naringslivystad.jpg

@näringslivystad

Här samlar vi några av de goda initiativ som lyfts fram under @naringslivystad i sociala medier som kan spridas vidare som goda exempel för andra

HEJA dig företagare i Ystad, vilket fantastiskt jobb du gör!

Här har vi försökt samla ett urval av de kreativa, snabba, konkreta och inspirerande initiativ som kommit på bara de senaste veckorna från näringsilvet i Ystads kommun.

Vilket fantastiskt näringsilv vi har!

 

Gratis handdesinfektion delades ut till både företag och privatpersoner

Anolytech tog kontakt med nätverket Tillväxt Syd och när erbjudandet gått ut till nätverkets medlemmar skapades snabbt ringar på vattnet och andra i nätverket erbjöd lokal och personal för att kunna genomföra tjänsten så centralt och säkert som möjligt.

Initiativet spreds i flera mediekanaler, här kan du läsa om det i Ystads Allehanda

 

Ystad i Centrum

Ystad i Centrum lyckades på kort tid skapa en digital modevisning med hjälp av frivilliga modeller från IFK Ystad och Ystads IF. På bara några timmar stylades, fotades och publicerades massor av inspiration från den lokala handeln. Kampanjen kan man följa på Handla i Ystads Facebook och Instagramsida.

För att visualisera säkerhetsavstånden använde man en tumstock som detalj -tydligt och lekfullt!

 

Lokala influenser pushar för take away

I Ystad har vi flera lokala influenser och engagerade kommuninvånare. Tillsammans uppmuntrar man att köpa med sig take away från lokala restauranger.

Restaurangerna och caféerna i Ystad var tidigt ute och ställde snabbt om till att kunna erbjuda Take Away och Ystadborna anammade omgående den nya viktiga trenden.

 

Många lokala restauranger, butiker och blomsterhandlare erbjuder hemkörning

Många är de som erbjuder hemkörning av sina tjänster. Några samverkar med lokala taxibolag, några kör själva ut sina varor och några samarbetar med idrottsföreningar där man kan få matkassen hemkörd av Kim Andersson! Det är bara i Ystad det är möjligt!

 

Extra öppet för riskgrupper

En hel del butiker erbjuder öppettider utanför ordinarie tider för riskgrupper. Man erbjuder också i flera fall personlig shopping.

 

Många hotell och restauranger erbjuder uteserveringar och uppmuntrar till säker arbetsplats

De lokala hotellen erbjuder alla olika former av lösningsfokuserade erjudande. Att kunna förlägga sin arbetsplats i en rofylld miljö, att sitta ute och njuta och att tydligt berätta hur noga man är att följa de rekommendationer som man löpande får. Superproffsigtoch tryggt!

 

Karantänspåse för uttråkade - en av många roliga lösningar

Den lokala bokhandeln erbjöd tidigt hemliga påsar med böcker till den som snabbt blir uttråkad i karantän. Ett insprierande sätt att vända något negativt till något positivt.

 

Personlig rådgivning utan krångel

Lotte Kolare och Stefan Litzberg var snabba med att ställa om och genom Nyföretagarcentrum erbjuder de kostnadsfri rådgivning alla dagar kl. 15-17. Se mer information på deras Facebook.

 

Lokala tandtekniker skapar skyddsvisir till sjukvården

Lasarettet i Ystad fick skyddsvisir gjorda genom lokalt initiativ med 3D skrivare. Läs om det på Ystads Allehanda.

 

Nya taggar initieras!

För att se nyheter i sociala medier är det ett bra tips att följa bland annat: #kroglivystad #handlaiystad #hållhjulenrullande #piik #näringslivystad maila gärna foretagslots@ystad.se om du vill tipsa om fler!

Har vi missat något som kan vara ett gott exempel för andra? Tagga oss med @naringslivystad i dina sociala kanaler så att vi inte missar något framöver.

Här hittar du vår Instagramsida!

 

Handla i Ystad Handla i Ystad Handla i Ystad

Publicerad 2020-03-18, Uppdaterad 2020-03-31