Fotbollsakademin

Hos oss får du möjlighet att spela fotboll på skoltid
Hösten 2018 startade en fotbollsakademi på Norreportskolan. Fotbollsakademin är en ”fotbollsskola” där målet är att du ska utvecklas som fotbollsspelare och att du ska bli behörig till gymnasieskolans nationella program.

 

Fotboll hörna


Bakgrund
Initiativtagare för hela den ursprungliga verksamheten är Richard Ohlqvist, nuvarande rektor på Swedbanks Stadions fotbollsakademi och Malmö FF:s Staffan Tapper. Staffan Tapper har spelat över 400 matcher för Malmö FF, har varit med om två VM och var lagkapten när Malmö FF spelade final i Europacupen/Champions League 1979. Staffan har också framgångsrikt arbetat i skolan som speciallärare. Fotbollsakademin leds av kunniga och professionella lärare och tränare.


Profilelever på Norreportskolan
Fotbollsakademieleverna kommer att finnas på Norreportskolan tillsammans med övriga elever men tre gånger i veckan kommer de att ta sig ut till Sandskogens idrottsplats för fotbollsträning. En förutsättning för att vara med på samtliga träningar är att eleverna sköter sitt övriga skolarbete.


Varför har Malmö FF fotbollsakademier?
Malmö FF har en lång tradition av att engagera sig för ungdomars utveckling, både på och utanför planen. De har genomfört många olika aktiviteter som handlar om allt ifrån att ge barn och unga en meningsfull fritid till arbete mot våld och rasism. Fotbollen och idrotten är en viktig möjlighet att nå ut till ungdomar. Det främsta målet med fotbollsakademin är att bli behörig till gymnasieskolans nationella program och visa ett intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll.

Fotboll ben

 

 

 

Ansökan fotbollsakademin 23/24 (länk till digital ansökan)

 

Nedan ser Ni viktiga datum gällande fotbollsakademin med start läsåret 23/24.

 

10 November 2022 (17:30)

Informationsmöte om fotbollsakademin i Norreportskolans skolrestaurang kl 17:30 för de som är intresserade.

 

25 November 2022 (14:00-15:15) 

Lär känna träning på Sandskogens IP i Ystad, konstgräsplanen.

Anmälan görs till anna.bjorklund@edu.ystad.se

 

9 Januari 2023

Sista ansökningsdatumet, se länk till anmälan ovan! OBS! Har du inte anmält dig innan detta tillfälle kan du inte heller delta vid uttagningstillfället!

 

26 Januari 2023

Ordinarie skolval öppnar. Observera att du också behöver göra ett digitalt skolval enligt länken nedan och där välja fotbollsakademin. Skolvalet stänger den 16 februari!

Mitt skolval

 

27 Januari 2023 samt den 3 Februari (13-15) 

Uttagningstillfället med provspel den 27 januari på Sandskogens IP i Ystad, konstgräsplanen.

Extra uttagning den den 3 februari på Sandskogens IP i Ystad, konstgräsplanen.

 

Mars 2023

Preliminärt placeringsbesked skickas per e-post.

 

April 2023

Definitivt placeringsbesked.

 

 

Publicerad 2017-06-13, Uppdaterad 2023-04-26