SYV

Har du funderingar på att börja studera? Behöver du en kurs eller betyg från grundskolan eller gymnasiet? Behöver du behörighet till studier vid högskola eller universitet? Eller funderar du på en yrkesutbildning?  Oavsett vad du funderar på är du välkommen till studie-och yrkesvägledningen vid Vuxenutbildningen Ystad.

SYV - Studie- och yrkesvägledning

Vuxenutbildningen i Ystads kommun har ett neutralt och oberoende förhållningssätt oavsett utbildningsanordnare eller arbetsgivare. Det är du och dina önskemål och behov som står i centrum.

Alla som bor i Ystads eller Tomelilla kommun är välkomna att boka ett individuellt studievägledningssamtal. Tillsammans med en studievägledare pratar ni om de kurser du behöver, vilka utbildnings- och yrkesmål du har och hur du vill lägga upp dina studier. Allt sammanställs i en individuell studieplan just för dig.

För information om CSN, aktivitetsersättning vid förlängd skolgång och bidrag för dig som studerar inom särskild utbildning för vuxna besök vår sida Studiefinansiering.

Studievägledning och Covid-19

Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar för att förhindra smitta av covid-19. Vuxenutbildningen Ystad har utifrån detta tagit beslut att gå över från närundervisning till distansundervisning i alla kurser och utbildningar och våra ytterdörrar är låsta för besökare. Beslutet gäller fram till den 30 augusti  2021 och kan komma att förlängas. Under denna period behöver du kontakta våra studie- och yrkesvägledare via mejl eller telefon.

Högskoleprovet

Du kan öka din möjlighet att gå vidare till högre studier genom att anmäla dig till högskoleprovet. Provet genomförs en gång på hösten och en gång på våren.

www.studera.nu hittar du mer information om Högskoleprovet!

Anmälan senast:

Våren: 15 februari
Hösten: 15 september

 

 

Publicerad 2016-09-20, Uppdaterad 2021-05-31

Kontakta studie- och yrkesvägledare

För mer information om utbildningar och kurser kontakta studie- och yrkesvägledare

För dig som bor i Ystad kommun

SFI, närundervisning på grundläggande- och gymnasial nivå samt särskild utbildning för vuxna:

Sara Persson, sara.persson@ystad.se, 0411-57 70 43

Yrkesutbildningar, distansutbildning på grundläggande- och gymnasial nivå samt prövning för betyg:

Fransisca Isaksson, fransisca.isaksson@ystad.se, 0411-57 71 93   

Ingela Holst Hägerhult, ingela.hagerhult@ystad.se, 0411-57 75 51 

För dig som bor i Tomelilla kommun

SFI, utbildning på grundläggande- och gymnasial nivå, Yrkesutbildningar, prövning för betyg samt särskild utbildning för vuxna:

Therese Åkesson, therese.akesson@tomelilla.se, 0417-183 41