Om Edvinshem/Edvinshus

Edvinshemsskolan, som är byggd på 1980-talet, ligger i Ystads västra del. Det är promenadavstånd till hav och strand, men också till centrala Ystad. Det finns gång och cykelvägar, som är skilda från övrig trafik, vilket gör elevernas skolväg säker. Grönområdena runt skolan ger många möjligheter till lek och andra aktiviteter. Vi tar tillvara dessa möjligheter och tillbringar mycket tid ute.

Edvinshusskolan renoverades under sommaren 2011 och de äldre eleverna började där höstterminen 2011. Utemiljön på Edvinshusskolan blev klar i november 2011 och är värd ett besök med sin moderna lekplats och multiarena för fotboll, handboll och basket mm. Det är knappa fem minuters promenadväg längs en gång- och cykelstig, mellan skolorna. Eleverna på Edvinshusskolan har sin slöjdundervisning på Edvinshemsskolan och idrottsundervisning i Tennisstadion.

På Edvinshemsskolan går elever från förskoleklass till och med årskurs 3. På Edvinshusskolan går elever från årskurs 4 till och med årskurs 6.

På fritidshemmet som är placerat på Edvinshemsskolan kan barnen tillbringa tiden före och efter skolan på ett meningsfullt sätt.

Publicerad 2020-06-14, Uppdaterad 2021-10-19

Elevhälsoenkät 20/21

 

Länk till elevhälsoenkät

Åk 4