Familjerådgivning

Alla kan få problem i sina nära relationer. Familjerådgivningen erbjuder professionell samtalshjälp för vuxna i kärleksrelationer, vuxna syskonrelationer eller vuxna barn och föräldrarelationer.

äldre par

Familjerådgivningen erbjuder samtal som kan ha fokus på bland annat:

  • kommunikation
  • att bryta negativa mönster
  • närhet och sex
  • otrohet
  • separation
  • utmaningar i nya familjekonstellationer

Ofta innebär det att fördjupa relationen samt förstå mer av sina egna och andras upplevelser och reaktioner.Bra att veta om osshandhjärta

Vi som arbetar på Familjerådgivningen är socionomer med bred erfarenhet och vidareutbildning inom psykoterapi. Vi arbetar under sträng sekretess och för inga journaler. Verksamheten och mottagningen är avskild från annan kommunal verksamhet.

Samtalen kostar 200 kronor per tillfälle. Ni betalar med Swish eller kort på plats. Om ni lämnar återbud mindre än 24 timmar innan den bokade tiden får ni betala för den.

 

familjSamtalsformer

I ordinarie familjerådgivning träffar ni samma familjerådgivare under behandlingstiden. Om ni tror att ni kommer att vilja ha flera samtal är det denna behandlingsform som är lämplig.

Ni kan även välja Ett Samtal i Taget (ESiT) där ni med kort varsel kan komma för ett enda samtal. ESiT är lämpligt om ni är osäkra på om familjerådgivning är något för er, eller om ni har en specifik frågeställning där ni tänker att ett enda samtal kan räcka för ert behov.

Möjlighet till digitala samtal finns.

Kontakta oss gärna på telefontiderna om ni önskar mer information.


Boka tidsamkönat par

En första kontakt och tidsbokning sker via telefon. Telefontiderna bemannas av familjerådgivarna. Vi har varierande väntetider för ett första samtal.

Du kan vända dig till Familjerådgivningen om du bor i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla eller Ystads kommun. Mottagningen finns i centrala Ystad.

 

Publicerad 2014-01-08, Uppdaterad 2022-08-19

Kontakt

Familjerådgivare:

Marie Björs
Mikael Franzén
Lisa Tull

Tel: 0709-45 79 22

Telefontider för tidsbokning:

Måndagar kl. 13.00 – 14.00
Torsdagar kl. 08.00 - 09.00

Eventuella ändringar av telefontiderna meddelas på Familjerådgivningens telefonsvarare.