Brass

Trumpet, trombon, tuba och valthorn.

Brass

Trumpet

Trombon

Tuba

Valthorn

Trumpet

Mathias Trumpet

Trumpet är ett mångsidigt brassinstrument som kan användas i de flesta musikstilar som klassisk, jazz och rock/pop.

Du lär dig trumpetspel från grunden. Lektionerna är individuella och här får du prova musik i alla former! Vi spelar också orkester i tre steg (Läs gärna mer under rubriken Orkestrar och ensembler). Du kan också spela i en mindre ensemble. Kom och prova trumpet och ha kul! Från 7 år.

Tillbaka

Trombon

Trombonen är ett populärt soloinstrument och orkesterinstrument. Det förekommer både i jazzmusik, popmusik och i större symfoniorkestrar. Ett blåsintrument som passar i många olika sammanhang.

Du lär dig om musik från grunden i en takt som passar just dig utifrån intresse och förmåga. Du utvecklas som både solist och ensemblemusiker. I kombination med instrumentalstudierna orienterar vi oss i musik och harmonilära. Från 8 år. Även yngre kan komma i fråga efter individuell prövning.

Tillbaka

Tuba

Tuba eller bastuba är det största av brassinstrumenten. Tuban finns i olika storlekar och med olika grundtoner. Nybörjare kan börja spela baryton som är en mindre variant av tuba. Tuban förekommer i stora symfoniorkestrar och blåsorkestrar men även i mindre ensembler där den har en mer solistisk roll.

Du lär dig om musik från grunden i en takt som passar just dig utifrån intresse och förmåga. Du utvecklas både som solist och ensemblemusiker. I kombination med instrumentalstudierna orienterar vi oss i musik och harmonilära. Från 9 år.

Tillbaka

Valthorn

Mathias Valthorn

Ett instrument som utmärker sig i symfoni- och blåsorkester med sin mjuka och vackra ton men även genom ett genomträngande och kraftfullt sound med metallisk karaktär inte minst inom filmmusiken. I filmer som t ex "Star wars", "Sagan om ringen", "Indiana Jones" eller "Independence Day" kan man inte undgå att lägga märke till instrumentets framträdande roll. Valthornet används också flitigt i de flesta andra musikstilar.

Undervisningen är i huvudsak individuell. Några gånger om året har vi lektioner tillsammans med en eller flera hornister på samma nivå. Som hornist på Kulturskolan spelar man i blåsorkestrar i tre nivåer samt även i symfoniorkestern för de äldsta eleverna som kommit till en högre nivå. Uthyrning av valthorn erbjuds. Man bör vara 8-10 år när man börjar spela men om det finns lediga "minihorn" kan man börja redan som 8-åring.

Tillbaka

Publicerad 2020-08-29, Uppdaterad 2021-10-27

Kontakt

Gith Vikström
Kulturskolan Expedition
Kulturskolan@ystad.se
0411-57 75 40

Adress:Björnstjernegatan 10B
271 80 Ystad

Karta

På telefon nås vi lättast mån-tors kl. 13.00-15.00. Ingen besökstid, endast bokade besök. Kulturskolans expedition är stängd på fredagar.

Marie Sandvik
Chef Kulturskolan
marie.sandvik@ystad.se

Anmälan

Anmälan till lediga platser på våra kurser sker via kurskatalogen i vårt nya system StudyAlong.

För att boka en kursplats behöver du ett konto i StudyAlong. Om du inte redan har detta, så finns instruktioner här.

Läs mer om StudyAlong bland nyheterna på sidan På Gång.

Frånvaroanmälan

All frånvaro meddelas till din lärare direkt via elevens iRum i StudyAlong.
Vårdnadshavare kan även anmäla frånvaro via appen “StudyAlong”.

Följ oss på

Facebook & Instagram