Steg för steg: så här bokar du ett program i Kulturknuten

 1. Logga in med skolans/förskolans e-postadress och lösenord, detta har skickats till skolans gemensamma e-post eller till din skolas kulturombud. Obs! Ändra inte lösenordet! Har du sedan tidigare redan loggat in och gjort bokningar så kommer du istället till ”min sida” och ser där alla bokningar som gjorts via ert konto. För att göra fler bokningar tryck då på ”programkatalog” för att komma till bokning.

 2. Om du aldrig loggat in och bokat innan så kommer du rakt in i programkatalogen. Längst upp finns rubrikerna Kulturgaranti, Skapande skola och Kulturbesök. Välj vilka program du vill se genom att klicka på rubriken eller välj att se alla.

 3. Tryck på ”visa mer” för att se all information om just det programmet. Genom att trycka på knappen ”visa tillfällen” så dyker alla tillfällen upp för just det programmet.

 4. Boka det datum och tid ni vill ha och klicka på boka. Vissa program har enbart knappen intresseanmälan, tryck då på den för att gå vidare. Andra program kan länka dig vidare till en kulturaktörs egen sida för bokning.

 5. Därefter logga in med skolans/förskolans mailadress och lösenordet Ystad22!

 6. Efter att ha tryckt på boka så kommer du vidare till nästa steg, kolla så att datum och tid stämmer och tryck på gå vidare.

 7. Efter det kommer du till sidan där du fyller i bokningsansvarig, där ser du vilka bokningsansvariga som redan är inlagda. Hittar du inte ditt namn så skapar du ny bokningsansvarig via knappen ”lägg till bokningsansvarig”, antal elever, vilken årskurs, antal lärare. Tänk på att räkna med den bokningsansvariga om hen ska med. I rutan som heter ”övrigt” kan du till exempel skriva om val av program eller behov av anpassning.

 8. Efter det trycker du på ok- knappen och bokningen skapas, du får bekräftelse via en pop up-ruta.

 9. Bekräftelse på bokningen samt biljett kommer på mailen efter att bokningen är genomförd. Ni behöver inte skriva ut biljetten men hör av er till oss om ni inte får ett mejl. Ni kan också logga in igen och se alla skolans/förskolans bokningar.

 10. I-rummet fungerar som en anslagstavla mellan aktör och ni som bokar. Om du har frågor om din bokning kan du ställa dessa här, eller genom att mejla:
  Kulturgarantin: katri.johansson@ystad.se
  Skapande Skola: johan.larsson@ystad.se
  Eller annan kulturaktör om det anges i bokningsunderlaget
Publicerad 2023-01-17, Uppdaterad 2024-01-31