Lärcentrum

Lärcentrum är ett stöd och en service du har tillgång till när du studerar inom Vuxenutbildningen Ystad. Här kan du få en lugn studiemiljö, träffa andra som studerar, låna dator och få kontakt med studiehandledare, specialpedagog och kurator. Det är också här du hittar tentamensservice om du läser en kurs eller utbildning på distans via högskola, universitet eller yrkeshögskola.

lärcentrum
(Klicka på bilden ovan för att se filmen.)

Stöd för dig som studerar

Vuxenutbildningens Lärcentrum är öppet för alla som är folkbokförda i Ystads eller Tomelillas kommun och studerar via Vuxenutbildningen Ystad. 

Det här hjälper vi till med

Hos Lärcentrum kan du få hjälp med flera delar kring dina studier, eller välja endast de delar som känns betydelsefulla för dig.

Du kan få studiehandledning som hjälper dig att bättre planera dina studier, låna utrustning och ta del av lugna studiemiljöer, få specialpedagogiskt stöd utifrån dina behov samt tillgång till kurator. Här hittar du också tentamensservice och studiehandledning särskilt anpassad för dig som läser vård- och omsorgsutbildningen samt möjlighet till extra stöd i dina matematikstudier.

Boka ett möte

Har du frågor eller vill boka ett möte? Skicka e-post till lärcentrum@ystad.se, sms:a eller ring 0730-490548

För dig som bor i Tomelilla finns även Lärcentrum på plats i Tomelilla och du hittar kontaktuppgifter till Lärcentrum i Tomelilla i informationsrutan till höger.

Så fungerar studiehandledning 

Studiehandledning är ett pedagogiskt stöd i planering, studieteknik och annat som rör dina studier.

Stödet som våra studiehandledare kan ge dig är utformat så att du ska få de bästa förutsättningarna att dels nå så bra resultat som möjligt och dels må bra under tiden du studerar. En studiehandledare kan till exempel hjälpa dig att hitta en studieteknik som passar dig, att lägga upp tidsplaner som gör att du kan skilja studier från fritid och ge tips och råd kring studier i allmänhet.

Så fungerar specialpedagogiskt stöd

Du som studerar via Vuxenutbildningen Ystad har tillgång till specialpedagogiskt stöd. Du kan få hjälp med inläst läromedel samt stöd i i dina studier utifrån dina förutsättningar. Vår specialpedagog kan ge råd kring stöd och anpassningar i undervisningen.

Kontakta Peter Månsson via peter.mansson@edu.ystad.se eller 0701-410877.

Lärcentrums kurator

Du som studerar via Vuxenutbildningen Ystad har möjlighet till kontakt med kurator. Du kan besöka vår kurator om du till exempel upplever stress eller oro. Vår kurator har tystnadsplikt.

Om du har frågor eller vill boka tid med kurator kontaktar du Malin Henningsson via malin.henningsson@ystad.se

För dig som studerar vid högskola eller universitet

Du som studerar vid högskola eller universitet och behöver en lugn studiemiljö är välkommen att sitta och studera hos oss i våra lokaler i Lärcentrum. Det finns även möjlighet att låna grupprum, tillgång pentry (bla värma mat), låna dator på plats, skriva ut samt träffa andra studerande.  

Tentamensservice

Lärcentrum i Ystad och Tomelilla erbjuder tentamenservice för dig som är folkbokförd i våra kommuner och studerar på yrkeshögskola, högskola och universitet utanför Skåne.

Kontakt:

Ystad: nazlieh.rashid@edu.ystad.se

Tomelilla: larcentrum@tomelilla.se

 

 

 

 

Publicerad 2020-01-20, Uppdaterad 2023-12-20

Lärcentrum Ystad

För dig som bor i Ystads kommun erbjuder vi service och stöd av studiehandledare och specialpedagog.

Vår besöksadress är Engelbrektsgatan 2. Du är också välkommen att studera på Lärcentrum som är öppet måndag-fredag kl 09.00 -16.00 (Lunchstängt 12 - 12.30).

Mejla: larcentrum@ystad.se

Kontakt studiehandledare: lisa.rosen@edu.ystad.se, Sms:a eller ring 0730-49 05 48

Kontakt specialpedagog: peter.mansson@edu.ystad.se, 070-141 08 77

Lärcentrum Tomelilla

För dig som bor i Tomelilla kommun erbjuder vi service och stöd av studiehandledare och specialpedagog.

Vår besöksadress är Torget 11. Du är också välkommen att studera i studierummet, som är öppet måndag-fredag kl 09.00-12.00, 13.00-16.00. 

Kontakt studiehandledare: larcentrum@tomelilla.se, 076-883 19 15

Kontakt specialpedagog: peter.mansson@edu.ystad.se, 070-141 08 77