Dan Kjellsson blir ny kommundirektör i Ystads kommun

Det politiska styret har beslutat att anställa Dan Kjellsson som ny kommundirektör i Ystads kommun. Dan har varit tillförordnad kommundirektör sedan den 1 november 2023 och börjar som ordinarie kommundirektör den 7 mars.

 

Kommundirektör Dan Kjellsson och kommunstyrelsens ordförande Paula Nilsson– Det är mycket positivt att Dan vill arbeta som kommundirektör. Vi i styret har haft organisationens bästa för ögonen när vi skulle tillsätta tjänsten, och det är vi övertygade om att detta är. Jag är säker på att Dan är den stabile ledare som kan skapa trygghet och arbetsro i organisationen, som nu behövs, säger Paula Nilsson, kommunstyrelsens ordförande. 

I november gjorde kommunen en upphandling där företaget Tarasso AB fick uppdraget att genomföra rekryteringen. Processen har pågått sedan december, och kommunstyrelsens presidium har träffat ytterligare två kandidater. Kommunstyrelsens ordförande fattade det formella beslutet den 7 mars. 

– Jag känner mig motiverad inför utmaningen att få leda och följa upp kommunens verksamhet för att säkerställa en effektiv och välfungerande organisation. Att vara kommundirektör innebär att ha en ledande roll i kommunens utveckling, och jag tror att jag med mina erfarenheter och kompetenser kan vara en tillgång för kommunen och invånarna. Att få verka i denna roll ser jag som en spännande och givande möjlighet, säger Dan. 

Tillsvidareanställning 

Kommundirektörstjänsten kommer att vara en tillsvidaretjänst, och inte ett VD-avtal som varit brukligt för denna typ av uppdrag. Det innebär bland annat att tjänsten inte innehåller någon överenskommelse om avgångsvederlag vid en eventuell uppsägning. 

– Ett av våra fokusområden framöver är att tillsammans arbeta för att bygga upp och stärka förtroendet för kommunen. Det är ett långsiktigt arbete. Därför ser vi också långsiktigt på den här rekryteringen, och tror att en tillsvidareanställning kan bidra till den kontinuitet som kommunen behöver nu för att vi ska kunna utvecklas och blicka framåt, säger Paula.  

Under sin tid som tillförordnad kommundirektör har Dan haft kvar sin tjänst som chef för social- och omsorgsförvaltningen. Denna tjänst kommer vi att annonsera ut så snart som möjligt. 

– Jag ser fram emot och är redo att ta nästa steg tillsammans med chefer och medarbetare, säger Dan. 

Publicerad 2024-03-07, Uppdaterad 2024-03-14