Fotbollsakademin

Hos oss får du möjlighet att spela fotboll på skoltid
Hösten 2018 startade en fotbollsakademi på Norreportskolan. Fotbollsakademin är en ”fotbollsskola” där målet är att du ska utvecklas som fotbollsspelare och att du ska bli behörig till gymnasieskolans nationella program.

 

Fotboll hörna


Bakgrund
Initiativtagare för hela den ursprungliga verksamheten är Richard Ohlqvist, nuvarande rektor på Swedbanks Stadions fotbollsakademi och Malmö FF:s Staffan Tapper. Staffan Tapper har spelat över 400 matcher för Malmö FF, har varit med om två VM och var lagkapten när Malmö FF spelade final i Europacupen/Champions League 1979. Staffan har också framgångsrikt arbetat i skolan som speciallärare. Fotbollsakademin leds av kunniga och professionella lärare och tränare.


Profilelever på Norreportskolan
Fotbollsakademieleverna kommer att finnas på Norreportskolan tillsammans med övriga elever men tre gånger i veckan kommer de att ta sig ut till Sandskogens idrottsplats för fotbollsträning. En förutsättning för att vara med på samtliga träningar är att eleverna sköter sitt övriga skolarbete.


Varför deltar Malmö FF i fotbollsakademin?
Malmö FF har en lång tradition av att engagera sig för ungdomars utveckling, både på och utanför planen. De har genomfört många olika aktiviteter som handlar om allt ifrån att ge barn och unga en meningsfull fritid till arbete mot våld och rasism. Fotbollen och idrotten är en viktig möjlighet att nå ut till ungdomar.

Självklart kommer fotbollsakademins elever att utvecklas som fotbollsspelare och det har både eleverna själva, Malmö FF och övriga klubbar i regionen glädje av. Men det främsta målet med fotbollsakademin är att bli behörig till gymnasieskolans nationella program.

Fotboll ben

 

Vilka elever letar vi efter till Fotbollsakademin?
För att få plats på Fotbollsakademin handlar det inte om att vara den bästa fotbollsspelaren. Det handlar inte heller om att vara bäst i skolan. Det handlar om att visa ett intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll och en vilja att utvecklas på båda områdena.

 

Ansökan fotbollsakademin 22/23 (länk till digital ansökan)

 

Nedan ser Ni viktiga datum gällande fotbollsakademin med start läsåret 22/23.

 

11 november 2021 (17:30)

Informationsmöte om fotbollsakademin i Norreportskolans skolrestaurang kl 17:30 för de som är intresserade.

 

26 november och 3 december 2021 (14.15-15.30) 

Provträning på Sandskogens IP i Ystad, konstgräsplanen.

Anmälan görs till anna.bjorklund@edu.ystad.se

 

5 januari 2022

Sista ansökningsdag till fotbollsakademin.

 

26 januari 2022

Ordinarie skolval öppnar. Observera att du också behöver göra ett digitalt skolval efter den 26 januari 2022 och där välja fotbollsakademin.

 

4 februari 2022

Uttagningstillfället med provspel på Sandskogens IP i Ystad, konstgräsplanen

 

16 februari 2022

Ordinarie skolval stänger.

 

v.11 2022

Preliminärt placeringsbesked skickas per post.

 

27 april 2022

Definitivt placeringsbesked.

 

 

Publicerad 2017-06-13, Uppdaterad 2021-11-12