Fotbollsakademin

Hos oss får du möjlighet att spela fotboll på skoltid
Hösten 2018 startade en fotbollsakademi på Norreportskolan. Fotbollsakademin är en ”fotbollsskola” där målet är att du ska utvecklas som fotbollsspelare och att du ska bli behörig till gymnasieskolans nationella program.

 

Fotboll hörna


Bakgrund
Initiativtagare för hela den ursprungliga verksamheten är Richard Ohlqvist, nuvarande rektor på Swedbanks Stadions fotbollsakademi och Malmö FF:s Staffan Tapper. Staffan Tapper har spelat över 400 matcher för Malmö FF, har varit med om två VM och var lagkapten när Malmö FF spelade final i Europacupen/Champions League 1979. Staffan har också framgångsrikt arbetat i skolan som speciallärare. Fotbollsakademin leds av kunniga och professionella lärare och tränare.


Profilelever på Norreportskolan
Fotbollsakademieleverna kommer att finnas på Norreportskolan tillsammans med övriga elever men tre gånger i veckan kommer de att ta sig ut till Sandskogens idrottsplats för fotbollsträning. En förutsättning för att vara med på samtliga träningar är att eleverna sköter sitt övriga skolarbete.


Varför har Malmö FF fotbollsakademier?
Malmö FF har en lång tradition av att engagera sig för ungdomars utveckling, både på och utanför planen. De har genomfört många olika aktiviteter som handlar om allt ifrån att ge barn och unga en meningsfull fritid till arbete mot våld och rasism. Fotbollen och idrotten är en viktig möjlighet att nå ut till ungdomar. Det främsta målet med fotbollsakademin är att bli behörig till gymnasieskolans nationella program och visa ett intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll.

Fotboll ben

 

 

 

Viktiga datum 2023/2024 för dig som söker till fotbollsakademin med start i augusti 2024!
Ansökan till fotbollsakademin sker i flera steg. Först anmäler man intresse till att få vara med på uttagningen via denna e-tjänst. Därefter deltar eleven i ett uttagningstillfälle. Sista steget är formell ansökan via Mitt skolval.

 

 

9 november 2023 kl. 19.00

Informationsmöte om fotbollsakademin i Norreportskolans skolrestaurang för intresserade.

 

17 november 2023 kl. 14.00 - 16.00

Lära-känna-träning på Sandskogens IP i Ystad, konstgräsplanen.

 

4 januari 2024

Sista dag för anmälan till fotbollsakademin. OBS! Har du inte anmält dig innan detta tillfälle kan du inte heller delta vid uttagningstillfället!


9 januari 2024 kl. 09.00-15.00

Uttagningstillfälle på Sandskogens IP i Ystad, konstgräsplanen

 

18 januari 2024

Ordinarie skolval öppnar. Observera att du också behöver göra ett digitalt skolval efter den 26 januari 2032 och där välja fotbollsakademin.

 

26 januari 2024 kl. 14.00-16.00

Extra uttagningstillfälle på Sandskogens IP i Ystad, konstgräsplanen.

 

8 februari 2024

Ordinarie skolval stänger.

 

v.10 2024

Preliminärt placeringsbesked skickas per post.

 

27 april 2024

Definitivt placeringsbesked.

 

Vårdnadshavare till elever som anmält sig till fotbollsakademin via länken ovan och deltagit vid uttagningstillfället måste även göra en ansöka via e-tjänsten Mitt skolval. Inloggning sker med e-legitimation.
Fotbollsakademin finns då som alternativ enbart för de elever som gjort ansökan dit. Det är möjligt att rangordna fotbollsakademin som övriga önskemål. Om eleven är folkbokförd i annan kommun än Ystad syns enbart fotbollsakademin som alternativ.

Publicerad 2017-06-13, Uppdaterad 2023-10-11