Karin Tingne och Big Blowin' Band

Karin Tingne och Big Blowin' Band

24 oktober 19.00 >> Årets häftigaste konsert blir den 24 oktober på Ystad Teater! Då framträder Karin Tingne tillsammans med Big Blowin´ Band, storbandet som i fyrtio år spelat svängig storbandsjazz och framträtt med de största artisterna.


Arena/Plats: Ystads Teater

Karin Tingne började sjunga i kyrkokör och  i Eva Svanholm Bohlins legendariska körer i Lund. Idag är hon mamma, bor i Skurup i södra Skåne med maken, gitarristen och bandmedlemmen Peter och sjunger som aldrig förr.

Med det egna bandet har hon haft flera succéframträdanden i Sydsverige. Bandet har de senaste åren skapat en egen profil med blues och soul, där också sköna ballader får plats. 2019 var det full fart med framträdanden i olika konstellationer och Karin var inbjuden gästartist hos Jalle Olsson och Pontus Snibb på Skillinge Bluesfestival, med sitt eget band på Svaneholm Open, på utsålda Ystad Teater och som gästartist med The Buckaroos på Victoriateatern i Malmö och även i julkonserter på Ystad Teater. Flera nya låtar, inspelade hos välkända YLA studios i Malmö, har släppts på Spotify och andra medier. Ett spännande samarbete har också inletts med låtskrivaren Jennifer Saxell i Ystad.

Karin Tingne har utsetts till Kulturprisvinnare i Skurup, Årets Kreatör i Skurup och FN Goodwill-ambassadör i Tingsryd.

Årets häftigaste konsert blir den 24 oktober på Ystad Teater! Då framträder Karin Tingne tillsammans med Big Blowin´ Band, storbandet som i fyrtio år spelat svängig storbandsjazz och framträtt med de största artisterna. Nyligen gjorde de en succékonsert med Svante Thuresson och de har kompat Monica Zetterlund, Roger Pontare och andra genom åren.

Karin Tingne kommer här att ge sig i kast med 40-50-talslåtar. Det blir soul, blues och ”the American Songbook”. Big Blowin´ Band kommer med fullt ös med 15 blåsare, gitarr, trummor, bas och Tomas Pettersson på hammondorgel B3 . Åsa Badeur och Camilla Jeremiasen Karlsson körar. Ystad Teater kommer att lyfta!

Några omdömen i pressen:
-Karin Tingne fyller ord och toner med hela livet, allt mellan  himmel, jord och helvete
-Allra bäst är Karin Tingnes sång förstås, hennes förmåga att hämta kraft och styrka inifrån varje del av sin kropp Ordet är sensationellt.
-Dags nu att också övriga Sverige upptäcker Karin Tingne! Som att höra Janis Joplin första gången. Jo, jag tar i men bara lite, bara liiiiite’
-Årets konsert 2019.


Boka biljett