Strandliv

Badplatser inom Ystads kommun, inkl hund- och hästbad.

Bild sandstrand

Långa härliga badstränder finns i princip längs hela kuststräckan, förutom vid Kabusa skjutfält och vid stranden strax väster om Marinan. De mest populära och välbesökta platserna är:

  • Svarte
  • Ystad Sandskog
  • Löderups Strandbad
  • Sandhammaren

Vid Saltsjöbaden i Ystad Sandskog finns fem bryggor (nr 0-4).

TÄNK PÅ ATT VATTNET ÄR STRÖMT när det blåser pålandsvind. Om du hamnar i strömt vatten och har svårt att ta dig in till land, simma längs med stranden tills strömmarna minskar och simma sedan in. Badar du på Ystads sydkust, var då även uppmärksam på att svallvågor från färjorna kan komma plötsligt ”från ingenstans”.

Här kan du läsa om stränderna i både Simrishamns och i Ystads kommun (broschyren "Välkommen till våra stränder" i pfd-format). Förutom information finns också kartor, badfakta, viktiga förhållningsregler och parkeringsinformation.

På webbsidan www.havochvatten.se/badvatten hittar du den senaste informationen om badvattnet vid aktuella badplatser inom vår kommun.

 

Låna flytväst gratis

Behöver du låna flytvästar kan dessa lånas ut gratis på Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund (SÖRF)Metallgatan 2, Ystad. Via länken hittar du öppettider och telefonnummer.

 

Bad för hund och häst

När och hur man får rasta sin hund på stranden regleras i den lokala ordningsstadgan.

Kort sammanfattat kan nämnas att det är förbjudet att under tiden 1 april - 30 sept medföra hund eller rida på allmän badplats.

I Ystads Sandskog får ridning endast äga rum på av kommunen anvisade ridstigar. Hundar är välkomna att bada längs sträckan väster om reningsverket fram till Lilleskog.

OBS! Informationen som avser hundbad i broschyren "Välkommen till våra stränder" är inte uppdaterad. Det är ovanstående som gäller.

På vår interaktiva samhällsfunktionskarta kan du se detaljerna. Klicka på i-symbolen för att få reda på hur kartan fungerar och välj sen vad som ska synas i kartan genom att kryssa i rutorna – t ex hundbad eller ridstigar. Du kan också klicka på kompassymbolen för att använda platstjänsten i din mobil.

 

Publicerad 2013-06-19, Uppdaterad 2019-02-27

Hjälp oss

Hjälp oss att hålla Ystads stränder och omgivande natur fina, säkra och användbara! Klicka på bilden och ladda hem vår app eller fyll i webbformuläret för att göra en felanmälan eller lämna synpunkter.

Bad

Ystad Arena Bad
Familjebad inomhus

Nybrostrandsbadet
Tempererade utomhusbassänger

Badtemperaturer

Länk till Ystads Allehandas rapportering kring aktuell badtemperatur finns tillgänglig här under sommarsäsongen.