Företag

Vill du ha trygghet och full kontroll på dina elkostnader väljer du vårt fasta pris. Med det är du skyddad mot eventuella prisökningar under bindningstiden. Vill du istället ha flexibilitet och ett pris som alltid anpassar sig efter marknaden väljer du ett rörligt elavtal. Då sätts priset utifrån den aktuella kursen på elmarknaden. När du gjort detta val bestämmer du om du vill binda ditt elavtal eller inte.

Enkelt med en faktura

Om du är etablerad inom vårt elnät gör du det enkelt för dig genom att köpa YstadElen. Då får du en gemensam faktura för både elnät och elhandel. Dessutom kan du vara trygg med att du alltid får grön el. Har du dessutom fjärrvärme från Ystad Energi får du även detta på samma faktura.

Jämföra priser

Att jämföra elpriser är inte helt enkelt. Många missar att ta med vissa påslag, t ex årsavgiften, vid jämförelse av elpriser trots att påslag kan ge stor skillnad på det slutgiltiga priset. 

Det finns många jämförelsesajter på nätet att ta hjälp av. Ystad Energihandel rekommenderar Elpriskollen. Det är en oberoende prisjämförelsesajt som drivs av Energimarknadsinspektionen.

Tänk på!

Prisuppgifter grundar sig på föregående månads genomsnittliga timpris på elbörsen, d v s angivna priser för rörliga avtal är att betrakta som prognoser för den slutliga kostnaden.

Publicerad 2021-07-13, Uppdaterad 2023-09-11