Åvallafestivalen 2021

Ystads unga kulturfestival med konst, musik, litteratur, och andra kulturaktiviteter på Åvallastråket. Ett gratis och drogfritt evenemang för dig som vill kickstarta sommarlovet! Festivalen bygger på ditt deltagande och erbjuder kreativa verkstäder där en kan utforska olika konstnärliga uttrycksformer.

Åvallafestivalen 2021Vår välbesöka och mycket omtyckta Öppen Scen är tillbaka 2021! I år anpassar vi oss efter pandemin och erbjuder därför unga talanger att uppträda via en livestream som sänds med professionellt ljud, bild och ljus via Youtube. Och vem vet? Kanske kommer just din favoritartist att köra en livesession i vår ström. Håll utkik här för uppdaterad info!

Var? Åvallastråket i Ystad och Ungdomens Hus. Samt Öppen Scen på Youtube.

När? Torsdag 17 juni 2021 kl 13-17 samt Öppen Scen Youtube kl. 18

Vem? Alla unga mellan 12-19 år får delta i aktiviteterna. Alla oavsett ålder får ta del av konsertupplevelsen på Youtube.

Hur? Föranmälan gäller för samtliga aktiviteter. Senast den 11 juni vill vi ha din anmälan till avalla@ystad.se.

För Öppen Scen finns en särskild anmälningslänk: https://forms.office.com/r/1B9Yp9u71A

 
Anmäl dig till en eller flera av våra aktiviteter! 

Graffiti + buss = Åvallafestivalen

Välkomna till en prova-på-workshop i graffiti och streetart. Konstmuseet har bjudit in graffitikonstnären Gustav Norberg som visar några grundtekniker och tips på hur du kan komma igång. Vi sprayar utomhus på en trävägg och en minibuss. Inga förkunskaper krävs men ta gärna med en skiss eller idé som du vill testa. Ta på oömma kläder som tål färgstänk.

Mer info om tid kommer inom kort!

Skrivarworkshop med Alba Mogensen

Prova olika skrivövningar och få tips på hur man gör för att bli publicerad. Alba kommer även att tipsa om bra författarskolor och svara på hur det egentligen är att ha skrivande som yrke. Alba Mogensen debuterade 2019 med romanen ”Hon den roliga”.

Tid: kl. 13-15

Föranmälan till avalla@ystad.se. Gratis och först till kvarn!

Workshop om nordisk mytologi med Klostret i Ystad

Vi kommer att använda oss av Johan Egerkrans inspirerande illustrationer ur boken ”Nordiska gudar”. Prova att illustrera själv, läs i läshörnan och testa dina kunskaper i ett quiz. Bidra dessutom till museet genom att beskriva vilka myter som du stöter på idag!

Tider: 13:00-14:00, 14:30-15:30, 16:00-17:00

Begränsat antal deltagare. Föranmälan till avalla@ystad.se. Skriv namn och vilken tid du önskar komma. Gratis och först till kvarn!

Stand up med Viktor Carlsson

En workshop för dig som drömt om att köra stand up eller kanske bara vill dra några skämt ibland. Här får man lära sig att skriva skämt, bearbeta sitt eget material, hitta sin komiska röst och får olika tips och trix för scenen. För dig som vill, kommer det finnas möjligheter att delta i festivalens livestreamade Öppen Scen under kvällen. Leder kursen gör ståuppkomikern och manusförfattaren Viktor Carlsson som kört på de flesta av Sveriges stora scener och även skrivit manus till "Robins" i SVT." Anmälan till avalla@ystad.se

Tid: Kl. 15-17

Begränsat antal deltagare. Föranmälan till avalla@ystad.se. Gratis och först till kvarn!

Öppen Scen

Äntligen dags för Åvallafestivalens välbesöka och mycket omtyckta Öppen Scen! I år anpassar vi oss efter pandemin och erbjuder därför er att uppträda via en livestream som kommer sändas med professionellt ljud, bild och ljus via Youtube. Missa inte denna häftiga chans!

Riktlinjer för ditt nummer: Max 5 minuter på scen. På scen kan man uppträda inom vilket kulturområde som helst - t.ex musik, standup, dans, visa sina målningar osv. OBS! pga upphovsrättsliga skäl kan man inte uppträda med en karaokebakgrund från t.ex Spotify. Vi kommer erbjuda coachning inför ditt framträdande under dagen på Ungdomens hus eller online, cirka kl. 13-16. Mer information kommer efter din anmälan. Livestreamen kommer att äga rum från cirka kl. 18.00 och framåt via Ystads kommuns Youtube-kanal.

Anmälan är öppen för dig mellan 12-19 år via länken: https://forms.office.com/r/1B9Yp9u71A

 

Publicerad 2021-05-31, Uppdaterad 2023-05-23