidigare år är givetvis Magnus Johansson och Marcos Ubeda med som vanligt.

Läs mer...


Boka biljett


Ystadrevyn – Bättre sent än aldrig

Arena/Plats: Ystads Teater

Årets revy handlar om en rad olika företeelser i vår vardag och fest. Ystadrevyn vågar ”sticka ut” ännu mer än tidigare. Vi vågar vara lite fräckare utan att passera otillåtna gränser. Ystadrevyn är en elegant musikalisk revy med massor av skämt och glada upptåg. Ystadrevyns ensemble är dessutom en av Sveriges mest musikaliska revyer med mycket bra sångbegåvningar. Vi satsar på att överträffa tidigare revyer och framförallt göra publiken glad.

Läs mer...


Boka biljett


Om att våga flyga – av och med Maria Lundquist

Arena/Plats: Ystads Teater

- OM ATT VÅGA FLYGA -

En galet rolig föreställning av och med Maria Lundqvist

…att försöka älska och vilja tro ....

Vem är jag

Var kommer jag ifrån

Vart är jag på väg

Och Varför

- Jag vill bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte ...!!

Det blir tvära kast och mycket musik ... Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar…

 

Maria Lundqvist - en av våra mest aktuella och folkkära skådespelare, ständigt synlig på teaterscenen som på filmduken, åker under 2019 ut på turné med en egenskriven föreställning. Efter en utsåld och publik- och kritikerhyllad Sverigeturné med föreställningen Shirley Valentine och ”Om att våga flyga”, kommer Maria tillbaka till utvalda orter och bjuder in till en ny föreställning med mycket humor och värme.

 

Föreställningen ”Om att våga flyga” hade premiär i Falköping våren 2019 och efter en utsåld vår- och höstturné är den nu inne på sin tredje och sista säsong.

 

- Idag är det viktigare än någonsin att hålla fast vid vem man är, att våga bryta normer och tänja på gränser om vårat bry - sig - om.

 

Ett piano, en kvinna, en kropp och tusen möjligheter ....

Kanske kommer Sally på besök…

Och visst kan jag tänka mig att dela scen med min älskade !

 

Föreställningen ges utan skyddsnät, och är helt specialkomponerad för kvällen!

 

Nytt för vårturnén 2020 är dessutom att flerfaldigt prisbelönta, Grammisnominerade riksspelemannen, Violinisten Lena Jonsson ansluter föreställningen!

 

Med på piano: Arvid Svenungsson

Violin: Lena Jonsson

Vid min sida: Kristoffer Hellström

Föreställningen ges i en akt, ca 103 min.

Med på piano: Arvid Svenungsson

Vid min sida: Kristoffer Hellström

Föreställningen ges i en akt, ca 103 min.

Marias otroliga bredd som skådespelare har gjort henne synlig på såväl landets teaterscener, i film- och tv-sammanhang samt på krogscener, musikaler och julshower i över 30 år. Hon blandar sina ned-dimp i stora som små sammanhang, lika gärna med en symfoniorkester, storband som med ett ensamt piano. Maria har ett alldeles eget unik tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.

Med tv-figuren Sally fick Maria en särskild plats i svenska folkets hjärtan och vem minns inte den sårbara mamman i SVT:s stora satsning ”30 grader i februari”?

Maria blev flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i kritikerrosade långfilmen ’Den bästa av mödrar’, en film hon dessutom blev Guldbaggebelönad för, ytterligare prisregn fick hon även för långfilmen ”Himlens hjärta” och ”Heartbreak Hotel”.

Maria är Karamellodiktstipendiat, hon har fått pris av Svenska Akademin, Fridolf Rudin, Årets Göteborgare och Gösta Ekman m.m.

2017 hade Maria premiär som ”Shirley Valentine” på Maximteatern i Stockholm, efter gästspel på Storan och Lorensbergsteatern i Göteborg, åkte hon ut på utsåld Sverigeturné.  Under 2019 spelar Maria en av huvudrollerna i C-Mores nya tv-satstning, ”Bröllop, Begravning och Dop” i regi av Colin Nutley.

RECENSIONER

Dala-Demokraten

”Hon har publiken i sin hand”

”Maria Lundqvist bjuder på sig själv och det är en ynnest att få uppleva det”

”Det är innerligt och sprött, kraftfullt och mäktigt som ett sprakande fyrverkeri”

”Heja Sally, världen behöver flera sådana som Du!”

"Vilken otroligt skicklig underhållare hon är, lyhörd och rapp, innerlig och spröd och väldigt väldigt rolig”

”Dynamiskt och mäktigt, vi vrider oss av skratt”

 

Falköpingstidning

”Maria Lundqvist flyger- riktigt, riktigt högt dessutom !”

 

Dalarnas tidning

”Galna pantomimer, säregna gångarter och när det stillnar är det som bäst, då tåras ögonen.”

 

Smålandsposten

”Maria Lundqvist, vi älskar dig också!”

”Det är så galet det kan bli, fräckt och närgånget”

”Hon är galet bra”

”Marias entré kan smälta vilken glaciär som helst”

”Maria är det sexigaste, roligaste, tokigaste och tvärallvarligaste en kan uppleva på en scen idag”

 

Ystads allehanda

”Det är hysteriskt roligt”

”Publiken kiknar av skratt”

”Hon har publiken i sin hand”

Läs mer...


Boka biljett


En kväll med Tommy Körberg

Arena/Plats: Ystads Teater

En kväll med Tommy Körberg där det blir ett axplock från hans långa musikaliska karriär, blandat med Tommys omisskännliga humor.

Dessutom medverkar Carl Flemsten på piano.

Läs mer...


Boka biljett


Hans Edler On Stage

Arena/Plats: Ystads Teater

Hans Edler On Stage har blivit ett begrepp för de som älskar 60-talet och dess magiska popmusik.

Edler, med drygt 50 års erfarenhet av att stå på scen, är en av pionjärerna inom svensk pop och den som håller den levande med sin musik och sina konserter.

Sitt 40-årsjubileum som artist firade han med ”Remember Concert” och ett utsålt Konserthuset i Stockholm. Det blev fler Remember-konserter och det blev album som toppade listorna, och det blev hitsingeln ”Black Fender” som toppade singellistan 44 år efter Tio i Topp-debuten med låten ”Remember”.

Och det blev mycket mer. Och det blir ännu mer. Nästa år står Hans Edler på scen igen med sitt 6-mannaband. Repertoaren är 60-tal, i höst släpper Edler för övrigt ett nytt album med rock n roll- favoriter från 60-talet.

Läs mer...


Boka biljett


Jack Vreeswijk & Brolle sjunger Cornelis

Arena/Plats: Ystads Teater

Cornelis Vreeswijk - en av våra allra största artister genom tiderna. Få artister har blivit så folkkära som Cornelis. Han berörde, fick oss att skratta, gråta och älska. Den låtskatt som han lämnade efter sig har visat sig leva vidare från generation till generation, och många av hans låtar är mer aktuella än någonsin.
Jack Vreeswijk är sonen som under många år undvek att framföra sin pappas låtar, av rädsla för att bli jämförd med ”sin gamla släkting”. Men rädslan har på senare år förvandlats till stolthet, stolthet över att få vårda och förvalta ett arv som bara han kan föra vidare.
För Brolle har Cornelis och hans låtar alltid varit en stor inspirationskälla. Så pass stor att han 2005 släppte albumet ”En Stund På Jorden” där han tolkar Cornelis låtar. Albumet blev hyllat av såväl kritiker som publik. Jack Vreeswijk och Brolle Wallmark. Deras vägar har korsats flera gånger genom åren och alltid har det funnits en önskan om att tillsammans göra en hyllningsförställning till Cornelis. Nu har den äntligen blivit verklighet. Tillsammans bjuder Jack och Brolle på en föreställning där de tolkar Cornelis stora låtskatt på ett personligt, varmt och kärleksfullt sätt.
Föreställningen ger också en unik inblick i Cornelis liv och bjuder på berättelser om hur låtarna blev till, varför de skrevs och till vem de skrevs.

Medverkande:
Jack Vreeswijk – Gitarr och sång
Brolle – Gitarr och sång
Love Tholin – Gitarr, bas, klaviatur och cajun

Konsertlängd:
2 x 45 minuter

Läs mer...


Boka biljett


Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads Teater

Från Broadway till Duvemåla är utan tvekan en av årets återkommande höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler.

Sedan starten 2016 har föreställningen som pressen kallat "musikalernas Diggiloo" samlat ett tjugotal av Sveriges mest meriterade musikalartister för både utsålda och hyllade turnéer som sträckt sig från Luleå i norr till Ystad i söder.

Efter att 2019 gjort sin största konsert hittills, på Dalhalla, spänner man i år bågen och tar sig för första gången utanför Sveriges gränser med föreställningar även i våra Nordiska grannländer.

Våren 2020 består laguppställningen av:

Emmi Christensson har gjort roller i flera klassiska musikaler såsom West Side Story, Sound of Music, Les Misérables, Mamma Mia! och Into the Woods. 2014 gjorde hon rollen som Christine i The Phantom of the Opera på West End i London, en roll hon sedan repriserade 2016 på Cirkus i Stockholm. Emmi har dessutom medverkat i Melodifestivalen samt gjort rösten som Belle i den svenska filmversionen av Disney’s klassiker Beauty and The Beast från 2017.

Alexander Lycke har gjort flera stora roller i musikaler som American Idiot, Hair, De Tre Musketörerna, Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Ringaren i Notre Dame och Miss Saigon. På Kulturhuset Spira i Jönköping har han dessutom medverkat i musikalen Passion, teaterföreställningen Romeo & Julia samt som solist vid flera konserter. Alexander sjunger även i hårdrocksbandet Astrakhan och utsågs 2016 till Sveriges bästa sångare av Sweden Rock Magazine.

Jakob Stadell är en av Sveriges mest meriterade musikalstjärnor som gjort stora roller i uppsättningar som RENT, Rock Of Ages, Avenue Q och Jesus Christ Superstar. För sin roll i RENT belönades han med Guldmasken för bästa manliga huvudroll. Jakob har dessutom medverkat i både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest samt framträtt i tv-produktioner som Allsång på Skansen, Så ska det låta, Idrottsgalan och Guldbaggegalan.

Malena Tuvung är väl bevandrad på den svenska musikalscenen där hon bland annat spelat Grizabella i Cats på Cirkus i Stockholm samt medverkat i uppsättningar som Fame, My Fair Lady, Mary Poppins och Romeo & Juliet. Utöver sin medverkan i Från Broadway till Duvemåla är Malena dessutom aktuell med soloföreställningen Evergreen - en hyllning till Barbra Streisand.

Jessica Berge är en av Sveriges nya och mest spännande röster som i och med sin medverkan i Från Broadway till Duvemåla får chansen i sitt största sammanhang hittills. Jessica kommer närmast från uppdraget som huvudsolist på Wallmans flaggskepp i Cirkusbyggnaden i Köpenhamn och har även medverkat på bland annat Tommy Körbergs julturné Stad i Juleljus samt Kalle Moreaus på Dalhalla.

Dessutom leds orkestern i vanlig ordning av Sveriges bästa och mest kompetenta kapellmästare, Carina E. Nilsson.

Missa inte årets musikalfest!

Pressen skriver:

"En show i lyxklass"
Jönköpings-Posten

"En glimrande show"
Norran

"Musikalsångare av bästa sort"
Ystads Allehanda

"Musikalfest fick teatern att koka"
Arbetarbladet

"Man känner sig helt perfekt efteråt"
Eskilstuna-Kuriren

"Lyckad resa från Broadway till Duvemåla"
Gefle Dagblad

"Under extranumret dansar hela parketten"
Vestmanlands Läns Tidning

"As close as you can get to Broadway or West End"
Broadway World

Läs mer...


Boka biljett


Bamse och Lova sjunger och dansar

Arena/Plats: Ystads Teater

Att BAMSE och Häxans dotter Lova tycker om sång och dans är ingen hemlighet och de vill gärna att alla är med! Tillsammans med publiken bjuds det på kända barnsånger och rörelser för hela kroppen. Det kommer bli omöjligt att sitta still!

Under ca 40 minuter bjuds det på klassiker som ’Huvud, axlar, knä och tå’, ’Krokodilen’ och ’Imse vimse spindel’ samt massor av välkända barnlåtar.

Föreställningen passar hela familjen men är främst riktad mot barn mellan 2-7 år.

Efter föreställningen är det Meet and greet, där du får möjlighet att träffa BAMSE och Lova.

Läs mer...


Boka biljett