Solceller

Släpp in solen i ditt liv! Skaffa solceller till ditt tak och börja producera din egen el. Solen är en fantastisk energikälla. Varje dag nås vi av 8 000 gånger mer energi än vad mänskligheten gör av med under ett år. Faktum är att vi på bara en och en halv timme tar emot så mycket solstrålning som hela jordklotet förbrukar per år. Rätt otroligt, eller hur?

Ystad Energihandel säljer solceller genom samarbetspartner

Vi säljer solceller via samarbetspartners som ett naturligt steg i att bli ett komplett energibolag. Vi är glada att kunna erbjuda solceller som håller hög kvalitet och är väl beprövade i svenskt klimat. Solcellsanläggningar har en robust teknik med mycket lång hållbarhet och garantitid. Så gör en garanterat lönsam investering du med.

Sol är säkrare än vind och vatten

Det bästa är att solenergin är gratis och inte kommer att ta slut på sisådär 4,5 miljarder år. En annan bra sak är att vi faktiskt kan ta tillvara på all den här härliga förnybara energin. Förnybar energi är energi som har sitt ursprung i källor som förnyas på ett naturligt sätt, som sol, vind, vatten och biobränsle. Solen är den säkraste av de förnybara källorna, säkrare än vatten och vind som vi ju inte riktigt vet hur mycket de ger från vecka till vecka. Solen däremot, den strålar precis lika mycket hela tiden.

Solel även molniga dagar

För att ta vara på solenergin behövs något att fånga upp den med, och det är här solcellerna kommer in. Solcellerna består av kiselceller som med hjälp av elektrisk spänning bildar likström när solen lyser på panelerna. De börjar producera ström så fort de första solstrålarna når panelerna på morgonen och fortsätter tills solen går ner. Men det fiffiga är att solen inte ens behöver skina – de producerar el till och med när det är molnigt. Likströmmen skickas sedan till en växelriktare som monteras i huset. Växelriktaren omvandlar likströmmen till växelström och skickar in den i huset.

När solenergin har blivit växelström kan den användas till mycket. För det första går den till ditt eget hushåll. Till lampor, spisen, teven, datorn, kyl och frys, tvättmaskinen, varmvattenberedaren – ja allt som du använder köpt el till i dag.

Det är med solel som med all el att den behöver tillverkas i samma stund som du vill använda den, så länge du inte lagrar den. Eftersom dina solceller producerar el på dagen då du kanske inte är hemma och inte har lika stort behov av att tända lampor och laga mat på spisen så kommer du med största sannolikhet producera mer el än du gör av med vid ett specifikt tillfälle.

Publicerad 2022-03-07, Uppdaterad 2023-09-13

Bladknapp intresseanmälan solceller

 

5 skäl att skaffa solceller

Garanterat lönsam investering
Du får lägre och jämnare energikostnader från dag ett. Efter cirka 10 år är ditt solcellssystem avbetalat. Därefter gör du en ren vinst.

Höjer värdet på ditt hus
Du kan lugnt räkna hem din investering - även om du säljer huset. I genomsnitt sänker solceller driftkostnaden för el med omkring 4 000 kronor per år.

Sol i cirkel

Större frihet och lägre energikostnader
När du producerar egen el minskar du ditt inköpsbehov och du blir mindre beroende av elmarknadens upp- och nedgångar.

Sol i cirkel

Synlig insats för miljön
Du hjälper till att öka andelen förnybar energi i samhället, samtidigt som du inspirerar fler att ta steget mot ett mer hållbart liv.

Sol i cirkel

Minimalt underhåll
När solcellerna väl är på plats är de i princip självgående. Det finns inga rörliga delar som måste underhållas eller kan gå sönder. Inget bränsle behöver tillföras och det skapas inga biprodukter i form av utsläpp, ljud eller lukter. Alla våra solpaneler har en effektgaranti på 25 år, och deras beräknade livslängd är 30 år.