Trivselregler

För hög säkerhet, god hygien och en trivsam miljö i Ystad Arena ber vi dig att läsa igenom våra trivselregler.

Duscha alltid före bad

För allas trevnad är det viktigt att du alltid duschar före bad. På kroppen och i håret sitter smuts, hudavlagringar, produktrester från hygienartiklar och bakterier. Om du inte duschar sprids din smuts i bassängen och mer klor behöver tillsättas i badvattnet för att rena det. En hög klorhalt kan irritera huden och ögonen. 

Duscha alltid noga med tvål och schampo – utan badkläder – före bad och bastu. Klor fastnar inte på ren hud och du luktar inte klor efter badet. Ju mindre klor som behöver tillsättas i badvattnet desto bättre blir miljön för både dig och personal. Dessutom blir slitaget på interiören mindre och vårt badhus håller längre!

Badpersonalen svarar gärna på dina frågor.


Vattenreningsprocess och besöksantal

I januari 2021 kom en ny vägledning från Folkhälsomyndigheten till alla som bedriver badverksamhet. Vägledningen hade inget med de dåvarande pandemirestriktionerna att göra. Vägledningen innebär skärpta krav på vattenkvalitén, bland annat har riktvärdet för bundet klor i vattnet sänkts. Halten för bundet klor i vattnet påverkas av till exempel rengöringsrutiner och hur noga våra besökare är med att duscha före bad.

För att kunna säkerställa vattenkvalitén enligt den nya vägledningen har vi satt en gräns för det maximala antalet besökare på familjebadet samtidigt. Vi vill att så många som möjligt ska kunna besöka badet, samtidigt som riktlinjerna följs. Vi bevakar vattenvärdena kontinuerligt och följer upp med olika typer av anpassningar, där städrutinerna justeras, vattenreningsutrustningen uppdateras och vattenprocessen utvecklas. Därefter utvärderar vi hur dessa anpassningar påverkar vattenkvalitén.

 

Generella regler

 • Följ personalens anvisningar, uppmärksamma skyltar och visa hänsyn mot övriga badgäster.

 • Ystad Arena Bad har en åldersgräns på 12 år.
   
 • Dusch och tvätt innan bastu och bad är obligatoriskt av hygienskäl.

 • I bastun används handduk att sitta på.

 • I bassänger och ångbastu används badkläder avsedda att bada i. Underkläder och andra kläder i bomullsmaterial är förbjudna.

 • Ytterskor förvaras i skåpet, men använd gärna rena inneskor. På eget ansvar kan man lämna sina ytterskor i avsedda skohyllor.

 • Barnvagnar placeras utanför omklädningsrummen på anvisad parkering, ta med eget lås om ni önskar låsa fast den. Om liggdelen på barnvagnen behövs till barnet under besöket går det bra att bära in den, men underredet med hjul ska stanna på anvisad parkering.

 • Blöjbarn ska använda badbyxor eller badblöja.

 • Bord och stolar är reserverade för caféets ätande gäster, efter matstunden lämnas bord och stolar över till andra besökare. Medhavd mat och dryck kan förtäras på läktaren vid stora simbassängen. 

 • Förbud mot glasartiklar (flaskor, behållare och liknande) gäller i hela badanläggningen.

 • Förbud mot nötter gäller i hela badanläggningen.
   
 • Rökning och förtäring av alkohol är inte tillåtet i Ystad Arena Bad, detta gäller även e-cigaretter.

 • I Ystad Arena Bad råder fotograferingsförbud. I närheten av bassängerna råder även förbud för vuxna som är ansvariga för barn under 12 år att använda telefon, surfplatta, dator etc. när barnet badar. Medföljande vuxen är alltid ansvarig för barns säkerhet. Lämna aldrig barn utan uppsikt!

 • Om trivselreglerna inte efterföljs har personalen rätt att avvisa besökare utan ersättning. Vid upprepade eller grova överträdelser kan besökare bli avstängda under en längre tidsperiod.

 

Vi önskar dig en trevlig vistelse på Ystad Arena Bad!

mceclip0.jpg

Publicerad 2020-08-29, Uppdaterad 2024-01-23

Kontakt

Ystad Arena Bad

Fridhemsgatan 27
271 45 Ystad

Reception
ystadarena.bad@ystad.se
0411-57 73 37
Ring gärna om du önskar ett snabbt och aktuellt svar, mail besvaras inte lika frekvent.

Enhetschef
för Ystad Arena Bad och Nybrostrandsbadet
Mia Fält
mia.falt@ystad.se

 

Viktig information

Läs igenom våra trivselregler inför ditt besök på badet, t.ex. om vår åldersgräns på 12 år samt om foto- och skärmförbud.

Avvikande öppettider hittar du här.