Michael Saxell – Sjungande minnen

Michael Saxell – Sjungande minnen

Tonåringen som lämnade Skåne, blev gatumusiker i Vancouver och fick kontrakt med skivbolagsjätten Mercury Records.


Arena/Plats: Ystads Teater

Tonåringen som lämnade Skåne, blev gatumusiker i Vancouver och fick kontrakt med skivbolagsjätten Mercury Records.
Michael Saxell blev warmup act för rocklegenden Jeff Beck och Art Garfunkel blev hans mentor och påhejare. Han blev inbjuden att skriva låtar på de stora musikförlagen på Music Row i Nashville.
Saxell återvände till Sverige efter sjutton år i Kanada med svåra depressionsproblem efter en allvarlig bilolycka på väg hem från nyårsgiget 1990. 
Han skrev självbiografiska ”Om himlen och Österlen” två dagar efter återkomsten och gömde sig i en källarstudio i Ystad och blev trots sin ljusskygghet en av Sveriges mest framgångsrika låtskrivare redan på nittiotalet. Detta trots att Saxell då tackade nej till de flesta förfrågningarna, eftersom han inte orkade ta sig ur beckmörkret. 
Föreställningen handlar både om allt som inte blev av och det som faktiskt skedde och ledde till makalösa framgångar internationellt, såväl som i Sverige. 
Werupsamarbetet och lekkamratskapet. Lill, Malla och Jalle. 
Kollaborationen med Fredrik Andersson, som bl a hittills resulterat i melodifestivalvinnaren och världsettan på iTunes ”If I Were Sorry”. 
Hela Fransresan och den osannolika upplevelsen med den begåvade sjuttonåringen samma år som Saxell själv fyllde 60 år är ett givet inslag. Sånger och berättelser med SKAPs Evert Taube stipendiat 2010 Michael Saxell.

Foto: Marit Lasson


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.