Kryssningsfartyg till Ystad

I juli kommer ett av Tallink Siljas kryssningsfartyg till Ystad. Det är möjligt tack vare hamnens investering i två nya stora färjelägen.

 

Silja Line till Ystad

-  Att Tallink Silja väljer att besöka oss i Ystad med Silja Symphony, som det största passagerarfartyget någonsin, känns fantastiskt roligt. Det är möjligt tack vare hamnens investering i två nya stora färjelägen. Vi ser fram emot att välkomna alla gäster och vårt lokala näringsliv står redo med allt som Ystad och Österlen har att erbjuda, från Wallander till Ales Stenar, säger Björn Boström, vd för Ystad Hamn.

- Det är en bra nyhet för handeln att det kommer fler besökare till stadskärnan. Vi hoppas såklart också att det uppstår ringar på vattnet och att fler upptäcker Ystad och vill komma tillbaka, säger turistchef Marie Holmström.

- Fortsatt osäkerhet kring reserestriktioner och det faktum att olika länder har olika stor smittspridning och kommit olika långt i sin vaccinering av befolkningen gör att intresset för upplevelser inom Sverige ökar stadigt. Det vill vi ta fasta på med vårt koncept där hela resan är en upplevelse. I år är vi speciellt glada över att som första svenska kryssningsbolag kunna erbjuda våra kunder att kryssa till pittoreska pärlan Ystad med sin medeltida stadskärna och fantastiska stränder. Österlen och Gotland - två av Sveriges mest älskade sommardestinationer - är en svårslagen kombination säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja.

Kryssningsfartyget kommer till Ystad 12 och 26 juli.

 

 

Publicerad 2021-05-04, Uppdaterad 2021-05-11