3609787-saleswoman-with-cheering-team-behind-her-giving-approval.jpg

Ystad tävlar om att bli årets nyföretagarkommun

Ystad är en av nio kommuner som är nominerade till priset Årets nyföretagarkommun 2018

2015 blev Ystads kommun utsedd till Årets nyföratagarkommun. Efter vinsten, fick Ystad enligt reglerna inte bli nominerad de kommande tre åren, vilket gör att detta är första året som kommunen åter får bli nominerad.

- "Fantastiskt roligt att se att nyföretagsamheten är fortsatt hög i Ystad. Vårt långa samarbete med Nyföretagarcentrum och att vi dessutom är placerade i samma lokaler skapar jättebra förutsättningar för företagande" säger Johan Österberg, Marknad- och Näringslivschef i Ystads kommun.

- "Man blir stolt och glad att bli nominerad till årets nyföretagarkommun 2018. Det är ett kvitto på att vårt arbete håller hög nivå" säger Kent Mårtensson, kommunalråd i Ystads kommun.

De nio kommunerna är nominerade utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2016 till den 30 juni 2017 och kategoriseras enligt SKL: s kommungruppsindelning. Siffrorna över nyföretagandet hämtas från Bolagsverket. En jury med representanter från både Visma och NyföretagarCentrum har därtill bedömt kommunernas arbete med att lyfta och stärka lokala entreprenörer och få fler att starta nya företag. Källa Visma.se

- "Att underlätta och inspirera nya entreprenörer så att fler vågar ta klivet att starta eget företag skapar ett positivt företagsklimat och gynnar tillväxten i kommunen. Nomineringen ger ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt" avslutar Lotte Kolare, Nyföretagarcentrum.

Publicerad 2018-10-30