Badet

På Ystad Arena kan du få både full fart, motion och avkoppling! Här finns något för alla. På denna sida hittar du information om allt som erbjuds i badhuset. Mycket nöje!

Motionsbassäng med trampolin och hopptorn

Vy uppifrån. Foto: Fredrik Ekblad

Bassängen håller en vattentemperatur på 28 grader, är 25 meter lång och har 8 breda tävlingsbanor. Till vardags kan bassängen delas i 10 banor för att optimera användningen av bassängens yta. Den grunda delen är 1,2–1,6 meter djup, och djupdelen med 1-meterstrampolin och 3-metershopptorn är 3,8 meter djup.

Banorna under trampolin och hopptorn är ofta bokade för skolor och simträning, vilket gör att attraktionerna då är stängda. Eftersom bokningstiderna på banorna kan variera från från vecka till vecka går det inte att specificera öppettiderna för trampolin och hopptorn. För att säkert kunna använda dem under helger kan man besöka oss på söndagar kl. 12.00-14.00, då de vanligtvis är öppna.

Längs södra långsidan finns en mindre läktare, där finns plats för besökare som har medhavd matsäck. Längs norra långsidan finns en låg terrass med möbler som används av caféets gäster.

 

Multibassäng

Multibassäng

Bassängen med höj- och sänkbar botten, rullstolslift och ledad trappa används till allt från babysimskola till vattenträning. Vattentemperaturen är 30-34 grader beroende på aktivitet. Här kan du se multibassängens öppettider. Multibassängen kan dock hyras ut för bokade aktiviteter och är då inte tillgänglig för bad och lek. Entrén för multibassängen ingår i priset för besökare både till motionsbassängen och till familjebadet.

 

Familjebad

 Familjebad

Separat entré betalas för att besöka familjebadet och då ingår tillgång till motionsbassängen och på anvisade tider även multibassängen. Familjebadet innehåller en 32-gradig plaskbassäng för de minsta, med en mindre rutschbana. Bredvid plaskbassängen finns en större 30-gradig bassäng med en sluttande strand som mynnar ut i en yta avsedd för lek och även en strömkanal som går runt en bassäng med klättervägg. Avslutningsvis finns en 36-gradig varmbassäng med undervattensstrålar för avkoppling.

Vattenrutschkanor

De båda vattenrutschkanorna (på 9,5 meters höjd) finns ett par trappor upp, en traditionell Black Hole med tidtagning (98 meter) och en Aqua Racer (103 meter) där man åker i singel- eller dubbelringar. Båda rutschkanorna har en åldersgräns på 7 år för att åka själv och 3-6 åringar kan åka med en vuxen.

 

Bastu

Traditionell torrbastu finns på respektive dam- och herravdelning. I torrbastun ska handduk eller liknande användas att sitta på.

Torrbastu

Vid motionsbassängen finns gemensam ångbastu för herrar och damer. Precis som i bassängen används där badkläder.

Ångbastu

 

Omklädningsrum

De elektroniska skåpen är fördelade på dam- och herravdelning, samt två könsneutrala omklädningsrum att använda vid funktionshinder eller för extra avskildhet.

Publicerad 2014-08-29, Uppdaterad 2021-10-02

Kontakt

Ystad Arena Bad

Fridhemsgatan 27
271 45 Ystad

Reception
ystadarena.bad@ystad.se
0411-57 73 37
Ring gärna om du önskar ett snabbt och aktuellt svar, mail besvaras inte lika frekvent.

Verksamhetschef
för Ystad Arena Bad och Nybrostrandsbadet
Mia Fält
mia.falt@ystad.se
0411-57 73 10

 

Viktig information

Läs igenom våra trivselregler inför ditt besök på badet, t.ex. om vår åldersgräns på 12 år samt om foto- och skärmförbud.

Avvikande öppettider hittar du här.

Karta

Här är en karta över badhuset, där du kan se utbudet på ett överskådligt sätt. Klicka för förstoring.