Miljöbron

Genom ett nytt samarbete mellan Ystads kommun och den ideella organisationen Miljöbron Skåne ges nu företag inom Sydöstra Skåne unika möjligheter att få kostnadsfri hjälp för att lösa utmaningar som verksamheten står inför eller ta tag i något ni länge velat göra men kanske inte själva har tiden till.

Utveckla ditt miljö- och hållbarhetsarbetet med hjälp av universitetsstudenter

Den 1 mars besökte Malin och Frida oss på Gamla Rådhuset för att berätta för intresserade företag om Miljöbron och möjligheterna som det innebär för små och medelstora företag.

Miljöbron Skåne hjälper till att forma projektbeskrivningar utifrån företagets frågeställningar, rekryterar studenter och coachar både företaget och studenterna genom projektet, från uppstart till slutpresentation.

Hur gör jag om jag är intresserad?

Vi kommer att kunna erbjuda ca fem projekt (beroende på omfattning) De projekt som väljs ut sker i samråd med Miljöbron och studenterna. Företag inom hela Sydöstra Skåne är välkomna att anmäla intresse. Samarbetet görs inom koncepetet FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer.

För att få en bild över er verksamhet och hjälpa er att rama in det område som kan vara relevant att fokusera på så är ett första steg att kontakta foretagslots@ystad.se som sedan sätter dig i kontakt med Miljöbron.

I mars månad behöver vi komma i kontakt med dig som är intresserad.

 

Vad är Miljöbron?

Sedan Miljöbron Skåne startades 2011 har 1700 studenter hjälpt mer än 500 verksamheter runt om i Skåne med frågor som berör allt från vilken miljöpåverkan som företaget ger upphov till samt förslag på hur man kan minska denna, analyserat vilka av FN:s globala hållberhetsmål som är mest relevanta för verksamheten, genomfört enklare logistikutredningar, tagit fram marknadsföringsstrategier, jobbat med produktutveckling inom livsmedelsbranschen och mycket, mycket mer.

Studenterna kan se på er verksamhet med nya ögon, bidra med den senaste kunskapen, engagemang och innovativa tankesätt. Samtidigt får de möjlighet att praktisera sina kunskaper och knyta kontakter i näringslivet. En win-win helt enkelt.

Du kan du läsa mer på www.miljobron.se/skane   

 

miljobron_rgb_kol

Publicerad 2022-02-10, Uppdaterad 2022-03-01