Brass

Trumpet, trombon, tuba och valthorn.

Brass

Trumpet

Trombon

Tuba

Valthorn

Mathias trumpet och valthorn

Trumpet

Trumpet är ett mångsidigt brassinstrument som kan användas i de flesta musikstilar som klassisk, jazz och rock/pop.

Du lär dig trumpetspel från grunden. Lektionerna är individuella och här får du prova musik i alla former! Vi spelar också orkester i tre steg (Läs gärna mer under rubriken Orkestrar och ensembler). Du kan också spela i en mindre ensemble. Kom och prova trumpet och ha kul! Från 7 år.

Tillbaka

Valthorn

Ett instrument som utmärker sig i symfoni- och blåsorkester med sin mjuka och vackra ton men även genom ett genomträngande och kraftfullt sound med metallisk karaktär inte minst inom filmmusiken. I filmer som t ex "Star wars", "Sagan om ringen", "Indiana Jones" eller "Independence Day" kan man inte undgå att lägga märke till instrumentets framträdande roll. Valthornet används också flitigt i de flesta andra musikstilar.

Undervisningen är i huvudsak individuell. Några gånger om året har vi lektioner tillsammans med en eller flera hornister på samma nivå. Som hornist på Kulturskolan spelar man i blåsorkestrar i tre nivåer samt även i symfoniorkestern för de äldsta eleverna som kommit till en högre nivå. Uthyrning av valthorn erbjuds. Man bör vara 8-10 år när man börjar spela men om det finns lediga "minihorn" kan man börja redan som 7-åring.

Tillbaka

Regementas trombone och tuba

Trombon

Trombonen är ett populärt soloinstrument och orkesterinstrument. Det förekommer både i jazzmusik, popmusik och i större symfoniorkestrar. Ett blåsintrument som passar i många olika sammanhang.

Du lär dig om musik från grunden i en takt som passar just dig utifrån intresse och förmåga. Du utvecklas som både solist och ensemblemusiker. I kombination med instrumentalstudierna orienterar vi oss i musik och harmonilära. Från 8 år. Även yngre kan komma i fråga efter individuell prövning.

Tillbaka

Tuba

Tuba eller bastuba är det största av brassinstrumenten. Tuban finns i olika storlekar och med olika grundtoner. Nybörjare kan börja spela baryton som är en mindre variant av tuba. Tuban förekommer i stora symfoniorkestrar och blåsorkestrar men även i mindre ensembler där den har en mer solistisk roll.

Du lär dig om musik från grunden i en takt som passar just dig utifrån intresse och förmåga. Du utvecklas både som solist och ensemblemusiker. I kombination med instrumentalstudierna orienterar vi oss i musik och harmonilära. Från 9 år.

Tillbaka

Publicerad 2020-08-29, Uppdaterad 2024-02-06

Kontakt

Gith Vikström
Kulturskolan Expedition
Kulturskolan@ystad.se
0411-57 75 40

Adress:Björnstjernegatan 10B
271 80 Ystad

Karta

Kontakta gärna expeditionen på mail.

Vid brådskande ärenden går det bra att ringa.

Ingen besökstid, endast bokade besök. Kulturskolans expedition är stängd på fredagar.

Marie Sandvik
Chef Kulturskolan
marie.sandvik@ystad.se

Anmälan

Anmälan till lediga platser på våra kurser sker via kurskatalogen i vårt system StudyAlong.

För att boka en kursplats behöver du ett konto i StudyAlong. Om du inte redan har detta, så finns instruktioner här.

Frånvaroanmälan

All frånvaro meddelas till din lärare direkt via elevens iRum i StudyAlong.
Vårdnadshavare kan även anmäla frånvaro via appen “StudyAlong”.

Följ oss på

Facebook & Instagram