Parkering för bil och cykel

Parkera rätt och säkert i sommar.

Parkera lagligt och håll räddningsvägarna fria

Även om alla får plats på badplatsen, så brukar det bli trångt till och från stranden. Om du kör bil till stranden, ställ inte bilen så att den blockerar räddningsvägar. Vid en eventuell olycka är det livsavgörande att räddningsfordon kommer ner till stranden – både för din egen och alla andras säkerhets och trygghets skull!

Var du kan parkera är angivet på Ystads Allehandas badkarta. Tänk på att följa trafikreglerna: parkera inte så du blockerar vägen för räddningsfordon, på grönområden eller nära korsningar. Är du osäker, chansa inte. Det kan både bli farligt och dyrt. Fordon som parkeras olagligt kommer att bötfällas och de fordon som står i vägen kommer att transporteras bort.

Var också försiktig när du kör där det rör sig mycket folk i kustsamhällen och på väg till stranden. Var till exempel extra uppmärksam när du backar.

Töm bilen själv. Lämna inga värdesaker i bilen när du parkerar.

Du lämnar givetvis inte hunden i bilen. Det blir snabbt höga temperaturer i kupén.

Det går bussar till ett antal av våra stränder. Se under respektive strand i broschyren vilka busslinjer som finns. Tidtabeller finns på skanetrafiken.se och i Skånetrafikens app.

I Ystad Sandskog, sträckan längs strandpromenaden/cykelvägen mellan brygga 0 och 4, får cyklar endast parkeras i cykelställ för att inte blockera räddningsvägar. Dessa hittar du vid brygga 1, Myrgången, Lövsångarestigen, Fritidsvägen samt vid Jaktens kiosk och minigolf (brygga 4). Det går också bra att sätta cykeln vid Midsommarängen (lekplatsen) mellan Ystads Saltsjöbad och Strandvägen.

Publicerad 2022-06-20, Uppdaterad 2024-07-02