Arkiv 2018

I Juletid 2017

Arena/Plats: Ystads Teater

För femtonde året i rad kommer vi ge oss ut på julturné med ett program som vi kallar ’I Juletid’. Varje år har vi med oss en gästartist. Genom åren har det varit namn som Lill-Babs, Cyndee Peters, Sten Nilsson, Sonja Aldén, Uno Svenningsson, Viktoria Tolstoy m fl.

Vi är Sveriges till antalet konserter största julturné (förra året gjorde vi 65 konserter varav 61 helt utsålda och 2 nästintill slutsålda).

Ständiga medlemmar är trumpetaren Magnus Johansson och pianisten Marcos Ubeda. Magnus var fram till i början av 2000-talet orkestermusiker och spelade med världsartister som exempelvis Diana Ross, Stevie Wonder och Tom Jones. De senaste åren har Magnus satsat på sin solistkarriär och har bland annat varit en av artisterna i Diggiloo-turnén som ju turnérar i Sverige varje sommar. Marcos Ubeda är kanske mest känd som kapellmästare för SVT:s musikfrågesportprogram Doobidoo.

Och varje år har vi som sagt med oss en gästsångsolist. Förra året var det Christer Sjögren som var gästsolist, och för första gången någonsin kommer vi ha med samma solist en andra gång, det blir alltså Christer som åker med i år igen. Förutom Christer, Magnus och Marcos har vi vanligtvis också med oss en lokal kör. Repertoaren är i huvudsak traditionell julmusik.

Vidare information om turnén och finns på www.markuz.se/dags-for-i-juletid-2017

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 90 min + paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Ken Ring - en musikalisk resa

Arena/Plats: Ystads Teater

På min senaste turné hände något inuti mig. Jag gick igenom något jag aldrig hade gjort förut, det var mitt livs absolut starkaste musikaliska resa.

Det var verkligen med en speciell känsla jag klev upp på scenen när jag åkte runt i vintras på min akustiska turné. Den mäktiga känslan av en helt slutsåld konserthall kröp in på mig och jag blev helt tagen. Helt plötsligt spelade mina texter en roll. 

Jag insåg kanske det jag undrat mest över genom hela min karriär. Och det var om ni verkligen lyssnade och förstod det jag försökte säga. Ni bemötte mig med den största kärleken en artist kan få. Och historierna ni delade med mig rörde verkligen mitt hjärta. Och ni fick mig att inse att min musik faktiskt är viktig för många av er. Den är en del av samhället och många livsöden där ute. Och i dagens samhälle kanske den är viktigare än någonsin. Budskapet i vad man säger.

Därför har jag nu bestämt mig för att själv arrangera den största turnén i mitt liv. Jag vill sätta ihop en uppsättning som ger utrymme för mig att verkligen tömma mig och ge er exakt det som behövs just nu. Kärlek, respekt och en stund att få rannsaka sig själv. Både ni och jag.

Så i samband med att jag nu börjar inspelandet av mitt andra akustiska album som kommer heta 'Musiken' så har jag tillsammans med George Massi och Masa Music nu nöjet att presentera en sverigeturné från norr till söder: Ken Ring - en musikalisk upplevelse 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Info kommer
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Trollkarlen från Oz

Arena/Plats: Ystads Teater

Dorothy vaknar upp efter en häftig tyfon som lyft upp hela huset och fört det ända till landet Oz. Där hamnar hon mitt bland Lilleputtarna och den goda häxan Östan. Men för att komma hem måste hon få hjälp av den mäktiga trollkarlen i Oz.

På sin vandring till Trollkarlen träffar hon Plåtmannen, Fågelskrämman och Lejonet och på de råkar ut för flera upplevelser. Den onda häxan Västan vill nämligen komma åt de magiska skorna som Dorothy har på sig.

Kultkompaniet från Borås visar en av de mest klassiska sagorna. Det blir ett härligt äventyr med massa härlig sång och spänning. Naturligtvis med klassikern ”Ovan regnbågen”.

Kultkompaniet turnerar över hela Sverige med sina produktioner. Under 2017/2018 är det förutom Trollkarlen från Oz även ytterligare två föreställningar på turné. Det är ”Pippi på de sju haven” och uppe i Norrland spelas ”Ronja Rövardotter”. 

Rek ålder: Från 4 år 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 1 timme och 45 min inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Godspell

Arena/Plats: ystads Teater

Välkommen till en färgsprakande show med ett glatt budskap! Godspell är en musikal i samma anda som Hair och Jesus Christ Superstar, med musik av den mångfaldigt Grammy- och Oscarsvinnande Stephen Schwartz känd för bland annat musikalerna Wicked och Pippin. Det är en tidlös berättelse om vänskap, lojalitet och kärlek, med några av Sveriges bästa unga artister.

Handlingen i Godspell är baserad på en rad liknelser ur framför allt Matteusevangeliet. En grupp unga människor hjälper Jesus att berätta olika kända bibliska historier genom att lekfullt blanda olika upptåg, berättarsätt och en stor dos komik. I vår uppsättning befinner vi oss i en hotellkällare där det sjuder av liv. En städare hämtar handdukar, en piccolo tar på sig arbetskläder, säkerhetschefen pausar med en kopp kaffe, någon övar på en gitarr. Plötsligt går en propp och det blir kolmörkt. 

Därefter blir inget sig likt. Guds röst talar ur mörkret, Jesus släntrar in som en hotellgäst, Johannes Döparen döper alla i ett gammalt badkar. Bibelcitat blandas med nutida referenser till dagens idoler, TV och Instagram. Det är en färgsprakande show med mycket musik, alltifrån vaudeville till rock n’ roll, pop, soul och gospel. 

En ensemble med några av Sveriges bästa unga popröster levererar Godspells filosofi: Att vi i vårt framgångs- och pengafixerade samhälle behöver en pånyttfödelse av budskapet om vänlighet, tolerans och kärlek. 

Den prisbelönte koreografen och regissören Roine Söderlundh tar sig an denna musikal och lovar att iscensättningen blir en fröjd för både öra och öga. På Malmö Opera har Roine tidigare koreograferat både Billy Elliot och Top Hat. 

Broadwaysuccén Godspell, en rockmusikal om vänskap, lojalitet och kärlek med några av Sveriges bästa unga artister!
- Idé och originalregi av John-Michael Tebelak, 
- Musik och nya texter av Stephen Schwartz (kompositören bakom "Wicked" och "Pippin")

Roller och musiker 
- Jesus: Jonathan Tufvesson Larsson  - Johannes Döparen: Andreas Gyllander 
- Christopher: Christopher Ek, bas 
- Efraim: Efraim Törnfeldt, gitarr 
Emmie: Emmie Asplund  
- Fredrik: Fredrik Vahlgren 
- Joel: Joel Mauricio Isabel Ortiz 
- Kajsa: Kajsa Borg  
- Linda: Linda Pritchard 
- Mathilda: Mathilda Fritzell, gitarr 
- Niklas: Niklas Thelin, cover gitarr 
- Per: Per Svenner, trummor 
- Stina: Stina Nordberg  
- Thomas: Thomas Bay, kapellmästare vid pianot 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


King of the Blues

Arena/Plats: Ystads Teater

Hyllning till BB King med Claes Janson och Arnesen Blues Band

Att BB King är en av de absolut största i bluesens historia håller nog de flesta med om. En legend redan under sin livstid med ett unikt sound och själfullt artisteri. Här hyllas han av Claes Janson tillsammans med Arnesen Blues Band.
Det blir ett underhållande program där favoritlåtar ur BB Kings repertoar varvas med berättelser och anekdoter ur hans liv.

Claes Janson behöver väl knappast någon närmare presentation. Med sin omisskännliga röst har han synts och hörts i otaliga sammanhang genom åren. Arnesen Blues Band går i år in på sitt fjortonde år som grupp. Konceptet har hela tiden varit detsamma - en något modernare approach, variation i arrangemangen, uttrycksfulla solister och en solid rytmsektion. Resultatet blir en ensemble som kan leverera ett omutligt sväng av alla sorter. Med två keyboardister på Hammondorgel och piano ges dessutom möjligheten till en dynamik som sträcker sig från det avskalade till det näst intill storbandsliknande.

Arnesen Blues Band består av
- Claes Janson: Sång
- Thomas Arnesen: Sång, gitarr
- Andreas Hellkvist: Hammondorgel
- Björn Lundquist: Bas
- Ola Ragnar: Trummor

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Ankomsten

Arena/Plats: Ystads Teater

En lekfull, ömsint och gripande berättelse om att tvingas lämna allt och börja om på nytt.

Tillsammans med Teateri och ett internationellt team har regissören Thaddeus Phillips skapat en gränsöverskridande föreställning av ALMA-belönade Shaun Tans bildroman.

”Ett vemodigt och vackert mästerverk.” Dagens Nyheter
”Det är suggestivt, knyckigt välspelat och fyllt av finurliga lösningar” 
Svenska Dagbladet

Ankomsten är uttagen till Scenkonstbiennalen 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=gUPHDeomPhQ

Efter en kylslagen båtfärd kliver en man ut i en främmande stad. Han är ensam i en värld där språket är obegripligt och de sociala koderna svårtolkade. Allt han äger är resväskan i handen och fotografiet i kavajfickan, ett kort på familjen han tvingats lämna. Trevande börjar mannen ta sig fram i den nya miljön. Sakta lär han sig kommunicera, hittar ett jobb och får vänner men längtan att återvända hem till familjen växer sig allt starkare.

Historien framförs av skådespelarna på ett helt eget språk med fysiskt spel och dockor samt musik av Juan Gabriel Turbay, allt i en magiskt föränderlig scenografi skapad av Lars Jansson. 

Ystads riksteaterförening i samarbete med Ystads Allehanda.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 1 timme, 15 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé - Mimi Terris

Arena/Plats: Ystads Teater

Jazzvokalisten och kompositören Mimi Terris bjuder på låtar ifrån sin nya platta 'Den Stora Skalan', som beskrivs som en resa med rötter i den svenska jazzens historia, från swing och framåt och med en tydlig kärlek till den svenska vistraditionen. Med sin ärliga röst och med melodin i centrum sjunger Mimi sina mycket personliga texter om kärlek, ljus, mörker, liv och längtan.

När Mimi Terris släppte sitt första album 'Flytta Hemifrån' var kritiken översvallande positiv och hon omnämndes i Sydsvenska Dagbladet som 'en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor'. 
År 2016 mottog hon Malmö Stads Kulturstipendium. 

Medverkande

Mimi Terris: Sång
Mårten Lundgren: Trumpet
Mattias Carlsson: Sax
Måns Persson: Gitarr
Johan Olsson: Piano
Mats Ingvarsson: Bas
Kristoffer Rostedt: Trummor

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Be bop a luba

Arena/Plats: Ystads Teater

Peter Jezewski kommer tillbaka med den topprecenserade och hyllade showen Be bop a luba.

Showen har fått lysande kritik som den bästa 50- 60 talsshow som är på turné.

En härlig blandning av låtar med Elvis, Paul Anka, Chuck Berry, Buddy Holly, Lesley Gore, Alma Cogan Supremes m fl.

En 3 timmar show och en nostalgisk resa tillbaka i tiden med kläder, frisyrer, smink och självklart absolut största hitsen.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 3 timmar

Läs mer...


Boka biljett


Piano Unlimited – Dagskort fredag

Arena/Plats: Ystads Teater

Ystads Teater köpte en ny Steinwayflygel 2017. Ett instrument, som många pianister gärna vill spela på. Vi startat därför denna pianofestival. Det är en festival där pianister från olika genrer möts med pianot i centrum.

Det är möjligt att köpa biljetter till enskilda konserter men det är också här möjligt att köpa dagskort till rabatterat pris. Mycket nöje!

Dagskort till tre konserter, fredag 25 maj

Palle Dahlstedt Solo kl 17.00

Bobo Stenson Solo kl 19.00

Peter Jablonski Solo samt i möte med Bobo Stenson kl 21.00

Läs mer...


Boka biljett


Piano Unlimited – Dagskort lördag

Arena/Plats: Ystads Teater

Ystads Teater köpte en ny Steinwayflygel 2017. Ett instrument, som många pianister gärna vill spela på. Vi startat därför denna pianofestival. Det är en festival där pianister från olika genrer möts med pianot i centrum.

Det är möjligt att köpa biljetter till enskilda konserter men det är också här möjligt att köpa dagskort till rabatterat pris. Mycket nöje!

Dagskort till tre konserter, lördag 26 maj

Tina Ahlin Solo kl 17.00

Tania Naranjo Solo kl 19.00

Monica Dominique Solo samt i möte med Tania Naranjo kl 21.00

Läs mer...


Boka biljett


Second Line Jazzband – Traditional Jazz from Gothenburg

Arena/Plats: Per Helsas gård

Niklas Carlsson – trombone, vocals

Olof Skoog – saxophone, clarinet, vocals
Jesper Albrektsson – trumpet, vocals
Anders Wasén – banjo
Per Bach – bass
Johan Horner – drums

Vänner av klassisk jazz får en högtidsstund när det svenska New Orleans-bandet Second Line Jazzband inleder festivalen. Bandet, som bildades 1989 och sedan dess har spelat på klubbar och festivaler samt i radio- och tv-sammanhang både i Sverige och utomlands, har etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella jazzband. Second Line Jazzband, med fjorton album i bagaget, lever i symbios med den rytm som är fundamentet för traditionell jazz och utgår från dess ursprung i tidigt nittonhundratal. Samtidigt är bandet rebelliskt och ägnar sig då och då åt en betydligt modernare repertoar. Resultatet är en mycket attraktiv och avskalad variant av klassisk jazz framförd av mångsidiga musiker.

Läs mer...


Boka biljett


Miss Sway feat. Mårten Lundgren – The Great Swing Era + Martin Berggren Trio

Arena/Plats: Ystads Teater

Miss Sway feat. Mårten Lundgren
Sara Ahlcrona – vocals
Anna Pauline Andersson – vocals
Mirjam Ekespong – vocals
Mårten Lundgren – trumpet, flügelhorn
Mats Nilsson – piano
Kristian Rimshult – bass
Pelle Trazan Jonasson – drums

Martin Berggren Trio
Martin Berggren – piano
David Andersson – bass
Andreas Baw – drums

Vokaltrion Miss Sway har en sammansvetsad klang och utstrålning som når långt. Sångarglädjen är stor och de tre medlemmarna har hjärtligt roligt på scen. Med järnkoll genomför de sitt program som ibland bjuder på hisnande avancerade arrangemang. Klassiker ur The Andrews Sisters repertoar samsas med arrangemang ur The Great American Songbook.

Martin Berggren Trio inleder vipeftermiddagen. Martin Berggren, pianist, arrangör och kompositör, har samarbetat med musiker runtom i världen i internationella tvärkonstnärliga projekt.

Läs mer...


Boka biljett


Cécile McLorin Salvant

Arena/Plats: Ystad Arena

Cécile McLorin Salvant (US) – vocals
Aaron Diehl (US) – piano
Paul Sikivie (US) – bass
Kyle Poole (US) – drums

Den unga amerikanska vokalisten Cécile McLorin Salvant är en spännande stjärna på den internationella jazzscenen. Hon belönades med en Grammy 2016, vid 26 års ålder, för sitt album For One to Love som blev bästa vokala jazzalbum. Lovorden haglar över henne: ”Att en sådan sångare kommer fram händer en gång under en generation eller två.” Den amerikanske trumpetaren Wynton Marsalis. Med en nästan provocerande lätthet framför hon sina nummer med inlevelse, känslighet och kraft. Dessutom kan hon undslippa sig humoristiska utspel med överraskande vändningar. Ja, hon äger scenen och rummet.

Läs mer...


Boka biljett


Cécile McLorin Salvant + The Manhattan Transfer

Arena/Plats: Ystad Arena

Dubbelkonsert!

Se Cécile McLorin Salvant och The Manhattan Transfer till ett rabatterat paketpris för en helkväll av fantastisk musik.

Läs mer...


Boka biljett


The Manhattan Transfer

Arena/Plats: Ystad Arena

Alan Paul (US) – vocals
Cheryl Bentyne (US) – vocals
Janis Siegel (US) – vocals
Trist Curless (US) – vocals

En gudomlig aura omger The Manhattan Transfer. Att ägna sig åt gruppens historia och omfattande musikproduktion är en himlastormande upplevelse. Vokalensemblernas världsmästare har studerat och omsatt varje aspekt av de många genrer som de utforskat. Arrangemangen är genomtänkta och ofta överraskande, alltid med en knorr. Slumpen har ingen plats här. Kanske kan man tänka på precisionen hos Max Raabes Palast Orchester fast med mer värme. Vi är många som hört Chanson D’Amour och Operator, båda megahittar. Nog talat – lyssna bara.

Läs mer...


Boka biljett


Merit Hemmingson – Folklorious – Alla tiders låtar

Arena/Plats: S:ta Maria Kyrka

Merit Hemmingson – organ, vocals
Ola Hultgren – drums, vocals

Kvällens artistduo, med stöd av ljuddesignern Anton Sundell, framför såväl färska som gamla melodier från Merit Hemmingsons långa karriär, som sträcker sig över hisnande fem decennier. Trumslagaren Ola Hultgren spelar sedan fem år tillbaka med Merit Hemmingson. Tillsammans har de utvecklat ett säreget sound genom dynamiskt och smått telepatiskt samspel. Deras album Hommage till Jan från 2014, en hyllning till Jan Johansson, Grammisnominerades. Albumet Merit 2016 är Merit Hemmingsons första skiva med uteslutande eget material.

Läs mer...


Boka biljett


Ellen Andersson Quartet – Personal Standards

Arena/Plats: Per Helsas gård

Ellen Andersson – vocals

Anton Forsberg – guitar
Hannes Jonsson – bass
Sebastian Brydniak – drums

Ellen Andersson Quartet rör sig sömlöst mellan intimt och storslaget, allvarligt och lekfullt, komponerat och improviserat – hela tiden med ett rikt mått musikalisk integritet. Debutalbumet I’ll Be Seeing You hyllades av recensenterna och belönades i april 2017 med OrkesterJournalens pris Gyllene skivan för årets bästa svenska jazzutgivning. Med den amerikanska standardrepertoaren som språngbräda låter Ellen Andersson Quartet tradition möta nutid i personliga arrangemang präglade av nytänkande och möten mellan lekfullhet och stort allvar. I oktober 2017 tilldelades Ellen Andersson Quartet Sveriges Radio P2:s pris Jazzkatten i kategorin Årets nykomling.

Läs mer...


Boka biljett


Ellen Andrea Wang – Blank Out

Arena/Plats: Ystads konstmuseum

Ellen Andrea Wang (NO) – vocals, bass
Andreas Ulvo (NO) – keyboards
Erland Dahlen (NO) – drums

Ellen Andrea Wang presenterar i denna konsert, tillsammans med sina medmusiker, valda delar ur sitt senaste album Blank Out. I Konstmuseets intima scenrum får publiken ta del av en värld med poetiska, filosofiska texter som vilar på ett kraftfullt rytmiskt fundament. Ellen Andrea Wangs fjäderlätta stämma svävar över ensemblen och väcker både undran och längtan. Det är en suggestiv upplevelse: detta är en artist och en grupp som berör och bjuder på starka känslor. I den drömska låten Accord de Paris levererar Ellen Andrea Wang ett basintro som har liknats vid Charlie Hadens spel. Alla kompositioner är Ellen Andrea Wangs och texterna har Martin Hagfors skrivit, i några fall tillsammans med kompositören.

Läs mer...


Boka biljett


Gunnar Eriksson & RilkeEnsemblen – Människans dagar - Lars Gullin 90

Arena/Plats: S:ta Maria Kyrka

Gunnar Eriksson – conductor

RilkeEnsemblen
Choir with 17 vocalists

Georg Riedel – bass
Jan Allan – trumpet
Joakim Rolandsson – alto sax
Mats Eriksson – guitar

RilkeEnsemblen med Gunnar Eriksson är en sjuttonhövdad kör med ett tydligt nordiskt klangfält. Lyssna – det är andlöst vackert. Att kören tar sig an Lars Gullins musik är en lycka. På 1960-talet, efter att ha följt jazzlegendaren länge, sökte Gunnar Eriksson efter texter till Lars Gullins kompositioner. Han fastnade för några bibliska ställen i Gamla testamentet. Gullin visade sig vara bekväm med detta och först ut blev texten till I’ve Seen, hämtad från Predikaren. Denna skulle följas av många fler. Musikerna Jan Allan och Georg Riedel har båda spelat med Lars Gullin.

Läs mer...


Boka biljett


John Venkiah Trio – Elevation

Arena/Plats: Hos Morten Café

John Venkiah – piano
Simon Petersson – bass
Kristoffer Rostedt – drums

Låt oss presentera John Venkiah Trio med en pressröst: ”Ett säkert grepp om traditionen, fräscha, personliga idéer, briljant teknik, delikat anslag, utvecklat harmonisinne och en frasering med verklig auktoritet – i John Venkiah har vi en rikt, för att inte säga komplett utrustad ung jazzpianist.” Sven Bjerstedt var begeistrad efter trions konsert på Ystad Sweden Jazz Festival (Ystads Allehanda 3/8 2014). Nu gästar John Venkiah Trio åter Ystad och bjuder denna gång på musik från sitt senaste album Elevation, som släpptes i höstas. Förra gången, 2014, väckte den kritikerrosade konserten genklang i såväl DownBeat som Wall Street Journal. Trions sound växer fram ur Venkiahs vackra kompositioner präglade av nordisk melankoli med lekfulla, påhittiga inslag och kryddas med influenser från jazzens stora som Ella Fitzgerald och Duke Ellington samt pianogiganterna Keith Jarrett och Brad Mehldau.

Läs mer...


Boka biljett


Ellen Andrea Wang – Blank Out

Arena/Plats: Ystad konstmuseum

Ellen Andrea Wang (NO) – vocals, bass
Andreas Ulvo (NO) – keyboards
Erland Dahlen (NO) – drums

Ellen Andrea Wang presenterar i denna konsert, tillsammans med sina medmusiker, valda delar ur sitt senaste album Blank Out. I Konstmuseets intima scenrum får publiken ta del av en värld med poetiska, filosofiska texter som vilar på ett kraftfullt rytmiskt fundament. Ellen Andrea Wangs fjäderlätta stämma svävar över ensemblen och väcker både undran och längtan. Det är en suggestiv upplevelse: detta är en artist och en grupp som berör och bjuder på starka känslor. I den drömska låten Accord de Paris levererar Ellen Andrea Wang ett basintro som har liknats vid Charlie Hadens spel. Alla kompositioner är Ellen Andrea Wangs och texterna har Martin Hagfors skrivit, i några fall tillsammans med kompositören

Läs mer...


Boka biljett


Youn Sun Nah Quintet

Arena/Plats: Ystads Teater

Youn Sun Nah (KR) – vocals
Frank Woeste (FR/DE) – piano, Fender Rhodes, Hammond organ
Brad Christopher Jones (US) – acoustic bass
Tomek Miernowski (US) – guitars
Dan Rieser (US) – drums

Känsla och stor upplevelse väntar publiken i Ystad när jazzsångerskan Youn Sun Nah gästar festivalen för tredje gången. Att lyssna på henne är som att föras in i ett landskap av lummig skog och djupa raviner. Hennes röst svävar över naturen och förmår fylla varje vrå. Det är märkvärdigt att hennes sång, som ofta har en tillbakahållen intensitet och rent av är berättande, gör ett så överväldigande intryck. Youn Sun Nahs senaste album She Moves On, släppt 2017, ger en fin introduktion till artisten, och flera av musikerna som medverkar kommer också att spela i Ystad. Youn Sun Nahs samarbete med basisten Brad Christopher Jones känns särskilt helgjutet.

Läs mer...


Boka biljett


Omer Klein

Arena/Plats: Klosterkyrkan

Serien med solopianister i full frihet fortsätter i år med en sällsynt begåvad musiker, Omer Klein. En sökare, en mångbottnad artist, en predikare kommer till kyrkans kor. Det är en överraskande och intensiv upplevelse att få ta del av Omer Kleins musikaliska värld. I ena stunden sveps lyssnaren in i en lugn, monoton bris, i nästa ett kaos som övergår i ordnad flykt. Allt är vackert sammanvävt. Lyssna gärna på hans komposition Niggun (en hebreisk sång). Omer Klein är en sammansatt, intellektuell artist som gärna kommenterar Beethovens korrespondens! Vi kan förvänta oss en intressant och även rolig beskrivning av den store kompositörens musik. Stor underhållning väntar.

Läs mer...


Boka biljett


Monty Alexander – Legend in Jazz

Arena/Plats: Ystads Teater

Monty Alexander (JM/US) – piano
Hassan Shakur (US) – bass
Obed Calvaire (US) – drums

Nu blir det drag! En musikalisk storm närmar sig med obeveklig kraft. Det verkar som om de återkommande tropiska ovädren i Karibien, sensommarens gissel med orkanvindar, har inspirerat den här gruppen. Kanske har en form av moteld mobiliserats i den medryckande och rytmiskt fulländade musiken. Monty Alexander Trio levererar bland annat välkända succéer av Beatles, Frank Sinatra och Bob Marley som i händerna på Alexander får ny gestalt. Enkla, innerliga och odödliga teman får liv i spännande och överraskande versioner. Med en inte så liten portion av The Great American Songbook samt en droppe Joaquín Rodrigo görs konsertupplevelsen komplett – och väl värd att stanna uppe till.

Läs mer...


Boka biljett


Jan Sigurd All Stars – Me, Myself & Mose

Arena/Plats: Per Helsas gård

Jan Sigurd – piano, vocals
Per Melin – drums
Mats Ingvarsson – bass
Krister Jonsson – guitar
Tomas Trulsson – sax
Erik Tengholm – trumpet

Guests:
Sébastien Charlier (FR) – diatonic harmonica
Anna-Lena Brundin – vocals
Anders Bergcrantz – trumpet

Jan Sigurd är ett musikaliskt snille med fyrtio udda år på scenen. Han har en underbart avväpnande humor, lyssna bara på hans korta men kärnfulla Skaldjurskantat. Sedan 18-årsåldern har Jan Sigurd skrivit text och musik för en rad artister. I detta program hyllar han två viktiga personer i sin karriär: Monica Zetterlund och Mose Allison. Jan Sigurd skrev musiken till Monica Zetterlunds sista album, Det finns dagar och var den som introducerade Mose Allisons musik i Sverige på 1990-talet.

Läs mer...


Boka biljett


Phronesis

Arena/Plats: Ystads konstmuseum

Jasper Høiby (DK) – bass
Ivo Neame (UK) – piano
Anton Eger (SE/NO) – drums

Denna anglo-skandinaviska grupp har blivit beskriven i brittiska tidskriften Jazzwise med orden: ”den mest spännande och fantasifulla pianotrion sedan EST”. Visst gör gruppen skäl för detta omdöme. Den ständigt pågående dialogen mellan gruppens medlemmar, särskilt bas och piano i en musikalisk väv, är en stor upplevelse. De är alla virtuosa solister. Phronesis har turnerat intensivt i Europa och Nordamerika samt fått flera stora utmärkelser. Gruppen har nu sju album utgivna.

Läs mer...


Boka biljett


Magnus Lindgren – Stockholm Underground

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

Magnus Lindgren – flutes
Special guest: Ida Sand – vocals, piano
Daniel Karlsson – piano/Rhodes
Henrik Janson – guitar
Lars ”Larry D” Danielsson – bass
Per Lindvall – drums

Jan Håfströms skulptur Vem är Mr Walker? står i Järnvägsparken nära Stockholms central, sju meter hög och härligt gäckande. Den finns också på omslaget till Magnus Lindgrens senaste album, Stockholm Underground. Ett gott val. För den här gruppen kittlar oss med en rejäl dos med funk och groove i en bluesig blandning. Flöjten som ibland kan ge associationer till indisk ormtjusare skapar en kontrast till den bakomliggande ensemblens kraftfulla puls. Man undrar förstås när kobran blir synlig! Albumet, som gavs ut i september 2017, är en hyllning till Herbie Mann och den legendariska utgåvan Memphis Underground från 1969. Om denna, en av de största succéerna genom tiderna, skrev musiktidningen Rolling Stone: ”Memphis Underground är ett stycke musik-alkemi, en underbart komplex kombination av Memphis sound och jazzlyrik.” Ida Sand ger ett storartat bidrag till bandet med sin stilfulla stämma, fylld av blues.

Läs mer...


Boka biljett


Trinity

Arena/Plats: Hos Morten Café

Karl Olandersson – trumpet
Andreas Hellkvist – Hammond B3
Ali Djeridi – drums

I den här konserten får vi kraftfullt bevisat att även gamla slagdängor kan få ett nytt liv. Så som Trinity tar sig an det enorma biblioteket av välkända nummer i The Great American Songbook kan man förutsätta evigt liv för denna attraktiva genre. Förnyelse av gammalt känt är formeln. Lyssna gärna på hur den melankoliska Misty i ett rasande tempo får en helt ny framtoning. Spontanitet och lekfullhet är omdömen som ofta och välförtjänt fälls om bandet. En kommentar värd att tillägga är tätt och uppfinningsrikt samspel. Trion bildades 2005 och har nu tre album bakom sig.

Läs mer...


Boka biljett


Phronesis

Arena/Plats: Ystads konstmuseum

Jasper Høiby (DK) – bass
Ivo Neame (UK) – piano
Anton Eger (SE/NO) – drums

Denna anglo-skandinaviska grupp har blivit beskriven i brittiska tidskriften Jazzwise med orden: ”den mest spännande och fantasifulla pianotrion sedan EST”. Visst gör gruppen skäl för detta omdöme. Den ständigt pågående dialogen mellan gruppens medlemmar, särskilt bas och piano i en musikalisk väv, är en stor upplevelse. De är alla virtuosa solister. Phronesis har turnerat intensivt i Europa och Nordamerika samt fått flera stora utmärkelser. Gruppen har nu sju album utgivna.

Läs mer...


Boka biljett


Jan Lundgren & Hans Backenroth meet Ratinger Kammerchor & Dominikus Burghardt

Arena/Plats: Ystads Teater

Jan Lundgren – piano
Hans Backenroth – bass

Ratinger Kammerchor
Chamber choir with 21 vocalists

Här ett synnerligen fruktbart möte mellan två kontrasterande genrer. Vackert är det så ögonen tåras och infallsrikt med Jan Lundgrens och Hans Backenroths unika signum. Redan 2007 gjorde Jan Lundgren tillsammans med Gustaf Sjökvists Kammarkör en inspelning som blev albumet Magnum Mysterium. Musiken var då delvis hämtad från verk av renässansmästaren Orlando di Lasso och den tidiga barockens Claudio Monteverdi. Projektet presenterades på den första jazzfestivalen i Ystad 2010. Konserten, som togs emot med stor entusiasm, innehöll en sofistikerad blandning av stram konstmusik återgiven efter noter och tämligen lössläppt improvisation. Konceptet har nu utvecklats med den klassiska musikens mästare från 1700-, 1800- och 1900-talet, såsom Albinoni, Bach, Chopin och Rachmaninov. Samarbetet med Ratinger Kammerchor inleddes hösten 2017 och nu blir det premiär för det utvidgade konceptet.

Läs mer...


Boka biljett


Trinity

Arena/Plats: Siriushuset

Karl Olandersson – trumpet
Andreas Hellkvist – Hammond B3
Ali Djeridi – drums

I den här konserten får vi kraftfullt bevisat att även gamla slagdängor kan få ett nytt liv. Så som Trinity tar sig an det enorma biblioteket av välkända nummer i The Great American Songbook kan man förutsätta evigt liv för denna attraktiva genre. Förnyelse av gammalt känt är formeln. Lyssna gärna på hur den melankoliska Misty i ett rasande tempo får en helt ny framtoning. Spontanitet och lekfullhet är omdömen som ofta och välförtjänt fälls om bandet. En kommentar värd att tillägga är tätt och uppfinningsrikt samspel. Trion bildades 2005 och har nu tre album bakom sig. 

Läs mer...


Boka biljett


Goran Kajfeš Tropiques

Arena/Plats: Solhällan, Löderup

Goran Kajfeš – trumpet
Moog synthesizer
Alexander Zethson – organ, piano, Korg MS 20 synthesizer
Johan Berthling – base
Johan Holmegard – drums and percussion

Proteströrelsen mot dagens stressiga klicksamhälle har fått en nationalsång. Det enda spåret i albumet Tropiques vill lotsa lyssnaren till ett mer reflekterande tillstånd. Tanken är att verket ska leka med vårt tidsbegrepp och leda oss in i musikalisk trans. En variant av hypnojazz. Låter det avancerat? Javisst, men det blir fullt begripligt när man vågar ge sig in i detta märkvärdiga musikstycke som har repetitivt rytmiska element och hämtar inspiration från minimalism, tysk electronica, spirituell jazz och, inte minst, modern dans. Gruppen bildades nämligen inför en föreställning med danskompaniet Vindhäxor.

Läs mer...


Boka biljett


Martin Tingvall

Arena/Plats: Klosterkyrkan

Ytterligare en ensam pianist i serien får vi njuta av denna sena timme i klostret. Martin Tingvalls toner når oss i en meditativt flytande ström. Vi kan luta oss tillbaka och bara ta till oss den vackert klingande musiken, som vågskvalp på en sandstrand. Här och var avslöjar han intryck av såväl barockmästare som 1800-talsromantiker, men även bluesen får plats. Allt vävs samman till ett originellt och personligt uttryck. Så får en hektisk dag en värdig avslutning.

Martin Tingvall, som är född 1974, utbildade sig vid Musikhögskolan i Malmö. Han tog sin examen 1999 efter studier i jazzpiano, komposition och improvisation, också vid universitetet i Groningen, Nederländerna. Kort därefter flyttade Martin Tingvall till Hamburg. Sedan dess har han arbetat som musiker och kompositör inom en rad olika genrer med i Tyskland välkända artister, bland andra Udo Lindenberg, Gunter Gabriel och Inga Rumpf. Han bildade Tingvall Trio 2003, en konstellation som nu har gett ut sju album och blivit prisbelönad. 2015 släppte han sin andra soloskiva, Distance. Martin Tingvall uppträdde med sin trio på den första jazzfestivalen i Ystad 2010.

Läs mer...


Boka biljett


Avishai Cohen with Bohuslän Big Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Vad är musicerande om inte möten? Här, i en av jazzfestivalens intressantaste konserter, möter en utåtriktad orkester, som gärna citerar Håkan Hellström med hjälp av vokalgruppen Solala, en strävsam och allvarsam solist. Kontrasterande komponenter. Avishai Cohen är en fascinerande instrumentalist som utforskar sitt inre landskap. Att hitta in dit ställer krav på oss lyssnare. I en musikalisk labyrint får vi leta oss fram. Väl i dess mittpunkt blir vi belönade med medaljer av ädlaste slag. Vad vore jazzen om det inte fanns artister som vågade utmana konventionerna? Det är ju i just konventionerna som genren tar sitt avstamp, i protest mot dem eller som en spegling av dem.

Avishai Cohen (IL) – trumpet

Bohuslän Big Band
Trumpet:
Lennart Grahn
Samuel Olsson
Jan Eliasson
Trombone:
Niclas Rydh
Christer Olofsson
Hanne Småvik
Saxophone and woodwind:
Joakim Rolandson
Martin Svanström
Mikael Karlsson
Alberto Pinton
Rhythm section:
Yasuhito Mori
Göran Kroon

Läs mer...


Boka biljett


Trudy Kerr Quartet with special guest Jukka Perko – Sing a Song of Paul Desmond

Arena/Plats: Per Helsas gård

Trudy Kerr (AU/UK) – vocals
Jukka Perko (FI) – alto sax
Tom Cawley (UK) – piano
Geoff Gascoyne (UK) – bass
Sebastian de Krom (NL) – drums

I många år har Trudy Kerr beundrat altsaxofonisten Paul Desmonds spel. Hans ton är ren och klar och hans spel melodiskt med en känsla för mellanrummen och historieberättandet. Hans lyriska solon hyllas med texter (vocalese) och Trudy Kerrs tolkningar är enkla men hjärtknipande. Här får hon hjälp av Jukka Perko för att understryka det autentiska Desmondsoundet.

Läs mer...


Boka biljett


Elin Larsson – Crossing Borders

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

Elin Larsson – saxophone
Tini Thomsen (DE) – baritone saxophone
Susana Santos Silva (PT) – trumpet
Lisa Stick (DE) – trombone
Fanny Gunnarsson – piano
Ida Hvid (DK) – bass
Anne Paceo (FR) – drums

En konstellation av sju orkestermusiker med solistkapacitet har skapats för just denna festival. När man lyssnar på musikerna var för sig – avtryck finns det gott om – slås man av den stora spännvidden. I gruppen finns uttryck för avantgarde, vackra ballader, enkla visor, kraftfull och ösig musik. Musikerna förekommer i såväl små som stora ensembler och alla gör tydliga och intressanta insatser. Det här blir spännande!

Läs mer...


Boka biljett


Christian Bekmulin Quartett

Arena/Plats: Hos Morten Café

Christian Bekmulin (DE) – guitar
Stefan Abel (DE) – saxophone
Lutz Krajenski (DE) – Hammond organ
Nathan Ott (DE) – drums

Det blir snudd på nostalgisk hänförelse när Christian Bekmulin Quartett står på scenen på denna intima innergård. Femtiotalsjazzen står i fokus i en energifylld konsert. Vi får uppleva ett härligt dynamiskt och kraftfullt framträdande, inte minst genom Christian Bekmulins fascination för Wes Montgomery.

Christian Bekmulin Quartett är en ensemble i två generationer. Christian Bekmulin själv studerar vid musikhögskolan i Hamburg och Nathan Ott har en färsk masterexamen från samma lärosäte. Stefan Abel och Lutz Krajenski är äldre etablerade musiker med lång erfarenhet från den tyska jazzscenen. Gruppen levererar en säregen och högkvalitativ ljudbild där gitarren möter hammondorgeln. Lyssna i tillbakalutat läge, ta in allt och dröm er åter till femtiotalet. Det blir fint och vackert.

Läs mer...


Boka biljett


Wolfgang Haffner Band – Kind of Spain

Arena/Plats: Ystads Teater

Wolfgang Haffner (DE) – drums
Christopher Dell (DE) – vibraphone
Frank Chastenier (DE) – piano/keyboards
Christian Diener (DE) – bass

Albumet Kind of Spain gavs ut i augusti 2017. Det har stark anknytning till den spanska musiktraditionen och speglar också hur denna tradition tolkats av andra. Chick Corea har till exempel bidragit med kompositionen Spain. Albumet är enastående och eftermiddagens konsert kommer garanterat att bjuda på en stark upplevelse. Förflyttningen till Iberiska halvön sker vid första tonen. Kompositioner som Recuerdos de la Alhambra och Concierto de Aranjuez ges nya, spännande tolkningar som letar sig in i hjärtat. Kom och njut av denna högklassiga konsert.

Läs mer...


Boka biljett


Anna-Mia Barwe – Jazz from the Deep Deep South of Sweden

Arena/Plats: Solhällan, Löderup

Anna-Mia Barwe – vocals
Kiki Desplat (FR/SE) – cornet
Mattias Carlson – tenor sax, clarinet
Sven Erik Lundeqvist – piano
David Andersson – bass
Hannes Olbers – drums

Vilken härlig kombination: en underbar sångerska, en av de främsta kornettisterna i den klassiska genren, en utmärkt saxofonist och en riktig mästare på piano samt basist och trummis som tillhör de bästa som går att uppbringa i denna del av världen. Allt tillsammans med en vacker, omväxlande repertoar. Musiken bygger till en del på The Great American Songbook men innehåller även svensk originalmusik. Vi får dessutom höra en och annan standard översatt till skånska. Det blir en konsert för njutare av vackert framförd jazz som dessutom svänger så det är svårt att sitta still.

Läs mer...


Boka biljett


Andreas Schaerer & A Novel of Anomaly

Arena/Plats: Ystads Teater

Andreas Schaerer (CH) – vocals
& mouth percussion
Luciano Biondini (IT) – accordion
Kalle Kalima (FI/DE) – guitar
Lucas Niggli (CH) –drums

Världsmusik, kan det vara en beskrivning av denna udda och märkligt förtjusande ensembles musik? Den är i sanning svår att definiera, ena stunden är den ett rytmiskt myller som påminner om afrikansk folklore för att i nästa hysa en antydan till finsk tango. Kontrasterna binds ihop av Andreas Schaerers stämma, som tycks komma från en okänd punkt i rummet. Han tänjer och använder hela sitt omfångsrika register från ett klagande till utrop av extatisk lyster. Sedan använder han sina resurser för att åstadkomma akrobatiskt rytmiska accenter – oefterhärmligt. Efter en vacker balladinledning uppstår plötsligt kontrapunktisk duett med ensamt dragspel i slingrande figurer. Det är andlöst spännande. Konsertens rubrik är bandets namn. Det senaste albumet kom i februari i år.

Läs mer...


Boka biljett


The Sammy Rimington International Band – A Tribute to the New Orleans Legends

Arena/Plats: Klosterkyrkan

Sammy Rimington (UK) – clarinet, saxophone, flute, vocals
Philippe de Smet (BE) – trombone
Emile van Pelt (NL) – piano
Wouter Nouwens (NL) – banjo, guitar
Gregory Boyd (US/DK) – drums, vocals

Sammy Rimington är ett välbekant namn för dem som gillar New Orleans-musik. Han har gjort en lång rad konserter runt om i landet och spelat med flera svenska jazzmusiker i sin ensemble genom åren, bland andra Lars Ivar Edegran och Sven Ståhlberg. Att spela på jazzfestivalen är dessutom som att komma hem för Sammy Rimington: hustrun Louise kommer från Ystad. Denna internationella ensemble representerar det kanske allra bästa i genren. Sammy Rimington var länge medlem i Chris Barber Band och har gjort över trehundra inspelningar. Han har uppträtt med Henry ”Red” Allen, Jim Robinson, ”Kid” Thomas Valentine, Thomas Jefferson, John Lewis, Trummy Young för att nämna några få av många och blev tidigt inspirerad av George Lewis och Captain John Handy. Sammy Rimington har varit professionellt verksam sedan 1960.

Läs mer...


Boka biljett


Sisters of Invention – En rymd av färg

Arena/Plats: Biografteatern Scala

Karolina Almgren – saxophone
Malin Almgren – drums

En spännande upplevelse väntar oss på den klassiska biografen, en lämplig plats för intima konserter som denna. Duon Sisters of Invention gör skäl för namnet med en uppfinningsrik repertoar fylld av överraskningar. Karolina och Malin Almgren medverkade på jazzfestivalen 2017 i gruppen Karolina Almgren Projekt. Publiken njöt oreserverat. Systrarna Karolina och Malin Almgren började i tidig ålder spela och skriva musik tillsammans. Bandnamnet Sisters of Invention uppkom när de 12 år gamla började spela in sin musik i föräldrahemmets källare. Våren 2013 släppte de debutalbumet Om & om igen. 2015 kom album nummer två, Navigating. Sedan den första turnén med Bohuslän Big Band 2015 har de spelat runt om i landet. De representerade även Sverige i tävlingen Euroradio Jazz Competition 2016 och blev Best Group. Musiken beskrivs som modern, men inte svårlyssnad. Den är innovativ, nyfiken, spännande och blickar framåt. Vid sidan om Sisters of Invention arbetar både Malin Almgren och Karolina Almgren som frilansande musiker och kompositörer i Göteborg respektive Malmö. Sisters of Invention har samarbetat med en rad svenska framstående artister, till exempel Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Ida Sand och Jonas Kullhammar.

Läs mer...


Boka biljett


Paolo Fresu Devil Quartet – Carpe Diem

Arena/Plats: Ystads Teater

Paolo Fresu (IT) – trumpet, flügelhorn
Bebo Ferra (IT) – guitar
Luca Bulgarelli (IT) – bass
Stefano Bagnoli (IT) – drums

Med Stefano Campus geniala teckningar presenterar Paolo Fresu Devil Quartet sitt senaste album Carpe Diem. På blad efter blad strömmar bilder från dagen ut. Ett fönster med utsikt, en macchinetta, dagen tar form under hans stift. Musiken som en eftertänksam monolog får en sagolik lyster och drömmen om meningen med dagen blir verklighet. Se videoklippet på Youtube. Paolo Fresu Devil Quartet, ett av Paolo Fresus många projekt, har funnits i tolv år och producerat album såsom Stanley Music! och Desertico. Repertoaren spänner över ett brett musikaliskt fält. Vad sägs om titlarna Ballata per Rimbaud, Secret Love och Human Requiem? Visst blir man nyfiken? Lika fantasieggande titlar finns i de tidigare albumen, som vi kommer att få smakprov på. En ytterst intressant konsert utlovas.

Läs mer...


Boka biljett


Nils Petter Molvaer

Arena/Plats:

Nils Petter Molvaer (NO) – trumpet

I denna gryningskonsert vid mytomspunna Ales stenar slås reveljen av Nils Petter Molvaer. Så får den forntida skeppssättningen besök från norska fjordar och Hardangervidda en förtrollad morgon i soluppgången på branten mot Östersjön. Här har vi en trumpetare som förmår väcka vår slumrande fantasi. Människorna på Kåsehuvud kommer till oss som dansande skuggor. Vi rycks med i en svävande långdans som slingrar sig mellan och runt de 59 stenarna. I dans, toner och närvaro hyllar vi Sveriges största och bäst bevarade skeppssättning. En hälsning från järnåldern i Skandinavien.

Läs mer...


Boka biljett


Claire Martin feat. Jim Mullen – Celebrating the Music of Wes Montgomery

Arena/Plats: Per Helsas gård

Claire Martin (UK) – vocals
Jim Mullen (UK) – guitar
Magnus Hjorth – piano
Thomas Ovesen (DK) – bass
Kristian Leth (DK) – drums

Wes Montgomery var endast 45 år gammal vid sin död 1968. Han intar en särställning bland jazzens främsta gitarrister. Under sitt korta liv hann han med ett stort antal skivinspelningar och har därigenom utövat betydande inflytande på efterföljande gitarrister. Claire Martin med Jim Mullen hyllar i denna konsert en enastående livsgärning med bland annat klassiska Montgomerykompositioner som Full House, Road Song och Bumpin’.

Läs mer...


Boka biljett


Bill Evans/Ulf Wakenius Band

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

Bill Evans (US) – tenor and soprano sax
Ulf Wakenius – guitar
Per Mathisen (NO) – bass
Keith Carlock (US) – drums

Mästarmöte på ”Saltan” – nu får havet dra tillbaka sina vågor, lägga sig platt och erkänna sig besegrat. Ty två av världens främsta jazzmusiker på sina respektive instrument går ihop och bygger ointagliga vågbrytare. Lyssnar man på var och en av dem inser man snabbt att kombinationen kommer att slå gnistor. Bill Evans gör sin första konsert i Ystad medan Ulf Wakenius gästat festivalen tidigare, senast 2016.

Läs mer...


Boka biljett


Almaz Yebio Twist-n-Shout – Notebook

Arena/Plats: Hos Morten Café

Almaz Yebio – vocals
Karl-Martin Almqvist – tenor sax
Mattias Hjorth – bass
Peter Nilsson – drums

Almaz Yebio Twist’n’Shout bildades 1996. Gruppen har gjort en lång paus, sedan år 2000, men är nu samlad igen och inriktar sig på eget material och låtar som stått emot tidens tand. Albumet Notebook spelades in i januari 2017 och innehåller fina spår som Leonard Bernsteins Some Other Time och Hellsingska, en omtumlande samling av Lennart Hellsings associationsrika och absurda poesi. Almaz Yebios fint modulerade röst omsluts av tenorsaxens och basens slingor. Det är underbart vackert. Koreografin fulländas i Faltando um Pedaço. Det är finsmakarnas eftermiddag på Gåsegränd. Välkomna!

Läs mer...


Boka biljett


Filip Jers with Monday Night Big Band

Arena/Plats: Solhällan, Löderup

Filip Jers och Monday Night Big Band, en oslagbar kombination, kommer igen i år efter succén förra sommaren på Solhällan. En favorit i repris och kanske också inledningen på en tradition? En unik munspelare spänner sitt spel mot ett drivet storband och bjuder dessutom på humoristiska kommentarer. Det slår gnistor om Filip Jers och Monday Night Big Band! Som virtuos med stort internationellt genomslag har Filip Jers medverkat till att munspelet tagit plats i finrummen. Han har uppträtt med en imponerande samling musiker ur svensk jazzelit och turnerat över stora delar av världen.
Monday Night Big Band är kanske främst känt för sina tolkningar av Thad Jones kompositioner och arrangemang. Bandet startades 1988 av Jörgen Nilsson. Numera ger Monday Night Big Band konserter på Malmö Live en gång i månaden. Konserten presenteras i samarbete med Folk o Rock.

Filip Jers – harmonica

Saxophone:
Håkan Caesar
Ulf Holmström
Pernille Bévort
Dan Holmström
Peter Wilgotsson
Trumpet:
Gert-Inge Persson
Mårten Lundgren
Niklas Fredin
Fredrik Davidsson
Trombone:
Ola Nordqvist
Anders Larsson
Ola Åkerman
Björn Hängsel
Rhythm section:
Sven Erik Lundeqvist – piano
Jan Karlsson – bass
Karsten Bagge – drums

Läs mer...


Boka biljett


Lizz Wright – Grace

Arena/Plats: Ystads Teater

Lizz Wright (US) – vocals
Martin Kolarides (US) – guitar
Bobby Sparks (US) – keyboards
Nicholas D’Amato (US) – bass
Brannen Temple (US) – drums

Det är svårt att motstå Lizz Wrights utstrålning – och varför skulle man ens försöka? Hennes mörka alt har en ”groove” som tillsammans med en gospeltränad stil utgör en kraftfull enhet. När hon växlar till ballad får rösten en annan, mer intim ton som tar sig in i hjärtetrakten. Ytterligare en variant är den berättande texten i andra låtar. Här får vi ta del av en saklig föredragshållare. Det tar inte slut där, utan Lizz Wright förfogar över ytterligare stilar. Den som lyssnar på henne får uppleva känsloyttringar i tvära kast. Man undrar: Vad väntar oss bakom nästa hörn eller när en ny dörr öppnas? Det är intressant – och aldrig enformigt. En stor artist med tydlig och klar diktion – varje stavelse får sin beskärda del av uppmärksamhet.

Läs mer...


Boka biljett


Nils Landgren & Jan Lundgren with friends

Arena/Plats: Ystad Arena

Plats på scen för en grandios samling artister i festivalens grand finale. Nils Landgren Funk Unit, Jan Lundgren Trio och Musica Vitae sammanstrålar med tre av Europas främsta jazzmusiker, Paolo Fresu, Wolfgang Haffner och Jukka Perko, i en musikalisk kavalkad av sällan hört slag. Det blir en genreöverskridande resa där musik från olika håll får möjlighet att interagera med jazzen. 

Nils Landgren – trombone, vocals
Jan Lundgren – piano

Funk Unit:
Jonas Wall – sax, flute
Andy Pfeiler – guitar
Petter Bergander – keyboards
Magnum Coltrane Price – bass, vocals
Robert Ikiz – drums

Jan Lundgren Trio:
Mattias Svensson – bass
Zoltan Csörsz – drums

Special Guests:
Paolo Fresu (IT) – trumpet, flugelhorn
Wolfgang Haffner (DE) – drums
Jukka Perko (FI) – alto sax

Musica Vitae:
Dorota Siuda – violin
Mårten Sundén – violin
Matthijs Van Gestel – violin
Henrik Gårsjö – violin
Vladimir Iourtchik – violin
Marco Mazzeo – violin
Erika Sävström Engman – violin
Edith Westerholm Kiendl – violin
Daniel Eklund – viola
Jenny Augustinsson – viola
Marie Ring – viola
Daniel Tengberg – cello
Anders Aldéng – cello
Joel Larssong – bass

Läs mer...


Boka biljett


Shakespeare's Globe – seriebiljett

Arena/Plats: Ystads Teater

Shakespeare´s Globe i London tillhör världens främsta tolkare av Shakespeares verk. Förutom att spela i den egna teatern på South Bank gör de turnéer. Det är en stor ära att få stå som värd för deras besök i Sverige för fjärde gången. Ystads Teater är The Globes speciella favorit då den passar till deras format. Denna gång kommer de med tre välkända pjäser av Shakespeare så det har blivit naturligt att göra det till en festival. Den fjärde föreställningen kommer publiken, på något sätt, få välja vilken av de tre pjäserna som skall spelas.

Biljett till alla fyra föreställningar med Shakespeare's Globe 800 kr!

Köpmannen i Venedig aug 16 kl 19.00

Så tuktas en argbigga aug 17 kl 19.00

Trettondagsafton aug 18 kl 15.00

Publikens val aug 18 kl 19.00

Läs mer...


Boka biljett


Shakespeare's Globe – Köpmannen i Venedig

Arena/Plats: Ystads Teater

Shakespeare´s Globe i London tillhör världens främsta tolkare av Shakespeares verk. Förutom att spela i den egna teatern på South Bank gör de turnéer. Det är en stor ära att få stå som värd för deras besök i Sverige för fjärde gången. Ystads Teater är The Globes speciella favorit då den passar till deras format. Denna gång kommer de med tre välkända pjäser av Shakespeare så det har blivit naturligt att göra det till en festival. Den fjärde föreställningen kommer publiken, på något sätt, få välja vilken av de tre pjäserna som skall spelas.

Under föreställning kommer varje scen att beskrivas på svenska på textmaskin.

The Merchant of Venice
In Venice, the epicentre of consumption, speculation and debt, Bassanio borrows money from his friend Antonio to finance his attempt to win the hand of Portia, a wealthy heiress. Antonio, in turn, takes out a loan from the moneylender Shylock. The loan will be repaid when Antonio’s ships return to the city. But if they should fail, and the money cannot be repaid, Antonio shall give to Shylock a pound of his own flesh. And they do fail. And Shylock will have his ‘bond’.

In some of his most highly-charged scenes, Shakespeare dramatizes the competing claims of tolerance and intolerance, justice and mercy, while in the character of Shylock he created one of the most memorable outsiders in all theatre.

2 tim 20 minuter inkl paus.

Klicka på Boka biljett-knappen nedan för att boka biljetter till alla fyra föreställningar inklusive Publikens val, till förmånlig paketpris.
För att boka till endast Köpmannen i Venedig, klicka här 

Läs mer...


Boka biljett


Shakespeare's Globe – Så tuktas en argbigga

Arena/Plats: Ystads Teater

Shakespeare´s Globe i London tillhör världens främsta tolkare av Shakespeares verk. Förutom att spela i den egna teatern på South Bank gör de turnéer. Det är en stor ära att få stå som värd för deras besök i Sverige för fjärde gången. Ystads Teater är The Globes speciella favorit då den passar till deras format. Denna gång kommer de med tre välkända pjäser av Shakespeare så det har blivit naturligt att göra det till en festival. Den fjärde föreställningen kommer publiken, på något sätt, få välja vilken av de tre pjäserna som skall spelas.

Under föreställning kommer varje scen att beskrivas på svenska på textmaskin.

The Taming of the Shrew

Two wealthy sisters in Padua must be married off. The modest, demure Bianca has no shortage of suitors, but who on earth will take the wild, ungovernable, ‘shrewish’ Kate? Perhaps the gold-digging Petruchio, as maddeningly strong-willed and perverse as Kate herself, will be equal to the task of bullying her to the altar.

Shakespeare’s outrageous comedy introduces one of theatre’s great screwball double-acts, a couple hell-bent on confusing and outwitting each other right up to its controversial conclusion.

2 tim 20 minuter inkl paus.

Klicka på Boka biljett-knappen nedan för att boka biljetter till alla fyra föreställningar inklusive Publikens val, till förmånlig paketpris.
För att boka till endast Så tuktas en argbigga, klicka här

Läs mer...


Boka biljett


Shakespeare's Globe – Trettondagsafton

Arena/Plats: Ystads Teater

Shakespeare´s Globe i London tillhör världens främsta tolkare av Shakespeares verk. Förutom att spela i den egna teatern på South Bank gör de turnéer. Det är en stor ära att få stå som värd för deras besök i Sverige för fjärde gången. Ystads Teater är The Globes speciella favorit då den passar till deras format. Denna gång kommer de med tre välkända pjäser av Shakespeare så det har blivit naturligt att göra det till en festival. Den fjärde föreställningen kommer publiken, på något sätt, få välja vilken av de tre pjäserna som skall spelas.

Under föreställning kommer varje scen att beskrivas på svenska på textmaskin.

Twelfth Night

In the household of the Countess Olivia, two campaigns are being quietly waged - one by the lovesick Duke Orsino against the heart of the indifferent Olivia; the other by an alliance of servants and hangers-on against the high-handedness of her steward, the pompous Malvolio. When Orsino engages the cross-dressed Viola to plead with Olivia on his behalf, a bittersweet chain of events follows.

Filled with a cast of unforgettable characters, Twelfth Night combines cruelty with high comedy and the pangs of unrequited love with some of the subtlest poetry and most exquisite songs Shakespeare ever wrote.

2 tim 20 minuter inkl paus.

Klicka på Boka biljett-knappen nedan för att boka biljetter till alla fyra föreställningar inklusive Publikens val, till förmånlig paketpris.
För att boka till endast Trettondagsafton, klicka här 

Läs mer...


Boka biljett


Shakespeare's Globe – Publikens val

Arena/Plats: Ystads Teater

Shakespeare´s Globe i London tillhör världens främsta tolkare av Shakespeares verk. Förutom att spela i den egna teatern på South Bank gör de turnéer. Det är en stor ära att få stå som värd för deras besök i Sverige för fjärde gången. Ystads Teater är The Globes speciella favorit då den passar till deras format. Denna gång kommer de med tre välkända pjäser av Shakespeare så det har blivit naturligt att göra det till en festival. Den fjärde föreställningen kommer publiken, på något sätt, få välja vilken av de tre pjäserna som skall spelas.

Shakespeare's Globe ger makten till publiken!

Det är ni som får välja vilken av de tre föreställningarna ni vill se denna kvällen:

Köpmannen i Venedig

Så tuktas en argbigga

eller

Trettondagsafton

Läs mer...


Boka biljett


Vortice Dance – HOME 2.0

Arena/Plats: Ystads Teater

Inspirerad av Dr. Phyllis J. Johnsons ”Hemma i rymden”, HOME 2.0 rör ett nära förhållande mellan astronauten och jorden, naturen och känslor. Han finner sätt att överbrygga frånvaron av dessa och återskapa ett nytt hem i upptäckten av rymden... ”Hem är där astronauten är”. En föreställning som via multimediekomponenten kastar oss in i framtiden, in i beboeligheten av nya planeter i multiversum.

Läs mer...


Boka biljett


1 2 3 Schtunk – Ett drömspel

Arena/Plats: Ystads Teater

1 2 3 Schtunk presenterar ETT DRÖMSPEL, inspirerad av August Strindberg

”Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum existera icke; på en obetydlig verklighetsgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster: en blandning av minnen, upplevelser, fria påhitt, orimligheter och improvisationer.” August Strindberg

1 2 3 Schtunk är tillbaka med Strindbergs, enligt honom själv, bästa pjäs.
I händerna på Schtunkarna blir det en vacker, vemodig och hoppfull föreställning.
Som vanligt kryddas det hela med clownernas nyskrivna musik och denna gång utlovas även lite dans! Och naturligtvis – en massa skratt. Välkomna!

Medverkande: Josefine Andersson, Lasse Beischer och Dick Karlsson
Text: August Strindberg
Bearbetning: 1 2 3 Schtunk
Musik: 1 2 3 Schtunk
Scenografi och kostym: 1 2 3 Schtunk
Koreografi: My Josefsson, 1 2 3 Schtunk
Regi: 1 2 3 Schtunk

Föreställningens längd: Ca 2 timmar och 30 minuter, inlk paus. 15 minuters Schtunk-flex åt båda håll.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – Sinne Eeg/Jakob Christoffersen

Arena/Plats: Ystads Teater

På höstens första Jazzcafé får vi höra en dansk duo bestående av vokalisten Sinne Eeg och pianisten Jacob Christoffersen.Sinne Eeg har under sina turnéer gjort stor succe på de klassiska jazzscenerna och nu etablerat sig som en av Danmarks största stjärnor internationellt. Med sin exceptionella sångteknik kombinerat med värme och djup tolkar hon sånger från den amerikanska sångboken på ett avslappnat och naturligt sätt. I duo med sin pianist Jacob Christoffersen skapas ett följsamt och dynamiskt samspel som alltid svänger rytmiskt och ofta bjuder på hisnande scatsolon.

Sinne Eeg-sång, Jacob Christoffersen- piano

Föreställningens längd: 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – IDKA JAZZ

Arena/Plats: Ystads Teater

Kvartetten IDKA JAZZ startades 2017 och utgår från Ida Karlssons kompositioner.
IDKA JAZZ spelar nordisk jazz med tydliga rötter i 1950-talet där Lars Gullin och Dexter Gordon är några av inspirationskällorna. Ida utgår även från sin egen uppväxt och man kan höra spår av  körsång, gospel och pianoklinkande ur psalmboken. Musiken växlar mellan finstämt samspel och energiskt sväng, mjuka innerliga ballader och flippade ylande solon.

Saxofon och klarinett: Ida Karlsson
Piano: Martin Juteus
Trumset: Pontus Häggblom
Kontrabas: Zacharias Holmkvist

Föreställningens längd: 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé: Vi bjuder på oss själva – The Musical

Arena/Plats: Ystads Teater

"Vi bjuder på oss själva - the musical" är en hejdlöst svart och rolig minimalistisk musikal om terapeuten Liz, som bestämt sig för att testa sin egen terapimetod "TDTB-metoden" på åtta klienter.
Men hon borde nog ha bearbetat sina egna problem först...

På scen: Christer Jönsson och Stina Sturesson Svansjö

Manus & musik: Stina Sturesson Svansjö

Regi: Eva Ekengren

Ljus & film: Martin Svansjö

Foto: Rasmus Jansson

Om de medverkande:

Stina Sturesson Svansjö är manusförfattare, sångerska, kompositör och scenartist. Hon började sin bana på Studioteatern i Malmö och jobbar med både teater - och TV. Har bl.a skrivit den kritikerrosade SVT-serien "Godmorgon alla barn", som Jens Jonsson regisserade, där bl.a Reine Brynolfsson spelade en av huvudrollerna.
Hon är även sångerska/låtskriverska i banden Diadem och A Great Romance.

Christer Jönsson är sångare och skådespelare. Efter teaterlinjen på Fridhems folkhögskola, medverkade han i flertalet musikaler runtom i Skåne. Sjunger i Diadem. Tillsammans med Stina har han bandet A Great Romance.

Eva Ekengren är regissör, skådespelerska, manusförfattare och pedagog, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och Biskops Arnös dramatikerutbildning. Hon har jobbat med TV, film och på scen bl a Helsingborgsstadsteater och Sagohuset, och är verksam i Spect scenkonst och Malmö improvisationsteater.

Läs mer...


Boka biljett


Lögnen

Arena/Plats: Ystads Teater

En komedi om otrohet i goda vänners lag. Paul och Alice har bjudit in sina vänner Michel och Laurence på middag. Alice berättar för Paul att hon sett Michel kyssa en annan kvinna på stan. Ska de berätta eller inte? Då ringer det på dörren …

Den hyllade franske romanförfattaren och dramatikern Florian Zeller (född 1979) har översatts till många språk och hans pjäser sprids över världen. Han räknas enligt The Guardian till ”Den mest spännande nya dramatikern i vår tid”.

Regissören Viktor Tjerneld är utbildad vid Statens Scenkonstskola i Köpenhamn. Han har gjort flera framgångsrika uppsättningar i Sverige, Norge och Danmark. Nu senast den kritikerrosade Den gyllene draken på Uppsala Stadsteater. Han har även regisserat på Göteborgs stadsteater (senast Skymningsrök 2016) och Helsingborgs stadsteater (senast Ett dockhem 2017).

Läs mer...


Boka biljett


Glenn Miller Orchestra

Arena/Plats: Ystads Teater

Den världsberömda orkestern med det unika jazzsoundet återkommer till Ystads Teater. Orkestern består av 17 musiker samt sångarna Jens Berggren och Samuéla Burenstrand samt sångkvartetten Moonlight Serenaders. Ur repertoaren, som består av fler än 1500 musikarrangemang, har ett program satts ihop bestående av både hits och mindre kända nummer.

Glenn Miller Orchestra Scandinavia under ledning av trombonisten Jan Slottenäs spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. Orkestern, som utgår från Stockholm, turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.

Mer info: www.glennmillerorchestra.se

Facebook: www.facebook.com/GMOScandinavia/?ref=ts

Instagram: www.instagram.com/glennmillerorchestra/

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé – Camilla Ringquist

Arena/Plats: Ystads Teater

”Vivre en Bleu - ett liv i blått”

 

CAMILLA RINGQUIST sjunger franskt ackompanjerad av ELIAS RINGQUIST.

Ett musikaliskt möte mellan mor och son. Piaf, Brel, Barbara, Ferré, Bécaud, Hörberg, egna sånger och personliga reflektioner. Tankar kring kärlek och uppbrott. 

Chanson på franska och svenska.               

 

Sångerskan, kompositören och dramatikern Camilla Ringquist har de senaste åren gjort stor succé med sina föreställningar ”Mon Amour Bleu” - en hyllning till Edith Piaf, ”Historien om Camille Claudel”, ”La Brodeuse”, ”Jane Avril och Oda Krohg - två liv” samt ”Paris Midi, Paris Nuit”, som getts på en rad scener. Camillas känsliga och starka tolkningar av de franska klassikerna har fått stående ovationer. Hon har även framträtt flera gånger i Paris. Camilla har i tio år samarbetat med pianisten, sångaren, skådespelaren och sonen Elias Ringquist. Hans kreativa bana började tidigt, som barnskådespelare i flera kända svenska filmer och TV-serier. Elias har skrivit över 200 sånger och gett ut flera album och singlar

Detta blir tredje gången Camilla och Elias gästar Ystads Teater! 

De har tidigare gett föreställningarna ”La Brodeuse” och ”Mon Amour Bleu”.

Lyssna här från Confidencen Ulriksdals Slottsteater september 2017:

”Franskt medley”

https://www.youtube.com/watch?v=Je-LCpKwraI&feature=youtu.be

”Maintenant” (Bécaud)

https://www.youtube.com/watch?v=hPf8wpEY7EU 

Tidigare recensioner: 

”Camilla sjunger franska ballader så det ryser i kroppen” (Bärgslagsbladet) 

”Hon har en aning av Édith Piaf i rösten” (Ystads Allehanda)

”Här finns både ”joie de vivre” - livsglädje - samtidigt som andra dörrar 

till mörkare rum öppnas….”(LT Östersund)

”Hon är hundra-procentigt hängiven för att inte säga passionerad…” (SvD)

”Vilken känsla, vilken inlevelse! Helt enastående! (Cercle Suédois, Paris)

För mer info besök: 

www.camillaringquist.com 

www.facebook.com/camillaringquistartist 

 

www.shymusic.com 

www.facebook.com/eliasringquistartist 

Föreställningens längd: 90 min + paus

Läs mer...


Boka biljett


Operettsingalong

Arena/Plats: Ystads Teater

– Sjung och bli glad!

Nu har du chansen att sjunga med i kända operetter och musikaler tillsammans med proffs! Vi guidar publiken genom röstuppvärmning och sång och garanterar en rolig stund längs minnenas estrad. Sjung med i klassiker som "Du är min hela värld" och "Lippen schweigen" eller sitt bara och lyssna.

Med endast ett texthäfte i handen blir du stjärnan i vår operett.

Välkommen till en oförglömlig stund tillsammans med oss!

Lisa Löfqvist, sopran – Henrik Lagercrantz, tenor

Vid flygeln Frederic Schöning

www.operettsingalong.com

100 min inkl paus 20 min

Läs mer...


Boka biljett


Musikalörhängen med Amiralens Storband

Arena/Plats: Ystads Teater

Med solisterna Hannah Svensson och Petri Soikkeli

Ett specialprogram med välkända swingpärlor uppblandade med melodier hämtade ur diverse mer eller mindre kända musikaler.

Amiralens Storband består av 17 man plus sångsolister. Bandet bildades redan 1971 och är en direkt fortsättning på de populära, och vid det här laget legendariska, orkestrar som leddes av Harry Arnold och Leif Uvemark på danspalatset Amiralen i Malmö. Några av medlemmarna är faktiskt kvar sedan starten, och musiken är i mångt och mycket densamma nu som då. Swingklassiker i långa banor alltså, varvade med klassiska alster ur Harry Arnolds originalrepertoar. Under Ystadkonserten kommer man att presentera ett specialprogram med välkända swingpärlor uppblandade med melodier hämtade ur diverse mer eller mindre kända musikaler. Och givetvis kommer allt att serveras på Amiralens Storbands alldeles egna, och mycket svängiga, sätt!

Läs mer...


Boka biljett


Simon & Garfunkel Revival Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Mycket få artister njuter av ett så gott rykte som Simon & Garfunkel Revival Band. Oavsett var de framträder, ger dessa mycket sympatiska fullödiga musiker ett bestående och starkt intryck på publiken och får översvallande recensioner. I år kommer hyllar de minnet av den ursprungliga duons 60-årsjubileum. De kommer att framföra kultduons vackraste låtar från de senaste 60 åren.

Du kommer att få höra underbara och passionerade ballader som ”Scarborough Fair” eller ”Bright Eyes” och klassiker som Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water, El Condor Pasa, The Boxer, Cecilia och deras genombrott: The Sound of Silence.

Men det räcker inte att bara spela låtarna! För att framkalla den rätta känslan för musiken och många musikaliska finesser behöver du förstklassiga musiker. Bandet, som består av Michael Frank (sång och gitarr) Guido Reuter (sång, violin och piano) och ytterligare tre musiker, är framgångsrik för att de uppnår en delikat balans mellan den perfekta inramningen och den individuella tolkningen av den ursprungliga duon. Publiken fångas av de rytmiska och emotionella låtarna som framkallar minnen.

Gränserna mellan originalet och kopian upplöses i denna konsert. Dessa konserter är noggrant orkestrerade till perfektion. Rösttyperna är så nära originalet som möjligt och oslagbara i sin äkthet. Musikernas instrumentella färdigheter är lika imponerande som deras scennärvaro. Resultatet är en perfekt show utan att ta till några spektakulära effekter.

“Some nights are magnificent, some just defy explanation, in The Simon and Garfunkel Revival Band, the music was just glorious, a real pleasure.”
Liverpool Sound & Vision (UK)

“It is a night of brilliant entertainment that any Simon and Garfunkel fan would not regret attending.”
North West End (UK)

“Standing ovations already in the break!”
Westfälische Nachrichten (GER)

“The strength of Simon and Garfunkel; pretty demure and sweet-voiced songs, sung flawlessly.”
De Gelderlander (NL)

"It's not Paul and Art on stage. But very close. Simon & Garfunkel Revival Band offers excellent interpretations of the duo's most beloved melodies. * * * * "
Ystads Allehanda (SWE)

Läs mer...


Boka biljett


Perikles

Arena/Plats: Ystads Teater

med gästartisterna Anna-Hanna och Glenn Wish.

Redan bäddat för en succékonsert med mycket högt tempo av den populära och berömda Ystadorkestern Perikles som tillsammans med Anna-Hanna och Glenn Wish träffas för första gången på Ystads teaterscen.

Den berömda frågan kommer att ställas av Perikles ’var skall vi sova i natt?’ och nästa fråga blir, kommer taket på teatern att hålla när Anna-Hanna och Glenn släpper loss tillsammans med  Perikles? 

Dörrarna öppnas kl 20.00

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 70 minuter

Läs mer...


Boka biljett


nära Sabina Ddumba

Arena/Plats: Ystads Teater

Exklusiv höstturné för Sabina Ddumba

– Det här är något extra som jag vill ge till mina lyssnare.

Vårens konserthusturné drog fulla hus med en publiksiffra långt över 13 000 och under sommaren har Sabina Ddumba uppträtt på våra största festivaler. Nyligen kunde även hundratusentals radiolyssnare ta del av hennes ”Sommar” i P1. Men nu väljer Sabina Ddumba att toppa sitt succéår med en helt annan typ av upplevelse – en serie exklusiva spelningar på ett antal intima scener. Vi är vana att se kritikerrosade Sabina Ddumba på de största scenerna, men den här gången ska det kännas som att ta del av en privat spelning hemma i sångerskans vardagsrum.

– Förutsättningarna för den här turnén möjliggör en helt annan typ av möte och jag tror att det kommer kännas lika intimt för mig som för publiken.

Uppbackad av tre musiker – bestående av Emmanuel Hailemariam, Mats Sandahl samt Djara Erlandsson Sow – är det Sabinas stora röst som står i centrum när hon under hösten kommer till ett antal noga utvalda teatrar och intima spelställen. Höstens turné blir även sista chansen att få lära känna sångerskan Sabina Ddumba i det närgångna och avskalade formatet – då hon står inför en stor USA-lansering, där hon har kontrakt med storbolaget Warner Bros.

nära är en konsertserie där artisten möter publiken i ett avskalat framträdande med stor närvaro och närhet mellan artist och publik.

Läs mer...


Boka biljett


Toddyspexet – Picasso

Arena/Plats: Ystads Teater

Toddyspexarna sätter upp det klassiska spexet Picasso på Ystads Teater den 3:e november. Vi får här följa Pablo Picassos väg mot att bli känd konstnär, vilken kantas av kulörta färger, komplicerade familjerelationer, animalrealism och en kanske-inte-så-jättehälsosam mängd absint. Följ med oss på en tafflande färd över Atlanten, i detta helkvällsnöje

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – Elisabeth Melander Kvartett "Blå toner i den blå timmen"

Arena/Plats: Ystads Teater

Elisabeth Melander är en kreativ artist kryddad med klokhet och mycket känsla. I hennes scennärvaro finns en lätthet och livsglädje, ett allvar och stänk av sorgsenhet. Det griper tag, införlivar och gör publiken delaktig.

En stämningsfull repertoarblandning där norrländsk ton, folkvisa, blues och jazz varvas med originalkompositioner. En blå palett av upplevelser och minnen från dåtid till nutid.

Elisabeth Melander – sång, Håkan Rydin – piano, Inge Petersson – sax, David Andersson – bas

Föreställningens längd: 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


nära Moneybrother

Arena/Plats: Ystads Teater

AKUSTISK TURNÉ, HÖSTEN 2018

Moneybrother har en given plats i den svenska rockhistorien för den eufori han injicerade i musiksverige under 2000-talet. Nu är det dags för nästa kapitel i berättelsen. Efter Så Mycket Bättre och med ett nytt album som ser dagens ljus inom kort åker nu Anders ”Moneybrother” Wendin ut på en akustisk turné i trioformat runt Sverige i höst. Med på turnén följer också den erkände fotokonstnären Jakob Felländer, som med hjälp av projektioner kommer ge showen ett starkt visuellt uttryck. Det kommer att bli intimt, men som alltid med Moneybrother, inspirerat och besjälat.

”För många år sen gjorde jag en akustisk turné. Det finns något starkt i att det inte låter så starkt. På nåt sätt kommer man närmare publiken. De nya inspelningarna är på svenska. En del av texterna är ganska långa och berättande. Det känns bra att åka ut och förklara vad man sjunger om, som en lång releasefest.”

– Anders Wendin, September 2018

Under det tidiga 2000-talet blåste en vind över rocksverige. Inte en sådan där ljum bris, utan något som kanske bäst beskrivs som en orkan. Det var eufori, svett och soul. Det var blås, Springsteens 70-tal och Dexys Midnight Runners. En av förgrundsgestalterna för denna extroverta vändning var Anders ”Moneybrother” Wendin. En punkare från Ludvika som hade upptäckt att han älskade Motown lika mycket som han någonsin älskat The Clash och som därtill lyckades med konststycket att kanalisera soulens energi utan att slipa bort de vassa hörn som punken gett honom. Musiken fick såväl kritiker som publik att gå upp i en brygga som varade i många år. Och där hade historien kunnat sluta, som ett fantastiskt kapitel i den svenska rockhistorien. Moneybrother var dock långt ifrån färdig. 2015 släppte han som Anders Wendin skivan ”Dom ska få se vem dom roat sig med” och det visade sig att modersmålet tog fram andra aspekter av hans artistskap. Det var ordrikt, personligt och försiktigt. Ett par år senare, 2017 närmare bestämt, var det dags för den breda massan att lära känna Anders ”Moneybrother” Wendin i programmet Så Mycket Bättre. Där framförde han med sin sedvanliga själfulla uttrycksfullhet sina tolkningar och sjöng sig därmed än djupare in i de svenska vardagsrummen.

Nu är det dags för nästa steg. Ett nytt album ser dagens ljus inom kort och i höst åker Moneybrother på en akustisk turné i trioformat. Den internationellt erkände fotokonstnären Jacob Felländer står bakom turnéns stage design och kommer gästa konserterna för att från scenen med hjälp av projektioner ge showen ett starkt visuellt uttryck. Det blir nya och gamla låtar, det blir hits och tolkningar och som publik kommer man än närmre den alltid inlevelsefulla artisten som trots otaliga spelningar i ryggen fortsätter sjunga med en debutants hunger.

nära är en konsertserie där artisten möter publiken i ett avskalat framträdande med stor närvaro och närhet mellan artist och publik.

Läs mer...


Boka biljett


Trelleborgs Musikkår & Trelleborgs Storband med Joachim Bäckström

Arena/Plats: Ystads Teater

Konsertens gästartist Joachim Bäckström, Tenor

Joachim Bäckström kommer också från Trelleborg och har redan sen debuten i januari 2010 som Don José på Operan i Köpenhamn, hunnit med en hel del inom operans värld. Hoffmann i Hoffmanns äventyr vid Musiktheater im Revier, Don José i Carmen på GöteborgsOperan och Det Kongelige Teater i Köpenhamn , Hertigen i Rigoletto vid NorrlandsOperan, följt av Tamino i Trollflöjten vid Operan i Genève och rollen som Laertes i Thomas Hamlet vid GöteborgsOperan, Tamino vid Operan i Köpenhamn, Finlands Nationalopera i Helsingfors, på Malmö Opera och på Opera Østfold i Norge. Han har sjungit Atis i Joseph Martin Krauss Proserpin i Potsdam Sanssouci och hans många roller vid Malmö Opera innefattar Tamino, des Grieux i Massenets Manon, Rodolfo i La Bohème och Romeo i Gounods Romeo och Julia, Pinkerton i Madame Butterfly, Steva i Jenufa och Cavaradossi i Tosca i en kammarversion på turné i södra Sverige m.fl. Denna säsong har Joachim inlett på Metropolitan Opera där han varit cover för rollen som Tamino. Under våren har Joachim framträtt som Den falske Dmitrij i Boris Godunov och Theseus i Monster in the Maze på GöteborgsOperan vilket följs av Don José i Carmen vid Wuppertaler Bühnen. Kommande säsong sjunger Joachim Erik i Den flygande holländaren på Finlands Nationalopera och Turiddu i Cavalleria Rusticana på Göteborgs Operan.

Joachim Bäckström medverkade i årets tv sända Trettondagskonserter från Berwaldhallen, tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Ville Matvejeff.

Joachim Bäckström har mottagit en rad stipendier såsom Birgit Nilsson, Christina Nilsson, Jussi Björling Society, Oscar Crawford, Odd Fellow och Idella Foundation.

Nu skall han ta sig an storband och musikkår, en spännande kombination.

Läs mer...


Boka biljett


Claes Malmberg - Mr Universum

Arena/Plats: Ystads Teater

Estradören och komikern Claes Malmberg är ”Mr Universum”.

Efter sina tidigare jättesuccéer med "Live" föreställningarna kommer nu Claes i en helt nyskriven föreställning som tar med oss på en sanslös resa bland galaxer och atomer. Från uppväxten på Kosmosgatan till livet efter döden. Om vetenskap och tro, kvantfysik och multiversu. En skrattfest från Big Bang till Domedagen.

Pressröster efter premiären i okt/18.
”Bohuslänningens Ulf Blomgren är lyrisk, älskar den här underhållningen - viker sig av gapskratt”!

Läs mer...


Boka biljett


Sven-Bertil Taube – Så länge skutan kan gå

Arena/Plats: Ystads Teater

Efter publiksuccén på Dramaten i vintras, med ett tiotal slutsålda konserter, åker Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl på landsomfattande turné. Föreställningen bygger på succéföreställningen SÅ LÄNGE SKUTAN KAN GÅ med text och musik av Evert Taube. Sven-Bertil Taube sjunger sin pappas sånger och berättar oförglömliga historier om minnen från barndomen och hur det gick till när Evert Taube skrev sina största klassiker. Konserten ackompanjeras av arrangören och producenten Peter Nordahl.

Längd: ca 2 timmar inkl paus

Läs mer...


Boka biljett


Carmen (INSTÄLLT)

Arena/Plats: Ystads Teater

Malmö Operas kammarversion av Carmen den 16 nov kl 19.00 på Ystads Teater är inställd pga sjukdom. Det blir inget nytt datum för föreställningen. Dock bjuder Malmö Opera på en timmes långt program ur Carmen, med både orkester och sångare till dem som köpt biljett. Detta program är gratis.

Biljetterna till Carmen återköps. De som köpt biljetter via internet (antingen Ystads teaters webbsida eller direkt från Eventim) får automatiskt pengarna tillbaka på det konto som pengarna drogs ifrån. Köparna behöver inte kontakta teatern för besked eller information.
De som köpt biljetter på antingen Ystads Turistbyrå eller i kassan på teatern ska gå till samma köpställe för mer information om utbetalning. Inga kontanter utbetalas.

Ystads riksteaterförening som är arrangör för kvällen beklagar å Malmö Operas vägnar och önskar alla välkomna till kvällens program trots allt.

Carmen är världens mest spelade opera och har en mängd berömda musikstycken. Den handlar om passionerad kärlek och våld i nära relationer. Vad händer i en människa när hon utsätts för krav hon inte kan möta då det enda hon vill är att känna sig fri? Vad händer i Carmens hjärta? 

I höstens turnerande kammaropera möter den frihetsälskande Carmen den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne.

Bizets Carmen var starten på den verklighetsförankrade operan som skildrar realistiska människor – och blev världens mest spelade opera med sina berömda musikstycken.

I danska regissören Anne Barslevs poetiska turnéversion tolkas Carmen av den prisade mezzosopranen Emma Sventelius, född och uppvuxen i Lund. Benjamin de Murashkin har gjort den musikaliska bearbetningen vars framförande leds av kapellmästaren och ackordeonisten Ida Løvli Hidle.

 

OPERA I FYRA AKTER

SPRÅK Svenska

UPPHOVSPERSONER

Musik Georges Bizet

Libretto Henri Meilhac, Ludovic Halévy

Musikalisk bearbetning & arrangemang
Benjamin de Murashkin

 

MEDVERKANDE

Översättning Anders Bodegård
Dramaturgi & bearbetning Anne Barslev, Boel Adler
Kapellmästare Ida Løvli Hidle
Regi Anne Barslev
Scenografi & kostym Stine Martinsen
Ljus Fredrik Glahns

ROLLER
Carmen Emma Sventelius
Don José Alexander Grove
Escamillo Aleksander Nohr
Mïcaela/Frasquita Sara Swietlicki
Zuniga Nils Gustén
Mercedes Katarina Lundborg
Dancaïro Jonas Samuelsson
Remendado Conny Thimander

MUSIKER
Ackordeon Ida Løvli Hidle
Cello John Löfgren
Klarinett Blagoj Lamnjov

INSPELAD Malmö Operakör

Läs mer...


Boka biljett


Olof Röhlander – Omstart

Arena/Plats: Ystads Teater

Omstarta som ett proffs - Olof Röhlander gör föreläsningsshow

Aldrig har begreppet omstart varit viktigare än nu. Vi möter ständiga förändringar i vår vardag och behöver hela tiden anpassa oss till nya situationer. Förr eller senare kommer vi alla till en punkt där vi behöver göra en omstart. I den nya föreläsningsshowen ”Omstart” ger Olof Röhlander oss de nycklar vi behöver och visar med inspirerande exempel hur vi lär oss omstarta som riktiga proffs.

Olof Röhlander är licensierad mental tränare, författare och en av Sveriges mest populära föreläsare. Han har blivit utnämnd både till Årets föreläsare (2009) och till Årets talare (2011 och 2015). Hans populära böcker Det blir alltid som man tänkt sig, Bli en vinnarskalle och Konsten att njuta av livet har sammanlagt sålt i över 150 000 exemplar.

Läs mer...


Boka biljett


Några av oss

Arena/Plats: Ystads Teater

En sann historia om ett osannolikt mod.

Petr Ginz är 14 år när han anländer till gettot och koncentrationslägret Theresienstadt strax norr om Prag. Tillsammans med en grupp andra pojkar inkvarteras han i Hem 1. I hemlighet utropar pojkarna sin sovbarack till demokratisk republik och Petr Ginz åtar sig uppdraget att bli redaktör för dess tidning, Vedem. Under två års tid bidrar hundratalet skribenter med reportage, teckningar och dikter till tidningen, som kommer ut i 83 nr innan Theresienstadt slutligen blir befriat. I uppsättningen följer vi fyra av dessa modiga skribenter, Petr, Kurt, Jirka och Hanus, som med risk för sina liv rapporterar sakligt och gripande om livet i Theresienstadt. 1944 förs Petr Ginz och hans vänner, 16 år gamla, till gaskamrarna i Auschwitz. En av pojkarna i redaktionen gömmer tidningarna bakom smedjan i Theresienstadt. Så bevaras texterna för framtiden och nu blir de teater.

Pojkarna i Theresienstadt lyckades i det yttersta mörkret mobilisera sin kreativitet till motstånd, medmänsklighet och meningsskapande. I en tid då Europa är nära att glömma sitt förflutna hjälper Petr Gintz oss att justera vår mänskliga kompass.
En del av Riksteaterns långsiktiga satsning Demokratins gränser.

Medverkande: Mårten Andersson, Per Burell, David Lenneman och Peter Perski

Manus: Eva-Maria Dahlin
Regi: Måns Lagerlöf
Scenografi och kostymdesign: Johanna Mårtensson
Komposition och ljuddesign: Hampus Norén
Maskdesing: Anna Olofson

Läs mer...


Boka biljett


Herkules

Arena/Plats: Ystads Teater

Sommarteatern lämnar iskallt havsvatten och förflyttar oss till varmare breddgrader.  Där får vi följa en pojke som inte riktigt är som alla andra. Denna pojke heter Herkules. Enda sedan barnsben har han vetat om att han är annorlunda, men det är inte förrän en alldeles speciell födelsedag som han får veta vad detta beror på. Herkules är halvgud. Med en mänsklig mamma och en gudomlig pappa tvingas han konfrontera sig själv på ett sätt han aldrig behövt förut. Men kommer Herkules behålla stadigt fotfäste på marken, eller kommer hans resa leda honom lite för nära solen?


I föreställningen får publiken följa Herkules på hans livs största äventyr. Tillsammans med honom kommer de kämpa med frågor om att passa in, och till vilket pris. Även vikten av att vara sann mot de i sin omgivning och mot sig själv. På resan kommer de träffa antikens största gudar och gudinnor, samt utforska allting mellan himmel och underjord. 


I 20 år har Sommarteatern i Ystad kämpat för att framföra högklassig underhållning med samhällsaktuella budskap för en publik i alla åldrar. Herkules är en helt nyskriven musikal med rykande färsk musik, som inte kommer svika denna tradition. Den måste helt enkelt upplevas.

Läs mer...


Boka biljett


nära Frida Hyvönen

Arena/Plats: Ystads Teater

Frida Hyvönen är en spännande och uppskattad singer-songwriter. Hon har givit ut 6 album, varav den senaste, Kvinnor och Barn var hennes första på svenska. Hon har uppmärksammats mycket och bl. a med två Grammisar, erhållit DN:s kulturpris, Guldäpplet och Nöjesguidens musikpris. Frida blir den 7:e i raden i Ystads teaters nära-serie.

nära är en konsertserie där artisten möter publiken i ett avskalat framträdande med stor närvaro och närhet mellan artist och publik.

Läs mer...


Boka biljett


Julkonsert med Romeo & Julia Kören

Arena/Plats: Ystads Teater

I århundraden har tonsättare inspirerats av Marias historia och skrivit några av våra mest fantastiska musikstycken på temat.

I Julkonsert tar Romeo & Julia Kören med oss tillbaka till historien om barnet, modern och mannen. Med musik av bland annat Schubert, Händel, Bach och Verdi får vi uppleva resan vi återkommer till varje jul. En och annan tomtenisse följer också med på färden.

Ystad Teater välkomnar Romeo & Julia Kören för tredje året i rad.

Läs mer...


Boka biljett


Jubileumskonsert, Musikkår möter gitarr – 70 år i musikens tjänst

Arena/Plats: Ystads Teater

Frivillige Bergnings-Corpsens Musikkår, V:e avdelning, tillika Hemvärnets Musikkår Ystad fyller 70 år och ger tillsammans med den välkända gitarristen Janne Schaffer en stämningsfull jubileumskonsert på pampiga och anrika Ystads Teater.

Musikkåren har en mångårig tradition i staden och har sedan starten 1948 varit ett framträdande inslag i Ystads musikliv. Kåren kan ofta ses spela i Ystad flera gånger under året i parader och på konserter runt om i staden, från konserter i Mariakyrkan till sprutmönstringen på Stortorget. Musikkåren är också värd för Ystad International Military Tattoo sedan starten år 1999. 

Kvällens gästartist är Janne Schaffer, en av de främsta musikerna i landet. Han har en lång meritlista som gitarrist och har spelat med artister som ABBA, Ted Gärdestad och Electric Banana Band under flera decennier. Janne Schaffer är även medlem i Frivillige Bergnings-Corpsens IV:e delning - Räddnings-Compagniet.

Under konserten bjuds det på en musikalisk blandning av musikkårens repertoar från de gångna åren sedan starten 1948 i en härlig mix med låtar ur Janne Schaffers breda repertoar.
En musikalisk resa i tiden från 70 år i musikens tjänst.

Varmt välkomna!

Beräknad speltid ca 100 min + 20 min paus.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – Cennet Jönsson Quartet – el Viaje

Arena/Plats:

Cennet Jönsson räknas till en av landets främsta saxofonister och efter att ha bott en tid i Spanien är han tillbaka i Sverige med en ny kvartett. Repertoaren är inspirerad av kubansk musik, flamenco och inte minst galicisk folkmusik. Konsertprogrammet som går under namnet ”El Viaje” skildrar en imaginär, musikalisk resa i ett tropiskt landskap, med upptäckter av mystiska varelser och spännande uppenbarelser.

Cennet Jönsson – saxofon, Oscar Johansson – piano, Johnny Åman – bas och Peter Nilsson-trummor

Föreställningens längd: 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


Smith & Thell

Arena/Plats: Ystads Teater

Smith&Thell brukar beskrivas som Sveriges bäst bevarade musikaliska hemlighet. Efter ett antal spelningar och turnéer i USA och Europa är det nu dags att möta den svenska publiken. I gitarrcaset har Smith&Thell packat bandets största låt hittills med superhitten ”Forgive Me Friend” (i skrivande stund topp-10 på Spotify och på radiolistan).

- Vi har gjort två spelningar på Sverigeturnén hittills och båda har varit magiska. Vilken underbar publik, sen att spelningarna varit utsålda är mest en för tidig julklapp, säger Maria Jane Smith.

- Vi har nånstans gjort allt lite baklänges i bandets karriär i Sverige. Vi hann spela Berlin, New York och Los Angeles innan vi besöker Sverige. Men det gör det ännu roligare att besöka Ystad och möta publiken. Många har sett oss på Allsång På Skansen och Lotta På Liseberg men ibland koppar de inte låtarna till just oss. Vi längtar efter att få publiken att koppla ihop allt, säger Victor Thell.

Läs mer...


Boka biljett


STRÖMSTEDT – Ett ljus i mörkret

Arena/Plats: Ystads Teater

- Den enda julkonsert du behöver

Stora snöflingor faller lätt som puder och gör gatorna vintervita. Ljus från skyltfönster, gatlyktor och juldekorationer speglar sig i våra ögon. Vi åker land och rike runt för att förverkliga mina vildaste julfantasier. En turné med en och annan sång om tomtar, renar och klappar blandat med mina egna mest kända låtar.

Det skymmer tidigt om vintern, så vi kan alla behöva ett ljus i mörkret.

Varmt välkomna,

Niklas Strömstedt

Se hela turnéplanen och läs mer på www.krall.se/stromstedt

Konserten pågår ca 90min, ingen paus.

Läs mer...


Boka biljett


Opera i midvintertid

Arena/Plats: Ystads Teater

När julens klassiska konsert lyfts till oanade höjder!

Operafabriken presenterar en kavalkad av glödande operarior, stämningsfulla julsånger, smäktande pianotoner och röster som inte lämnar någon oberörd! Upplev en stämningsfull nordisk galakonsert med både gamla och nya favoriter. Från Winterstürme till O helga natt, till Casta diva, Jerusalem och Ave Maria, inleder vi juletidens fröjder med en härlig dos underbar musik!

Lämna vintermörktet bakom dig och stig in i en värld full av frid, värme och skönhet. Låt musiken omfamna dig och lyfta dig på sina vingar och upplev julens sanna magi!

MEDVERKANDE

Med oss har vi danske hovsångaren Stig Fogh Andersen, internationellt känd tenor som firat succér med sina tolkningar ur den Wagnerianska repertoaren, i roller som Siegfried i Nibelungens ring samt titelrollerna i Parsifal, Lohengrin och Tannhäuser. Han har även sjungit Herodes i Salome, titelrollen i Peter Grimes, Canio i I pagliacci och många flera. Stig har stått på scener som Metropolitan Opera, Covent Garden, Paris Opéra-Bastille och andra välbekanta operahus runt om i världen.

Ett glatt återseende är även barytonen Bengt Krantz, som under sin 40-års långa karriär kreerat över 100 roller, som titelrollerna i Falstaff och Macbeth, Swedenborg i Hemligheter, Amonasro i Aida, Rance i La Fanciulla del West, Giorgio Germont i La Traviata, Scarpia i Tosca, Iago i Otello, Barnaba i La Gioconda och många fler, och som sjungit både på nationella och internationella scener som exempelvis Kungliga Operan, Folkoperan, Norrlandsoperan, Malmö Opera, Opera Royal du Cheateau de Versailles, Opera Hedeland, Leith Theater i Edinburgh, Landestheater i Linz samt flera andra.

Leena Malkki, Operafabrikens drivande kraft, är sopranen som banat sig väg i den svenska operavärlden med sina tolkningar av roller som Desdemona i Otello, titelrollen i La Gioconda, Vitellia i La clemenza di Tito, Elisabetta i Maria Stuarda, titelrollen i Norma och några flera. Hon är även ofta verksam i konsertsammanhang och brinner för att presentera storslagna operaupplevelser med kvalitet och innehåll!

Vi har även äran att presentera den begåvade unga mezzosopranen Johanna Fiskaali, som just nu studerar vid Musikhögskolan i Malmö och som tidigare sjungit som solist i exempelvis Bachs Juloratorium och Johannespassionen, Pergolesis Stabat Mater och Mozarts Requiem. I år har Johanna sjungit med stor bravur rollen som Clotilde i Operafabrikens uppsättning av Bellinis Norma. En lovande talang som bara måste upplevas!

De fyra operasolisterna ackompanjeras av skickliga konsertpianisten Ilpha Kozhabekova, som varit verksam på exempelvis Den Konglige Opera i Köpenhamn och Malmö Opera. I hennes program kan man ofta urskönja en modern tolkning av den klassiska musiken, med känsla, virtuositet och passion.

RECENSION AV OPERAFABRIKENS KONSERT

”Vinterkonsert med operabravur! Riktigt stämningsfullt blev det när fyra sångstjärnor framträdde inför en välfylld teaterparkett med en varierad blandning av klassiska operaarior och traditionella julsånger” (Kristianstadbladet / Ystads Allehanda)

RECENSIONER AV MEDVERKANDE

”Leena Malkki sjunger titelpartiet som hon bemästrar imponerande med klara spintokvaliteter och stor spännvidd i sin sopran, som i mellanläget har tät, vacker klang.”

(Tidskriften Opera)

”Bengt Krantz dundrande succé får definitivt inte undanhållas läsarna: ingenstans på jordens rund lär man uppleva maken till rolltolkning. Med sin tordönsstämma – den mäktigaste sedan Joel Berglunds dagar – får han publiken att äta ur handen på sig.”

(Svenska Dagbladet)

"Pianisten Ilpha Kozhabekova gav upphov till be- och förundran över sin kapacitet. Här fanns den prydligaste och mest tveklösa fingerfärdighet och temperaments­fullt bett i exekutionen" (Sydsvenskan)

ARRANGÖR

Operafabriken

Läs mer...


Boka biljett


Helga Natt

Arena/Plats: Ystads Teater

Helga Natt är Ystads egen julkonsert på Ystads Teater. För ett antal år sedan framfördes Helga Natt på Stortorget i Ystad och återkommer nu i ny produktion på teatern. Årets konsert hålls den 19 december och på scenen står en lokal konferencier, en 20-mannakör och Helga Natt-bandet. Tillsammans med ett antal kända artister framförs alla de traditionella men även nyskrivna julsångerna som får oss att njuta av julens förberedelser.

Helga Natt blir förhoppningsvis Ystads nya jultradition där publik och artister skapar en varm och fantastisk julstämning Evenemanget arrangeras och produceras av Evenemang Ystad i samarbete med Ystads Teater.

Medverkande:

Lars-Åke Kristensson, Frida Green, Hannah Svensson, Anna Hanna Rosengren samt Lollokören

 

Orkester

Gitarr: Jörgen Sevebring

Trummor: Magnus Wilhelmsson

Bas: Robert Djordjevic

Keyboard/Piano: Roland Andersson

 

Ljud: Ola Glans

Ljus: Thomas Jönsson

Produktion: Evenemang Ystad

 

Föreställningens längd ca 2 tim inkl 20 minuters paus

Läs mer...


Boka biljett


Julefrid 2018 – Grevlunda manskör

Arena/Plats: Ystads Teater

För åttonde året i rad ger Grevlunda Manskör med gäster en välgörenhetskonsert på Ystad teater.

Under ledning av Annika Stoltz, Gustaf Brandt vid pianot och vår presentatör Marcus Hadriz och gästande artister ger vi er en kväll med både skönsång och humor.

Gästartister: Frida Green, Karin Tingne, Boel Adler, Johan Wikström, Anders Hane, Carolina Wierup, Lars-Åke Kristensson m.fl.

Behållningen från kvällens konsert går oavkortat till Läkare Utan Gränser.

Föreställningens längd: ca 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


Marinens musikkår med Jeremy Carpenter

Arena/Plats: Ystads Teater

Traditionsenligt inleder Marinens Musikkår konsertåret 2019 med en sprakande konsert då kåren, under ledning av Alexander Hanson, gästas av barytonen Jeremy Carpenter. Denna fina tradition att Marinens Musikkår gästar Ystads teater under trettonhelgen, har pågått i mer än ett kvarts sekel!

Jeremy Carpenter är bördig från England men har verkat och bott i Sverige sedan många år tillbaka. Han är en flitigt anlitad opera- och konsertsångare med en bred repertoar och har hela världen som sitt arbetsfält. Jeremy kan bl a ses i titelrollen i Mozarts ”Don Giovanni” på Kungliga Operan senare i vår.

Ur programmet:

Benjamin Britten – Courtly Dances ur ”Gloriana”
Gustav Mahler – Lieder eines Fahrenden Gesellen

Medverkande:

Jeremy Carpenter - baryton
Alexander Hanson – dirigent
Marinens Musikkår

Konsertens längd: ca 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


I Juletid 2018

Arena/Plats: Ystads Teater

med Christer Sjögren, Magnus Johansson, Marcos Ubeda

Nu innevarande år 2018 firar Christer Sjögren 50 som artist!
Och som del i detta firande deltar Christer Sjögren återigen som gästsolist i Sveriges största julturné I Juletid. Övriga ensemblemedlemmar är som vanligt Magnus Johansson och Marcos Ubeda.
Det blir alltså både jubileums- och julstämning denna speciella julturné!

Det kan påpekas att även om Christer är gäst i år igen, så är det en ny show med nytt innehåll.
Eller som vi brukar säga: Samma gran, men med nya kulor!

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Lina Nyberg Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Lina Nyberg är en av landets högst uppskattade jazzsångerskor och kompositörer. Sedan debuten med Esbjörn Svensson 1993 har hon producerat 17 album i eget namn med gräddan av våra svenska jazzmusiker. När hon gästar oss denna kväll är det med sitt eget ”Lina Nyberg Band” som spelat ihop i ett decennium och tillsammans skapar ett närmast telepatiskt och lekfullt samspel.

Lina Nyberg-sång, Cecilia Persson-piano, David Stackenäs-gitarr, Josef Kallerdahl-bas, Peter Danemo-trummor.

Läs mer...


Boka biljett


Mr Morfar med Allan Svensson

Arena/Plats: Ystads Teater

Hur är är det att vara morfar idag? Du är i din bästa ålder, har ett bra jobb och är klar med uppfostran av barnen. Nu äntligen (jävlar!) kan du börja leva livet. Njuta av livets efterrätt. Hitta punkten. Lugnet. Meningen.

Men nä. Plötsligt blir det ännu mer att göra. Familjemedlemmar ska skjutsas hit och dit, olika tekniska problem ska lösas, svärsöner och svärdöttrar har tagit över all kontroll och ens röst har tappat sin pondus. Frugan ska resa kors och tvärs mellan alla världsdelar och lära sig nitton språk. Varannan vän tuppar av och telefonterrorister från Fonus ringer dagligen.

Hur ska man kunna hitta sitt Zen i denna röran?

Se Allan Svensson spela Mr. Morfar och känn igen dig. Eller din man. Eller din pappa. Eller din bror. Eller din mamma.

Barnbarn är som hyrbilar. Man hämtar upp dem, rena och fina. Med full tank. Och sen lämnar man in dem efter några dagar, lortiga och tomma. - Mr. Morfar

Allan Svensson är en av landets mest aktade skådespelare.

Som julälskande brevbäraren Gustav i Svensson, Svensson nådde han in i alla svenskars hjärtan och har gjort massvis av roller i såväl filmer, tv och på landets största scener.

Mr. Morfar är baserat på den internationella succéföreställningen The Grandad som har spelats i många länder världen över och till och med blivit långfilm.

Mr. Morfar av Bjarni Haukur Thorsson

Regi: Bjarni Haukur Thorsson
Längd: 120 minuter
Producent: Karin Thorsson & Bjarni Thorsson
Översättning: Ylva Hellerud
Scenografi: Finnur Arnar
Ljud: Frank Hall
Ljus: Bjarni Haukur Thorsson

Läs mer...


Boka biljett


Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius

Arena/Plats: Ystads Teater

Det har nu gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer.  Björns minne kommer under 2019 hedras av några som stod honom mycket nära. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.

Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné́ känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.
På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

RECENSIONER

”De har glimten i ögat konstant, och är naturligtvis oerhört skickliga musiker.”

Göteborgs posten

”Tillsammans åstadkommer de en värdig hyllning till Afzelius.”

Norra Skåne

”Insikten om hur öppet och utan omskrivningar han sjöng om sin egen bakgrund, om hålen och smärtan i sitt eget liv slår mig”.

Nils Hansson DN

Läs mer...


Boka biljett


Verdi, Wagner, Widqvist

Arena/Plats: Ystads Teater

Välkommen till en konsert med en unik orkester! Torgny Hanson Wind Orchestra är en symfonisk blåsorkester som hämtar sina medlemmar från hela landet, och även från andra länder. 

Orkestern leds av förre försvarsmusikinspektören Torgny Hanson, född i Ystad och uppväxt i Malmö. Bland medlemmarna finns musiker från de stora institutionsorkestrarna och militärmusikkårerna, frilansmusiker, musiklärare, musikstudenter och hängivna amatörer.

Våren 2019 gästar THWO Ystad, och vid denna konsert ägnar vi oss åt tonsättare på V och W. Giganterna Verdi och Wagner bidrar med pärlor ur operans värld, och marschkungen Widqvist (han med Under blågul fana) med taktfast elegans. Från Ralph Vaughan-Williams får vi folkmusikinspiration, och filmmusikgeniet John Williams illustrerar både jubel och lidande. Stor konst i litet format får vi också av ytterligare V- och W-tonsättare.

För första gången har vi en gästsolist, och det är ingen mindre än violinisten Milos Kalla, tidigare en av Malmö Symfoniorkesters konsertmästare. Tillsammans med oss spelar han temat ur filmen Schindler’s List.

Finstämt och pampigt, lyriskt och rytmiskt, och allt med den humor, virtuositet och känsla som utmärker vår orkester. Varmt välkommen!

Läs mer...


Boka biljett


Emil Jensen – En gemensam galning

Arena/Plats: Ystads Teater

Emil Jensen är tillbaka med ny föreställning, nytt album och stor turné.

Efter sina hyllade liveföreställningar och sommar– och vinterprat i radio, är Emil Jensen tillbaka i höst med nytt album och ny föreställning med titeln ”En gemensam galning”.

– Det känns viktigare än någonsin att ingjuta lite hopp, mod och mänsklig värme och försöka sprida lite yttrandetrygghet. Varje dag är en valdag och varje promenad är en prideparad, säger Emil själv om föreställningen.

Emil Jensens liveframträdanden är just som sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga mellansnack, komik och allvar, i en helt egen blandning.

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd.

Förra succéföreställningen ”Flyktpotatis” lockade över 20 000 besökare över hela landet och avslutades på ett fullsatt Cirkus i Stockholm. Emil har fått ta emot mängder med priser genom åren och fick senast 2017 Evert Taube-priset för sitt låtskrivande. Just nu är han artist in residence på Vara Konserthus, han hörs på söndagar i ”Godmorgon, världen!” i Sveriges Radio och återkommande i ”Tankar för dagen”. Eller ”Tvångstankar för dagen” som Emil själv kallar det.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Calle Bagge Trio – Plays Bill Evans

Arena/Plats: Ystads Teater

Calle Bagge gjorde en succéartad premiär när hans pianotrio tolkade Bill Evans musik på Fasching under våren 2018 och vi är nu stolta att kunna presentera hans fantastiska trio i denna vårens jazzcaféserie.

Som ledare för Ekdahl & Bagge Big Band och som pianist i Isabella Lundgrens kvartett har Calle Bagge etablerat sig i det svenska jazzetablissemanget på allvar. Basisten Palle Danielsson, känd från flertalet historiska jazzsammanhang, och trumspelaren Chris Montgomery gör kvällen till ett jazzcafé med högsta stjärnstatus.

Läs mer...


Boka biljett


På dejt med – Jessica Andersson

Arena/Plats: Ystads Teater

Ja, alltså jag kommer ju på dejten precis som jag är, så du behöver inte göra dig till med en blomma eller så, bara ta med dig din biljett och kom som du är. I Like Natural Charm :)
Jag ska försöka vara så ärlig och öppen som möjligt och berätta om mig själv... sjunga en hel del, och bjuda på några oväntade överraskningar ;)
Sen hoppas jag att du liksom jag har humor och gillar att skratta, och att kemi uppstår  så att vi får feeling och kanske till och med vill dansa!
Känns spännande..  Vi ses!/Jessica

Jessica Andersson har bl.a.
Medverkat i melodifestivalen 7 gånger och vunnit en av dessa med duon ”Fame” tillsammans med Magnus Bäcklund - Fått en Guldmask för bästa kvinnliga huvudroll i musikalen Little Shop of Horrors 2008 - Skrivit den självbiografiska boken ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var” (2009) som sålt i över 120.000 exemplar - Legat 98 veckor i sträck på Svensktoppen med låten I did It For Love, som även blev utsedd till årets låt 2010 - Vunnit Let’s Dance (TV4) 2010 - Som förlängning till den självbiografiska boken släppt albumet 40.14.4, som hon skrev tillsammans med Peter Le Marc och Marit Bergman (2013) - Medverkat i sommarturnén Diggiloo i hela 14 av 16 säsonger - Varit programledare för Ensam mamma söker (TV3) i två säsonger varav den senaste kommer att sändas parallellt med denna turné (2019)

Detta blir Jessica Anderssons första konserthusturné i eget namn
Turnén sträcker sig över hela landet ifrån Ystad till Luleå och besöker 35 städer.

Konsert med liveband 90 min. utan paus
Se hela turnéplanen och läs mer på: www.krall.se  

Läs mer...


Boka biljett


Peter Jezewski – Still Rocki’n

Arena/Plats: Ystads Teater

Peter Jezewski blev känd för svenska folket som medlem i det kultförklarade bandet The Boppers. Gruppen hade många hits under sin storhetstid som tex Kissing in the moonlight, Jeannie`s coming back, Gonna find my angel och nådde stora framgångar både inom Europa och Asien. Peter lämnade senare gruppen 1993 och har sedan dess varit verksam som soloartist, frontman i Peter and the chiefs och Peter and the Bopmachine. 

Peter har tidigare turnerat med succéshowen Bebopaluba, men kommer nu med en ny show:
Still Rocki'N – en 50-60-talsshow med en och annan Boppershits.

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé: Mikael Neumann – Herre med gitarr

Arena/Plats: Ystads Teater

En musikalisk enmansshow med skratt och allvar.

Efter över 50 år i nöjesbranchen bjuder Mikael på en föreställning med egen musik, nya och äldre texter samt monologer och historier ur ett långt liv på scenen.

Läs mer...


Boka biljett


Magnus Carlsson – Från Barbados till Gamla Stan

Arena/Plats: Ystads Teater

Under våren 2019 åker Magnus Carlsson tillsammans med en dansensemble ut på stor Sverigeturné med föreställningen "Från Barbados till Gamla Stan”. I denna färgsprakande show bjuds du på en hitkavalkad utan dess like, med låtar från såväl Barbados som Alcazar - och självklart även nyare hits från hans gedigna solokarriär.

Magnus Carlsson har tidigare bland annat tävlat i Melodifestivalen hela åtta gånger, både som sångare i Barbados, Alcazar och som soloartist. Med närmare 40 guld- och platinaskivor, tre Grammisar och en mängd andra utmärkelser, programledarjobb och musikalroller har han nått ett erkännande som en av Sveriges mest folkkära artister. Magnus har turnerat över hela världen under sina 25 år som artist, och har en låtskatt likt få andra i branschen.

Under våren är det dags för en rikstäckande konserthusturné med premiär den 15 mars, där Magnus tar dig med på en tur genom hela hans svindlande karriär fram till dags dato. Förbered dig på en kväll fylld av sköna hits, storslagen show, högljudd allsång och ren glädje!

Läs mer...


Boka biljett


Väckarklocka, jubileumsversionen

Arena/Plats: Ystads Teater

VAKNA!
VÄCKARKLOCKAN RINGER!

• 1838 fick kvinnor i en liten bit av Australien (Pitcairn) rösträtt.
• 1867 fick 1 kvinna rösta i Storbrittannien.
• Officiellt först var Nya Zeeland 1893, då fick alla rösta.
• Australien 1902 (obs, dock inte alla, inte aboriginer).
• Finland 1906.
• Sen kom: Norge, Danmark 1915.
• Och så Sverige 1919.
• Efter det följde de övriga europeiska länderna, bl a Italien 1946 (kvalificerade; mäktiga, rika och ogifta kvinnor, redan 1925).
• Sist ut var Lichtenstein 1984.

Hur gick det sen...?

Till antalet är rösträttsrörelsen en av världens största någonsin. Det är en av utgångspunkterna i Väckarklocka. Den andra är rösträttskämpen Elin Wägners liv, val och strider, hennes drivkraft men även hennes besvikelse över att krig fortsatte att rasa. Hennes ord och röst har varit vägledning också för det fysiska uttrycket i pjäsen. Kvinnors kraftuttryck. Djurisk instinkt. Det blir en kraft i sig när det djuriska beteendet används för att skildra en stark kvinna.

Att fånga 100 år av kvinnohistoria på två timmar och tio minuter kan te sig omöjligt. Men i föreställningen Väckarklocka blir det möjligt när Elin Wägner kommer på besök från tidigt 1900-tal till dagens Sverige och träffar fantastiska människor runt om i landet. Allt från pensionärspar och byalag i Ystad till ungdomsförbund och kvinnor som flytt från krig.

Pjäsen har formats till ett muntert firande av vunna kamper och en sorgesam insikt över allt som ännu finns kvar att kämpa för.

Vad är din väckarklocka? Dina ringsignaler? Vad är glädje? Sorg?

VÄCKARKLOCKA, JUBILEUMSVERSIONEN 22 mars kl 19.00 på Ystads Teater.

Kom till caféet redan kl 17.30 och prata med BODIL JÖNSSON, professor emerita och författaren till boken Tio tankar om tid, och hör vad hon har att säga om detta. År 2000 blev hon utsedd till Årets väckarklocka* och 2013 fick hon Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens guldmedalj av självaste kungen.

* Årets väckarklocka är ett litteraturpris som utdelas av Elin Wägner-sällskapet sedan 1993 till enskild eller organisation som arbetar i Elin Wägners anda. 

Läs mer...


Boka biljett


Fairytale Burlesque

Arena/Plats: Ystads Teater

Välkommen till sagornas magiska värld! Fräulein Frauke, Sveriges främsta burleskstjärna och producent, kommer tillbaka med en sprillans ny förtrollande föreställning! Hon har samlat ihop ett gäng fantastiska och mytomspunna artistvarelser i en spännande blandning av burlesk, cirkus, kabaret, sång, dans, drag och boylesque med storheter från både Sverige, England, Danmark och Frankrike.

Det blir lite av en helkväll med jazz och mingel i teaterns bar innan och efter föreställningen. Man får gärna klä upp sig, burlesken är roligast att uppleva tillsammans, där alla tar del av glamouren!

Själva showen, som ju utspelar sig på en av Sveriges vackraste teaterscener, ser några av Europas absolut största stjärnor inom burlesk- och kabaretvärlden:

Kvällens konferencier är ingen mindre än kabaretkungen (eller ska vi säga drottningen?) Joe Black från Storbritannien. Joe har många ”one man shows” under sitt glitterbeströdda bälte med fantastiska recensioner och han blandar humor, överdådiga kostymer och egenspelad musik i sina akter.

Från Paris har vi de två vintageinspirerade och ljuvliga artisterna Mara de Nudée och Aleksei von Wosylius. Mara är som en nymf uppfångad från en vacker stumfilm och Aleksei kommer direkt från balettens undersköna värld. Tillsammans skapar dem sagomagi av kända historier.

Från Nederländerna via Köpenhamn kommer poetiska cirkus- och kabaretartisten Michiel van Leeuwen och kombinerar fantastiska skills med skönhet och utstuderad estetik.

Fräulein Frauke är också på plats och delar med sig av sina mest ikoniska karaktärer. Det blir Disneyprincessor och vackra mytomspunna varelser, sång och striptease varvat i ett.

Fantastiska jazzpianisten Janne Sjöblom står för musiken i baren, tillsammans med Frauke på sång. Intimt och härligt!

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé: Monica Zetterlund – Enkel Vacker Öm

Arena/Plats: Ystads Teater

I föreställningen "enkel vacker öm" framför vi sånger ur Monicas fantastiska låtskatt. Vi berättar om hennes brokiga liv som artist, mamma och dotter. Hon arbetade med de finaste textförfattare och musiker i Sverige. Hon var älskad för sin glittrande humor och förmåga att berätta en historia med sin sång. I hennes röst fanns både humor, värme och vemod. De sista åren tillbringar hon i rullstol p.g.a. en ryggskada, fortfarande älskad och efterfrågad. Hon gav oss, både som sångerska och skådespelerska, många starka och minnesvärda kvinnoporträtt.

Sång: Petra Kvist

Piano: Martin Berggren

Kontrabas: David Andersson

Läs mer...


Boka biljett


Tomas Andersson Wij

Arena/Plats: Ystads Teater

Tomas Andersson Wij ger sig ut på en lång vårturné 2019!

Nu presenterar TAW en längre vårturné. Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst.

Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska Tomas fylla landets teaterscener med instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

Föreställningen presenteras av Blixten & Co

Föreställningens längd: Ca 2 h, ingen paus

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Vivian Buczek/Martin Sjöstedt

Arena/Plats: Ystads Teater

Det är ingen tvekan om att Vivian Buczek är en av våra främsta jazzsångerskor med sin enastående bredd och känsla för jazzens idiom. Kvällens program speglar jazz ur en kvinnas perspektiv där Vivian hyllar några av sina främsta kvinnliga jazzlegender och inspiratörer. Musiken talar om en kvinnas utveckling, övergångar och erfarenhet som för med sig trygghet och självkänsla i en kvinnas liv. Allt från att bli mamma till att förlora sina föräldrar eller hur det är att härstamma från ett annat land.

Läs mer...


Boka biljett


Svensktoppskalaset

Arena/Plats: Ystads Teater

SUCCÈN SVENSKTOPPSKALASET ÄR TILLBAKA!

Succéföreställningen Svensktopps-Kalaset, Sveriges största Nostalgishow, med Nordens största dansbandsartister står återigen klara för en ny konserthus-turné. På publikens stora begäran gästas nu södra Sverige för en vårturné, med samma efterlängtade artistuppställning legendarer:

Thorleif Torstensson (från dansbandet Thorleifs), Christina Lindberg (vår stora Countrydrottning), Lasse Sigfridsson (grundaren av Lasse Stefanz), Agneta Olzzon (hyllad country/dansbandsstjärna) och Peter ”Till min kära” Grundström (Skandinaviens stora låtskrivarkung med över 2.000 låtar och otaliga dansbandsklassiker) + 6-mannaband. Konserten leds av populära programledarparet Agneta Olzzon & Peter Grundström

Möt artisterna, med över 100 svensktoppslåtar tillsammans, stora svensktopps-rekord, otaliga Svensktopps-ettor, älskade oförglömliga svensktoppshits och klassiker tillsammans. Vad sägs om: Dom sista ljuva åren, Gråt inga tårar, Till min kära och Främling, för att nämna några. Ni kommer att få njuta ett lååångt pärlband örhängen och hits man ej får höra på radion längre

Stående ovationer, publikens jubel, skratt och tårar. Artisternas galna anekdoter och turnéminnen. Och en allsång som aldrig ville ta slut, så såg Sverige och Finlands-turnén ut hösten 2018.

Läs mer...


Boka biljett


Nöjeskarameller

Arena/Plats: Ystads Teater

NÖJESKARAMELLER PÅ TURNÉ

Sveriges största buskiskung, Jojje Jönsson, med folkkära karaktärer som brevbäraren Dag-Otto, drängen Errolf och Blyge Örjan har fått hela Sverige att skratta under många år. Men också vår allas Willy Björkman, fixaren i ett av TV:s mest populära byggprogram, visar upp en sida du aldrig sett tidigare, där musik och komik bildar en härlig mix. Tillsammans med Nöjeskompaniet, hyllade underhållarna Håkan Windahl och Anders Jönsson med vänner från Blekinge, garanteras gästerna en okomplicerad musikalisk skrattfest ni sent kommer glömma. Tempot är högt och sketcherna varvas med härlig musik och sång i ett rasande tempo. Det är bara att gratulera alla er kära gäster, som nu får möjlighet att uppleva denna folkliga tillställning när vi nu åker ut på turné.

Föreställningen är ca 90 minuter lång (ingen paus).

Läs mer...


Boka biljett


Maria Lundqvist – Om att våga flyga...

Arena/Plats: Ystads Teater

En galet rolig föreställning av och med Maria Lundqvist

... att försöka älska och vilja tro ...

Vem är jag Var kommer jag ifrån Vart är jag på väg Och Varför

– Jag vill bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte ...!! Det blir tvära kast och mycket musik ... Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar...

Maria Lundqvist - en av våra mest aktuella och folkkära skådespelare, ständigt synlig på teaterscenen som på filmduken, åker våren 2019 ut på turné med en egenskriven föreställning. Efter en utsåld och publik- och kritikerhyllad Sverigeturné med föreställningen Shirley Valentine, kommer Maria tillbaka till utvalda orter och bjuder in till en ny föreställning med mycket humor och värme.

- Idag är det viktigare än någonsin att hålla fast vid vem man är, att våga bryta normer och tänja på gränser om vårat bry-sig-om.

”Maria berör på alldeles unikt vis”

”Det är helknäppt”

”Marias föreställning är så underbart rolig och träffande, jag skrattade så mycket att tampongen åkte ut!”

Ett piano, en kvinna, en kropp och tusen möjligheter ...

Kanske kommer Sally på besök...

Och visst kan jag tänka mig att dela scen med min älskade!

Föreställningen ges utan skyddsnät, och är helt specialkomponerad för kvällen!

Med på piano: Arvid Svenungsson

Vid min sida: Kristoffer Hellström

Föreställningen ges i en akt, ca 90 min.

Marias otroliga bredd som skådespelare har gjort henne synlig på såväl landets teaterscener, i film- och tv-sammanhang samt på krogscener, musikaler och julshower i över 30 år. Hon blandar sina ned-dimp i stora som små sammanhang, lika gärna med en symfoniorkester, storband som med ett ensamt piano. Maria har ett alldeles eget unik tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.

Med tv-figuren Sally fick Maria en särskild plats i svenska folkets hjärtan och vem minns inte den sårbara mamman i SVT:s stora satsning ”30 grader i februari”? Maria blev flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i kritikerrosade långfilmen ’Den bästa av mödrar’, en film hon dessutom blev Guldbaggebelönad för, ytterligare prisregn fick hon även för långfilmen ”Himlens hjärta” och ”Heartbreak Hotel”.

Läs mer...


Boka biljett


Titiyo

Arena/Plats: Ystads Teater

Klart: Titiyo åker ut på turné våren 2019!

Titiyo är äntligen klar för turné igen! År 2016 tog hon sitt Grammisnominerade och brett hyllade album ”13 Gården” ut på vägarna och gjorde sin första Sverigeturné på sju år. För en dryg månad sedan släpptes den nya singeln ”Som ingenting” – och nu står det klart att Titiyo ger sig ut på vägarna under våren 2019. Biljetterna släpps den 22 oktober!

Titiyo genomförde endast ett exklusivt och slutsålt gig under sommaren 2018. På Stockholms vackraste utomhusscen—Mosebacketerrassen—bjöd hon på både gammalt, nytt och osläppt material. 13 augusti gör Titiyo en exklusiv livespelning där både gammalt, nytt och osläppt material och drygt två veckor senare släppte hon den sprillans nya singeln ”Som ingenting”.

Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det i år nästan 30 år sedan Titiyo solodebuterade på superhippa labeln Telegram. Hon har samarbetat med artister som Jocke Berg, Peter Svensson, Kleerup och Goran Kajfeš, och har hunnit släppa hela sex fullängdare under eget namn.

Titiyos första svenskspråkiga album, ”13 Gården”, släpptes 2016 och tog henne ut på vägarna igen efter 7 års uppehåll. Både plattan och turnén hyllades som briljant hos så väl press som publik, och nu är det alltså dags igen.

Läs mer...


Boka biljett


Lasse Stefanz

Arena/Plats: Ystads Teater

Äntligen till Ystad - Lasse Stefanz exclusive, de första ljuva åren!

Efter vårens utsålda succéföreställning kommer nu Nordens största dansband Lasse Stefanz äntligen till Ystad Teater. Bandet som blivit både kult- och kultur, fått Guldklavar och Grammisar, ska i musikform berätta sin över 50-åriga imponerande historia!

Hör om repetitionerna som barn i hönshuset, genombrottet i tv, uppgångar och nedgångar och hundratusentals mil i turnébussen. Och självklart om alla framgångar!

Bandet bjuder på alla sina klassiska hits, från Vid en liten fiskehamn till Det regnar och regnar.

Konserten leds av radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som skrivit både biografi och gjort tv-program om det folkkära bandet med sångaren Olle Jönsson i spetsen.

Missa inte den unika konserten med Lasse Stefanz, och De första ljuva åren...

Läs mer...


Boka biljett


En alldeles särskild dag

Arena/Plats: Ystads Teater

Vacker och omtumlande berättelse om ett oväntat och innerligt möte mellan två människor.

En alldeles särskild dag är en nyskriven musikal baserad på Ettore Scolas hyllade genombrottsfilm från 1977 med Sophia Loren och Marcello Mastroianni. I centrum står hemmafrun Antonietta som utåt sett lever det perfekta livet med man och många barn mitt i Rom. Året är 1938 och nationalismen präglar allt större delar av Europa.

När Adolf Hitler besöker Benito Mussolini i det fascistiska Italien en dag i maj samlas folket på Roms gator för att fira. Det är en historiskt viktig händelse som alla vill uppleva på plats. Men Antonietta, som älskar Mussolini, kan inte vara med. Det kan inte heller hennes granne Gabriele, tidigare firad radiojournalist som nu bannlysts eftersom han misstänks vara antifascist. Av en slump träffas de och i humanisten Gabrieles närhet blir Antonietta smärtsamt medveten om sin ensamma och kärlekslösa vardag. Trots att de är varandras motsatser öppnar deras möte en helt ny värld.

Malmö Opera i samarbete med Helsingborgs Stadsteater

Efter en film av Ettore Scola & Ruggero Macari under medverkan av Gigiola Fantoni

Musik P O Nilsson
Sångtexter Bim Wikström
Svensk översättning Thomas Kinding

Kapellmästare P O Nilsson
Regi & bearbetning Annika Kofoed
Scenografi Karin Lind
Kostym Anna Ardelius
Ljus William Wenner
Ljud Åke Lindborg
Koreografi Gunilla Ohlsson Karlsson

ROLLER
Antonietta Tiberi - Anki Albertsson
Emanuele Tiberi - Tobias Borvin
Gabriele - Stefan Clarin
Portvaktsfrun - Evamaria Björk
Äldsta dottern - Oldoz Javidi

MUSIKER
Piano P O Nilsson
m fl

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Miriam Aïda – Loving the Alien

Arena/Plats: Ystads Teater

David Bowie ägde modet att utmanade de sociala normerna och gå utanför de givna ramarna med ett budskap om att följa sitt hjärta och våga stå för den man är. 

Med detta budskapet närmast hjärtat och med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli tolkar Miriam Aïda och hennes grupp Bowies fantastiska låtar på ett personligt sätt.

Miriam Aïda – sång

Mats Andersson – 7-strängad gitarr

Ola Bothzén – slagverk

Finn Björnulfson – slagverk

Läs mer...


Boka biljett


Per Mellborg & Gustaf Brandt – Från Elvis till Fantomen

Arena/Plats: Ystads Teater

Per Mellborg och Gustaf Brandt hälsar Er välkomna till en uppsluppen stund där högklassig musik, humor och spontanitet står i centrum.

Per Mellborg – är prästen som musicerat med Elvis pianist Per-Erik Hallin, Cyndee Peters och Jenny Berggren ifrån Ace of Base.

Gustaf Brandt – meterologen, kyrkomusikern och läraren du säkert sett och hört bakom storheter som Anders Glennmark, Nisse Landgren och Loa Falkman.

Läs mer...


Boka biljett


OperettSingalong (INSTÄLLD)

Arena/Plats: Teatercafé

Föreställningen är inställd.

Succén från i höstas är tillbaka!

Oavsett om du är en van sångare eller endast sjunger i duschen garanteras du en rolig sångstund med radarparet Henrik Lagercrantz och Lisa Löfqvist. Sjung med i klassiker som "Du är min hela värd" och "Läppar friska".

En härlig blandning av sång och kända operettmelodier varvat med mycket skratt och anekdoter från teaterns värld.

Sjung med och bli glad helt enkelt!

Läs mer...


Boka biljett


Christoffer Zaar – Om du bara visste

Arena/Plats: Teatercafé

Christoffer Zaar växte upp i en musikalisk familj som efter ett par flyttar inom Skåne landade i Ystad. När Christoffer miste sin storebror bearbetade han sin sorg, inspirerad av broderns textrader och energi, med att skapa egen musik. För att finna sin identitet och utveckla sitt musicerande gjorde han i sista sekund en audition för att komma in på Rytmus Musikergymnasium i Malmö där basen blev hans huvudinstrument. Det stod sedan klart att låtskrivandet skulle utvecklas.

Som multiinstrumentalist i ett flertal konstellationer har han känt på alla möjliga genrer men återvänder alltid till sitt eget musikaliska språk. 2016 släpptes singeln ”Team på två” följt av ”Episkt” (2017), ”Vad Hände? (2017)” och ”Dumt” (2018). ”Vad Hände?” har spelats flitigt i Sveriges Radio och ”Dumt” har charmat många lyssnare i Oslo.

Nu är han aktuell med ny musik. ”Om du bara visste” är en EP om hjältar, självförtroende, innersta tankar, frågor kring vår egen lycka och en bråkdel av de känslor som vi människor helst inte vill prata om. Det är nu äntligen dags att materialet får möta sina lyssnare som kan förvänta sig pop, singer/songwriter, folk, rap och filmisk musik som bottnar i det akustiska.

Läs mer...


Boka biljett


Bob Hansson – Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt

Arena/Plats: Ystads Teater

Bob Hansson är en av Sveriges mest älskade poeter, och nu turnerar han med sin helt egna inspirational-stand-up-föreställning om lattevispar och konsten att älska livet: Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt.

Med avstamp i nya boken Tankar för dagen – manual för ett snällare liv besvarar han eventuellt några av livets stora frågor. 

Till exempel: Varför skrattar ett barn ungefär 400 gånger om dagen men en vuxen bara 15? Varför är en av de vanligaste lögnerna ”jag mår bra”, och utbrändhet den vanligaste sjukdomen i världens friskaste land? Varför är lattevispar farliga? Varför pratade Darwin så mycket om kärlek? Varför håller Bob Hansson in magen när han uppträder? Varför är vi så skickliga i konsten att såga oss själva? Varför agerar vi ibland som om det vore förbjudet att vara människa? Och varför heter så många tandläkare Dennis?

En föreställning då allt kan gå fel i en värld som gör just det, men ändå lyckas vara obegripligt vacker flera gånger om dagen.

Med sin energi, visdom och rikliga komik är Bob Hansson en sällsynt klok och förändrande injektion i den svenska lagomheten.

Pironi Management / 28 Booking / Ascari PR

Läs mer...


Boka biljett


Tillsammans – familjeteater

Arena/Plats: Ystads Teater

Hockeyspelarna Ross och Momo har fått ett uppdrag. De ska testa en ny app och de ska öva samtycke. Och det är väl lätt? Samtycke, att tycka samma? I en rolig cirkusföreställning med Cirkus Saga visar de att tycka samma inte är så enkelt utan något som måste pratas om och dessutom övas, om det faktiskt ska fungera. För både små och stora.

Läs mer...


Boka biljett


Studio Danza – The Greatest Show

Arena/Plats: Ystads Teater

Studio Danzas avslutningsshow – en elevföreställning i två akter.

Studio Danzas mål är att sprida dansglädje och att lära ut de olika dansarterna med undervisning av hög kvalité.

Läs mer...


Boka biljett


Janne Björge live! INSTÄLLD

Arena/Plats: Ystads Teater

INSTÄLLD

Superinspiratören återvänder till Ystad!

En unik möjlighet, en exklusiv föreläsning och framför allt – ett spännande möte med entreprenören, superinspiratören och varumärkesproffset Janne Björge.

Det här är evenemanget du bildligt och bokstavligt inte har råd att missa …

För en kort tid sedan gjorde Janne Björge stor succé vid ett frukostmöte på Ystads Teater.

Den 29 maj är han tillbaka på samma plats och den här gången är tillställningen öppen även för allmänheten. Nätverket Österlen ger Dig chansen att ta del av en exklusiv show – för det är verkligen, det affärsmässiga budskapet till trots, en sådan det handlar om när Janne framträder – med en riktig världsartist!

Hyllad föreläsning

Omedelbart efter sitt proffsiga framträdande hos Nätverket Österlen uttryckte Janne Björge en önskan om att få komma tillbaka för att bjuda på hela sin repertoar. Sagt och gjort – nu kompletterar han sin lightversion med en 2,5 timme lång och av många hyllad föreläsning, under vilken han med humor, inspiration och konkreta exempel ur verkligheten lär oss hur vi skapar hållbara varumärken och kundupplevelser i världsklass.

Imponerande CV

Den sistnämnda etiketten går tveklöst att applicera på Janne Björge själv. Meritlistan inkluderar bland annat rollen som Sverigechef på Vagabond och hans digra CV innehåller även uppdrag hos IHM, Audi, SEB, Wise Professionals och Nordic Choice Hotels. Och när Björge lämnade Nine Yard – kommunikationsbyrån han själv startade och byggde upp – hade företaget gått från noll till 1,5 miljarder i omsättning under en remarkabel varumärkesresa.

Öka lönsamheten

Hur detta gick till, hur du gör dina tjänster och produkter intressanta i en värld där det finns ett likvärdigt alternativ till allt och hur du omvandlar engagemang hos ledare och medarbetare till ökad lönsamhet, är några av de frågor som Janne Björge besvarar på Ystads Teater den 29 maj. Under kvällen får ni dessutom många konkreta och inspirerande tips för hur ni kan bygga ert varumärke inifrån – och ha kul under tiden.

Oavsett om du är företagare eller inte kommer du garanterat att lämna teatern med sinnet fullt av insikter och kroppen fylld av energi. Antalet biljetter är förstås begränsat och beräknas gå åt som smör i solsken. Säkra en plats till denna unika föreställning redan idag!

RÖSTER OM JANNE BJÖRGE:

”Janne är oslagbar som föreläsare, rikt begåvad av erfarenheter som företagare, visionär och lösningsorienterad kommunikatör. Janne trollbinder!”

- Kia Cohn Linde, Marknadsföreningen i Göteborg

”Förutom hans kompetens inom brand experience och varumärkesutveckling har Janne en förmåga att trollbinda sin publik genom att använda storytelling, passion och skicklig presentationsteknik. Janne har blivit framröstad av våra studerande som den bästa föreläsaren på utbildningen.”

- Aida Winnerström, utbildningsledare, Landskrona stad.

”Med energi, humor och med en prestigelöshet som inte är självklar för en person med Jannes starka karriär, förmedlas "hemligheter" och kunskap på ett självklart manér. Janne Björge är Five Star!”

– Peter Norrman, Volkswagen Stockholm (Din Bil Sverige AB)

Läs mer...


Boka biljett


Festkonsert – Jazzfesten

Arena/Plats: Ystads Teater

Festkonsert med tre härliga skånska jazzgrupper.

We Float som blev årets band på P 2 Jazzkattsgala 2018, Makross samt Almaz Yebio Twist ‘n’ Shout.

Läs mer...


Boka biljett


Galakonsert – Jazzfesten

Arena/Plats: Ystads Teater

Galakonsert med stjärnglans.

På scenen kommer vi att se Viktoria Tolstoj, Monday Night Big Band, Helge Albin, Mimi Terris, Mathias Landaeus Trio, Elin Larsson , Jan Lundgren, Kristin Korb, Gilbert Holmström, Shitney m. fl.

Läs mer...


Boka biljett


Stahlhammer Klezmer Trio

Arena/Plats: Teatercafé

Stahlhammer Klezmer Band, bestående av Semmys farfar och farbröder, grundades 1920 i Polen, gav konserter och spelade på fester fram till 1939.

Ensemblen spelade traditionell judisk-östeuropeisk festmusik, det som idag kallas klezmer, men man spelade även annan musik som var populär för tillfälligt och sådant de tyckte om. De höll även en dansskola.

Andra världskriget satte stopp för ensemblen. Semmy har skrivit en bok om sin familjs öden, Kodnamn frisör, som beskriver tiden innan, under och efter kriget.

Semmy för familjetraditionen vidare med Stahlhammer Klezmer. Trion har konserterat sedan 2009 på åtskilliga festivaler, kammarmusikföreningar, kyrkor, synagogor och cirkustält. Turnéer i USA, Kanada och Makedonien. De har varit Ingmar Bergmanstipendiater samt spelat för SR och SVT. 2018 planeras CD-release.

Klezmermusiken förmedlar berättelser som berör. Alla kan känna igen sig i de arketypiska tonspråken. De är specifika och även universella. Genom blandningen av genrer kan också folk med olika social och etnisk bakgrund finna något bekant och kanske även få något helt nytt.

Läs mer...


Boka biljett


Nordic Light

Arena/Plats: Ystads Teater

En konsert där den nordiska sommarens svala och otvungna toner möter medelhavets glödande och temperamentsfulla klanger. Vi hyllar hav, himmel och vatten, passionens hetta och det romantiska vemodet med en färgstark blandning av visor, folkmusik, ballader och opera!

Allt sjunget av skickliga och internationella operasolister!

Verk av Verdi, Geijer, Grieg, Sibelius, Taube, Puccini, mm

Medverkande : Leena Malkki sopran, Stina Schmidt mezzosopran, Bengt Krantz baryton, Francisco Almanza tenor

Elena Jordan piano

Läs mer...


Boka biljett


Don Giovanni

Arena/Plats: Ystads Teater

Don Giovanni av W.A Mozart – en opera i tiden

Få klassiker, om ens någon är mer aktuell idag än den om förföraren och den obotlige narcissisten Don Giovanni. Utan att göra våld på detta mästerverk förläggs berättelsen i nutid. Tragedi ställs mot komik, förälskelse mot begär och glädje mot sorg. Den odödliga musiken lyfter oss till njutningens höjder medan den verkliga handlingen håller oss kvar på marken.

I rollerna syns: 

Don Giovanni - Tor Lind

Leporello - Albin Ahl

Donna Elvira - Lona Mohr Villadsen

Donna Anna - Jennie Lomm

Don Ottavio - Martin Hultkvist

Zerlina - Emma Johansson

Masetto - Joris Grouwels

Kommendören  - Roodney Nilsson
Regi: Ola Hörling, Kapellmästare & Musikaliskt ansvarig Rebecka Elsgard, Producent Åsa Jensen

För mer info se: www.skanskaoperan.se

Läs mer...


Boka biljett


Peter Asplund & XL Big Band

Arena/Plats: Per Helsas gård

Peter Asplund och XL Big Band var allra första nummer på Ystad Sweden Jazz Festival 2010. När den tionde jazzfestivalen rullar igång är de tillbaka. XL Big Band är en känslig orkester som utöver att vara manege för trapetsartister kan balansera på egen lina. Inget kunde passa bättre när Peter Asplund är trapetskonstnären som kan åstadkomma nyanser från pianissimo till fortissimo med samma precision.

Peter Asplund, född 1969, är jazztrumpetare, sångare och kompositör. Han är välkänd inte minst för sitt kvartettsamarbete, Peter Asplund Quartet, med Jacob Karlzon, Hans Andersson och Johan Löfcrantz. Han har spelat på klubbar, konserthus och festivaler världen över. Peter Asplund har spelat in åtta egna album, nominerats till en Grammis och fått Gyllene skivan två gånger.

XL Big Band bildades 1980 i Kristianstad. Storbandet har utöver samarbetet med Peter Asplund spelat med bland andra Nils Landgren, Vivian Buczek och Isabella Lundgren och turnerat i Europa och USA. Musikalisk ledare och mannen bakom bandets unika sound är Claus Sörensen. XL Big Band har spelat in ett tiotal album.

****

In 2010, Peter Asplund and XL Big Band kicked off the very first YSJF with a concert at Per Helsas gård. Now they are back to join in the celebrations for the 10th festival.

Peter Asplund, one of Sweden’s leading trumpeters has worked with many leading international names in music including Georgie Fame, Herbie Hancock and Diana Krall,

The XL Big Band, formed in Kristianstad in 1980, has collaborated with artists such as Nils Landgren, Vivian Buczek and Isabella Lundgren, toured extensively in Europe and the USA, and released over 10 albums.

 

Peter Asplund – trumpet, vocals

 

Claus Sörensen – musical director, lead sax

 

Saxophone:

Ludvig Samuelsson

Janne Klep

Tobias Sandén

Niklas Vennerqvist

 

Trumpet:

Jocke Wickström

Hans Wiklund

Carl Lindecrantz

Johan Elmqvist

 

Trombone:

Stefan Wikström

Calle Lindberg

Åke Letandersson

Magnus Klügel

 

Rhythm section:

Anders Apell – guitar

Pete Rogers – piano

Edvin Elmersson – bass

Pelle Trazan Jonasson – drums

Läs mer...


Boka biljett


Funk Off "Open-Air Castle Concert"

Arena/Plats: Bergsjöholm slottspark

Förutom jazzparad med Funk Off, medverkar bandet på svängigt gardenparty i Bergsjöholms slotts park!

***

Don’t miss our garden party, an open-air concert in the grounds of Bergsjöhom castle with the funky Italian marching band, Funk Off, who are performing in Scandinavia for the first time!

After 20 years together and more than 900 live performances, Funk Off have reinvented the idea of the Italian marching band, mixing distinctive groove and funk styles with sophisticated jazz arrangements and Italian styled melodies, and adding dynamic choreographies.

Läs mer...


Boka biljett


Paul Strandberg Quartet "The Great 1920s"

Arena/Plats: Hos Morten

Paul Strandberg är en jazzmusiker med många strängar på sin lyra. Han har varit i jazzkretsarna sen 1974 och spelat med allt och alla från Malmö till New Orleans.

Kiki Desplat och Paul Strandberg slog sig samman 1992 och har utgjort ryggraden i framstående orkestrar som Paul and his Gang, Swing Kings och Swedish-French Connection. Idag framträder de ofta som duo med Paul på klarinett och Kiki, piano, samt var för sig som kornettister i danska Peruna Jazzmen (1959-) respektive franska Certains L'aiment Chaud (1983-). På YSJF utökas samarbetet med Frans Sjöström på bassax och Tony Baldwin på piano.

****

This is a concert for lovers of traditional jazz, featuring music from the Jazz Age – the Roaring 1920s.

Clarinetist Paul Strandberg has been on the jazz scene since 1974 and played with everyone from Malmö to New Orleans. He has collaborated with pianist and cornet player in many constellations since 1992, and at YSJF they will be joined by Frans Sjöström on bass sax and Tony Baldwin on piano.

 

Paul Strandberg – clarinet

Kiki Desplat – cornet

David Andersson – base sax

Tony Baldwin – piano

Läs mer...


Boka biljett


4 Wheel Drive: Landgren-Wollny-Danielsson-Haffner

Arena/Plats: Ystads Teater

Fyra hyllade solister ur Europas jazzelit är tillbaka i Ystad, nu i en konstellation som är ett kraftpaket. 4 Wheel Drive är, precis som det låter, en ensemble med kapacitet och drivkraft på alla fyra. Fyrhjulsdriften sträcker sig även till repertoaren: utöver känt och mindre känt av bland andra Lennon–McCartney, Sting, Phil Collins har alla bidragit med egna kompositioner.

Nils Landgren, som vi mött flera gånger i Ystad, är en synnerligen mångsidig artist. Hans karriär spänner över allt från duo till full symfoniorkester. Han är konstnärlig ledare för jazzfestivalen Jazz Baltica och Young Euro Classic i Tyskland. Nils Landgren har fått flera utmärkelser. Han har gjort egna skivinspelningar och medverkat på många andra; det sammanlagda resultatet är över femhundra album!

Michael Wollny spelade med saxofonisten Heinz Sauer i Ystad 2016. Wollny är professor vid Musikhögskolan i Leipzig. Han har samarbetat med den norske saxofonisten Marius Neset. Han betraktas som en synnerligen innovativ pianist. Michael Wollny har fått många priser och spelat in flera album.

Lars Danielsson är en kraftfull basist och cellist som har gästat jazzfestivalen flera gånger. Första gången var redan 2010, då han medverkade i ”Magnum Mysterium”. Han har samarbetat med bröderna Brecker och producerat för Cæcilie Norby samt Viktoria Tolstoy och komponerat för Göteborgs symfoniorkester.

Wolfgang Haffner gästade jazzfestivalen förra året; programmet ”Kind of Spain” blev en oförglömlig upplevelse. Han har en lång lista med samarbeten på scen och i album: Chaka Khan, The Manhattan Transfer, Esbjörn Svensson, bröderna Brecker är några av flera stora namn.

***

Four European jazz stars – trombonist Nils Landgren and bassist Lars Danielsson from Sweden and pianist Michael Wollny and drummer Wolfgang Haffner from Germany – have formed a new quartet, 4 Wheel Drive.

Tonight’s concert draws on their debut album “4 Wheel Drive” (2019). As well as featuring one original composition from each band member, the album also includes interpretations of modern classic tunes from Lennon & McCartney, Billy Joel, Phil Collins and Sting.

 

Nils Landgren – trombone & vocals
Michael Wollny (DE) – piano

Lars Danielsson – bass
Wolfgang Haffner (DE) – drums

Läs mer...


Boka biljett


ECM 50: Tord Gustavsen Trio "The Other Side"

Arena/Plats: Ystads Teater

Det är sommarnatt på teatern när vi får ta del av Tord Gustavsen Trios klangvärld. Samlingen är omväxlande och innerlig och miljön lämplig för upplevelsen, själva sökandet. Ett norskt fjordlandskap far förbi, en kyrka placerad i en ödslig bygd. Några nedslag hos Bach blir en naturlig del i detta landskap, liksom folkmusikinspirerade tongångar. Ensemblespelet är lysande klart och redigt. Gruppens senaste album, ”The Other Side”, kom ut 2018. Det utgör basen för denna konsert med titlar som ”Taste and See”, ”Re-melt” och ”Duality”. Titelnumret är en ljuvligt vacker komposition. Det är bara att njuta.

Tord Gustavsen föddes i Oslo 1970 och utbildade sig vid Trondheims musikkonservatorium. Han studerade först psykologi i Oslo och har fortsatt sina studier med forskning inom improvisation. Forskningsarbetet sker vid sidan av ett intensivt turnerande med den egna trion och andra ensembler. Tord Gustavsens kompositioner har fått mycket beröm och han har vunnit flera priser. Han har uppträtt med eliten av Norges jazzmusiker och -sångare.

Sigurd Hole, född 1981, är efterfrågad som få andra i sin generation. Han turnerar regelbundet tillsammans med Norges mest framstående jazzmusiker. Han har blivit jämförd med Arild Andersen, känd från jazzfestivalen i Ystad, och arbetar ofta med musik som har en koppling till norsk folkmusik gärna kombinerad med samtida jazzelement.

Jarle Vespestad är en av Skandinaviens mest efterfrågade trummisar. Han har deltagit i en rad uppmärksammade projekt och har bland annat arbetat i trio med Petter Wettre och på scen med Bugge Wesseltoft, båda kända från Ystad.

***

The award-winning Norwegian pianist Tord Gustavsen has pursued a successful career as a solo artist and in various ensembles. His latest album ”The Other Side” (2018) sees the return to a trio, now featuring bass player Sigurd Hole and drummer Jarle Vespestad.

”The Other Side” combines Nordic reflective moods and lyrical beauty while incorporating subtle electronics into the trio format.

 

Tord Gustavsen (NO) – piano

Sigurd Hole (NO) – bass

Jarle Vespestad (NO) – drums

Läs mer...


Boka biljett


Hayati Kafe & Roger Berg Big Band

Arena/Plats: Per Helsas gård

Hayati Kafe är en artist med en timbre som är lätt att känna igen och komma ihåg. Han förfogar över en röst som uttrycksfullt gestaltar såväl dramatiska som sentimentala förlopp. Hans närvaro gör att man gärna tror på det han sjunger om. Nu möter Hayati Kafe ett storband av klass förankrat i swingen. Ty Roger Berg Big Band har gjort avtryck med swingklassiker. Missa inte detta möte!     

Hayati Kafe föddes i Istanbul 1941. Han kom till Sverige 1962 med en turkisk orkester och har bott i landet sedan dess. Hayati Kafe har medverkat i otaliga tv- och radioprogram och samarbetat med stora delar av den svenska jazzeliten i konserter och på album.

Roger Berg är utbildad vid Malmö musikhögskola och har spelat i Tivolis Big Band i Köpenhamn länge. Han har framträtt på scen med bland andra Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Eva Rydberg.

Roger Berg Big Band, R3B, grundades 2007 och består av tjugo professionella musiker från Öresundsregionen. En klassisk swingorkester.

***

Jazz singer Hayati Kafe, known as “The Crooner”, was born in Istanbul Turkey in 1941. He came to Sweden in 1962 with a Turkish orchestra and has been here ever since, pursuing a long and successful singing career.

Hayati Kafe is often a featured guest with big bands and for this morning’s concert he will be singing with the Roger Berg Big Band, a 20-man Swedish orchestra that specialises in swing classics.

 

Hayati Kafe – vocals

Roger Berg Big Band

Läs mer...


Boka biljett


ECM 50: Jakob Bro ”Returnings” featuring Mikkelborg & Rossy "Returnings"

Arena/Plats: Mariakyrkan

Kritikerrosade albumet ”Returnings” bildar stommen i denna konsert, präglad av lågmäld meditation. S:ta Maria kyrka är den perfekta inramningen. Här får själen ro. Sinnena öppnas och för ett konsertögonblick är det som om universums expansion hejdar sig när denna underbara trio spelar sina vackert formulerade kompositioner. Musikalisk magi.

Jakob Bro, född 1978, har studerat i Köpenhamn, Boston och New York. Han har spelat in femton album med bland andra Lee Konitz och Kurt Rosenwinkel, turnerat över stora delar av världen och fått många priser.

Palle Mikkelborg, född 1941, har spelat professionellt sedan 1960 och har en dominerande roll inom den internationella progressiva jazzen. Han har spelat in flera album, bland annat med Gil Evans och Miles Davis, och belönats med flera priser.

Jorge Rossy, född 1964 i Spanien, har en omfattande karriär också som pianist. 1989 började han studera på Berklee och i New York spelade han med bland andra basisten Avishai Cohen. Han har också samarbetat med Lee Konitz och Joe Lovano.

***

Danish guitar player and composer Jakob Bro won the ”Rising Star Guitar” category in Downbeat’s annual critics poll in 2018. He has released 15 albums and worked with leading names such as Lee Konitz, Bill Frisell and Kurt Rosenwinkel. Today’s concert features music from the 2018 album ”Returnings”.

 

Jakob Bro (DK) – guitar

Palle Mikkelborg (DK) – trumpet

Jorge Rossy (DK) – drums

Läs mer...


Boka biljett


Mimi Terris

Arena/Plats: Hos Morten

Malmöbaserade Mimi Terris har med sina sällsamma kompositioner på svenska skapat en helt egen nisch inom svensk vokaljazz. Hennes personliga texter bjuder in till det stor och det lilla: från enkla vardagsbetraktelser till större teman som ljus och mörker, sorg och längtan. Den samspelta sextetten hon lettomsluter sången med ett svängigt ramverk. Mimi Terris har släppt tre album; ”They say it’s spring” (2012), ”Flytta Hemifrån” (2015) och ”Den Stora Skalan” (2017). Utöver att spela med sin sextett medverkar hon ofta som solist med andra orkestrar. 2018 sjöng hon bland annat med Svante Thuresson och Monday Night Big Band, samt med Mads Mathias och Aarhus Jazz Orchestra.

***

Singer and songwriter Mimi Terris from Malmö has carved out her own niche in Swedish vocal jazz over the last few years. She and her sextet have released three albums since 2012 – the last was ”Den Stora Skalan” (2017). Mimi Terris also works extensively as a soloist with big bands such as the Monday Night Big Band and Aarhus Jazz Orchestra.

 

Mimi Terris  – vocals

Måns Persson – guitar

Mårten Lundgren – trumpet, flugelhorn

Mattias Carlson – saxophone, clarinet, flute

Johan Ohlsson – piano

Mats Ingvarsson – bass

Kristoffer Rostedt – drums

Läs mer...


Boka biljett


Jan Lundgren Trio & GWO "Jazz På Svenskt Vis"

Arena/Plats: Ystads Teater

I den här konserten möter Jan Lundgren Trio lyhörda och lyriska blåsare under Martin Berggrens ledning. Med infallsrika och noggrant sammansatta arrangemang skapas ett dynamiskt och spännande flöde. Vi får uppleva ett väl genomtänkt urval från den svenska vis- och folkmusiktraditionen, där inte minst Jan Lundgren och hans trio är väl förankrade. Det är luftigt och stämningsfullt och utforskar repertoaren i jazztappning. Förutom Martin Berggren svarar Calle Rasmusson, Anders Ekdahl, Sven Fridolfsson, Ann-Sofi Söderqvist och Christer Olofsson för arrangemangen.

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester med traditioner från Spårvägspersonalens musikkår som bildades redan 1905. Att förvalta och förnya en lång blåsmusiktradition samt inspirera både dagens och framtidens blåsmusiker ligger orkestern varmt om hjärtat. Dess kännetecken är den musikaliska bredden med vacker, homogen klang och samspelthet, men även individuellt skickliga musiker av högsta klass.

Martin Berggren är pianist, arrangör, kompositör och pedagog. Han är känd för tvärkonstnärliga, internationella projekt. På jazzfestivalen 2018 skapade han strålande arrangemang för såväl kör som stråkensemble.

Mattias Svensson kommer från Landskrona. Han är utbildad vid Malmö musikhögskola och New School i New York och spelar sedan länge i Jan Lundgren Trio.

Zoltan Csörsz Jr är född i Miskolc, Ungern, och utbildad vid Malmö musikhögskola. Liksom Mattias Svensson har han lång meritlista och är sedan länge medlem i Jan Lundgren Trio.

Jan Lundgren presenteras med Mare Nostrum.   

***

This concert brings together the Jan Lundgren Trio and Göteborg Wind Orchestra (GWO) to perform new interpretations and arrangements of Swedish folk music in a jazz style.

Göteborg Wind Orchestra, a professional wind orchestra based in Gothenburg, has a long tradition of musical excellence that can be traced back to 1905.

 

Jan Lundgren – piano

Mattias Svensson – bass

Zoltan Csörsz Jr – drums

Göteborg Wind Orchestra

Läs mer...


Boka biljett


"Tribute to Svend Asmussen"

Arena/Plats: Ystads Teater

Svend Asmussen – en virtuos och artist väl värd att hylla.

Svend Asmussen, en enastående musiker och underhållare, tog sina första violinlektioner vid sju års ålder. 17 år gammal blev han professionell. På kryssningsfartyg uppträdde han bland annat med Josephine Baker och Fats Waller. Andra i hans sällskap har varit Duke Ellington, Benny Goodman och Stephane Grappelli.

***

This morning’s concert brings together a group of outstanding musicians to celebrate the music of Danish violin virtuoso, Svend Asmussen. The line up includes leading Danish vocalist, Sinne Eeg, Danish violinist Bjarke Falgren, Swedish harmonica star Filip Jers and Danish jazz guitarist, Jacob Fischer, who played in Asmussen’s quartet.

 

Sinne Egg (DK)– vocals

Mads Mathias (DK) – vocals, tenor saxophone

Jacob Fischer (DK) – guitar

Filip Jers – harmonica

Bjarke Falgren (DK) – violin

Hans Backenroth – bass

Kristian Leth (DK) – drums

Läs mer...


Boka biljett


Joey DeFrancesco Trio "In the Key of the Universe"

Arena/Plats: Ystads Teater

American jazz organist Joey DeFrancesco came to fame in the 1980s and has been one of the leading figures in the renaissance of the Hammond organ.

"He has dominated the instrument and the field as no one of his generation has.” – Chicago Tribune

At the age of 17, he joined Miles Davis and his band for a European concert tour. In 2018, he released an album with Van Morrison, “You’re Driving me Crazy.” Tracks from Joey DeFrancesco’s latest album, “In the Key of the Universe” (2019) will feature in tonight’s late night concert.

DeFrancesco has recorded and/or toured with his own groups as well as numerous renowned artists including Ray Charles, Diana Krall, Nancy Wilson, George Benson, James Moody, John Scofield, Bobby Hutcherson, Jimmy Cobb, John McLaughlin, Larry Coryell, David Sanborn and many more.

 

Joey DeFrancesco – Hammond organ

(Band to be confirmed)

Läs mer...


Boka biljett


Ronnie Gardiner Septet

Arena/Plats: Per Helsas gård

Ett gediget svängande band får vi oss till livs till förmiddagskaffet på gården. Bandets hemvist kan nog ses som swing med inslag av modernare stilar. The Ronnie Gardiner Septet har ett kvarts sekel av intensivt konserterande i bagaget. Ett decennium av sommarkonserter på Gröna Lund i Stockholm, från 1993 till 2004, har satt sina spår. Om detta vittnar ett suveränt ensemblespel. Gröna Lund-spelningarna ledde till tre album. ”My Swedish Heart” finns på Spotify. Lyssna gärna!

Ronnie Gardiner, som spelade i Ystad 2012, föddes 1932 i USA och kom till Sverige på 1960-talet. Han har samarbetat med många av de stora inom jazzen, till exempel Dizzy Gillespie och Dexter Gordon. I Sverige spelade han med Charlie Norman i många år. Ronnie Gardiner har engagerat sig i strokerehabilitering och utvecklat en rytm- och rörelsemetod för vilken han tilldelades Mensapriset 2015. Nalen i Stockholm har hedrat Ronnie Gardiner med ett Ronnies rum.

Ronnie Gardiners medmusiker är enastående skickliga instrumentalister med känsla för såväl kraftfullt beat som lågmäld lyrik.

****

Drummer Ronnie Gardiner has been playing with his septet since 1993, when they began performing at the Gröna Lund amusement park in Stockholm under the name of The Ronnie Gardiner Happy Jazz Band. They played their distinctive swinging jazz at Gröna Lund during summer residencies for a record 10 consecutive years.

 

Claes Brodda – saxophone

Karl Olandersson – trumpet, vocals

Anders Norell – trombone

Claes Askelöf – guitar

Mathias Algotsson – piano

Hans Larsson – bass, vocals

Ronnie Gardiner – drums

Läs mer...


Boka biljett


Christina Branco

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

När Cristina Branco kom till Ystad och jazzfestivalen 2014 skrev vi entusiastiskt om henne och hennes kapacitet som fadoinspirerad sångerska. Konserten var en stark upplevelse för alla närvarande. Det är därför en stor glädje för oss att få hälsa denna enastående artist och hennes följsamma, utsökta musiker välkomna till oss i år. Denna gång finns ett nytt album med i bagaget: ”Branco”. Förutom fado, som man lätt känner igen, går det att ana influenser från Billie Holiday och klezmer. Men Cristina Branco med ensemble är unik i sin framtoning. Man blir förtrollad av denna svävande sång högt uppe i stratosfären, en sång som vädjar till oss obevekligt. Musiken pendlar mellan vemod, melankoli och yster glädje. Stort artisteri utlovas.

Cristina Branco, född 1972 i Portugal, var i sin ungdom fascinerad av kvinnliga ess inom jazz och rock: Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Janis Joplin och Joni Mitchell. På sin 18-årsdag fick hon av sin farfar ett album med fadodrottningen Amália Rodrigues som förändrade allt. Det som skulle bli en stor karriär började då som en lek bland vänner och i familjen fram till den rungande debuten i Amsterdam 1996. Hon har därefter etablerat sig som en av Portugals främsta ”fadistas”. Yrkesmässigt låg hennes håg åt journalistik, men musiken vann. Cristina Branco har varit och är mycket produktiv – ”Branco” är hennes femtonde album.

Bernardo Couto och Luís Figueiredo medverkade när Cristina Branco gästade Ystad 2014. Bernardo Moreira är ny i denna magnifika ensemble som fulländar musikupplevelsen.

***

Portuguese singer Cristina Branco has almost singlehandedly created an innovative genre of her own – fado jazz. She has breathed new life into traditional Portuguese fado music with her original jazz-influenced interpretations

Cristina Branco performed at YSJF 2014 and is back to perform songs from her latest album “Branco” (2018)

 

Cristina Branco (PT) – vocals

Bernardo Couto (PT) – Portuguese guitar

Luís Figueiredo (PT) – piano

Bernardo Moreira (PT) –bass

Läs mer...


Boka biljett


ECM: Maciej Obara Quartet

Arena/Plats: Konstmuseet

The Maciej Obara Quartet was established in 2012 by Polish saxophone player Maciej Obara, with Dominik Wania (piano), Ole Morten Vaagan (double bass) and Gard Nilssen (drums).

The quartet’s first album, “Unloved”, Obara’s ninth original recording, was released in 2017 on the ECM label and received excellent reviews.

"Ruminative, deeply lyrical and impassioned, Unloved is the calling card of a significant musician whose star is on the rise." – All About Jazz

 

Maciej Obara (PL) – saxophone

Dominik Wania (PL) – piano

Ole Morten Vaagan (NO) – bass

Gard Nilssen (NO) – drums

Läs mer...


Boka biljett


Magnanimus Trio "Jazz from Greece"

Arena/Plats: Hos Morten

Magnanimus musik ger många ingångar till ett tänkt landskap där drömmar får fritt spelrum och väcker associationer till Arvo Pärt och Esbjörn Svensson Trio. Magnanimus Trio spelade på jazzfestivalen i Ystad 2017.

Christos Barbas, född i Thessaloniki, Grekland, fick tidigt pianoundervisning i klassisk musik. Efter studier i hemstaden fortsatte han vid London University. I dag är han själv universitetslärare. Han ägnar stort intresse åt grekisk folkmusiktradition.

Dimitris Tasoudis, född i Thessaloniki, har studerat vid universiteten i Thessaloniki och York. Han har komponerat filmmusik och ägnar sig också åt undervisning och egna doktorandstudier.

Pavlos Spyropoulos, född i Aten, har studerat vid konservatoriet i Thessaloniki och har examina i klassiska musikämnen och piano. Han har arbetat mycket med flamenco och modal musik.

* Ney och kaval är flöjter med ursprung i Mellanöstern.

****

The Magnanimus Trio from Greece play evocative, lyrical jazz that incorporates the ney, a flute used widely in the Middle East and the kaval, a flute that originates from the Balkans, into the traditional trio format. Their latest album “No Time” was released in 2017. This is the trio’s second appearance at YSJF – in 2017 they received glowing reviews for their concert at Ystad Abbey.

 

Christos Barbas (GR) – piano, kaval*, ney*, vocals

Dimitris Tasoudis (GR) – drums, piano

Pavlos Spyropoulos (GR) – bass

Läs mer...


Boka biljett


"Peter o Vargen" Family concert

Arena/Plats: Ystads Teater

Den ryske kompositören Sergej Prokofjevs framgångsrika musiksaga “Peter och Vargen” kommer nu till liv på ett helt nytt sätt genom den tyska saxofonisten och kompositören Katharina ”Tini” Thomsens arrangemang och Norrbotten Big Band.

Originalversionen skrevs för symfoniorkester och att Tini fått tillåtelse av de efterlevande att arrangera om den i jazzformat är något mycket ovanligt och en stor ära. Tini kommer även att leda storbandet under denna konsert.

Den här klassiska sagan om Peter, som bor i en stuga mitt i stora skogen tillsammans med sin farfar, berättas alltså till musik där instrumenten representerar de olika djurens, farfars, jägarnas och Peters röster.

Berättare är skådespelaren och musikalartisten Beatrice Järås som för handlingen i sagan framåt medan musiken illustrerar den. Beatrice har en lång meritlista men för de flesta är hon kanske mest känd som Lottas mamma i filmerna om Lotta på Bråkmakargatan.

”Farfar har varnat Peter många gånger för vargen. Men Peter är en orädd pojke och när vargen kommer smygandes har Peter en listig plan …”. Hur det går får du se själv − det är en nervpirrande berättelse som förstärks av minst lika spännande musik!

Den här konserten är ett lättsamt sätt att introducera jazzmusik för en yngre publik.

***

Sergei Prokofiev’s “Peter and the Wolf” was originally written for a symphony orchestra, but this fairy tale for children has no been adapted in a jazz format for the Norrbotten Big Band by German saxophonist and composer Katharina ”Tini” Thomsen. The narrator is Swedish actress Beatrice Järås. This concert is an easy way to introduce jazz to a younger audience.

 

Beatrice Järås – berättare/narrator

Norrbotten Big Band

Läs mer...


Boka biljett


ECM: Maciej Obara Quartet

Arena/Plats: Konstmuseet

The Maciej Obara Quartet was established in 2012 by Polish saxophone player Maciej Obara, with Dominik Wania (piano), Ole Morten Vaagan (double bass) and Gard Nilssen (drums).

The quartet’s first album, “Unloved”, Obara’s ninth original recording, was released in 2017 on the ECM label and received excellent reviews.

"Ruminative, deeply lyrical and impassioned, Unloved is the calling card of a significant musician whose star is on the rise." – All About Jazz

 

Maciej Obara (PL) – saxophone

Dominik Wania (PL) – piano

Ole Morten Vaagan (NO) – bass

Gard Nilssen (NO) – drums

Läs mer...


Boka biljett


"Mare Nostrum III" Fresu-Galliano-Lundgren

Arena/Plats: Ystads Teater

Sagolika klanger för dig ut i världen – dröm dig bort! Flyg till vackra dalar och floder som letar sig fram genom landskapet. Vandra i Dolomiterna eller se Capri från Castel dell’Ovo. Betrakta fyren på Svenska Högarna. Följ tidvattnet i Cherbourg. Associationerna flödar gränslöst när man lyssnar till Mare Nostrums tredje album, som kom ut i vintras. Ett mästerverk. Två gånger tidigare har gruppen varit med på jazzfestivalen. Här får vi lyssna till originalkompositioner av gruppens medlemmar med inslag av folkmusik och välkända toner av bland andra Michel Legrand, som gick bort i januari i år. Och kanske får vi en touche av förra årets osedvanligt heta försommar: albumet spelades in i slutet av maj 2018.

Richard Galliano, född 1950 i Cannes, är en flitig gäst i Ystad och var med på den första festivalen 2010. Han influerades tidigt av trumpetaren Clifford Brown och utvecklade redan i tonåren en enastående teknik. Genom åren har han samarbetat med storheter som Juliette Gréco, Charles Aznavour, Ron Carter, Toots Thielemans, för att bara nämna några namn. Richard Galliano är också kompositör och ensembleledare.

Paolo Fresu, född 1961 på Sardinien, är en spännande musiker med alldeles eget sound och ett suggestivt tonspråk. Hans skivproduktion är omfattande. Han har spelat flera gånger i Ystad, senast 2018 med sin grupp Paolo Fresu Devil Quartet. Som professor ägnar Paolo Fresu mycket tid åt undervisning. Han är också kompositör.

Jan Lundgren, jazzfestivalens konstnärlige ledare, fortsätter oförtrutet sin odyssé i arkipelagen av musik knuten till improvisation. Hans samarbeten med körer, stråkensembler och blåsarensembler har skänkt oss starka musikupplevelser, liksom hans möten med solister i olika konstellationer och den egna gruppen, Jan Lundgren Trio.

***

It is 12 years since Sardinian trumpeter Paulo Fresu, French accordionist Richard Galliano and Swedish pianist Jan Lundgren formed their trio. “Mare Nostrum III” (2019) completes a trilogy of albums that reflect their shared love of melody.

The album, which makes up the core of tonight’s concert, features four original compositions from each of the trio members plus favourite pieces such as “Love Theme from The Getaway” (Quincy Jones) and “The Windmills of Your Mind” (MIchel Legrand).

 

Richard Galliano (FR) – accordion

Paolo Fresu (IT) – trumpet, flügelhorn

Jan Lundgren – piano

Läs mer...


Boka biljett


Hannah Svensson Group

Arena/Plats: Per Helsas gård

Gårdens grönska får välkommet ackompanjemang av Hannah Svensson och förnämliga medmusiker. Sångerskans egna kompositioner blandas med The Great American Songbook. Konserten bjuder på smakprov ur ett kommande album, ”Places and Dreams”. Hannah Svenssons mycket attraktiva ton ljuder individuellt och distinkt och är samtidigt en integrerad del i ett tätt och vältajmat ensemblespel.

Hannah Svensson är en kritikerrosad sångerska, låtskrivare och bildkonstnär. Hon har med fem skivalbum etablerat sig som en av Sveriges mest uppskattade jazzsångerskor. Hannah Svensson deltog senast i Ystad Sweden Jazz Festival 2017.

Ewan Svensson räknas till landets främsta jazzgitarrister. Han har spelat in tio album med egna grupper och merparten egna kompositioner. Han har spelat med Toots Thielemans, Clark Terry, Art Farmer, Putte Wickman och Monica Zetterlund med flera stora namn.

Matz Nilsson, framstående basist, är kapellmästare i och en av grundarna av den legendariska fusiongruppen Hawk on Flight.

Zoltan Czörsz presenteras med Jan Lundgren Trio.

***

Swedish singer, songwriter and artist Hannah Svensson has released five albums and this morning’s concert provides a sneak preview of her sixth, ”Places and Dreams”, which will be released in October 2019. The album will feature her own new compositions and selections from the Great American Songbook.

In a review of her most recent performance at YSJF in 2017, Jazz Journal wrote: “Svensson has developed a magnetic stage presence.”

 

Hannah Svensson – vocals

Ewan Svensson – guitar

Matz Nilsson – bass

Zoltan Czörsz – drums

Secret guest – piano

Läs mer...


Boka biljett


Nguyen Manh "jazz from Vietnam"

Arena/Plats: Konstmuseum

Nguyen Manh från Vietnam men med stark anknytning till Sverige och Malmö har tagit sig till Konstmuseet för att vi ska få höra hans vackra tolkning av jazzen. I programmet som bygger på fri improvisation har han hämtat inspiration från hemlandet och Sverige med en del jazzstandards. Så kan vi förvänta oss en spännande mix av improviserat pianospel. Särskilt intressant blir det att få höra hur asiatisk musiktradition kan möta jazzens tonspråk.

Nguyen Manh som är doktor i filosofi och musik vid Vietnams nationella musikakademi, är född 1985 och har ett längre förflutet från Malmö. Där tog han magisterexamen på Musikhögskolan 2009. I Malmö hade han undervisning av Håkan Rydin och Jan Lundgren. Han har bl a uppträtt i Frankrike, Sverige, Danmark, Japan, Hong Kong och Singapore. Han leder nu institutionen för jazzmusik vid sitt gamla lärosäte i hemlandet.

***

Vietnamese pianist Nguyen Manh has strong links to Sweden, having studied at Malmo Music Academy under Håkan Rydin and Jan Lundgren. He has performed in countries such as France, Sweden, Denmark, Japan, Hong Kong and Singapore. Today’s concert will feature free improvisation, jazz standads and music from Sweden and Vietnam.

 

Nguyen Manh (VN) – piano

Läs mer...


Boka biljett


Soundscape Orchestra

Arena/Plats: Hos Morten

En extraordinär musikupplevelse får man sig till livs under denna eftermiddag på gården. När orkestern släpper loss sitt starkt associationsrika tonspråk träffas såväl mänskliga åhörare som trädens blad och grenar av rytmen. Soundscape Orchestra har envist ägnat sig åt att sudda ut gränserna mellan elektronisk och akustisk musik. Kritikerkåren är enig om att nyligen utgivna debutalbumet ”Nexus” är ett bevis på att musik som innehåller sequencerteknik och live looping kan vara levande och dynamisk. Dagens Nyheter gav skivan fyra stjärnor av fem och uppmärksammade den dessutom i sin serie Dagens skiva. Johannes Cornell skrev: "I mina öron lyckas Adam Forkelid, Thomas Wingren, Calle Rasmusson, Anders Åstrand och Peter Fredman med skenbar anspråkslöshet knäcka en av de verkligt stora nötterna. Nämligen att inkorporera ny teknik och föra jazzen framåt – mitt bland folk." Visst blir man nyfiken!

***

The Swedish quintet Soundscape Orchestra explores futuristic electronic jazz using new technology such as live looping techniques. The band has played together in a number of constellations since 2012 and their debut album “Nexus” (2018) was described by one reviewer as "A next generation version update on the Weather Report/Miles Davis oeuvre.”

 

Thomas Wingren – electronica, percussion

Anders Åstrand – vibraphone

Adam Forkelid – Rhodes, keyboards

Peter Fredman – clarinet, sax, flute

Calle Rasmusson – drums

Läs mer...


Boka biljett


Amanda Andreas, Isabella Lundgren, Amanda Ginsberg

Arena/Plats: Solhällan, Löderup

En hel konsertkväll i tre delar med tre av Sveriges mest uppskattade vokalister, Amanda Andréas Isabella Lundgren och Amanda Ginsburg.

Sedan debutsingeln ”Var är vi nu?” som släpptes förra året har Amanda prisats för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som genomsyrar hennes tonsatta vardagsbetraktelser. Hennes debutalbum ”Som havet” slapptes tidigare i år. "Jazzhoppet Amanda Andréas" skrev Per Sinding Larssen, SVT.

Isabella Lundgren, en av Sveriges främsta jazzsångerskor, har släppt tre kritikerrosade album i Sverige och fyra i Japan. Svenska Dagbladets musik Recensent Dan Backman kallade henne "bland det bästa som hänt den svenska jazz scenen". Dagens nyheters recensent Johannes Cornell skrev "om 1900-talet tillhörde Monica Zetterlund tillhör 2000-talet Isabella Lundgren".

Amanda Ginsburg, Grammisvinnaren tidigare i år i kategorin "Årets jazz" för “Jag har funderat på en sak” – hennes debutalbum – säger "Jag är fortfarande i sån chock över att jag fick ta emot en grammis! Jag är otroligt glad. Det är en ära bara att ha varit nominerad tillsammans med de fyra andra musikerna som inspirerat mig på så olika sätt. Alldeles varm i hjärtat är jag!"

***

A whole evening of music in three parts with three of Sweden’s leading jazz vocialists Amanda Andréas Isabella Lundgren and Amanda Ginsburg.

New rising star Amanda Andréas gained glowing reviews for her debut single ”Var är vi nu?” (2018) and debut album ”Som havet” (2019).

Isabella Lundgren, who has been compared to Monica Zetterlund, has released three albums in Sweden and four in Japan.

Amanda Ginsburg won a Swedish Grammy Award earlier this year uin the category “Jazz of the Year” for her debut album “Jag har funderat på en sak”.

 

17.00

Amanda Andréas – piano vocals

Finn Björnulfson – percussion

Jenny Kristoffersson – base

Erik Björksten – guitar

David Andréas – drums

 

18.30

Isabella Lundgren – vocals

Carl Bagge – piano

Niklas Fernqvist – bass

Daniel Fredriksson – drums 

 

20.00

Amanda Ginsburg – vocals

Filip Ekestubbe – piano

Ludvig Eriksson – bass 

Ludwig Gustavsson – drums

Läs mer...


Boka biljett


Benny Golson & Norrbotten Big Band "Legend in Jazz"

Arena/Plats: Ystads Teater

American tenor saxophonist and composer, Benny Golson, who turns 90 this year, is a true jazz legend.

He has played in the world famous bands of Benny Goodman, Dizzy Gillespie, Lionel Hampton, Earl Bostic and Art Blakey.

Over the years, he has recorded over 30 albums and written over 300 compositions. He is the only living artist to have penned eight standards for the jazz repertoire: “Killer Joe”, “I Remember Clifford”, “Along Came Betty”, “Stablemates”, “Whisper Not”, “Blues March”, “Five Spot After Dark” and “Are you Real?”

Benny Golson, who played at the first YSJF in 2010 with the Antonio Ciacca Trio, is the Guest of Honour for YSJF 2019.

 

Benny Golson (US) – tenor sax

Läs mer...


Boka biljett


Cæcilie Norby "Sisters in Jazz"

Arena/Plats: Ystads Teater

Kvinnorna i jazzen hyllas i en musikalisk konstutställning av sällsynt bredd. I januari i år släppte sångerskan Cæcilie Norby sitt album ”Sisters in Jazz”, där hon samlat medmusiker i en europeisk ensemble. Flera av musikerna är välkända för Ystadspubliken. Repertoaren är hämtad från kvinnliga kompositörer, till exempel Joni Mitchell och Nina Simone. Cæcilie Norby har själv bidragit. Somt är röj, somt är känsligt och poetiskt, och somt är tunggung i sexåttondelstakt. Cæcilie Norbys plastiska röst med enastående tonomfång har hittat en orkester att smälta samman med.

Cæcilie Norby har en imponerande karriär med nedslag inom klassisk musik, pop, rock och jazz. Sedan 90-talet har jazzen varit dominerande genre för henne. Våren 1995 släpptes albumet ”Cæcilie Norby”, på vilket bland andra Chick Corea och Randy Brecker medverkade. Tillsammans med maken Lars Danielsson skrev hon 2012 musiken till ett nordiskt teaterprojekt – ”Bastard”. Cæcilie Norby har fått flera utmärkelser. Hon sjöng senast på jazzfestivalen i Ystad 2013.

Anke Helfrich är en av Tysklands ledande jazzpianister. Nicole Johänntgen har besökt Ystad flera gånger, bland annat med sitt projekt SOFIA 2017. Hildegunn Øiseth, född i Norge, har bland annat spelat i Bohuslän Big Band. Lisa Wulff har samarbetat med bland andra Nils Landgren och Wolfgang Haffner. Hon spelade med sin egen kvartett på jazzfestivalen 2017. Dorota Piotrowska är född i Polen och bosatt i New York. Alla är efterfrågade musiker som turnerar i hela världen.

***

Danish singer Cæcilie Norby is joined by some of the top instrumentalists on the international jazz scene to celebrate female songwriters. The album “Sisters in Jazz” (2019) features classic songs from Betty Carter, Joni Mitchell, Nina Simone, Bonnie Raitt and Abbey Lincoln alongside original compositions by Cæcilie Norby.

 

Cæcilie Norby (DK) – vocals

Anke Helfrich (DE) – piano

Nicole Johänntgen (CH) – saxophone

Hildegunn Øiseth (NO) – trumpet

Lisa Wulff (DE) – bass

Dorota Piotrowska (PL) – drums

Läs mer...


Boka biljett


Rigmor Gustafsson "Come Home"

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

”Come Home” är en konsert präglad av kompositören Rigmor Gustafsson och hennes kreativa samarbeten med kolleger på jazz- och popscenen, Anders Mattsson, Lina Nyberg, Tomas Bäcklund, Anders Lundin och Caroline Cederlöf med Sofia Petterson. Albumet ”Come Home”, med nyskrivna kompositioner och nytolkningar av Tanita Tikaram, Joni Mitchell och Kate Bush, släpptes i mars. Mats Hallberg (Orkesterjournalen) skrev: ”’Come Home’ är en fullträff som bör tilltala också anhängare av angränsande genrer.”

Rigmor Gustafsson, som är född i en musikalisk familj i Värmskog, Värmland, har en gedigen karriär som jazzsångerska och kompositör. Hon har utbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och New School i New York. Hon är flerfaldigt prisbelönad, har gett ut fem album i eget namn och samarbetat med bland andra Nils Landgren, radio.string.quartet.vienna och Danska Radions storband.

Jonas Östholm, Martin Höper och Chris Montgomery är mycket efterfrågade och väl etablerade jazzmusiker.

***

This morning’s concert at Per Helsas gård presents Swedish singer Rigmor Gustafsson and her quartet playing songs from the latest album “Come Home” (2019). The setlist features her own compositions as well as songs by female songwriters such as “Big Yellow Taxi” (Joni Mitchell), “Twist in my Sobriety” (Tanika Tikaram) and “Wuthering Heights” (Kate Bush).

 

Rigmor Gustafsson – vocals

Jonas Östholm – piano

Martin Höper – bass

Chris Montgomery – drums

Läs mer...


Boka biljett


Storyville Presents Zier Romme Trio and Sven- Erik Lundekvist Trio

Arena/Plats: Hos Morten

The Zier Romme Trio from Denmark and the Sven Erik Lundeqvist Trio from Sweden will be presenting music from their new albums on Storyville Records – Europe’s oldest independent jazz label, founded in Denmark in 1952.

Zier Romme points to Oscar Peterson as his greatest inspiration. On their new album ‘Stories’, the Zier Romme Trio present a fresh interpretation of the music of the 1960s and 70s when jazz was swinging in trios and quartets.

The Malmö-based Sven Erik Lundeqvist Trio studied at Malmö Academy of Music together and have a passion for real swinging, improvisational music rooted in the jazz tradition with a modern touch.

This showcase concert will feature two 50-minute sets with a 20-minute break between sets.

 

Zier Romme (DK) – piano

Ander Fjeldsted (DK) – bass

Jeppe Gram (DK) – drums

 

Sven Erik Lundeqvist – piano

Simon Petersson – bass

Olle Dernevik – drums

Läs mer...


Boka biljett


JazzKids: Oddjob "Jazzoo"

Arena/Plats: Solhällan, Löderup

Jazz för barn med Oddjob. Jazzoo är ett musikaliskt äventyr och bjuder på en svängig resa för hela familjen! Bandets musik interagerar med djurens värld och visualiseras av projicerade animationer.

På Barnföreställningen får ni gärna ta med filtar.

***

Jazz for children. Jazzoo is a cross-media production for the whole family (1+), based on the original concept by Swedish jazz quintet Oddjob.

 

Goran Kajfes – trumpet 

Per "Ruskträsk" Johansson – alto saxo

Daniel Karlsson – piano

Peter Forss – bass 

Lars Skoglund – drums

Läs mer...


Boka biljett


JazzKids: Jojje Wadenius

Arena/Plats: Solhällan, Löderup

Barnföreställning/Music for children

Jojje Wadenius – guitar

Jojje Wadenius framför sina barnvisor med texter av Barbro Lindgren och Kenneth Gärdestad till eget gitarr-ackompanjemang.

Programmet vänder sig i första hand till åldersgruppen 5-12 år. Med musiken i centrum så är det en blandning av finstämdhet och litet galenskap, som manar till eftertanke. Föreställningen bygger kring klassiker som "Mitt lilla barn", "Min mask" och "Kalles klätterträd" samt flera av Jojjes nyare låtar (med Kenneths texter), t.ex. "Jag är en jubelidiot" och "Mus på burk". Den inbjuder barnen till att vara med och sjunga och komma med allsköns infall och är både stämningsfylld och medryckande.

På Barnföreställningen får ni gärna ta med filtar.

***

Guitarist Jojje Wadenius plays his compositions for children in a show aimed primarily at the 5-12 age group.

Läs mer...


Boka biljett


Jill Johnson, Anders Berglund & Monday Night Big Band

Arena/Plats: Sövde Amfiteater

Två giganter i Svenskt musikliv förenas på scenen i Sövdes fina Amfiteater tillsammans med Monday Night Big Band.

Jill Johnson, som fått glänsande recensioner för sin senaste show Thats Life och populär programledare i TV-serien Jills Veranda, behöver ingen presentation. Hon är helt enkelt magnifik på scenen som både country- och jazzsångerska.

Anders Berglund är en av Sveriges mest kända musikprofiler – arrangör, kompositör, dirigent, musiker och producent med en karriär från varandes ”popidol” i Blue Swede via Melodifestivaler,  ”Så ska det låta”, mängder av TV-program, krogshower, musikaler, film-och teatermusik till skivproduktioner och otaliga dirigentuppdrag med Sveriges ledande orkestrar.

Monday Night Big Band (MNBB) bildades 1988 av jazzmusikern och kompositören Jörgen Nilsson som en hyllning till trumpetaren och arrangören Thad Jones och består av den yppersta eliten professionella jazzmusiker i regionen.

MNBB har en konsertserie som bas i Malmö, nu på hemmascenen Malmö Live Konserthus där man förutom storbandsmusik och bandets solister av högsta kvalité bjuder Malmö-publiken på gäster från både den nationella och internationella jazzscenen, en gång per månad under säsong.

 

Läs mer...


Boka biljett


Ed Motta "Criterion Of The Senses"

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

En förtrollande röst omgiven av funkiga rytmer i ett psykedeliskt, repetitivt tonspråk. Toner som lyfter och bär till havet utanför. Konsert eller trolleritrick? Det är bara att kapitulera för den intensiva, vackra och medryckande musiken.

”Criterion of the Senses”, med serieinspirerad, surrealistisk illustration på omslaget signerad konstnären Edna Lopes, är Ed Mottas trettonde album. Ed Motta säger själv om albumet: ”Authenticity is an illusion. A pretty one, but still and all a product of our imagination. Only a select few things can be determined as ’real’, ultimately our personal perception determines what we believe to be authentic.” (”Äkthet är en illusion. En vacker sådan, men likväl en produkt av vår inbillningsförmåga. Bara några få utvalda ting kan sägas vara ’verkliga’, I slutändan är det vår egen varseblivning som avgör vad vi uppfattar som äkta.”)

Eduardo ”Ed” Motta föddes 1971 i Rio de Janeiro. Han gjorde sin musikaliska debut redan som 15-åring med albumet ”Ed Motta & Conexão Japeri”, som snabbt blev en boogie-funkklassiker. Som ung intresserade han sig framför allt för rock och blues. Han blev snart rekryterad som vokalist till ett hårdrocksband. Med åren har han expanderat sitt musikaliska revir till soul, funk, jazz, klassisk rock, klassisk musik, blues och Broadwaymusik. Ed Motta har en hängiven publik över hela världen.

***

Brazilian musician Ed Motta incorporates a wealth of influences – jazz, rock funk and soul – in his music.  He recorded his debut boogie-funk album at the age of 15 in 1988. His thirteenth album “Criterion of the Senses.” (2018) provides the core of today’s concert.

In recent years Ed Motta has revitalised Adult Oriented Rock (AOR) also known as “yacht rock”. His album “AOR” (2016) was hailed as the "the best album Steely Dan never made".

 

Ed Motta – keyboards, vocals

(Band line-up to be announced)

Läs mer...


Boka biljett


Omar Sosa & NDR Bigband "Es:sensual"

Arena/Plats: Ystads Teater

Plats på scen för en sällsynt mångsidig och intressant artist, Omar Sosa, och ett kraftfullt storband som både matchar honom och tar plats på egna meriter. Konserten speglar det senaste samarbetet mellan Omar Sosa och Jaques Morelenbaum, albumet ”Es:sensual”. Det har rötter i Omar Sosas tidigare produktioner från tiden 1997–2014. Här finns en mångfald musikaliska influenser utöver afrokubansk rytmtradition. Musiken rör sig från lyriskt och skört till nästan brutalt, som en bergochdalbana av intrikata rytmer och klanger. Det är spännande och välljudande med en precision som ett urverk.

Omar Sosa, född på Kuba 1965, har förmågan att trollbinda en publik. Det vet alla som upplevde honom i Ystad 2013, på jazzfestivalens avslutningskonsert. ”Osannolikt hett”, skrev Sveriges Radio P2 Live inför återutsändningen av konserten på Ystads teater! Omar Sosa studerade i Havanna redan som tonåring. Genom åren har han genomfört ett stort antal musikaliska projekt. Han arbetar regelbundet med musiker från alla kontinenter. Av hans tjugotvå album har fem blivit Grammynominerade.

NDR Bigband, under ledning av Jörg Achim Keller, hyllas ständigt för sina talangfulla musiker med solistkapacitet. Listan över samarbeten inkluderar Chet Baker, Lionel Hampton, Dave Holland, Abdullah Ibrahim, Bobby McFerrin, Pat Metheny, Joe Pass, Wayne Shorter och Nils Landgren.

***

Tonight’s concert presents music from “Es:sensual” (2018), an album that continues the collaboration of Cuban pianist and composer Omar Sosa and the NDR Bigband. The first album in the Omar Sosa-NDR  Bigband collaboration was “Ceremony” (2010).

The music of Omar Sosa, who played at YSJF in 2013, is rooted in Afro-Cuban spiritual and percussive traditions. “Es:sensual” is a selection of pieces from Omar Sosa’s albums that have been reinterpreted for the NDR Big Band by the Brazilian arranger Jaques Morelenbaum. 

The Hamburg-based NDR Bigband has worked with many of the big names in world jazz including Chet Baker, Lionel Hampton, Dave Holland, Abdullah Ibrahim, Al Jarreau, Bobby McFerrin, Pat Metheny and Wayne Shorter.

 

Omar Sosa (CU/US) – piano

NDR Bigband

Läs mer...


Boka biljett


Oddjob + Jojje Wadenius & Cleo

Arena/Plats: Solhällan, Löderup

Georg ”Jojje” Wadenius  band ”Cleo” med Per Lindvall, Lars Larry Danielsson och Jesper Nordenström spelar musik från sina CD, ”Cleo2”, ”Cleo with friends” samt litet nytt. En blandning av funk och melodisk fusion, med några stank av jazz och blues, och andra stämningar och influenser.

Jojje Wadenius, har varit professionell gitarrist, kompositör, arrangör och producent sedan 1968. Han spelade 3,5 år med Blood, Sweat and Tears (1972-5), senare med husbandet i Saturday Night Live (1979-85), samtturnerade med Roberta Flack, Luther Vandross, Simon and Garfunkel och Steely Dan.

***

Swedish guitarist Georg ”Jojje” Wadenius has toured with Blood Sweat and Tears, Roberta Flack, Luther Vandross, Simon and Garfunkel and Steely Dan.

Tonight he is appearing with his band Cleo presenting a mix of funk and melodic fusion with a touch of jazz, blues and other influences.

 

Georg ”Jojje” Wadenius – guitar

Jesper Nordenström – keyboards

Lars ”Larry” Danielsson – bass

Per Lindvall – drums

Läs mer...


Boka biljett


Charles Lloyd "Kindred Spirits"

Arena/Plats: Ystads Teater

“Follow the career of Charles Lloyd and you see a map of great jazz across half a century. His shows, full of momentum and intuition, perfectly represent the idea that the best jazz needs to be experienced live.” – The New York Times.

At the age of 81, American saxophonist Charles Lloyd is still searching search for new forms of musical expression.

“I refer to myself as a sound-searcher,” says Charles Lloyd. “The deeper I dive into the ocean of sound, the more I become aware that I need to dive down even deeper.”

 

Charles Lloyd (US)- saxophon

Julian Lage (US) – electric guitar

Marvin Sewell (US) – guitar

Reuben Rogers (US) – bass

Eric Harland (US) – drums, percussion

Läs mer...


Boka biljett


MELANIEISDEMENTED

Arena/Plats: Ystads Teater

Melanie Martinsson wrote his first song when he was three years old on a piano in the mental institution where his mother was residing at the time. That particular song did not turn out very good, but Melanie kept on writing music. At 14 years of age he realized that music would be his only realistic way out of the ghetto, so he started producing and performing as much as possible, while sending demotapes around, under the moniker Melanie Is Demented. At 18 years of age he realized he had to start his own record label full time to get anywhere. He took out all the loans he could and invested in music and record production.

Then the internet happened. Sales plummeted and the audio CD became essentially worthless.

Stuck alone in a bureaucratic nightmare Melanie had no choice but to keep producing and performing while descending deeper into madness. Working with a zero budget he had to use social media and graffiti for marketing. Having no real equipment of his own he had to mix his records on stolen casetteportas. Doing it all by himself he was forced to learn the entire chain of production and distribution himself, everything from producing his own videos, to mastering, to packaging, while his music itself took on increasingly strange features with elements from a confusing number of different genres.

And lo and behold, the only way to gain momentum is to keep moving, and the music sounded like nothing else so slowly an actual following came to be, which soon turned into an actual fanbase across Europe, and in 2011 he was awarded his first gold record.

Since then he has kindof just kept going, it’s not like he has much of a choice. Music is all he knows now. He has worked with international artists such as Marina Abramovic, Truckfighters and Sid Wilson from Slipknot, he has sold out tours across Europe, made it into the charts and even into a historybook on portugese grime recently.

He has labeled his own genre “skräckno”, but it’s closer to grime/electro/pop than anything.

He recently released his critically acclaimed new album entitled We Split Up Searching For You, and is currently working on his new book and album.

Sweden’s foremost grime DJs will be joining him on this gig.

Läs mer...


Boka biljett


OVYs Operastipendiat 2019

Arena/Plats: Ystads Teater

Ida Ränzlöv, mezzosopran 

Conny Antonov, pianist

Hon är medlem i Staatsoper Stuttgart Opera Studio.

Under 18/19 sjunger hon rollerna Nancy Tang i Nixon in China, Dryade i Ariadne auf Naxos og The Page i Herodias Salome. 

Tidigare har hun sjunget Rosina i Barberaren i Sevilla (Staatsoper Stuttgart och Smålandsoperan), Kate Pinkerton i Madama Butterfly (Glyndebourne Festival), Sesto (cover) Giulio Cesare (Glyndebourne Festival), Räven i The Cunning Little Vixen (RCMIOS), Dotteren i The Vanishing Bridegroom for (British Youth Opera), Faramondo i Faramondo (London Handel Festival) og Arminda i La finta giardiniera (RCMIOS).

Av andra roller kan nämnas Eduige Rodelinda (CHOC), och Flora i La Traviata (Folkoperan/MAM).

Ida er född i Helsingborg, i en familje utan musiker. Hon blev genast förälskad i opera när hon i 17 års ålder såg sin första opera.

Hon tog eksamen 2016 på Malmö Musikhögskola där hon studerade för Britta Johansson och Conny Antonov.

Samma år studerade hon på the Royal College of Music’s International Opera School (RCMIOS), och tog eksamen 2018 samt blev mottagare av Independent Opera Voice Award.

Hun studerar för tilfället för Dinah Harris.

Ida blev utsett till Glyndebourne Jerwood Young Artist (2018), och var semi-finalist i Kathleen Ferrier Competition (2018), an alumni of Solti Accademia di Bel Canto (2017), och vann Lies Askonas Competition (2017) och modtog Maisie Lewis Award från Musician’s Company (2018).

Hon har modtaget många olika svenska stipendier och utmärkelser i Sverige däribland Aurora Lillieros Stipendiet, Anna Withlock’s minnesfond stipendie and John Andersson I Anderslöv Stiftelse.

Idas studior i London blev stöttat av Josephine Baker Trust, Vivien och Peter Beckwith Fond samt Victoria Robey OBE

Läs mer...


Boka biljett


Puccinis TOSCA

Arena/Plats: Ystads Teater

Sångerskan Floria Tosca älskar konstnären Cavaradossi.

Polischefen Scarpia utnyttjar Toscas svartsjuka för att finna den förrymde fången Angelotti och förföra Tosca. Men som oftast i operans värld går det inte som planerat.

Medverkande: Åsa Nordgren (Tosca), Henrik Lagercrantz (Cavaradossi), Per-Anders Hedlund (Scarpia), Dmitriy Li (Sakristan), Mathias Lissmyr (Spoletta och Herdepojken), Ola Heinpalu (Angelotti), Björn Tengstrand (Sciaronne), Anne-Marie Lipsonen (piano). I regi av Peter Bäckström.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: John Venkiah Trio

Arena/Plats: Ystads teatercafé

John Venkiahs kompositioner och uttryck präglar gruppens sound med såväl nordisk melankoli som lekfullhet. Med influenser från jazzklassiker och pianogiganter presenteras denna kväll material från trions senaste album. 

Trion består av John Venkiah – sång & piano, Simon Petersson – kontrabas, Kristoffer Rostedt – trummor 

”Venkiahs lättflytande pianospel och hans briljanta teknik får tusen klanger att blomma tillsammans med hans mjuka och behagliga”
– Lasse Seger, Orkesterjournalen.

Läs mer...


Boka biljett


The Good Old Days

Arena/Plats: Ystads Teater

I god gammal Music Hall still upplever du ”The Good Old days” på Ystads Teater. Kom uppklädd i sekelskifteskläder och du kan vara med i utlottningen av fina priser. Sjung tillsammans med artisterna på scenen och låt dig förföras av magiska konster. I samband med Ystads Teaters 125-års jubileum manifesterar vi med massor av artister.  Vår önskan är att du som publik skall få en minnesrik kväll tillsammans med slagfärdig konferencier samt artister och kör.

Köp biljetter till samtliga tre föreställningar till ett rabatterat pris!

Paket Good Old Days

om man önskar köpa biljett till samtliga tre föreställningar, så måste man klicka in sig på ”Paket Good Old Days”, där rabatten är automatisk. Det går INTE att komma åt rabatten via de ”vanliga” föreställningarna.

Medverkande: 18 september

Lars-Åke Kristensson, Nils Gunnar Snygg, Anette Ottosson, Lars Schilken, Malin Nilsson, Jennifer Weber, Lars Gunnar Dahl, Good Old Days kören

Orkester

Gitarr: Jörgen Sevebring

Trummor: Matthias Samuelsson

Bas: Robert Djordjevic

Keyboard/Piano: Roland Andersson

 

Ljud: Ola Glans

Ljus: Thomas Jönsson

 

Produktion: Evenemang Ystad

Läs mer...


Boka biljett


Karius och Baktus

Arena/Plats:

av Thorbjörn Egner

De busiga och glupska tandtrollen Karius och Baktus kommer till Ystad Teater i höst. Det blir ett fartfyllt musikaliskt äventyr för hela familjen som bygger på Thorbjörn Egners klassiska och älskade bok med samma namn. Musik av Christian Hartmann.

Läs mer...


Boka biljett


SHAPES

Arena/Plats: Ystads Teater

2019 firar danskompaniet Memory Wax sitt 15-års jubileum. En viktig del av kompaniets verksamhet är det internationella samarbetet med danskompaniet Danza Teatro Retazos baserade i Havanna, Kuba. Tillsammans har kompanierna sedan 2012 arrangerat festivaler på Kuba och i Sverige och 2014 skapade de sin första samproduktion Possible Impossible som gick på turné i bl.a Dansnät Sverige. 2016 skapade kompanierna sin andra samproduktion Crisálida och nu firar Memory Wax sitt jubileum med Sverigepremiären av deras tredje samproduktion Shapes.

Dansföreställningen Shapes hyllar mötet mellan människor som en unik, värdefull händelse. Verket utforskar förhållandet mellan form och innehåll, som en mekanism för att identifiera mönster, hitta mening och skapa relationer. Shapes undersöker rörelsen och mötet och dess oundvikliga transformation till något annat, former som ständigt byter skepnad. Shapes reflekterar över gruppdynamiken och människans paradoxala behov av frihet men även tillhörighet.

Dans: 6 dansare från Danza Teatro Retazos, Havanna, Kuba: Danys Barrera Gonzalez, Alina Ramirez Moro, Sheyla San Martín Morejón, Arian Gonzalez Fuentes, Katy Arias Rodriguez och Ernesto Leon Leyva.

Koreografi: Miguel Azcue
Rörelsekonsult: Johanna Jonasson
Dramaturg: Isabel Bustos
Ljusdesign: Stefan Bolliger
Musik: Nils Frahm, Auntie Flo, René Aubry, Kimmo Pohjonen, Samuli Kosminen och Kronos Quartet.

Memory Wax har sin bas i Malmö och firar 15 år 2019. Danskompaniet är känt för sitt poetiska, avskalade rörelsespråk och har turnerat i Sverige och internationellt. Tillsammans har de båda kompanierna, med perspektiv från olika delar av världen, vänt och vridit på teman som tillhörighet och frihet. I så väl estetik som uttryck och metod finns en strävan att påminna om att rörelsespråket är vårt gemensamma språk, att alla människor, i alla åldrar och kulturer, bär på rika uttryck och möjligheter. Hjärtligt välkomna!

Läs mer...


Boka biljett


INSTÄLLT – Hampus Nessvold – Ta det som en man

Arena/Plats: Ystad Teater

INSTÄLLT

Hyllade föreställningen ”Ta det som en man” till Ystad!

Hampus Nessvold är just nu ute på en rikstäckande vårturné med hyllade föreställningen ”Ta det som en man”. Nerikes Allehanda gav 4 av 5 i betyg och skrev ”Publikens jubel är ögonblickligt och öronbedövande” och Jönköpings-Posten konstaterade att ”Hans sångröst får teatern att skaka”. Turnén förlängs med tjugofem föreställningar under hösten och den 22 september kommer Hampus till Ystad!

Intresset kring Hampus Nessvolds debutföreställning har varit stort runt om i landet. Hittills har samtliga föreställningar varit slutsålda och publikreaktionerna varit starka. ”Ta det som en man” är en personlig skildring av samhällets negativa mansnormer – med gränslös humor, musik och viss tragik vill Hampus få publiken att reflektera över mansrollen. 

I ”Ta det som en man” får vi följa med Hampus på en tankeväckande resa från barndomen i Värnamo fram till idag. Föreställningen förstärks av flera musikinslag där Hampus bland annat framför egenskrivna låtar som ”Be a Man” och ”Harder Faster”. 

- ”Att ställa sig framför en publik och visa upp sin mest sårbara sida och samtidigt be om att få bli accepterad som man är, det är det läskigaste och mest befriande jag gjort. Jag är verkligen överväldigad av den fina responsen från publiken och ser fram emot att fortsätta sprida mitt budskap genom den här föreställningen i höst”, säger Hampus Nessvold.
 
OM HAMPUS NESSVOLD
Skådespelaren och artisten Hampus Nessvold har beskrivits som en multitalang och upplevs orädd med ett unikt sätt att blanda allvar med gränslös humor. Han har bland annat uppmärksammats för sin roll i humorserien 22 Kvadrat (P3) och för radioprogrammet Zia och Nessvold i P3. 2017 släppte han boken ”Ta det som en man” (Bonnier Carlsen) samt debutalbumet ”Be a Man”. Under hösten 2018 medverkade han i Mia Skäringers SVT-serie ”Kroppshets” samt fanns med som gästartist under hennes arenaturné ”No More Fucks To Give”. 2019 är han aktuell med sin egen scenföreställning ”Ta det som en man” som regisseras av Mia Skäringer.

Läs mer...


Boka biljett


På återseende

Arena/Plats: Ystads Teater

En nostalgitripp med swing, sweet och schlager.

Fulla hus och strålande recensioner!

Ensemblen som gör succé med sina teaterkonserter är nu tillbaka i Ystad med sin fjärde produktion.

Den nya föreställningen går under titeln PÅ ÅTERSEENDE. Vi får följa musikturisterna Karin Bergquist och Harald Leander på en nostalgi-tripp med hjälp av den musikaliska världskartan daterad 1925-1945. Kända resmål och nya upptäckter utlovas av reseledarna i Salongsorkestern. Häng med på en resa fylld med glada överraskningar och oväntade strapatser. Och med den bästa musiken som resesällskap!

Musiken är hämtad från 20-, 30- och 40-talen och består av dansmusik, filmmusik, jazz och en och annan schlager.

Salongsorkestern är ett storband med stråkar och vokaltrio. Musiken är hämtad från tidsepoken 1925-1945 och innehåller allt från rena jazznummer till pilsnerfilmsschlager.

Orkestern bildades i Lund i mitten på 70-talet och spelar på kungamiddagar, jazzklubbar, festivaler, baler och privata fester. Medverkat vid ett flertal tillfällen i TV. Turnéer till Shanghai, Toscana, Tokyo, Båstad, Höör och andra metropoler.

Strålande recensioner  och fulla hus för scenproduktionerna I god beredskap, Pilsner & Champagne, På samma väglängd och På återseende tillsammans med skådespelarna Karin Bergquist och Harald Leander.

 

Karin Bergquist. Skådespelare med brett register; teater, kabaré, radio, film, TV och egna produktioner. Flera somrar på friluftsteatrar i Helsingborg och Falkenberg. Uppväxt i Ystad och sjunger gärna äldre schlager.

Harald Leander. Välkänd skådespelare, dramatiker, regissör, översättare och musiker. Från Lund. Svensk mästare i Gladjazz 1986 med Nisses Stuga. Multiinstrumentalist och varitéartist. Och mycket, mycket mer.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: The Hebbe Sisters & Jan Adefelt Swingtime Trio

Arena/Plats: Ystads Teatercafé

Tre välsjungande systrar – Emelie, Josefine och Maria Hebbe kommer att bjuda publiken på kända klassiker från swingens värld: Duke Ellington, Count Basie, Ella Fitzgerald, Alice Babs och många fler. Det blir glädje, energi och musik av högsta klass i kombination med fartfyllda dans- och steppnummer. 

Systrarna ackompanjeras av hårdsvängande Jan Adefelts Swingtime Trio som består av Jan Adefelt kontrabas, Bengt Stark – trummor och Stefan Gustafson – piano. 

Läs mer...


Boka biljett


Anders Jansson – Radikal optimist

Arena/Plats: Ystads Teater

Anders Janssons Sverigeturné med “Radikal optimist” fortsätter i höst

Anders Janssons nya soloföreställning “Radikal Optimist” har fått ett varmt mottagande både av publik och recensenter. Sydsvenskan skriver att han är “en mästare på att se det komiska i det lilla”, Skånska Dagbladet att han “nästan svämmar över av humoristiska infall” och Expressen menar att Anders Jansson är “genuint rolig”. Biljetterna till vårens Sverigeturné går snabbt åt och nu är det klart att “Radikal Optimist” fortsätter i höst med över 30 föreställningar i bland annat Linköping, Sandviken, Ystad, Åmål, Karlskoga, Uddevalla, Alingsås, Borås, Falkenberg, Kungsbacka, Jönköping, Skövde, Östersund, Skellefteå och Sundsvall. Den 5 oktober kommer Anders till Ystad! 

"Radikal Optimist" är en humorföreställning i högt tempo med berättelser om bland annat Anders Janssons kärlek till tabletter och hans skräckblandade fascination för tänkande teknik. Han inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum. Ett upplägg som uppenbarligen både recensenter och publiken uppskattar.

– Jag är så glad att få ha roligt tillsammans med publiken. Den här föreställningen känns lite mer personlig än min förra och det verkar publiken gilla. Jag hoppas att de efteråt känner sig inspirerade, glada och fulla av energi. Så som jag gör, säger Anders Jansson.

“Radikal Optimist” hade premiär i Lund den 7 februari och efter åtta slutsålda föreställningar i hemstaden Lund är Anders Jansson nu ute på en omfattande Sverigeturné. I höst fortsätter turnén med över 30 föreställningar med start den 6 september.

– Jag älskar att turnera. Och nu när jag har en bra show i mig, så vill jag såklart spela den för så många som möjligt. Och på nya, roliga platser, säger Anders Jansson.

PRESSRÖSTER OM “RADIKAL OPTIMIST”
“räkna med att bli furstligt underhållen och road”
/Sydsvenskan

“en komisk energikur”
/Skånska Dagbladet, betyg 4 av 5

“Anders Jansson är genuint rolig”
/Expressen, betyg 4 av 5

“Underbart trams”
/Smålandsposten

“Anders är en mästare på att skruva till det”
/Det Händer
 
Anders Jansson
Komikern, programledaren och skådespelaren Anders Jansson är kanske mest känd för sina populära karaktärer Tiffany Persson från Staffanstorp, journalisten Morgan Pålsson och programledaren Mike Higgins för "Svenska för nybörjare" i humorprogrammet "Hipp Hipp", som han gjorde tillsammans med Johan Wester. De började samarbeta redan i grundskolan och har tillsammans bland annat gjort spex, karnevaler, "Jansson & Wester" i P4 och humorshower så som "500" och "Köp mjölk, Skriv bok".

Anders Jansson har även varit programvärd för Sommar i P1 (2005) och Vinter i P1 (2010), programledare för Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai (2014), gjort webbserien "Tiffany arbetstränar" (SVT) och programlett fredagsunderhållningen "Roliga timmen" (SVT). Han har också gjort humorserien "Skolan" (TV3) och tre säsonger av komediserien "Halvvägs Till Himlen" (C More/TV4).

Just nu är Anders Jansson aktuell med “Radikal Optimist”, i fotbollsmagasinet "Mellan raderna" på Viaplay och Expressen, samt med inspirationsföreläsningar för företag.

Läs mer...


Boka biljett


DOTTER

Arena/Plats: Ystads Teater

En av Sveriges mest intressanta moderna popartister. Hon tippades av pressen som vinnare av melodifestivalen förra året och slog igenom på allvar med låten "Cry" som snabbt klättrade till nummer 1 på iTunes och Top 3 i Spotifylistan "Viral 50 Sweden"!

Med framträdanden i Melodifestivalen, Tv4 Sommarkrysset, Peace & Love och som main supportakt till självaste Miss Li under stjärnans vårturné är Dotter nu redo för att ta sig an den svenska livemarknaden under våren och festivalsäsongen.

Med aktuella singelsläpp och kommande album via Warner Music är Dotter på väg att slå sig stort på den svenska popscenen.

Läs mer...


Boka biljett


Peter Pan

Arena/Plats: Ystads Teater

Peter Pan är pojken som vägrar att bli stor. När han mister sin mamma går barndomen förlorad och drömmar förvandlas till mardrömmar. Med fantasins hjälp flyr han från sitt eländiga hem och tar sig till landet ”Ingenstans”, möjligheternas land, där lojala vänner och spännande äventyr ger honom styrkan att tro på sig själv. Följ med Kapten Krok, Tingeling, Tiger Lily och krokodilen på deras hissnande strapatser.

Alla - stora som små, döva som hörande - kan ta del av Tyst Teaters visuella och fysiska version. Peter Pan utspelar sig i modern tid med magi och fantasi som gestaltas helt utan ord eller tecken.

I den här familjeföreställningen medverkar publik- och kritikerrosade skådespelarna Amina Ouahid, Mette Marqvardsen, Ace Mahbaz och Niklas Älgen Andersson. Regi och bearbetning av Ramesh Meyyappan som senast regisserade föreställningen Den magiska fjädern för Tyst Teater som blev nominerad till scenkonstbiennalen för barn och unga 2014. 

Rekommenderas för: barn och unga från 8 år och uppåt, familjer samt vuxna 
Speltid: 1 timme och 15 minuter, utan paus
Språk: Spelas utan ord och tecken

MEDVERKANDE
Ace Mahbaz
Amina Ouahid 
Mette Marqvardsen
Niklas Andersson


KONSTNÄRLIGT TEAM
Regi och Manus Ramesh Meyyappan 
Scenografi och Ljusdesign Charlie Åström
Ljuddesign Niklas Swanberg
Kostymdesign Lars Otterstedt
Maskdesign Eva Rizell

Fotograf: Urban Jörén.

Läs mer...


Boka biljett


NÄRA Andreas Weise

Arena/Plats: Ystads Teater

Andreas Weise åker ut på sin första egna turné i höst! 

Vinnaren av Stjärnornas Stjärna 2019 heter Andreas Weise, en modern artist med rötterna i den traditionella swing- och soulmusiken. Nyligen släpptes singeln ”My Love Runs Deep” och i höst åker han ut på sin första egna turné ”NÄRA Andreas Weise”.

Efter vinsten i Stjärnornas Stjärna så har Andreas Weise inte direkt legat på latsidan. Han har arbetat i studion med att färdigställa sin nya singel, skrivit fler låtar, gigat, varit med familjen samt fokuserat på att sänka sitt handicap på golfbanan.

”My Love Runs Deep” är första singelsläppet på länge och är en modern poplåt som är skriven av Weise själv tillsammans med låtskrivarna David Fremberg och Alexander Holmgren. För produktionen står Fredrik Sonefors (Norlie KKV, Hanna & Liamoo m.fl).  Nu är det även klart att Weise beger sig ut på en omfattande höstturné. Med sig på turnén har han ett eget band. 

- Det kommer bli fantastiskt att få möta min gamla, men även nya publik på min första egna turné. Jag ser fram emot att få spela nytt material och personliga favoriter samt ta chansen att dela med mig av historier och berätta om mitt liv på ett mer personligt plan. Det finns en hel del som jag aldrig någonsin pratat om tidigare. Problematiken med att hitta sig själv, men även att våga vara sig själv är något som präglat hela mitt liv, särskilt alla gånger jag inte blivit bedömd enbart utefter min talang och passion för musiken. Hur humorn fungerat som ett försvar för att inte låta alla lära känna hela Andreas Weise, utan bara den sidan som gör minst ont, avslutar Andreas. 

Turnén presenteras av Blixten & Co

Läs mer...


Boka biljett


Bellman – visor & bekännelser

Arena/Plats: Ystads Teater

”Bellman - visor & bekännelser”-föreställningen är en musikteaterföreställning som kastar nytt ljus över vem Carl Michael Bellman var. Den innehåller samtidigt många av hans mest älskade visor. I rollen som Bellman ser vi Daniel Sjöberg som vi bl.a. känner igen från succéföreställningarna Från Broadway till Duvemåla & Broarna i Madison County.

”Bellman - visor & bekännelser” utspelar sig 1794 när Carl Michael Bellman än en gång sitter i fängsligt förvar för obetalda skulder. I sin isolering ser han tillbaka på sitt liv. Funderar över varför livet blev som det blev. Undrar hur det kan komma sig att han, som på många sätt länge varit en hyllad estradör, ändå inte lyckats livnära sig på sitt värv. Resonerar kring det faktum att det finns en stor skillnad på den Bellman människor tror sig känna - underhållaren, narren - och vem han känner sig som innerst inne. Givetvis bjuds vi också på många av Bellmans mest kända visor.

Skådespelaren och sångaren Daniel Sjöberg har sjungit Bellmans visor i mer än 20 år, men det här är första gången han gör en hel föreställning om Sveriges nationalskald. Han ackompanjeras av musikerna Ole Ornered på gitarr, Jonas Liljeberg på klarinett & Jonas Bleckman på cello.

Läs mer...


Boka biljett


CajsaStina Åkerström – Äventyret börjar här

Arena/Plats: Ystads Teater

En av våra mest omtyckta vissångerskor på turné med ny platta i bagaget

I år 2019 firar CajsaStina Åkerström 25 år som artist, det är alltså 25 år sedan succédebuten Fråga stjärnorna släpptes 1994 och det firar CajsaStina med ny skiva och turné.

Sedan debuten 1994 har CajsaStina kontinuerligt turnerat, släppt skivor (den 12:e skivan släpps i augusti), medverkat i TV och haft många låtar på hitlistor och i radio. 

Det har dessutom blivit många fina och fruktsamma samarbeten genom åren, bland andra med Jack Vreeswijk, Åsa Jinder och nu mest aktuellt med Peter Kvint, känd låtskrivare åt The Ark, Peter Jöback, Andreas Johnson m fl).

Under våren har CajsaStina Åkerström dominerat Sveriges Radio P4 med senaste svensktoppshiten Om det var du och innan sommaren 2019 släpps nya singeln Aldrig försent. Båda samarbeten med nämnde Peter Kvint.

Självklart innehåller konserten favoriter från nya skivan men lika självklart handplockade pärlor både ur den svenska visskatten och ur CajsaStinas egna repertoar.

CajsaStina turnerar med en lyhörd och rutinerad trio nämligen Backa Hans Eriksson - bas, Peter Kvint - gitarr och Peter Nilsbo piano.

Läs mer...


Boka biljett


Det bästa av Turner, Houston & Dion

Arena/Plats: Ystads Teater

De bästa hitsen ifrån Tina Turner, Whitney Houston och Céline Dion.

Obs: Renaida Braun är sjukskriven och ersätts av Hazel Fernandez.

Redan bäddat för ännu en succékonsert med mycket högt tempo med det populära och berömda Ystadbandet Midas, som tillsammans med Hazel Fernandez, Mollie Minott och Sara Li träffas för första gången på Ystads teaterscen.

Tillsammans kommer de att sjunga de bästa hitsen ifrån Tina Turner, Whitney Houston och Céline Dion.

Frågan i år? Kommer taket på teatern att hålla när Hazel, Mollie och Sara Li släpper loss tillsammans med Midas band?

Läs mer...


Boka biljett


Jubileumskonsert med allsång

Arena/Plats: Ystads Teater

När operahuset fyller 75 år vill Malmö Opera under ledning av den folkkäre tenoren och allsångsledaren Rickard Söderberg fira sitt jubileum med sång och musik. Vi får sjunga med i några av de stora musikallåtarna, pampigaste operakörerna och mest kända visorna som någon gång framförts under teaterns drygt sju decennier långa repertoar.

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé: Matilda Magnusson sjunger Björn Afzelius

Arena/Plats: Ystads teatercafé

I snart 20 år har Matilda Magnusson inspirerats av Björn Afzelius och sjungit hans sånger. Med innerliga tolkningar, närvaro och anekdoter lyfter hon denna folkkära artist vars sånger fortfarande är högaktuella.

Välkommen till en afton i Björn Afzelius anda där Matilda också berättar om sin egen historia som knyts ihop med sångerna.

Matilda gav hösten 2018 ut en skiva med tolkningar av Björn Afzelius sånger.

Sagt om skivan:

"...en fin hyllning till en av svensk kulturs viktigaste låtskrivare." 
(Aftonbladet, januari 2019)

"...hög svensk Hoffsten-klass från Magnusson..."
(Tidningen Lira, november 2018)

"Magnusson har inte bara gjort låtarna till sina egna,utan dessutom kidnappat och fört dem med sig långt in i visans land av gestaltning och smakfullhet."
(Tidningen Visor, oktober 2018)

http://marangrecords.se/artister/matildamagnusson.html

https://www.facebook.com/matildamagnussonmusik/

Läs mer...


Boka biljett


Best of Bowie

Arena/Plats: Ystads Teater

Best of Bowie kommer till Ystad! Den 1 november tar sig det hyllade danska hyllningsbandet över sundet för att framföra David Bowies legendariska låtskatt live i Ystad!

Det danska hyllningsbandet Best Of Bowie har spelat tillsammans i många år. Som namnet avslöjar är bandet dedikerade till att hylla den legendariska artisten David Bowie genom att framföra och sprida hans mest populära och historiska verk. Bandet har turnerat flitigt genom åren, inte minst i hemlandet, men även Tyskland, Norge och Sverige har fått ta del av gruppens klockrena tolkningar av ikonens odödliga musik.

David Bowie var en innovativ musiker som berörde hela världen med sin musik. Han insisterade ständigt på att förnya sig och det är inte många artister som rört sig över så många genrer och musikstilar som han, och ingen som gjort det med en sådan finess och genomslagskraft. Från glamrock till soul till pop, ja till och med musikaler. Inget kändes främmande när David Bowie stod på scen.

Best Of Bowie har tagit på sig den till synes omöjliga rollen att fånga allt detta som gjorde Bowie till en sådan storslagen artist och musiker, och de gör det med bravur! Med sju otroligt duktiga musiker på scen och en stor respekt för originalet levererar Best of Bowie en förtrollande konsertupplevelse du inte vill missa! Let’s dance!

Best of Bowie består av:
Martin Stokbro – sång
Flemming Rasch – gitarr/kör
Ian Broo – keyboard/kör
Martin Møller – gitarr
Jimmi Koldenborg – trummor/kör
Lars Mathiasen – bas
Thea Iven Ulstrup – kör

Läs mer...


Boka biljett


Vasco da Gama – Toddyspexet 40 år i Ystad!

Arena/Plats: Ystads Teater

Toddyspexarna kommer på turné från Lund och ger åter det nyskrivna spexet “Vasco da Gama” lördagen den 2 november på Ystads teater. Följ med på Vasco da Gamas sjöfärd runt halva jordklotet, allt för att få hem den ovärderliga lasten.
 
Vasco da Gama hade helst sluppit en massa navigation, sjöfartstermer och onödigt risktagande, men efter en serie oanade händelser är det just det han tvingas göra! Allt för att hitta sjövägen till Indien och få hem den ovärderliga lasten!

Följ Vascos färd runt halva jordklotet och hans möte med det portugisiska hovet, invånarna i den indiska byn Calicut och en och annan 60-talskändis.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Lady Lynette & Cookin' Combo

Arena/Plats: Ystads Teatercafé

Med sin varma, nyansrika känslighet och slående intuition är Lady Lynette en av våra främsta sångerskor inom jazz och soul. Hon kommer nära varje ord, varje tanke, varje lyssnare. Cookin' Combo varvar swing, blues och latin i ett dynamiskt sväng.

Läs mer...


Boka biljett


Edda Magnason

Arena/Plats: Ystads Teater

Artisten Edda Magnason har skrivit musik sedan barnsben. Hon rör sig på ett närmast Frank Zappa-likt sätt obehindrat mellan jazz, pop, R&B, pop & soul. Edda albumdebuterade som soloartist 2010.  

Edda står nu redo att släppa sitt fjärde soloalbum men har under sin intensiva kometkarriär också hunnit med att debutera som solist på både Göteborgsoperan och Malmö Opera och kammat hem en Guldbagge som skådespelerska. Men det är som egen artist, låtskrivare, musiker och producent som Edda Magnason verkar idag.

Våren -18 medverkade hon i succéföreställningen "...har du sett världen" om Mikaels Wiehes liv. Föreställningen spelas också våren -19 på Folkoperan i Sthlm och på Malmö Live.

I slutet på april 2019 släpper Edda Magnason en EP med 4 nya låtar som osar musikaliska referenser från artister som Kate Bush, Linnea Henriksson, Anna Ternheim, Hello Saferide, Supertramp och Komeda. Och i början på september kommer hennes nya fullängdsalbum.

Läs mer...


Boka biljett


Lisa Miskovsky

Arena/Plats: Ystads Teater

Lisa Miskovsky är pop-drottningen som inte bytte sin hemstad mot storstadens alla möjligheter. Än i dag bor hon på landsbygden i Västerbotten, där hon dessutom hämtar sin inspiration till de skarpsinniga texterna. Under hösten ställer hon sig på scen med ny repertoar och rykande färsk album  med samarbeten med bland andra bröderna Stenberg från The Deportees, Theo Kylin och Christopher Göthberg.

Lisa är en av musiksveriges absolut mest etablerade och största artister och låtskrivare. Sedan tidigare har hon sålt drygt 200 000 album, vunnit två Grammis, erhållit fem Rockbjörnar, medverkat i Melodifestivalen. Det finns tonvis med samarbeten i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Förutom egen musik skriver Lisa även för andra artister.

2001 släppte hon sitt självbetitlade debutalbum, efter att ha spelat i många olika band under tonåren bestämde hon sig för att köra solo. Vilket gav resultat omgående då hon vann två priser på Rockbjörnen det året, och Lisa Miskovsky sattes på kartan nationellt. Med Fallingwater klättrade hon ytterligare vilket bekräftades med genomslag på olika topplistor och tilldelades en Grammis som “Årets kvinnliga artist” 2004. Genomslaget internationellt kom med singeln Lady Stardust som dessutom blev en radiohit.

Lisa skriver inte bara texterna själv, till såväl sig själv som andra, utan hon är dessutom en fulländad instrumentalist som spelar majoriteten av instrumenten i sina låtar. Max Martin, Rami Yacoub och Joakim Berg är några av de som hon skapat musik med, för att nämna några.

Jan Gradvall skriver:
Lisa Miskovsky är musikens Lindsey Vonn eller Jamie Anderson. Vid genombrottet kändes Lisa Miskovsky från Umeälvens mynning som en alpin stjärna som just stampat av sig snön. Hon både såg ut så och lät så. Därefter följde en lång resa där Lisa Miskovsky blev en bred svensk artist; kanske mer mångsidig men mindre tydlig och originell. 

På nya EP:n har hon återvänt till ursprunget, till energin och omedelbarheten. Inspi­rerad av Umeås lokala musikscen gör hon åter ­musik som känns mer utomhus än inomhus. Med åldern har Lisa Miskovskys röst också utvecklats, i dag sjunger hon bättre än någonsin.

Läs mer...


Boka biljett


Musikalisk Modegala

Arena/Plats: Ystads Teater

En musikalisk gala i hårfin blomsterglädje. En afton att njuta till skönsång, piano, vackra kläder och fina hår. Bubbel i glasen och läckra tilltugg. Mäktiga blomsterarrangemang och härliga föredrag.

Sång: Monica Einarson och Anna-Hanna Rosengren ackompanjerade av Christian Einarson

Erik O.R Bengtsson från Karlsfälts gård berättar om djur, natur och människa i symbios.

Christian Ponto från Pontho hår inspirerar till ny höstfrisyr.

Suzanne Rosengren från Krizi visar höstens mode.

Konferencier: Kent Svanström

Blomsterarrangemang: Karl Fredrik på Eklaholm

Bubbel: Jakobsson och Söderström

Läs mer...


Boka biljett


Karin Tingne åter på Ystads Teater

Arena/Plats: Ystads Teater

Karin Tingne heter sångerskan som gjort succé på spelningar i Ystad och Skåne. Nu bjuder hon åter på höstkonsert på Ystad Teater med hela sitt band, blåssektion och kör.

Karin Tingne sjunger hela tiden. Hon hörs sjunga på konserter med bandet, populärmusik på mindre evenemang med maken, gospelsånger med kören i kyrkan och på ledig tid, barnvisor med dottern. Hon har sjungit sedan barnsben i kyrkokör, tävlat med Lundakörer i hela världen, tagit studenten på musikgymnasiet Lars-Erik Larsson i Lund och sedan varit sångare i flera band. 2018 blev hon Skurups kommuns kulturpristagare.

Den 16 november intar hon åter stora scenen på Ystad Teater med sitt stora band.  Bandet har de senaste åren skapat en egen profil med blues och soul, där också sköna ballader får plats. Några av deras egna låtar finns på repertoaren som ständigt förändras, men också många covers, som man kanske inte hört förr. Det kan handla om låtar från favoriterna Beth Hart och Joe Bonamassa men också från Creedence, Tina Turner och Aretha Franklin. Och det svänger ordentligt!

Från tidigare konserter saxar vi ur några recensioner:

- ’Karin Tingne fyller ord och toner med hela livet, allt mellan himmel, jord och helvete’
- ’Ordet är sensationellt. Dags nu att också övriga Sverige upptäcker Karin Tingne!’
- ’Karin Tingne fyller låtarna med sig själv…går från lugnt till intensivt på ett par toner, från smek till klös, från viskning till skri, från tjej till kvinna’
- ’Som att höra Janis Joplin första gången. Jo, jag tar i men bara lite, bara liiiiite’

Medverkande är:

- Karin Tingne: Sång 
- Åsa Badeur: Kör
- Camilla Jeremiasen Karlsson: Kör
- Peter Tingne: Gitarr

- Marcus Jeremiasen: Gitarr

- Anders Sandström: Trummor

- Jonas Hansson: Bas
- Håkan Wendner: Piano, orgel
- Anders Ingvar: Munspel

- Mikael ’Mask’ Ask: Percussion

- Ida Karlsson: Tenorsax

- Gert-Inge Persson: Trumpet

Läs mer...


Boka biljett


JOE LABERO - UNEXPECTED VISIT

Arena/Plats: Ystads Teater

Han är tillbaka - precis sådär oväntat som bara Joe Labero kan. Unexpected Visit är en intim och exklusiv föreställning där du får komma närmare magin och mystiken än någonsin tidigare, hela vägen in i The Magic Masters innersta krets. Det bjuds på högklassig fingerfärdighet och oförklarlig magi som garanterat får dig att häpna.

Så låt Labero ta dig med på en fängslande upplevelse där det omöjliga blir möjligt - helt enkelt ett oväntat besök för alla sinnen.

Se hela turnéplanen och läs mer på: www.labero.com  

Showlängd: ca 80 min, ingen paus.

Åldersgräns: 5 år

Läs mer...


Boka biljett


Stefan Sundström – Domedagspredikan

Arena/Plats: Ystads Teater

Stefan Sundström åker på domedagspredikan med nytt album

Han har en välgrundad plats i den svenska vistraditionen, Stefan Sundström. Med vardagsrealistiska, underfundiga texter har Sundström kommenterat både samhället och den lilla människan. Alltid med hjärtat på rätta stället.

Genom hans visor och texter har vi fått möta figurerna Jan Banan, Gubben Grå och Sabina. Men vi har också fått möta oss själva och med glimten i ögat sett hur livet ibland tar sina språng.

Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet "Domedagspredikan".

- Sundström solo på några av landets vackraste teatrar - det är svårslaget, säger Mårten Fischer på Paraply. Det finns få som griper tag i en som Stefans scennärvaro, historieberättande och ärliga texter. Vi har verkligen längtat efter att han ska ge sig ut på vägarna igen efter flera års uppehåll, avslutar Mårten.

- - -

Jag fick ett brev av Gud häromdan.
Han är trött. Som fan.
Dricker för mycket och har gått upp i vikt. Nu säjer han att han skiter i det här.

-Nu har jag gjort så gott jag kan. Ni som sitter där och gnäller och klagar över hur världen ser ut, gör det bättre ni då. Jag drar nu. Lycka till jävla idioter.

Skrev han.

Det är ju en slags Domedag dårå.
Men Domedagen har kommit många gånger. Till Palestina.
Till Syrien, Afghanistan och Vietnam.

Den har gått över världen som fyra ryttare rider, och medans proppmätta borgare har suttit och ätit ananas och järpe bakom stängda och lösenordsskyddade Instagramkonton, har den skördat sina offer.

Det vore väl konstigt om inte Domedagen en dag också knackade på här?

Gud har bangat ur och det är bara vi som kan göra nåt.
Det är vi som har ansvaret nu.
Under tiden, medans vi begrundar detta, åker jag runt och sprider lite panik i Sveriges köpcenter.
Kan ju bli lite mysigt till och med, det var länge sen jag var ute och spelade mina egna låtar.

Jag gillar ju Sabina. Och Jan Banan.

Tror jag ska ha med mej lite grönsaksfröer som jag kan byta med er . Det är viktigt nu, att våra livsmedels DNA-koder sprids på flera händer, om Domedagen skulle knacka på hos mej så har samma slags fröer som går upp i rök hos mej överlevt hos dej.

Men mest ska det bli underhållning. Ansvaret får vi ta dan efter.

- Stefan Sundström våren 2019

Läs mer...


Boka biljett


Glenn Miller Orchestra – Christmas Show

Arena/Plats: Ystads Teater

Säcken är packad med låtar ur Glenn Millers fantastiska repertoar samt ett antal senare skrivna musikarrangemang på julmelodier.

Om du älskar Glenn Millers musik, att svänga till julklassiker och en väldigt bra show, ja då är detta showen för dig!

Glenn Miller Orchestra Scandinavia under ledning av trombonisten Jan Slottenäs spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. och turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Orkestern utgår från Stockholm och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.

Konsertlängd: 2,5 h inkl paus

Mer info: www.glennmillerorchestra.se

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=phrZo7M7G2U

Facebook: www.facebook.com/GMOScandinavia/

Instagram: www.instagram.com/glennmillerorchestra/

Arr: Artist Management Sweden AB

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Håkan Rydin Trio med Claudia Campagnol – Lyrical & Cooking

Arena/Plats: Ystads Teatercafé

Håkan Rydins spelstil har beskrivits som just "lyrical and cooking" och han har framträtt i lika kokande metropoler som Tokyo, Beijing, New York, Paris och Moskva. Nu får vi höra hans trio tillsammans med sångerskan och supertalangen Claudia Campagnol som är aktuell med sin första egna, kritikerrosade skiva "I’m Strong". I det musikaliska mötet finns denna kväll också Mattias Hjorth – bas och Lennart Gruvstedt – trummor.

Läs mer...


Boka biljett


Merry Christmas

Arena/Plats: Ystads Teater

Merry Christmas är en unik och varm konsert där två av Sveriges bästa röster strålar samman i en blandning av såväl traditionell svensk som amerikansk julmusik.

Laila Adèle och Viktoria Tocca, de två kvinnliga originalsolisterna från succéföreställningen Från Broadway till Duvemåla bjuder här på en spännande kombination av brännande soul och kristallklar vinter, ackompanjerade av den välkända pianisten Martin Berggren.

De båda sångerskorna hyllades i media när de 2017 släppte julduetten Do You Hear What I Hear? Singeln har sedan dess spelats flitigt på radio och är i skrivande stund uppe i över 100 000 lyssningar på Spotify!

Under konserten bjuds publiken på sånger som Vinterhamn, Koppången, Jul jul strålande jul, Hallelujah, Where Are You Christmas, Carol of the Bells och mycket mer.

2 akter - ca 1 tim & 45 min (inkl. 20 min paus)

Läs mer...


Boka biljett


Romeo & Juliakörens Julkonsert – INSTÄLLD

Arena/Plats: Ystads Teater

INSTÄLLD

Sprungna ur teatervärlden har Romeo & Julia Kören tagit fasta på det ideal där musik och sceniskt berättande hör samman. Ett framträdande av Romeo & Julia Kören är därför både en musikalisk och en visuellt uttrycksfull upplevelse. Kören är en ensemble som sjunger och samtidigt lever ut musiken.

Läs mer...


Boka biljett


Jul med Tenori

Arena/Plats: Ystads Teater

Fira in julen med en konsert fylld med alla dina jul- och Tenorfavoriter.
I en glittrande väv av musik, berättelser och humor får du njuta av allt från O Helga Natt, Jul Jul, White Christmas till den kanske mest kända tenorarian av dem alla - Nessun Dorma. 
Vi önskar dig varmt välkommen till en mysig julkväll med stjärnglans!
 
TENORI har blivit en av Europas mest uppskattade och älskade tenorgrupper.
Sedan gruppen startades 2003 i Storbritannien av Alexander Grove, har dess tenorer setts och hörts på opera- och konserthus runtom i Europa bl.a  på West End, Royal Albert Hall, The Royal Opera i London, GöteborgsOperan, Malmö Operan, Folkoperan, men även i andra sammanhang såsom The O2 Arena, Vita Huset i USA, Manaos Operahus i Amazonas regnskog, Blå Hallen i Stockholm och på Tv och Radio.

Med spännande och varierande konsertprogram fångar de gammal som ung, vana konsertbesökare eller förstagångsbesökare. - Det finns alltid något för alla!

TENORI, (www.tenori.se) - Består av operatenorerna Alexander Grove & Kalle Leander.

Under deras turné ”Jul med Tenori” gästas de av vännen och tenorkollegan Ulric Björklund. 

Läs mer...


Boka biljett


Pernilla Andersson – Vintersånger från Garbo

Arena/Plats: Ystads Teater

Pernilla Andersson på stämningsfull julturné med ​”Vintersånger från Garbo”

Pernilla Andersson åker på julturné och spelar hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik. Allt stilfullt framfört tillsammans med fullt band på ett fåtal utvalda scener.
Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson 2017 för att göra ett julalbum. Förra året tog hon med sig hyllade skivan ”Vintersånger från Garbo” och nysläppta singeln ”Det fryser på Norrmälarstrand igen” på turné. Och turnén blev en stor succé. Och i år är det dags igen.

– ”Det fryser på Norrmälarstrand igen" är en sång om att trots svårigheter se framåt med tillförsikt. ”Vi höjer våra glas på Pelikan, för det nya som kommer och för dom som vi förlorar, för alla vi har älskat och förrått, för vägen vi valde och för att vi ville nåt” sammanfattar i princip hela sången, berättar Pernilla Andersson.
– Jag och mitt band ser så mycket fram emot att åter få åka ut på turné och göra ett fåtal verkligt speciella julkonserter, få fram en fin stämning utan för mycket cellofan och julglätteri. Förutom ”Vintersånger från Garbo” har jag valt ut några av min uppväxts julpärlor som jag också berättar historier om. Konserten berör allt ifrån sorgen i att förlora någon till historien om när hela köksbordet började brinna då 80-talets hetaste ”it”-pryl, fonduegrytan, skulle invigas en nyårsafton för länge sedan, säger Pernilla Andersson.

Med på turnén är Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor).

Sagt om ”Vintersånger från Garbo”:
Aftonbladet: ++++
GP: ++++
Uppsala Nya Tidning: ++++
Kristianstadsbladet: ++++
Västerbottens-kuriren: ++++
Pernilla Andersson sjunger förkrossande om julen. – Aftonbladet
Pernilla Anderssons julskiva är ambitiös, varierad och distinkt. – GP

Med på turnén är Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor).

Övrigt om Pernilla Andersson
Artisten, producenten och låtskrivaren Pernilla Anderssons släppte i våras en ny singel som väcker glädje och good vibes! Målet var att skriva en pick-me-up-sång, en glad sång som kan lyfta människor och detta resulterade i den nya singeln ”Låt Det Gå (långfinger upp)”.
Pernilla Andersson har alltid haft ett stort engagemang i samhällsfrågor. Det var i början av 2019 när Pernilla Andersson hittade sin pappa bortglömd av vården som hon tog initiativet att starta stiftelsen; ”Pernilla Andersson Dregen Stiftelsen” (padstiftelsen) som verkar för att skapa opinion kring äldrevårdsfrågorna och som lyfte rörelsen #Vårdupproret i början av 2019.
Pernilla är också med och finansierar mentorsutbildningen på Kungliga Musikhögskolan och verkar som en av nio framträdande personer med stor erfarenhet från arbetslivet och ger studenterna verktyg kring jämlikhet och jämställdhet.
”Har kämpat på ganska mycket med privata grejer under året och också förstått i min roll som mentor för några unga tjejer att de verkligen kämpar på med den här jädra perfektionen, leveransen av dundermänniskan. Skit i det, gör vad du vill, skaffa modet och civilkuraget att bli den du själv vill”, säger Pernilla Andersson.

Det är detta budskap som Pernilla vill lyfta fram i den nya singeln; att sluta bry sig så mycket om vad andra tycker och att istället vara stolt över sig själv.
”Vad ska du ha din skönhet till om du aldrig kan se den själv?”, fortsätter Pernilla.

Singeln ”Låt Det Gå (långfinger upp)” är skriven, inspelad, mixad & producerad av Pernilla Andersson i Shoebox Studios. Den föregås av det kommande albumet ”Soho Grand” som Pernilla Andersson skriver och producerar själv i New York. Albumet är planerat att släppas till hösten.

Pernilla Andersson född i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad. Tillsammans med Lars Nylin och Niclas Green har Pernilla startat skivbolagsetiketten Sheriff Records som bland annat gett ut Titiyo, Svante Thuresson och Staffan Hellstrand. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon producerade Svante Thuressons album "Nya Kickar". År 2013 tilldelades Pernilla Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin.

Studioalbum
1999 My Journey
2000 All Smiles
2004 Cradlehouse
2007 Baby Blue
2008 Gör dig till hund
2009 Ashbury Apples
2010 Ö
2012 Det är en spricka i allt, det är så ljuset kommer in
2016 Tigrinnan
2017 Vintersånger från Garbo

Läs mer...


Boka biljett


I Vintertid – en stämningsfull julkonsert

Arena/Plats: Ystads Teater

Anders Berglund kommer under november-december ge sig ut på en omfattande julturné i kyrkor, teatrar och konsertsalar runt om i Sverige. Med sig har han musikalstjärnan Emmi Christensson samt stjärnviolinisten Christian Svarfvar.

Anders Berglund är en av Sveriges ledande musikprofiler sedan närmare 50 år. Han har dirigerat så gott som alla svenska symfoniorkestrar och var även dirigent för Melodifestvalen under många år, samt medverkade i ”Så ska det låta” i över hundra program.
Emmi Christensson har med sin röst förtrollat publiken i musikaler såsom Sound of Music, West Side story, Les Miserables och framför allt som Christine i Fantomen på Operan. En roll hon gjorde två år på West End i London och ett år på Cirkus i Stockholm.
Christian Svarfvar är en av Sveriges och kanske Europas främsta violinister. Med examen från Kungl. Musikhögskolan och Juilliard School of Music i New York skördar han framgångar var han än kommer. Nu senast i en inspelning med London Philharmonic Orchestra.

- Vi kommer att bjuda på julens allra vackraste musik, försäkrar Anders Berglund, blandat med hits från musikalvärlden, musik av Benny Andersson, filmmusik, med mera.

Läs mer...


Boka biljett


Julkonsert – Helga Natt

Arena/Plats: Ystads Teater

Helga Natt är Ystads egen julkonsert på Ystads Teater. För andra året i rad framförs Helga Natt, nu med två föreställningar. Fjolårets slutsålda succé ger nu utrymme för fler besökare. Årets konsert hålls den 20 december samt den 22 december och på scenen står musikalartister, barnkör, sångare och inte minst Lollokören.

Den populära ”Helga Natt orkestern” med professionella musiker svarar för ackompanjemanget

Helga Natt är Ystads nya jultradition där publik och artister skapar en varm och fantastisk julstämning Evenemanget arrangeras och produceras av Evenemang Ystad i samarbete med Ystads Teater

Helga Natt leds och presenteras av Lars-Åke Kristensson, Evenemang Ystad

Medverkande:

Lars-Åke Kristensson, Karin Tingne, Johan Wikström, Louise Löfqvist, Emma Mehler, Anette Ottosson

Lollokören under ledning av Louise Gustafsson samt stjärnkören

 

Orkester

Gitarr: Jörgen Sevebring

Trummor: Matthias Samuelsson

Bas: Robert Djordjevic

Keyboard/Piano: Roland Andersson

Läs mer...


Boka biljett


Ken Ring – Tack för mig

Arena/Plats: Ystads Teater

Ken Ring är en av svensk populärkulturs starkast lysande stjärnor. Med över femton år på den svenska musikscenen och som en av svensk hiphops pionjärer har Ken Ring skapat sig ett publikunderlag som få artister kan mäta sig med. 

Den stenhårde rapparen har gått och blivit folkkär.

Det har snart hunnit passera två decennium sedan debutalbumet Vägen tillbaka släpptes. Med låten Mamma blev Ken Ring stjärna över en natt och det turbulenta och anonyma livet på gatan byttes snabbt ut mot fullsatta spelningar och kändisskap. Sedan dess har Hässelby-rapparen konstant lyckats hålla sig relevant.

Ken Rings karriär sträcker sig över elva album, över 500 låtar och en rad internationella samarbeten. Han har spelat in musik med den amerikanska hiphopeliten och majoriteten av den svenska. Hans ärliga och tidlösa musik har bevisligen uppskattats.

De senaste åren har karriären dock tagit sig en ny vändning. Efter sin medverkan i TV4:s musikprogram Så mycket bättre 2013 nådde Ken Ring ut till helt nya målgrupper med sin lyrik och musik. Han klev rakt in i det svenska folkhemmets vardagsrum och hjärtan, och hans tolkningar av Lill Lindfors och Bo Kaspers Orkester ledde till listplaceringar på såväl Digilistan som Sverigetopplistan.

Läs mer...


Boka biljett


Trettondagsafton med Marinens musikkår

Arena/Plats: Ystads Teater

Christoffer Nobin – Dirigent
Teresia Bokor – Sopran

Som traditionen bjuder inleds året med trettonhelgskonsert med Marinens Musikkår. Detta år firar vi dessutom 25 års-jubileum för konserter på trettonhelgen. Musikkåren leds av Christoffer Nobin som är en av de mest efterfrågade svenska dirigenterna i sin generation och till vardags chefsdirigent och konstnärlig ledare för våra kollegor i Östgöta Blåsarsymfoniker. Som solist gästas vi av sopranen Teresia Bokor som beskrivits i tidningen “The Guardian” på följande vis "one helium-high coloratura with muscle as well as beauty". Följ med på en färd med allt från opera, operett och musikal till danser, galopper och marscher.

Läs mer...


Boka biljett


I Juletid 2019

Arena/Plats: Ystads Teater

I Juletid lanserar nya stjärnan Debbie Louise!

I årets upplaga av I juletid kommer publiken få nöjet att knyta bekantskap med ett helt nytt ansikte. Men Debbie Louise är dock långt ifrån någon nybörjare i branschen.  Även om årets version av I juletid blir Debbies riktiga debut i de här sammanhangen, så har hon redan fått känna på hetluften när hon under tidigare I Juletid-upplagor med kort varsel fått hoppa in som vikarie för Elisa Lindström (2014) och nu senast Christer Sjögren. Inhopp där hon med sin stora röst och personlighet charmade publiken. Men nu ser hon fram emot att ta ordinarie plats längst fram i rampljuset och sprida glädje och julefrid.
Liksom tidigare år är givetvis Magnus Johansson och Marcos Ubeda med som vanligt.

Läs mer...


Boka biljett


Ystadrevyn – Bättre sent än aldrig

Arena/Plats: Ystads Teater

Årets revy handlar om en rad olika företeelser i vår vardag och fest. Ystadrevyn vågar ”sticka ut” ännu mer än tidigare. Vi vågar vara lite fräckare utan att passera otillåtna gränser. Ystadrevyn är en elegant musikalisk revy med massor av skämt och glada upptåg. Ystadrevyns ensemble är dessutom en av Sveriges mest musikaliska revyer med mycket bra sångbegåvningar. Vi satsar på att överträffa tidigare revyer och framförallt göra publiken glad.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – Martin Brandqvist Kvartett

Arena/Plats: Ystads teatercafé

Martin Brandqvist, bandledare, kompositör och trumslagare har av flertalet kritiker prisats för sin kvartett och deras senaste album ”Relations”. Mogna och samtidigt nyfikna melodier är arrangerade på ett sätt som lyfter fram och fördjupar gruppens individuella röster. Medlemmarna i gruppen känns omsorgsfullt utvalda för att fördjupa sig i Martins Brandqvist musik. Martin Brandqvist-trummor, Inge Petersson Lindbäck-sax, Johan Olsson-piano och Mattias Hjorth-bas.

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé – Edith Piaf – Sången som liv med Petra Kvist

Arena/Plats: Ystads teatercafé

Från de fattiga gatorna i Paris till de stora scenerna över hela världen. Historien om Edith Piafs liv vävs samman med hennes mest älskade sånger (på franska och svenska) Föreställningen baseras på författaren Ulla Lundqvist’s roman ”Piaf-Sången som liv”.

Vi har fått mycket fin respons från såväl yngre som äldre publik. Edith Piafs sånger och märkliga livsöde fascinerar många människor. Ulla Lundqvist skriver i sin bok: ”Det finns någonting fruktansvärt och hemskt över Edith Piaf, men också någonting sällsamt och vackert. Man kan inte låta bli att bli berörd av henne, ta henne till sig, älska henne. Det är som om hennes röst får en ännu djupare dimension av allt hon går igenom. Den sköljer över åhörarna, tar dom med till de skitiga gränderna, får dom att leva historierna om de fattiga, om förnedring, om sorg, får dom att le med de som älskar och sedan gråta för de som dör. I deras hjärtan ristar hon sin sång, sin lidelse, sitt liv”.

Medverkande: Petra Kvist
dragspel Håkan Andersson
regi Ole Forsberg
text Ulla Lundqvist och Petra Kvist

”…en oemotståndlig levande puls” Helsingin Sanomat
”Petra Kvist gör egna och faktiskt ibland lika fängslande versioner som originalet.” Katrineholmkuriren
”Omöjligt att inte bli berörd av Petra Kvist som Edith Piaf” Karlskoga Tidning
"Publiken sitter andaktsfull” SvD
”En föreställning som grep tag i alla som var där tack vare de skickliga musikerna och Petra Kvists starka utstrålning.” Karlskoga Tidning
”Petra Kvist har en enastående uppbackning av musikerna”
“Framfört med en sådan innerlighet och värme att det är svårt att värja sig” Katrineholmskuriren
”Jag har aldrig hört en känsligare och mer levande Piaf-tolkning” Barometern
”Högklassigt artisteri” Katrineholmskuriren
”Petra Kvist gör Edith Piafs sånger till sina egna och får dem att glöda på nytt” Barometern
“Petra Kvist brought her own conviction to Piaf´s classics” San Francisco Bay Times

Föreställningens längd: ca 1 timme 10 min.

Läs mer...


Boka biljett


nära Shirley Clamp

Arena/Plats: Ystads Teater

Shirley Clamp är artisten som med sin briljanta sångröst och härligt humoristiska personlighet både berör, underhåller och roar den svenska publiken året runt.

Denna kväll under rubriken ”Nära” i Ystad Teater, blir det en akustisk ”sing-up” konsert tillsammans med sin ständige följeslagare, pianisten Jocke Niehoff.

Publiken kan se fram emot en kväll där Shirley bjuder på både egna och lånade favoritlåtar ur karriären, och blandar upp musiken med varm och hjärtliga  vardagshumor där hon reflekterar över dråpligheter och kontraster som uppstår i livet som både artist, yrkesarbetande kvinna, dotter och mamma.

Luta er tillbaka och njut av en kväll med många skratt, härlig musik och artisteri på högsta nivå!

Konsertens längd ca 90 min. inkl. extranummer, plus paus.

Läs mer...


Boka biljett


Barnteater: Rymdrytmik med Pax och Karin

Arena/Plats: Ystads Teater

Rytmikprofessor KARIN sjunger, spelar och rymdrytmikar. Hon hittar plötsligt en märklig manick – X5260! Då kommer en tokig, klantig och muffinsälskande rymdvarelse PAX från Ypsagon instörtande, hon letar efter en viktig del till sitt rymdskepp. Hon pratar på ett underligt språk som ingen av oss kan. Hur ska de kunna förstå varandra? Vad är en bokstav? Hur smakar klarinett? Kan musik vara ett språk? Hur dansas det på Ypsagon? Ni måste hjälpa dem!

I samarbete med Ystads riksteaterförening.

 

Läs mer...


Boka biljett


Om att våga flyga – av och med Maria Lundquist

Arena/Plats: Ystads Teater

- OM ATT VÅGA FLYGA -

En galet rolig föreställning av och med Maria Lundqvist

…att försöka älska och vilja tro ....

Vem är jag

Var kommer jag ifrån

Vart är jag på väg

Och Varför

- Jag vill bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte ...!!

Det blir tvära kast och mycket musik ... Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar…

 

Maria Lundqvist - en av våra mest aktuella och folkkära skådespelare, ständigt synlig på teaterscenen som på filmduken, åker under 2019 ut på turné med en egenskriven föreställning. Efter en utsåld och publik- och kritikerhyllad Sverigeturné med föreställningen Shirley Valentine och ”Om att våga flyga”, kommer Maria tillbaka till utvalda orter och bjuder in till en ny föreställning med mycket humor och värme.

 

Föreställningen ”Om att våga flyga” hade premiär i Falköping våren 2019 och efter en utsåld vår- och höstturné är den nu inne på sin tredje och sista säsong.

 

- Idag är det viktigare än någonsin att hålla fast vid vem man är, att våga bryta normer och tänja på gränser om vårat bry - sig - om.

 

Ett piano, en kvinna, en kropp och tusen möjligheter ....

Kanske kommer Sally på besök…

Och visst kan jag tänka mig att dela scen med min älskade !

 

Föreställningen ges utan skyddsnät, och är helt specialkomponerad för kvällen!

 

Nytt för vårturnén 2020 är dessutom att flerfaldigt prisbelönta, Grammisnominerade riksspelemannen, Violinisten Lena Jonsson ansluter föreställningen!

 

Med på piano: Arvid Svenungsson

Violin: Lena Jonsson

Vid min sida: Kristoffer Hellström

Föreställningen ges i en akt, ca 103 min.

Med på piano: Arvid Svenungsson

Vid min sida: Kristoffer Hellström

Föreställningen ges i en akt, ca 103 min.

Marias otroliga bredd som skådespelare har gjort henne synlig på såväl landets teaterscener, i film- och tv-sammanhang samt på krogscener, musikaler och julshower i över 30 år. Hon blandar sina ned-dimp i stora som små sammanhang, lika gärna med en symfoniorkester, storband som med ett ensamt piano. Maria har ett alldeles eget unik tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.

Med tv-figuren Sally fick Maria en särskild plats i svenska folkets hjärtan och vem minns inte den sårbara mamman i SVT:s stora satsning ”30 grader i februari”?

Maria blev flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i kritikerrosade långfilmen ’Den bästa av mödrar’, en film hon dessutom blev Guldbaggebelönad för, ytterligare prisregn fick hon även för långfilmen ”Himlens hjärta” och ”Heartbreak Hotel”.

Maria är Karamellodiktstipendiat, hon har fått pris av Svenska Akademin, Fridolf Rudin, Årets Göteborgare och Gösta Ekman m.m.

2017 hade Maria premiär som ”Shirley Valentine” på Maximteatern i Stockholm, efter gästspel på Storan och Lorensbergsteatern i Göteborg, åkte hon ut på utsåld Sverigeturné.  Under 2019 spelar Maria en av huvudrollerna i C-Mores nya tv-satstning, ”Bröllop, Begravning och Dop” i regi av Colin Nutley.

RECENSIONER

Dala-Demokraten

”Hon har publiken i sin hand”

”Maria Lundqvist bjuder på sig själv och det är en ynnest att få uppleva det”

”Det är innerligt och sprött, kraftfullt och mäktigt som ett sprakande fyrverkeri”

”Heja Sally, världen behöver flera sådana som Du!”

"Vilken otroligt skicklig underhållare hon är, lyhörd och rapp, innerlig och spröd och väldigt väldigt rolig”

”Dynamiskt och mäktigt, vi vrider oss av skratt”

 

Falköpingstidning

”Maria Lundqvist flyger- riktigt, riktigt högt dessutom !”

 

Dalarnas tidning

”Galna pantomimer, säregna gångarter och när det stillnar är det som bäst, då tåras ögonen.”

 

Smålandsposten

”Maria Lundqvist, vi älskar dig också!”

”Det är så galet det kan bli, fräckt och närgånget”

”Hon är galet bra”

”Marias entré kan smälta vilken glaciär som helst”

”Maria är det sexigaste, roligaste, tokigaste och tvärallvarligaste en kan uppleva på en scen idag”

 

Ystads allehanda

”Det är hysteriskt roligt”

”Publiken kiknar av skratt”

”Hon har publiken i sin hand”

Läs mer...


Boka biljett


Latin Samba Show

Arena/Plats: Ystads Teater

Rio de Janeiro i Ystad

Latin Samba orkester firar 35 års jubileum och bjuder på en musikalisk resa genom Latinamerika. Latin Samba orkester består av 8 dansare och 14 musiker, där ingår 5 sångare/sångerska.

Latin Samba Show bjuder på olika stilar och rytmer från Latinamerika, Samba, bossa nova, salsa, cumbia, boleros, bachata och latin jazz.

I showen ingår uppvisning av de mest fantasifulla dräkterna som dansare visar i ett antal modevisningar under kvällen. Latin Samba bjuder på en visuell show med olika inslag, koreografier, spännande sångare/sångerska på spanska, engelska, svenska och portugisiska. Latin Samba spelar välkända låtar , som ”The girl från Ipanema”, ”Brazil”, ” Over the rainbow” och många fler välkända örhängen som lockar till dans.

Latin Samba har spelat in 5 CD: skivor, ett antal DVD, spelat för Kungafamiljen, flera statsminister, spelat på Melodifestivalen, karnevaler, festivaler, firmafester, stora och små företag och har turnerat i Sverige och Europa.
Latin Samba har även spelat på  TV ett varit med på SVT, 1,2, TV3, TV4, m.m. Dessutom har man sålt skivor i 22 länder. 

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – Tony Pancella / Ulf Rådelius Connection

Arena/Plats: Ystads teatercafé

Mars Jazzcafé introducerar den italienska pianisten Tony Pancella i en reunion med basisten Ulf Rådelius. Under 90-talet turnerade de tillsammans med sin trio i södra Europa men denna gången sitter lyhörda Johan Kolsut bakom trumsetet som med sin moderna spelstil ingjuter nya impulser i musiken. Trion samlas runt sina favoritlåtar från standardrepertoaren blandat med originalkompositioner.

Läs mer...


Boka biljett


Michael Saxell – Sjungande minnen

Arena/Plats: Ystads Teater

Tonåringen som lämnade Skåne, blev gatumusiker i Vancouver och fick kontrakt med skivbolagsjätten Mercury Records.
Michael Saxell blev warmup act för rocklegenden Jeff Beck och Art Garfunkel blev hans mentor och påhejare. Han blev inbjuden att skriva låtar på de stora musikförlagen på Music Row i Nashville.
Saxell återvände till Sverige efter sjutton år i Kanada med svåra depressionsproblem efter en allvarlig bilolycka på väg hem från nyårsgiget 1990. 
Han skrev självbiografiska ”Om himlen och Österlen” två dagar efter återkomsten och gömde sig i en källarstudio i Ystad och blev trots sin ljusskygghet en av Sveriges mest framgångsrika låtskrivare redan på nittiotalet. Detta trots att Saxell då tackade nej till de flesta förfrågningarna, eftersom han inte orkade ta sig ur beckmörkret. 
Föreställningen handlar både om allt som inte blev av och det som faktiskt skedde och ledde till makalösa framgångar internationellt, såväl som i Sverige. 
Werupsamarbetet och lekkamratskapet. Lill, Malla och Jalle. 
Kollaborationen med Fredrik Andersson, som bl a hittills resulterat i melodifestivalvinnaren och världsettan på iTunes ”If I Were Sorry”. 
Hela Fransresan och den osannolika upplevelsen med den begåvade sjuttonåringen samma år som Saxell själv fyllde 60 år är ett givet inslag. Sånger och berättelser med SKAPs Evert Taube stipendiat 2010 Michael Saxell.

Foto: Marit Lasson

Läs mer...


Boka biljett


Fredagsmys med Per Fritzell och orkester

Arena/Plats: Ystads Teater

Efter att ha spelat Macken – TV-serien på scen 181 föreställningar på Lorensbergsteatern i Göteborg och Cirkus i Stockholm,  är det åter dags för Per Fritzell att spela sin egen  föreställning, Fredagsmys eller Ska vi ha chips? En 2-aktare med paus. Han gjorde ett bejublat framträdande i september 2019 och nu får vi återse Fredagsmys på Lorensbergsteatern.

Per Fritzell bjuder, tillsammans med Jesper Hugossons 5 mannaband, på godbitar från förr och nu. Lite nytt och lite gammalt!
Ur repertoaren hittar vi nummer från den egna produktionen men även en del klassiker från bl.a. Macken, Stinsen Brinner och andra produktioner med Galenskaparna och After Shave.

Läs mer...


Boka biljett


Saturday Night Rock

Arena/Plats: Ystads Teater

KONSERT INSTÄLLD

Konsert med Negative Nancy, Christoffer Zaar Band och Rigmor (DK)

Läs mer...


Boka biljett


Barnteater: Det var det fräckaste!

Arena/Plats: Ystads Teater

Extraföreställning 15 mars kl 15!

Den lille mullvaden tittar en dag upp ur sin håla för att se efter om solen hunnit upp. Då får han en bajskorv på huvudet. Det var det fräckaste! Vem gör så? Mullvaden går ilsket runt till alla djuren i jakten på vem som gjort det. Här får du får du lära dig hur både duvans, kossans, harens, getens, grisens och hästens spillning ser ut. Och sånt kan ju uppenbarligen vara bra att veta... Det var det fräckaste!

av Werner Holzwarth

Medverkande: Tomas Fingal, Magnus Ödéhn och Henrik Andersson / Christer Jonsson

Kompositör: Henrik Andersson

Regi: Maria Eggers

Scenografi och kostym: Malin K

I samarbete med Ystads riksteaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Barnteater: Pojken och Stjärnan

Arena/Plats: Ystads Teater

INSTÄLLD

Natthimlen är mörk och stilla och full av stjärnor. Cirkustältet är tomt och tyst. Men i eldslukarens vagn föds ett barn. Samma natt föds också ett litet föl. De föds samma natt och två stjärnor tänds på natthimlen. Pojken Pépé och hästen Stjärna blir bästa vänner. Stjärna kan tala men förstås bara med barnen. Teater Sagohuset ger Pojken och Stjärnan, ett älskat äventyr om vänskap.

På scen: Åsa Ahlander, Ola Cítron, Oscar Hielm och Åsa Hörling

Dramatisering och regi: Pelle Öhlund

Scenografi: Marta Cicionesi

Musik och komposition: Oscar Hielm

Kostym och mask: Evalena Jönsson Lunde

I samarbete med Ystads riksteaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Hedwig and the Angry Inch

Arena/Plats: Ystads Teater

INSTÄLLD

Pengarna återbetalas. Alla som har biljetter får meddelande om hur de skall göra.

Hedwig and the Angry Inch är en rockmusikal med en berörande historia om kärlek, svek och rätten att få vara den man är och vill vara. Den karismatiske och mångsidig artisten Lindy Larsson är som klippt och skuren för titelrollen Hedwig.

Musikalen, som överröstes med priser när den nådde Broadway 2014, utspelas under en konsert med Hedwig och hennes band The Angry Inch. Hedwig berättar sin livshistoria, född som Hans i kalla krigets Östberlin, men med en kärlek till västvärldens rockmusik. För att kunna fly bortom järnridån har Hedwig genomgått en misslyckad könsbytesoperation, som kvinna kunde hon gifta sig med en amerikansk militär och flytta till USA.

Hedwig är sedan barnsben fascinerad av den antika berättelsen om de ursprungliga könen; kvinna, man och det tredje, androgyn, som gudarna klöv mitt itu. Resten av sina liv kom de sedan att söka efter att bli hela igen. Hedwig träffar sin själsfrände men passar inte in i det tillrättalagda, varken inom gay-eller heterokretsar, utan vill vara föränderlig och obestämbar. För livet handlar inte bara om sexualitet utan också om friheten att förhålla sig fritt till sitt eget liv.

Musiken är inspirerad av 70-talets androgyna glamrockscen och den tidiga punken, av artister som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Debbie Harry och John Lennon. Regisserar gör Dritëro Kasapi, som också är teaterchef på Riksteatern.

Uppsättningen är en samproduktion med Malmö Stadsteater och Riksteatern.

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé – Från Paris till New York med Camilla Ringquist

Arena/Plats: Ystads teatercafé

INSTÄLLD

Mor och son på resa med musik inspirerad av två favoritstäder. Från Édith Piaf till Judy Garland.

CAMILLA RINGQUIST är sångerska, kompositör och dramatiker och har de senaste åren gjort stor succé på en rad scener med sina föreställningar ”La Brodeuse”, ”Mon Amour Bleu”- en hyllning till Édith Piaf, ”Historien om Camille Claudel” med flera. Camilla har fått fantastiska lovord för sina tolkningar av de franska klassikerna och har flera gånger framträtt i Paris.

ELIAS RINGQUIST är sångare, låtskrivare och pianist. Han har skrivit över 200 sånger och gett ut flera album och singlar. Elias har också ett förflutet som barnskådespelare bl.a som fostersonen Petrus i ”Den goda viljan”.  Han är närmast aktuell med ny musik på svenska. Han har även tävlat som finalist i IDOL. Elias har länge inspirerats av storstäder, däribland New York.

Camilla och Elias har spelat tillsammans i mer än tio år - ett unikt samarbete mellan mor och son. De har tidigare flera gånger gästat Ystads Teater.

Tidigare recensioner:

”Camilla sjunger franska ballader så det ryser i kroppen” (Bärgslagsbladet)
"Hon är hundra-procentigt hängiven, för att inte säga passionerad" (SvD)
”Vilken känsla, vilken inlevelse! Helt enastående!" (Cercle Suédois, Paris)

Live från Confidencen:

”Franskt Medley”

"Maintenant" (Bécaud)

För mer info besök:
www.camillaringquist.com www.shymusic.com

Läs mer...


Boka biljett


Stolthet och fördom

Arena/Plats: Ystads Teater

INSTÄLLD

The Story of Mr Darcy, Mr Bingley, Mr Wickham, Mr Collins & Mr Bennet.

Tillsammans med fem manliga skådespelare utforskar regissören Anna Sjövall det kvinnliga rummet utifrån Jane Austens klassiska roman. Med stor kärlek till historien om systrarna Bennet och deras friare, ger de sig i kast med uppgiften att förstå hur det är att leva i en värld där hela ens existens står på spel inför mannens blick. Där varje rörelse iakttas och bedöms. Där dygden är allt och utrymmet begränsat. Med luktsaltet i fickan och broderi-bågen som vapen intar de 1800-tals-salongens trånga universum. I en lekfull och drastiskt humoristisk föreställning berättar de Jane Austens mest älskade historia.

Av: Anna Sjövall fritt efter Jane Austen
Översättning: Gun-Britt Sundström
Dramatisering och regi: Anna Sjövall
Scenografi/kostym: Karin Dahlström
Ljusdesign: Joakim Qvarforth
Maskdesign: Tove Eneroth
Koreografi: Camilla Ekelöf

Läs mer...


Boka biljett


Askungen med Kammaropera Syd

Arena/Plats: Ystads Teater

INSTÄLLD

Flyttas till sommaren 2021. Alla som har köpt biljetter kommer att kontaktas av Ystads Teater.

Efter 5 års utsålda hus är KammarOpera Syd tillbaka med Askungen; en sagooperett för vuxna. Även i år ges 12 föreställningar på Ystads Teater, med premiär den 26 juni 2020.
 
KammarOpera Syd är Sveriges ledande operettsällskap och på scenen samlas gräddan av svenska operasångare i en ensemble som saknar motstycke på svenska operahus idag. I rollen som Askungen spelar musikalstjärnan Nina Pressing.
 
Den storslagna musiken är från senare delen av operetthistorien, fylld av örhängen som senare blivit kända som musikal- och jazzstandards. Självklart framförd från ett fullsatt orkesterdike.
 
Sommarens drömbesättning består bl a av Lars Arvidson, Matilda Paulsson, Vivianne Holmberg, Susanna Stern, Carolina Sandgren, Martin Vanberg, Maria Streijffert, Anton Ljungqvist, Susanne Resmark, Karolina Andersson, Jakob Högström och Carl Ackerfeldt.
 
Med Askungen bjuder KammarOpera Syd på en operettfars med en av de mest ikoniska prinsessorna i centrum. Runt Askungen kretsar styvsystrar, prinsar, stalledrängar, féer och Rickard Söderberg i rollen som Styvmamman. 
 
Vi skulle inte heller bli förvånade om balen också får besök av Snövit, Törnrosa och Belle, och vem vet vad som händer när man ställer alla dessa prinsessor på samma scen.

Läs mer...


Boka biljett


Himmavid

Arena/Plats: Streamad föreställning

Skånska Operan himmavid

10 juli kl 19.00-21.00

De som skulle medverkat i sommarens uppsättning av Trollflöjten. Programledare är producent Åsa Jensen och regissör Ola Hörling. Vi kommer även att åka ut på roadtrip i Skåne och besöka våra spelplatser, som berättar om hur sommaren ser ut hos dem, så utflyktstips utlovas. De medverkande artisterna har antingen spelat in ett inslag eller medverkar på plats i studion.
Sångare: Joel Forsström, Ella Morin, Viktor Rydén, Mia Bergström, Staffan Liljas, Julia Ojansivu, Helena Magnusson, Julia Andersson, Sara Norrback Carlsson, Christer Arwidson
Musiker: Karin Haglund, Maria Ingemarsson Berg, Maria Wernberg, Paul Slawik, Sebastian Flögel, Henning Fredriksson, Marianne T Clement, Max Lörstad

Operakvällen kommer att vara gratis att se på men vi kommer att sälja donationsbiljetter för de som kan tänkas betala. Intäkterna går oavkortat till de medverkande som tyvärr blev av med jobbet hos oss i sommar. De digitala donationsbiljetterna kostar 100, 200, 300 & 500 kr. Välj själv vad du har möjlighet till!! Sändningen kan ses på https://youtu.be/oXz0QFijASk

www.skanskaoperan.se

Läs mer...


Boka biljett


Extra – Ystad Sweden Jazz All Star Team

Arena/Plats: Ystads Teater

För att stödja det nyinrättade stipendiet, arrangerar festivalen en nyinsatt konsert lördagen den
2 augusti kl 00.00 på Ystads Teater.

Det specialsammansatta bandet kallar sig Ystad Sweden Jazz All Stars och består av
Nils Landgren, Vocal, Trombone
Ida Sand, Vocal
Emile Parisien, Soprano Sax
Jan Lundgren, Piano
Johnny Åman, Bass                       

Artisterna ställer upp gratis till förmån för stipendiet.
Samtliga biljettintäkter går också oavkortat till Ystad Sweden Jazz Award ”Next Generation”.

Läs mer...


Boka biljett


Trollflöjten

Arena/Plats: Ystads teater

Skånska Operan ger Trollflöjten av W.A. Mozart
 
I sommar kommer Skånska Operan ta er med in i spelens utmanande värld. I en värld där allt verkar möjligt ska Papageno och Tamino lösa ett uppdrag.

Olika nivåer av utmaningar ska klaras av på vägen. Det är tur de fått sina magiska hjälpmedel för farorna lurar överallt. Vem kan man lita på? Vem säger sanningen? 

Ni kommer att roas och förföras, hänföras av magisk musik och njuta av godhetens triumf.

Tamino - Joel Forsström
Pamina - Ella Morin
Papageno - Viktor Rydén
Papagena - Mia Bergström
Sarastro - Staffan Liljas
Nattens Drottning - Julia Ojansivu
Dam 1 - Helena Magnusson
Dam 2 - Julia Andersson
Dam 3 - Sara Norrback Carlsson
Monostatos - Christer Arwidson

Piano/Kapellmästare - Karin Haglund & Maria Ingemarsson Berg
Violin 1 - Maria Wernberg
Violin 2 - Paul Slawik
Viola - Sebastian Flögel
Cello - Henning Fredriksson
Tvärflöjt - Marianne T Clement

Regissör: Ola Hörling
Producent: Åsa Jensen
Musikaliskt ansvarig: Max Lörstad
Kostymör: Fredrika Lilius
Scenograf: Rigmor Grönwall
Ljusdesigner: Ludvig Uppman

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé – Piaf & jag med Karin Grönberg

Arena/Plats: Ystads teatercafé

Gör dig beredd att möta Edith Piaf–en oförglömlig symbol för Frankrike. Under denna föreställning får du följa med på en resa och uppleva några av de viktigaste händelserna i hennes minst sagt omtumlande liv. Föreställningen är skriven och framförs av Karin Grönberg tillsammans med medmusiker.

Se trailern på YouTube

Läs mer...


Boka biljett


En Frid(a) för själen

Arena/Plats: Ystads Teater

”En Frida för själen” flyttas till 12 september. Nuvarande biljetter gäller den 12 september och kräver ingen särskild åtgärd från åhörarna.

Följ med på en omfamnande berättar-konsert där den sörmländska skådespelaren och sångerskan Anna Bromee i en livsresa tolkar

”ABBA-Frida” Anni-Frid Lyngstads musik.

Manus & Produktion & Medverkan: Anna Bromee

Regi-öga: Gunilla Nyroos, Manus-bollplank: Lill Lindfors och Babben Larsson

Med sin starka scennärvaro och varma framtoning suddar Anna Bromee ut gränsen mellan scen och salong när hon sjunger och berättar på sitt varma, inbjudande och humoristiska sätt i en livsresa igenom Fridas sånger och texter.

Publiken kan tryggt luta sig tillbaka och låta sig svepas med i den ca 90 min. långa föreställningen som med fördel spelas med paus.

Sångerna spelas i helt nya arrangemang, med fokus på akustiska instrument som ger närhet och själ.

Kompet är förinspelad med några av landets skickligaste musiker; Jocke Niehoff-Klaviatur,  Rigmor Bådal-Bas, Emil Ernebro-Gitarr, Roine Johansson-Trummor, Bo Karlsson-Fiol, och Gunnar Sandevärn (Fridas vän och pianist sedan 60-talet)

Anna Bromee är skådespelare, manusförfattare, sångerska, och musiker.
- 2018 Erhöll hon som manusförfattare Povel Ramels ärofyllda pris
”Povels penna”
- 2017 tilldelades hon sällskapet stallfåglarnas humorpris samt
Laila Westersund-stipendiet

Samt några axplock ur karriären
- Hon var en utav de fasta skådespelarna i Kristallen-belönade humorserien PARTAJ med Eva Röse och Rachel Molin som visade på TV5 under tre år.
- Hon turnerade under flera år med den egna föreställningen ”Ett bloss för Lena Nyman” där hon bla. gästspelade på Stockholms Stadsteater under sex säsonger på raken med 110% publikbeläggning.

Några urklipp ifrån recensioner av ”En Frid(a) för själen”

”Rörande & roligt om Lyngstad & livet, skickligt framfört.
Med hjälp av roliga minnen – hög igenkänning – bilder och filmklipp, men framför allt en lång rad låtar, både Abba´s och solo-Frida´s, har Anna Bromee satt ihop en både rörande och underhållande föreställning om livet och Lyngstad”
skrev Eskilstuna-Kuriren om premiären i Fridas hemstad Torshälla våren 2018.

"Anna Bromees hyllning till Anni-Frid var en härlig mix av hennes eget Frida-intresse och Abba från unga år till nu. Publiken fick följa hennes försök att skriva av texterna så gott man kunde i 9-årsåldern, och fram till nutid med både glädje och sorg.
 Fridas musik från Abba-tiden, och hennes egna album, följde Anna som en röd tråd genom livets olika skeden och många gånger både till glädje och tröst. Att sedan hela showen framfördes med bravur var ju något som gladde oss som satt i den fullsatta salongen."
skrev Dalarnas tidning efter gästspel på Dalateatern i februari 2019

Läs mer...


Boka biljett


Molly Sandén – Stark & svag & allting däremellan

Arena/Plats: Ystads Teater

Konsert flyttad till den 20 september. Nuvarande biljetter gäller den 20 september.

EFTER TVÅ UTSÅLDA CIRKUS – MOLLY ÅKER UT PÅ TURNÉ

Sveriges mest streamade kvinnliga artist. Hennes album har hyllats av både kritiker och fans. Efter två blixtsnabbt utsålda gig på Cirkus i Stockholm tar nu landets popdrottning sin personliga och intima föreställning ”MOLLY SANDÉN – STARK & SVAG & ALLTING DÄREMELLAN” till konserthus runtom i landet.

Tänker du på Molly Sandén tänker du säkert först och främst på rösten, som vid Lollapaloo-za-konserten i somras av Aftonbladet beskrevs i termer av "fläckfri, tung av både styrka och smärta.” Att Molly utan problem grejar det pampiga och storslagna vet vi vid det är laget, samtidigt har idén om att få uppleva henne i ett mer sparsmakat sammanhang känts alltmer lockande. Och nu blir det verklighet. Att döma av trycket efter biljetter till de två föreställ-ningarna på Cirkus i december är det många som har längtat. Det mesta talar för att det blir likadant med den stundande turnén som når nitton svenska städer under mars och april.

”Det bästa kanske inte hänt än” heter en av hennes populäraste låtar tillika årets album. I fallet Molly Sandén kan det nog faktiskt vara så att det bästa inte har hänt än, för det som utspelar sig i konserthus och konserthallar till våren kan mycket väl visa sig bli höjdpunkten hittills för såväl henne som för fansen. ”MOLLY SANDÉN – STARK & SVAG & ALLTING DÄREMELLAN” är en unik specialföreställning där sångerskan med avstamp i de senaste två skivorna till viss del omdefinierar sig själv. Publiken kan förvänta sig avskalade versioner av hits som Sand, Rosa himmel och Det bästa kanske inte hänt än, allt med uppbackning från en ensemble bestående av David Larsson (vocoder, flygel, gitarr), Povel Olsson (slagverk) och Linnea Olsson (cello och bas).

Läs mer...


Boka biljett


Karin Tingne och Big Blowin' Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Karin Tingne började sjunga i kyrkokör och  i Eva Svanholm Bohlins legendariska körer i Lund. Idag är hon mamma, bor i Skurup i södra Skåne med maken, gitarristen och bandmedlemmen Peter och sjunger som aldrig förr.

Med det egna bandet har hon haft flera succéframträdanden i Sydsverige. Bandet har de senaste åren skapat en egen profil med blues och soul, där också sköna ballader får plats. 2019 var det full fart med framträdanden i olika konstellationer och Karin var inbjuden gästartist hos Jalle Olsson och Pontus Snibb på Skillinge Bluesfestival, med sitt eget band på Svaneholm Open, på utsålda Ystad Teater och som gästartist med The Buckaroos på Victoriateatern i Malmö och även i julkonserter på Ystad Teater. Flera nya låtar, inspelade hos välkända YLA studios i Malmö, har släppts på Spotify och andra medier. Ett spännande samarbete har också inletts med låtskrivaren Jennifer Saxell i Ystad.

Karin Tingne har utsetts till Kulturprisvinnare i Skurup, Årets Kreatör i Skurup och FN Goodwill-ambassadör i Tingsryd.

Årets häftigaste konsert blir den 24 oktober på Ystad Teater! Då framträder Karin Tingne tillsammans med Big Blowin´ Band, storbandet som i fyrtio år spelat svängig storbandsjazz och framträtt med de största artisterna. Nyligen gjorde de en succékonsert med Svante Thuresson och de har kompat Monica Zetterlund, Roger Pontare och andra genom åren.

Karin Tingne kommer här att ge sig i kast med 40-50-talslåtar. Det blir soul, blues och ”the American Songbook”. Big Blowin´ Band kommer med fullt ös med 15 blåsare, gitarr, trummor, bas och Tomas Pettersson på hammondorgel B3 . Åsa Badeur och Camilla Jeremiasen Karlsson körar. Ystad Teater kommer att lyfta!

Några omdömen i pressen:
-Karin Tingne fyller ord och toner med hela livet, allt mellan  himmel, jord och helvete
-Allra bäst är Karin Tingnes sång förstås, hennes förmåga att hämta kraft och styrka inifrån varje del av sin kropp Ordet är sensationellt.
-Dags nu att också övriga Sverige upptäcker Karin Tingne! Som att höra Janis Joplin första gången. Jo, jag tar i men bara lite, bara liiiiite’
-Årets konsert 2019.

Läs mer...


Boka biljett


Fräulein Frauke presents Welcome to the 20s

Arena/Plats: Ystads Teater

FLYTTAS till den 24 oktober

En retroglittrande, dekadent, elegant, sprudlande burlesk-, och kabaretshow i "The Roaring 20's"-tema.

Sveriges största burleskexport och glittrande showgirl Fräulein Frauke är tillbaka i Ystad med en glamorös, vacker, sexig och rolig scenshow med ett dundrande vintagetema. Jazzåldern är tillbaka och det firar vi storslaget med livemusik, kabaret och burlesk med några av Europas största artister!

Läs mer...


Boka biljett


Kick Off Malmö Opera

Arena/Plats: Ystads Teater

Säsongspresentation

OBS Biljetter köps via Riksteaterföreningen genom e-post till ystad@riksteatern.se 


Har du någon gång varit på en föreställning på Malmö Opera har du säkert sett dem: Tenorerna Johan Palmqvist och Staffan Lindberg är två av operakörens begåvade sångare. Tillsammans med vår mastersstudent, sopranen Elin Eriksson och pianisten Annika Bjelk presenterar de säsongen 2021 / 22 med en underhållande föreställning i musikteater-konstens tecken. Med sång, musik och berättelser, humor och allvar, guidar de publiken i Malmö Operas kommande repertoar. En musikalisk resa genom bel canto-opera, trallvänlig musikal, helt nyskriven musik, en gnutta dansbandsschlager och e annat spännande!

 

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Pax och Rytmikkarin

Arena/Plats: Ystads Teater

Pax och Rytmikkarin

Längd: 35 min

Biljetter bokas genom Tickster: www.tickster.com

 

Rymdrytmik med Pax och Rytmikkarin


Rytmikprofessor KARIN sjunger, spelar och rymdrytmikar. Hon hittar plötsligt en märklig manick - X5260! Då kommer en tokig, klantig och muffinsälskande rymdvarelse PAX från Ypsagon instörtande, hon letar efter en viktig del till sitt rymdskepp. Hon pratar på ett underligt språk som ingen av oss kan. Hur ska de kunna förstå varandra? Vad är en bokstav? Hur smakar klarinett? Kan musik vara ett språk? Hur dansas det på Ypsagon? De behöver all hjälp de kan få av publiken!

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Det går an

Arena/Plats: Ystads Teater

KVÄLLENS FÖRESTÄLLNING ÄR INSTÄLLD PGA SJUKDOM. Alla kunder kommer att kontaktas - alla biljetter återbetalas.

Opera baserad på C J L Almqvists klassiska roman om kärlek, äktenskap och frihet.


En sommardag på 1830-talet möts Sara och Albert på en båtresa mellan Stockholm och Lidköping. Under dagarna som följer fördjupas deras relation och kärleken börjar spira. Men är Sara beredd att ge upp sitt yrke och sin frihet för att bli Alberts fru?


Det går an är en opera baserad på Carl Jonas Love Almqvists kända roman med samma namn, som publicerades 1839 och väckte enorm skandal. För det är inte bara en charmig kärlekshistoria mellan två unga människor, utan också ett angrepp på äktenskapet som institution och det då rådande skråväsende som hindrade kvinnor att bli ekonomiskt självständiga.


Operan hade urpremiär på Läckö slott 2016 och fick ett varmt mottagande. Nu gör vi den i en ny uppsättning signerad regissör Niklas Hjulström.


Medverkande
SARA VIDEBECK Magdalena Risberg
SERGEANT ALBERT Richard Hamrin
ENSEMBLE Ola Heinpalu
ENSEMBLE Mathilda Bryngelsson
ENSEMBLE Kine Sandtrø
ENSEMBLE Emma Lyrén
ENSEMBLE Tor Lind
PIANO Max Lörstad
VIOLIN Hedda Heiskanen
CELLO Lyssa Davidsson
Konstnärligt team
MUSIK Daniel Fjellström
LIBRETTO Maria Sundqvist
KAPELLMÄSTARE Max Lörstad
REGI Niklas Hjulström
SCENOGRAFI & KOSTYM Fridjon Rafnsson
LJUS Patrik Bogårdh KOREOGRAFI Peter Svensson
Producent
Malmö Opera

Läs mer...


Boka biljett


Mammorna

Arena/Plats: Ystads Teater

 

Ett brännande aktuellt drama om mammor som förlorat sina barn – och kärleken som lever för evigt.


De är mammorna som jobbar inom vården och lokalvården, hemtjänsten och barnomsorgen. De är mammor som burit sina barn närmast hjärtat. Och de är mammor som har tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva. Att förlora ett barn. Fyra skådespelerskor ger röst åt dessa mammor. Om våldet som tog det mest värdefulla ifrån dem, om sorgen, frustrationen och kampen att orka gå vidare. Men mest av allt handlar den om kärleken, den ständigt närvarande, och för evigt levande.


Föreställningen bygger fritt på journalisten, författaren och programledaren Alexandra Pascalidous hyllade bok med samma namn. För regin står prisbelönade Sunil Munshi, senast uppmärksammad med Klaus Nomi på Kungliga Operan, utvald till Scenkonstbiennalen 2021.


Medverkande
Maria Salah
Chatarina Larsson
Gloria Tapia
Lo Kauppi
Konstnärligt team
Av: Alexandra Pascalidou, Sunil Munshi och Lisa Lindén
Regi och scenografi: Sunil Munshi
Maskdesign: Rebecca Afzelius
Producent
En samproduktion mellan Riksteatern och Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

Läs mer...


Boka biljett


Stödgala för Ukraina

Arena/Plats: Ystads Teater

Många artister och musiker uppträder: Anna Hanna Rosengren, Elena Alexandrova, Evelina Åkesson, Frida Green, Sanna Persson Halapi, Lars Halapi, Hannes Nilsson, Grevlunda manskör, Gustaf Brandt, Karin Tingne band, Lars-Åke Kristensson, Maria Eggeling, nils Landgren Mikael Neuman, Nils Gunnar Snygg, Tommy Juth, Stråkkvartett Malmö Sinfonietta. Konferencier Anne Lundberg.

Arrangeras av Ystad S:t Petri Rotaryklubb i samarbete med Evenemang Ystad, Rädda Barnen Ystad, Ystads teater.

Längd 3 timmar inklusive 30 min paus.

Läs mer...


Boka biljett


Det stora oväsendet

Arena/Plats: Ystads teaters parkering

För femte året i rad ger vi oss ut på lastbil i Skåne och spelar på gator och torg. Den här gången med en svart komedi om ”det stora oväsendet”, 1600-talets masshysteri där människor pekade ut varandra som häxor för att skydda sig själva från kyrkans dom. Dåtidens cancelkultur.

Till tonerna av Vivaldi, Händel, Rameau med flera bjuds publiken på en resa i tiden. Vi möter skådespelerskorna Märet och Hedin och deras musiker, som slår upp luckorna till sin teatervagn på stadens torg. De ska spela en pjäs om den plikttrogna riddaren Ruggiero som tappar sans och vett när han träffar den förföriska och trolldomskunniga Alcina.

Men pjäsen blir hela tiden avbruten av olika personer som stör och lägger sig i. Den spetälska Sill-Maja för oväsen, hovsångerskan Franziska försöker stjäla rampljuset för egen del och stadens lokala häxjägare Pastor Hornaeus försöker avbryta detta satans påfund och helst hitta en häxa att ställa inför rätta.

Situationen blir allt mer ansträngd och det dröjer inte länge förrän häxanklagelserna viner kors och tvärs över torget. Det stora oväsendet skonar ingen och snart nog sitter alla i klistret. Tänk den som hade haft lite äkta trollkraft ändå…

Medverkande:
Manus och sångtexter Rickard Söderberg
Regi Clara Svärd
Scenografi och mask Marika Feinsilber
Kapellmästare Albert van Pham
 
Roller:
Sill-Maja Elin Eriksson
Franziska Assarina Stading Ella Morin
Märet Jonsdotter Kine Sandtrø
Helena Sofia Smedberg (aka Hedin) Mathilda Bryngelsson
Laurentius Christophori Hornaeus Ola Heinpalu

Längd: 60 min

Fri entré!

Läs mer...


Boka biljett


Ellen Andersson You should have told me

Arena/Plats: Ystads teater

NYINSATT KONSERT!
Ellen Andersson har en av de mest särpräglade jazzrösterna i Sverige just nu och är förutom melodibärare och textförmedlare också en skicklig improvisatör. På Ystad Sweden Jazz Festival 2018 spelade Ellen Andersson med sin kvartett för en fullsatt Per Helsas gård. Flera recensenter har tagit fasta på det fina samspelet mellan musikerna i Ellen Andersson Quartet, där Ellens röst betraktas som ett av instrumenten.

I maj mottog Ellen Andersson Monica Zetterlund-stipendiet 2022. Juryns motivering:

”Ellen bär på en brinnande kreativitet. Hon strävar oupphörligt och med stor hänförelse efter nya musikaliska uttryck – att förfina dialekterna inom de musikaliska språken. Med djup och innerlighet, med en virtuositet av sällan skådat slag, med en unik frasering och en imponerande improvisationskonst berör hon sin publik och skapar med sin röst en magisk atmosfär.”

Ellen Andersson – vocals
Anton Forsberg – guitar
Heine Hansen (DK) – piano
Niklas Fernqvist – double bass
Johan Löfcrantz Ramsay – drums

Läs mer...


Boka biljett


En kväll med Tommy Körberg

Arena/Plats: Ystads Teater

Vi välkomnar till en kväll med Tommy Körberg där det blir ett axplock från hans långa musikaliska karriär, blandat med Tommys omisskännliga humor. Dessutom medverkar Carl Flemsten på piano.

Läs mer...


Boka biljett


Ystads teater söker ny VD

Arena/Plats: Ystads teater


Boka biljett


Lille Prinsen

Arena/Plats: Ystads teater

Lille Prinsen är en av världslitteraturens mest gripande berättelser som handlar om vänskap, kärlek och om det viktigaste av allt som kanske är osynligt för ögonen. Teater Kapijas föreställning om Lille Prinsen är en omtyckt föreställning fylld av poesi, värme och humor. År 2006 spelade Teater Kapija Lille Prinsen på Festival au Désert i Saharas öken.

Gästpel med Teater Kapija: Arrangör: Ystads riksteaterförening.

Läs mer...


Boka biljett


Sing a long till FROST

Arena/Plats: Ystads teater. Obs! Fullbokat!

Om Frost
Filmen är delvis är baserad på H.C Andersens saga ”Snödrottningen” och handlar om prinsessan Anna som ger sig ut på en magisk resa tillsammans med bergsmannen Kristoffer och hans ren Sven, för att hitta sin syster, Snödrottningen Elsa. Anna måste hitta henne för att rädda kungariket från en förbannelse om evig vinter.

Svenska röster: Mimmi Sandén, Annika Herlitz, Sebastian Karlsson, Nassim Al Fakir, Erik Segerstedt

Längd: 1t 38 m
Genre: Animerad, Musik
Åldersgräns: Rek från 7 år
Språk: Svenska med svenska undertexter

Visste du att?
Frost är Disneys 53 film och är regisserad av Jennifer Lee som är Disneys första kvinnliga regissör. Filmen är den mest framgångsrika animerade filmen någonsin och har vunnit två Oskars.

Arrangemanget är FULLBOKAT!
Missa inte "praktisk information" längst ner

Lite praktiskt!
Entrén och caféet öppnar 14.30
Biljetter checkas av i entrén
Jackor och större väskor häger du i garderoben
Tillgång till platser i salongen först efter första ringning
Platserna är onumrerade och vi önskar därför att ni inte lämnar tomma platser bredvid
Endast parkett och 1:a balkong används så att alla kan se filmduken.
Mobilen ska vara på ljudlös.

Arr: Kultur & Fritid, Ystads kommun

Läs mer...


Boka biljett


Djungelboken

Arena/Plats: Ystads teater

Barnet växte upp och gav sig ut på upptäcksfärd i djungel.

Bagheera tänkte ta honom till människobyn! På vägen träffar dom på djungelbjörnen Baloo som inte vill att Mowgli skall gå till människobyn. Baloo tänkte ta hand om Mowgli och lära honom allt han kan.

Men i djungeln finns det också faror. Det är ormen Kaa, aporna med Kung Louie i spetsen och den farligaste av dom alla, tigern Sherekahn. Det blir ett härligt äventyr med sång, dans, skratt och en del spänning i denna klassiker.

Föreställningens längd: 55 min uten paus. 

Rekommenderad ålder: från 3 år. 
Alla barn från 2 år måste ha biljett. Yngre barn kan sitta i vårdnadshavarens knä.

Läs mer...


Boka biljett


Puss & Kram - Nyblom/ Betnér

Arena/Plats: Ystads teater

Puss & Kram - Nyblom/Betnér

Succén fortsätter! Henrik Nyblom och Magnus Betnér bjuder in till en färgstark resa längs hela det humoristiska spektrat. Lika delar galenskap som knivskarp satir. Stickspår utlovas!

Efter en premiärhöst med fullsatta hus från Malmö i söder till Luleå i norr förlängs nu turnén med flertalet extraföreställningar och besök i nya orter våren 2023. Standupshowen Puss & Kram gick från en idé om en gemensam turné och utvecklades till skapandet av ett fullfjädrat radarpar, både på och utanför scenen.

Henrik är inte bara en, utan den snabbaste stigande raketen på den svenska humorhimlen. I höst har man kunnat se honom i Parlamentet, han är dubbelt nominerad på den svenska standupgalan för årets föreställning och till priset som årets manlige komiker och som kronan på verket så kliver han i vinter in på svensk humors största scen då han tar plats som fast panelmedlem i SVT-succén Bäst i test.

Magnus har under sina 25 år som komiker åkt fler varv runt Sverige än alla andra komikerna tillsammans. Han har gjort det ensam och han har gjort det tillsammans med andra. Med Puss & Kram gör han för första gången resan tillsammans som del av något större än bara sig själv. Puss & Kram är något nytt inom svensk standup och precis som vanligt när något nytt skapas, så är Magnus där och pushar gränserna.

 

 

Läs mer...


Boka biljett


The Cavern Beatles

Arena/Plats: Ystads teater

The Cavern Beatles behöver ingen introduktion, efter mer än 100 framträdanden de senaste 10 åren i Sverige anses de av många vara The Beatles hyllningsband. Deras utseende, deras röster och rörelser är mycket lika dem som de ursprungliga Fab Four. Dessutom kommer de alla från Liverpool!

I en otroligt genuin tvåtimmarsshow ger The Cavern Beatles en verkligt perfekt liveimitation av en Beatles-konsert. The Cavern Beatles använder samma instrument som The Beatles, såsom de ursprungliga gitarrerna från Hofner och VOX-förstärkare, och identiska kläder som slående av 'Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band', 'A Hard Days Night' eller 'Let It Be' album för det perfekta framträdandet.

Förvänta dig alla välkända låtar från 'Please Please Me', 'Love Me Do', 'I Saw Her Standing There' och 'Twist and Shout', men även andra Beatles-hits som: 'Can't Buy Me Love ',' Hjälp! ',' Ticket to Ride ',' Michelle ',' All My Loving ',' Hey Jude ', 'Something' , 'Here Comes The Sun', 'Get Back', 'Let It Be' och många fler.

The Cavern Beatles är licensierat och godkänt av The Cavern Club i Liverpool - "The Most Famous Club in the World" och har spelat i mer än 40 länder över hela världen som Indien, Kazakstan, Maldiverna, Ryssland, Island eller Turkiet.

Läs mer om The Cavern Beatles här: cavernbeatles.com

Föreställninges längd: ca 2,5h inkl. paus.

Läs mer...


Boka biljett


Molly Hammar - All my friends

Arena/Plats: Ystads teater

MOLLY HAMMAR INLEDER 2023 MED STOR VÅRTURNÉ

Molly Hammar är en av årets två värdar av tittarfavoriten Så Mycket Bättre. Under åtta program ser vi henne visa prov på sin artistiska briljans, sprudlande personlighet och kanske en av Sveriges bästa röster, när hon ger oss egna tolkningar av de andra medverkandes låtar.

Trots sin unga ålder har Molly ett digert CV; “We Could Be Dancing” med Bob Sinclair som snabbt seglade upp till den mest spelade låten på radio i Italien - sålt ut spelningar i London, framfört den amerikanska nationalsången under NHL Global Series och gjort den svenska rösten till Nala i nyinspelningen av Lejonkungen där originalrösten gjordes av Beyoncé.

2020 vann Molly en Rockbjörn som året livegenombrott, i somras spelade hon på Lollapalooza i Stockholm och nu väntar hennes största turné hittills när hon beger sig ut på ”All My Friends vårturné 2023”. Det är en rikstäckande konserthusturné med premiär på hemmaplan i Stockholm. Publiken kommer få möta en enormt spelsugen Molly med hela sitt musikaliska och personliga register i högform!

“Att spela live är den renaste formen av den jag är, så att få åka ut på den här turnén och möta människor som lyssnar på min musik är något av det finaste och bästa jag vet. Jag vill skapa historia med er!” Hälsar Molly.


Föreställningen är 75 minuter, ingen paus.

Läs mer...


Boka biljett


Anita & Gunnar

Arena/Plats: Ystads teater

Succéföreställningen Anita & Gunnar

Gunnar Wiklund och Anita Lindblom var två av Sveriges största artister, som dessutom var förlovade och sammanlevde ett halvår i Sköndal 1960.
Han är förknippad med otur, hon snarare med en förmåga att sätta sig själv i klistret.
Båda hade sina duster med pressen och Skatteverket och trots enorma framgångar och alla förutsättningar för att skapa sig lyckliga liv, blev inget riktigt vad de hade hoppats.

Gunnar, av många ansedd som 60-talets största sångare, hade 37 låtar på Svensktoppen och hans kanske största hit - Nu tändas åter ljusen i min lilla stad - sålde över 200 000 exemplar. Men efter en rad motgångar under 70- och 80-talen, beskrev han sig själv som bitter och bortglömd. Efter att ha drabbats av cancer dog han utblottad 1989.

Anita slog igenom 1957 med När svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun, och blev på köpet genast skandalomsusad. Och skandaler fortsatte att kanta hennes liv och karriär, kombinerat med stora framgångar som sångerska och skådespelerska. Hennes största hit, Sånt är livet, är fortfarande bekant för de flesta även i våra dagar. Anita drog sig tillbaka från rampljuset på 80-talet och ansåg sig förföljd och orättvist behandlad.

Musikföreställningen ”Anita & Gunnar” beskriver ett fiktivt möte dem emellan i ”efterlivet” där dom sjunger en rad av sina största hits och har en dialog om respektive karriärer och om livet och kärleken.

Föreställningens längd: 2, 10 minuter inkl paus.

 

Läs mer...


Boka biljett


Pomperipossa

Arena/Plats: Ystads teater

Sagan om Pomperipossa

Pomperipossa – en riktig gammal tossa! Med rim, ramsor och glimten i ögat kastar sig Teater Trassel sig över och trasslar in sig i den klassiska sagan om Pomperipossa med den långa näsan. Med hjälp av publiken och småfåglarna i skogen lyckas de oftast lura häxan och nysta sig fram till ett lyckligt slut.

Gästspel med Teater Trassel. Arrangör: Ystads riksteaterförening. 

Läs mer...


Boka biljett


Ghetto Standup Comedy

Arena/Plats: Ystads teater

Föreställningen är tyvärr inställd!

"Ghetto Standup Comedy" Showen innehåller en mängd olika komedistilar som härrör från olika kulturell och etnisk bakgrund med syftet att leverera rå humor (som vissa kanske anser vara "mörk") samtidigt som de belyser deras kulturella mångfald och personliga upplevelser på ett så underhållande sätt som möjligt. Under hela showen kommer du att höra berättelser från olika urbana uppväxter såsom rasämnen, relationer, svart kultur etc. Allt formulerat på ett mycket omfattande men ändå humoristiskt sätt. Den här showen är rå, den är lös, den är urban och det är organiserat kaos.

Häng med oss på en minnesvärd kväll.

“Ghetto Standup Comedy” event featuring international comedians from all over the world, some of which you may or may not have seen before. The show incorporates a variety of comedy styles derived from various cultural and ethnical backgrounds with the aim of delivering raw humour (which some may consider “dark”) while shining a light on their cultural diversities and personal experiences in the most entertaining ways possibly. Throughout the show you will hear stories from various urban upbringings such as racial topics, relationships, black culture etc.. All formulated in a very comprehensive yet humorous manner. This show is raw, it’s loose, it’s urban and it’s organised chaos.

Join us for an evening to remember.

Showen framförs mestadels på svenska, men även delvis på engelska.

Föreställningen varar i 90 minuter, inkl. paus.

 

Läs mer...


Boka biljett


Kulturskolans Sommarkonsert

Arena/Plats: Ystads teater

Välkomna till Kulturskolans sommarkonsert!

Vi bjuder inte bara på en fantastiskt härlig kväll med blandad musik från skolans orkestrar, körer och solister utan det blir även konstutställning med våra bildkonstelever. Dessutom blir det jazzmusik i pausen!

Fri entré!

 

Läs mer...


Boka biljett


Love-livets tennismatch

Arena/Plats: Obs! Spelas utomhus på Ystads teater parkering.

Love – livets tennismatch är en timmes musikalisk betraktelse över livet, tennisen, kärleken och annat viktigt.  

Musikalartisterna Sara Lehman och Erik Gullbransson, tillsammans med musikerna i Johan Bergmans Pannband, bjuder på välkända popsånger, svensktoppsfavoriter och hitlåtar med stor igenkänning för alla åldrar. Det blir allt från Stand By Me till De sista ljuva åren.  

Med musik, sång och humor leker de med tennisens vokabulär och roller i en berättelse om livet från vaggan till graven. Det blir en konsert fullspäckad med tennisfinesser som tie break, bollkallar, döda linjen, baslinjespel och matchbollar.

Fri entré!

Arr: Ystads teaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Rhoda Scott & Sisters in Jazz

Arena/Plats: Ystads Saltsjöbad

2 augusti 13.00 Rhoda Scott & and Sisters in Jazz Ystad Saltsjöbad

Scott, född i New Jersey i USA, upptäcktes tidigt av Count Basie och har spelat med bland annat
storheter som Ella Fitzgerald, Ray Charles och George Benson under sin fantastiska karriär. Rhoda
Scott, ”Den barfota ladyn”, kommer till Ystad med den polska vibrafonisten Izabella Effenberg och
fransyskan Julie Saury på trummor.

Arr: Ystad Sweden Jazz Festival

Läs mer...


Boka biljett


Elaria Orchestra "Summer Flow"

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

3 augusti 13.00 Elaria Orchestra ”Summer Flow” Ystad Saltsjöbad

Elaria Orchestra, Sveriges just nu mest intressanta storband, är skivaktuella genom albumet Ikigai som släpptes i oktober 2022. Bandet består av några av Sveriges främsta jazzmusiker ur olika generationer och är tveklöst ett av de mest tongivande storbanden i landet. Bandet äntrar Sveriges jazzscener med ett unikt konstnärligt språk, energi och spelglädje. Musiken bandet framför är till största delen skriven av Erika Hammarberg som är orkesterns kompositör, arrangör samt dirigent. Initiativtagaren och musikern Lina Lövstrands flöjtspel ges ofta utrymme och även orkesterns övriga musiker får publiken lyssna till starka solistiska insatser. 

Skivan IKIGAI har blivit mycket väl mottagen i pressen och i P2 Jazzradio. Plattan utsågs till årets storbandsskiva i Lira Musikmagasin. Efter tidigare samarbeten och turnérande med bland andra norska Helge Sunde och Hildegunn Öiseth, Magnus Lindgren och Rigmor Gustafsson hör vi här Elaria Orchestra i egen prakt med konserten "Summer Flow".

Arr: Ystad Sweden Jazz Festival

Läs mer...


Boka biljett


Filmen om Kal P Dal

Arena/Plats: Ystads teater

Under några fartfyllda och intensiva år i slutet av 70-talet var Carl Göran Ljunggren från Arlöv och hans pågar kungar i folkparkerna! Glädjespridaren och energiknippet Kalle hade publiken i sin hand och hans motto var enkelt.

– rocka röven av svenska folket!

Dokumentären skildrar en av Skånes mest älskade artister. Än idag en hyllad ikon. Filmen om Kal P Dal är även en nostalgitripp i Skånskt 70-tal.

Röster om filmen:

”Starkt, gripande, rörd till tårar" – Olle Berggren, nöjesjournalist, Kvällsposten

”Kal P Dals energi, charm, kaxighet och skånskhet är som gjord för en dokumentär som slungar en mellan lycka och vemod” – Kalle Lind, kulturpersonlighet

”Magisk film.” - Åke Högman, nöjesjournalist

 https://www.youtube.com/watch?v=_SvuhBnOORw

Föreställningens längd: Film c:a 1,5 tim + konsert - totalt c:a 4 tim

 

Läs mer...


Boka biljett


Soppteater - Loa Falkman

Arena/Plats: Ystads teater

I stället för soppa blir det kaffebuffé i Teatercaféet. LOA Falkman, som i höst spelar på Malmö Opera, berättar om sin långa sångar- och skådespelarkarriär både i Sverige och utomlands.

Arr: Ystads teaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Kronbruden

Arena/Plats: Ystads teater

En Romeo och Julia-saga med inslag av nordisk folktro, som inleds en sommar på fäboden, där en kärleksrelation slutar i tragik på grund av hederskultur och sociala konventioner.

Strindberg hade redan från början i åtanke att pjäsen kunde göras som opera. Det blev Ture Rangström som tonsatte dramat 1915.

Längd: 2 tim, inkl 20 min paus

Arr: Ystads Riksteaterförening

 

Läs mer...


Boka biljett


Soppteater Lars Tibell: Opera eller vad?

Arena/Plats: Ystads teater

Erfarenheter och tankar kring en konstform som varit min passion och, i olika kapaciteter, mitt yrke.

Arr: Ystads teaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Sen kom vintern

Arena/Plats:

Men en dag får Haren syn på något mycket märkvärdigt - ett vitt hårstrå i pälsen. Och ett till!

Förställningen handlar om förändring, fara och möjligheter. Djuren rör sig in ut på scenen och ses bakom den genom en speciell teknik.

Ålder 3–6 år.
Föreställningens längd: 35 min


Arr. Ystads teaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Uno Svenningsson

Arena/Plats: Ystads Teater

Under 2022 släppte Uno Svenningson låten “Stannar”, som han tillägnade sitt första barnbarn Mila, tidigare samma år släppte han även singeln “Bara få höra din röst” en duett med Per Gessle som han även skrev den tillsammans med. I februari släppte han sin nya singel “Jag vill vara förälskad”. 
”Jag vill vara förälskad” heter min nya singel som jag skrivit tillsammans med Mark Bihli. Det började med en vissling och slutade i en känsla av att vara förälskad. Hoppas att ni gillar den lika mycket som vi gör, /Uno” 
Uno Svenningsson har en lång och framgångsrik karriär både som soloartist och i bandet Fredá med kända låtar som ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. De höll ihop fram till 1993, då sångaren valde att satsa på sin solokarriär. Solokarriären påbörjades 1994 och genom åren har det blivit hela åtta album. Debutalbumet ”Uno” kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” (med Eva Dahlgren).  
2017 medverkade han i ”Så mycket bättre” på TV4 och det medförde ett stort genomslag hos den breda publiken. Under våren och sommaren 2021 turnerade Uno runtom i Sverige och han släppte även låten ”Fickor fulla av sand”. Förutom att släppa ny musik 2022 turnerade han runt om i hela Sverige.  
Boka dina biljetter och njut av den kvalitet som Uno levererar. 

Läs mer...


Boka biljett


Country Roads

Arena/Plats: Ystads Teater

På scenen ser vi Sannex, ett av Sveriges allra populäraste dansband som medverkat i Melodifestivalen och har vunnit bland annat fyra Guldklavar på tre år och Grammis. Bandet har rötterna stadigt i den moderna countryn och har varit i Nashville för att spela in sin musik. 

Med sig på scenen har de två artister från Idol. 

Fredrik Lundman ”The Swedish Cowboy” som slog igenom på bred front i Idol är en artist som har spelat och sjungit i hela sitt liv. Han behärskar flera instrument, men gitarren är hans huvudinstrument. Fredrik har vigt sitt liv åt countrymusiken. Äkthet och ärlighet genomsyrar. Med sin otroligt fina och mörka sångröst gjorde Fredrik sig också känd via Talang samt WCOPA, World Championship Of Performing Arts i Los Angeles där han fick medalj i samtliga genrer han tävlade i: en guldmedalj, två silvermedaljer och ett brons.

Gottfrid - Rockstjärnan från landsbygden som blev Idol-Gotte med hela svenska folket. Han har många strängar på sin lyra och trumpeten är nära tillhands. Han är dessutom klassiskt skolad sångare. Inför hösten 2023 släpps nyskrivet eget material där Gottfrid tar oss på en resa tillbaka hem, till en avskalad och äkta americana doftande country. 

Föreställningens längd: 2,5 tim inkl paus. 

Läs mer...


Boka biljett


Kulturfesten 2023

Arena/Plats: Ystads Teater

Sex lokala kulturpriser delas ut och det blir en kväll med musik, show, samtal och överraskningar!
Efteråt välkomnas du i Teatercaféet för mingel och trivsel.”

Arr: Kultur & Fritid

 

Läs mer...


Boka biljett


Hjälp oss hjälpa er

Arena/Plats: Ystads teater

Vi vill synliggöra en del av det som socialtjänsten och Maria Skåne Sydost har att erbjuda. Därför är du varmt välkommen till en kväll i medmänsklighetens tecken: Tre timmar, helt gratis, som kan ge dig en känsla av gemenskap och ge dig ny kraft. Det blir en inspirerande, informativ och eftertänksam kväll, och som vi också hoppas kan bidra till att du vågar och vill be om hjälp.

Arrangörer

·        Maria Skåne sydost – Region Skåne
Erbjuder stöd och behandling till ungdomar upp till 25 år med alkohol- eller drogproblematik och deras anhöriga.

·        Socialtjänstens vuxenenhet – Ystads kommun
Erbjuder:

o   öppenvårdsbehandling för vuxna med alkohol-, drog- eller spelproblematik

o   stöd för anhöriga till dem som har alkohol- eller drogproblematik

o   stöd vid våld i nära relationer

o   kriminalitetsprogram

·        Socialtjänstens öppenvård för barn och familjer – Ystads kommun
Erbjuder stöd och hjälp till barn och familjer.

 

Kvällens innehåll

·        Representanter från ovan nämnda verksamheter finns på plats utanför salongen, för att berätta mer om sina verksamheter och dela ut informationsmaterial.

·        Tankar kring skam och rädsla – Terese Farkas, behandlande socialsekreterare, Ystads kommun

·        Paus – teatercaféet är öppet.

·        En varm, mänsklig och tankeväckande föreläsning av Hasse Carlsson. Hasse är en erfaren föreläsare i ämnet medmänsklighet, människors inre kraft och förmågan att samarbeta för att nå goda resultat. Han tar med oss på en resa in i våra huvuden och in i våra hjärtan.

För vem?

Evenemanget riktar sig till alla nyfikna, intresserade och öppensinnade.

Varmt välkommen!

Tid: kl 18.00 – 21.00
Fri entré! Ingen förbokning, men det är först till kvarn som gäller.

Har du frågor? Välkommen att kontakta:
Susann Nilsson
anhörigkonsulent på vuxenenheten
social- och omsorgsförvaltningen i Ystads kommun
Telefon: 0411-577854
E-post: susann.nilsson@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Slaget

Arena/Plats: Ystads teater

Två bröder. Ben, den yngre, söker och finner lyckan i storstaden. Magnus, den äldre, stannar kvar hemma och jobbar i pappans motorcykelverkstad. Ben kommer hem för första gången på 13 år, detta för att delta i pappans begravning. 

Dramat lyfter spänningar som finns på olika plan, mellan den lilla orten och storstaden och mellan syskon som inte träffats på många år. En gammal kärlekshistoria och känslan av skuld för sitt livsval spelas också upp på nytt.

Läs mer...


Boka biljett


Sportlovs-singalong Den Lilla Sjöjungfrun

Arena/Plats: Ystads teater

Ett singalong betyder alltså att vi visar en film där ni gärna får sjunga med i låtarna oavsett om du är barn, ungdom, vuxen, senior eller sjunger hellre än bra. Och kom gärna komma utklädd till din favoritkaraktär från filmen! Det är ni i publiken som bidrar till en festlig kväll.

Lite extra festligt är också att du kan träffa "Ariel" innan och efter filmen. Alltså en ”riktig” sjöjungfru på Ystads Teater!

Arrangemanget är GRATIS! men måste bokas.
Tänk på att filmen är ganska lång och kan vara lite läskig för de minsta.
Rekommenderad ålder är därför från 7 år.

För mer information om arrangemanget och för att boka, gå vidare till extern länk:

Sportlovssingalong - Den Lilla Sjöjungfrun (2023, Sv) (simplesignup.se)

Obs! Ytterkläder och större väskor hänger du i garderoben. För publikens säkerhet är endast väskor upp till ca 20x20 cm tillåtet i salongen och väskor kan komma att visiteras.

Arr: Ystads kommun

Läs mer...


Boka biljett


Be bop a luba - Rocken e´ mitt liv

Arena/Plats: Ystads teater

Hur var Peter Jezewski som barn?
Hur var det att helt plötsligt börja skriva autografer?
Hur var det att få fans?
Hur kom Tone Norum in i bilden? 
Hur kom det sig att just Peter Jezewski & Tone Norum började sjunga ihop.

Vilka förebilder inom musiken hade dessa två personer som fick dem att bli det de är i dag ca 40-45 år sedan karriären tog fart.

Många frågor får vi svar på i denna föreställning och mycket musik  blir det, allt från Cornelius, Beatles, Johnny Cash, Elvis,  Connie Franchis med flera.

Passa på att boka biljett till denna show.
Välkomna, begränsat antal platser!

Föreställningens längd: ca 2h och 20minuter inkl. paus.

Läs mer...


Boka biljett


Bara Skojar

Arena/Plats: Ystads teater

Han tog sig till en rafflande gruppfinal i Filip & Fredrik's Alla mot Alla våren 2023! Men framför allt har Thomas förgyllt många farser och revyer med sin humor och komiska ådra. Och det var som stand-up-komiker han slog igenom, i tv-serien ”Släng dig i brunnen” på 90-talet och vi har också sett Thomas medverka i både Diggiloo och flertalet olika farser på Krusenstiernska teatern i Kalmar.

Thomas Petersson har sedan hans senaste turné 2016 iakttagit omvärlden och samlat på sig nya skämt och bjuder på en kväll fylld av skratt och galna historier. Med hög igenkänningsfaktor och skämtsam bredd och inblickar i samtiden tar vi oss igenom livet - från pandemier till postkodsmiljonärer och Bara skojar!

Det kanske inte blir så mycket feel-good-råd eller smöriga livsfilosofier, snarare mer om allt det där andra. Hur man kan misslyckas i relationer, reta sig på medmänniskor, ställa till det för sig själv och hamna i dålig dager. Så som det är för de flesta. När man väluppfostrat inte tar mer än att det räcker till andra, väntar tålmodigt på sin tur, ställer sig sist i kön, försöker vara alla till lags och i rädsla för att verka pretentiösa svarar lite snabbare och lite ogenomtänktare än man borde och därmed belönas med... Just det - världens lön. OTACK!

Föreställningens längd: 1 timme och 50 minuter, inkl. ca 20 minuters paus mellan akterna. 

Det blir garanterat en fantastiskt underhållande kväll där det bjuds på en galen humor och massa skoj paketerat under ca 90 härliga minuter - det här är Thomas Petersson - Bara Skojar!

OBS!! Åldersgräns 13 år.

 

Läs mer...


Boka biljett


Duokonsert - I nöd och lust

Arena/Plats: Ystads teater

Efter mer än 30 år som artist har Lisa Nilsson en gedigen repertoar att ösa ur.

Dagsformen sätter agendan när låtlistan ska väljas och ingen kväll är den andra lik. Det landar i en blandning av hits genom tiderna, personliga favoriter ur den svenska eller brasilianska visskatten, och en och annan smäktande evergreen, varvat med Lisas numera berömda mellansnack och monologer.

Både Lisa och Mattias  har en tidlös bredd och delar kärleken till soulmusik, brasilianska rytmer, och jazzen. Duon har skrivit flera av Lisas låtar ihop, berättandet och spelglädjen står alltid i centrum när de framträder tillsammans.

Senast de stod på scen tillsammans spelade de Lisa Nilssons egen föreställning ”Kvinnan som är jag” där Lisa summerar sin karriär och sitt liv som kvinna i en humoristisk kavalkad av musik, steppdans och monologer.

Duon har spelat in skivor och turnérat ihop i ett otal sammanhang med Lisas band, och olika storband och orkestrar sedan 1992.

Ländg: 1 h och 45 min

 

Läs mer...


Boka biljett


If I ruled the world

Arena/Plats: Ystads teater

Med sig har han tre musikalkollegor, Vinga Magnusdotter, Rasmus Richter och Linnea Rydqvist och Anders Juhlin vid pianot. Det utlovas en musikalkonsert där ösiga showhits, och mäktiga ballader blandas i ett musikaliskt fyrverkeri. 

Eller vad sägs om sånger ur Chess, Hair, Så som i himmelen, Jesus Christ Superstar, La la land och många fler. 

”If I ruled the world” är en sångtitel av Sammy Davis Junior och med den som avstamp tar en av Malmös bästa röster sikte på Ystad!

Föreställningens längd: 70 min, ingen paus.

Läs mer...


Boka biljett


Lunds studentsångares vårkonsert!

Arena/Plats: Ystads teater

Repertoaren sträcker sig från stilla frid till vild hysteri, från enkel elegans till komplex polyfoni, allt under säker ledning av körens anförare Christian Schultze.

Kören gästas dessutom av tenorsolist Theodor Uggla, som efter flera år i både London och Amsterdam nu återvänt till den svenska operascenen.


OM KÖREN

Lunds Studentsångare är en manskör som grundades 1831 och som trots sin långa historia kunnat behålla sin vilja att utvecklas. Kören räknar idag femtiotalet tenorer och basar med olika bakgrund, utbildning och sysselsättning. Sedan 2020 leds kören av Christian Schultze. Utöver sin verksamhet i Lund ger kören konserter såväl nationellt som internationellt. Kören besökte i slutet av augusti Colombia och lägger detta resmål till flera andra såsom Finland, Ukraina, Norge, USA, Kina och Australien.

Kören är mest känd för sina konserter på universitetshusets trappa första maj. Ett säkert vårtecken som genom SVTs direktsändning tagit sig rakt in i det svenska folkhemmet.

Föreställningens längd: 90 min inkl paus


HITTA OSS

För mer information om kören samt löpande uppdateringar om konserter och andra event hänvisas i första hand till vår hemsida och närvaro i sociala medier. Direktlänk till dessa plattformar finner du nedan.

Hemsida

Facebook

Instagram

Senaste skivan på Spotify

Senaste skivan på Youtube

Varmt välkomna!

Läs mer...


Boka biljett