En Frid(a) för själen

En Frid(a) för själen

12 september 19.00 >> Anna Bromee tolkar "ABBA-Frida" Anni-Frid Lyngstads musik i en livsresa.


Arena/Plats: Ystads Teater

”En Frida för själen” flyttas till 12 september. Nuvarande biljetter gäller den 12 september och kräver ingen särskild åtgärd från åhörarna.

Följ med på en omfamnande berättar-konsert där den sörmländska skådespelaren och sångerskan Anna Bromee i en livsresa tolkar

”ABBA-Frida” Anni-Frid Lyngstads musik.

Manus & Produktion & Medverkan: Anna Bromee

Regi-öga: Gunilla Nyroos, Manus-bollplank: Lill Lindfors och Babben Larsson

Med sin starka scennärvaro och varma framtoning suddar Anna Bromee ut gränsen mellan scen och salong när hon sjunger och berättar på sitt varma, inbjudande och humoristiska sätt i en livsresa igenom Fridas sånger och texter.

Publiken kan tryggt luta sig tillbaka och låta sig svepas med i den ca 90 min. långa föreställningen som med fördel spelas med paus.

Sångerna spelas i helt nya arrangemang, med fokus på akustiska instrument som ger närhet och själ.

Kompet är förinspelad med några av landets skickligaste musiker; Jocke Niehoff-Klaviatur,  Rigmor Bådal-Bas, Emil Ernebro-Gitarr, Roine Johansson-Trummor, Bo Karlsson-Fiol, och Gunnar Sandevärn (Fridas vän och pianist sedan 60-talet)

Anna Bromee är skådespelare, manusförfattare, sångerska, och musiker.
- 2018 Erhöll hon som manusförfattare Povel Ramels ärofyllda pris
”Povels penna”
- 2017 tilldelades hon sällskapet stallfåglarnas humorpris samt
Laila Westersund-stipendiet

Samt några axplock ur karriären
- Hon var en utav de fasta skådespelarna i Kristallen-belönade humorserien PARTAJ med Eva Röse och Rachel Molin som visade på TV5 under tre år.
- Hon turnerade under flera år med den egna föreställningen ”Ett bloss för Lena Nyman” där hon bla. gästspelade på Stockholms Stadsteater under sex säsonger på raken med 110% publikbeläggning.

Några urklipp ifrån recensioner av ”En Frid(a) för själen”

”Rörande & roligt om Lyngstad & livet, skickligt framfört.
Med hjälp av roliga minnen – hög igenkänning – bilder och filmklipp, men framför allt en lång rad låtar, både Abba´s och solo-Frida´s, har Anna Bromee satt ihop en både rörande och underhållande föreställning om livet och Lyngstad”
skrev Eskilstuna-Kuriren om premiären i Fridas hemstad Torshälla våren 2018.

"Anna Bromees hyllning till Anni-Frid var en härlig mix av hennes eget Frida-intresse och Abba från unga år till nu. Publiken fick följa hennes försök att skriva av texterna så gott man kunde i 9-årsåldern, och fram till nutid med både glädje och sorg.
 Fridas musik från Abba-tiden, och hennes egna album, följde Anna som en röd tråd genom livets olika skeden och många gånger både till glädje och tröst. Att sedan hela showen framfördes med bravur var ju något som gladde oss som satt i den fullsatta salongen."
skrev Dalarnas tidning efter gästspel på Dalateatern i februari 2019


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.