För företag

Vill du stärka ditt företags miljöprofil och samtidigt minska elkostnaderna rejält? Vår samarbetspartner tar fram en lösning som passar ditt företag och hjälper dig hela vägen, från planering till färdig installation.

Solpaneler efter ditt företags behov

Att skaffa solceller är enkelt, oavsett vilka behov du har. Vi tar fram en lösning som passar just ditt företag eller din fastighet och hjälper dig hela vägen, från planering till färdig installation. Idag kan vi leverera solceller till företag i Skåne. Har du en takyta på minst 400 kvadratmeter, kontakta oss via intresseanmälan till höger (rosa boll) för att få ett skräddarsytt förslag på solpaneler efter ditt företags behov.

Mer info solcellspaket >>

Lönsamhet

Inget företag är det andra likt. Därför skapar vi alltid lösningar för solpaneler till just ditt företags behov. Utöver själva solcellerna med kringutrustning ingår montering och garantier i alla paket. Du kan alltid se din elproduktion via växelriktaren eller elcertifikatmätaren.

Tjäna pengar på din elproduktion

Som företagare har du ofta tillräckligt med yta för att installera en solcellsanläggning som inte bara gör dig mer självförsörjande, utan som också gör det möjligt för dig att tjäna pengar på din elproduktion under sommaren. 

Ersättningen du får för din el kommer från två olika aktörer. Dels kan du få ersättning för den så kallade nätnyttan av ditt elnätsbolag. Dessutom kan du få betalt av det elhandelsbolag som köper din egenproducerade el.

Olika elhandelsbolag betalar olika mycket för elen de köper. Därför är det viktigt att du gör ett aktivt val av vem du säljer till, framför allt när det handlar om större volymer. 

Priser, bidrag och ersättningar

Företag och offentliga organisationer som investerar i solceller kan ansöka om investeringsstöd. Stödnivån ligger sedan 1 januari 2018 på 30% av investeringskostnaden oavsett om du är företag, privatperson eller en bostadsrättsförening. I investeringskostnaden inkluderas både material- och arbetskostnader. Högsta möjliga stöd per solcellssystem är 1,2 miljoner kronor.

Mer info priser >>

Mer info bidrag och ersättningar >>

Publicerad 2021-03-20, Uppdaterad 2023-11-27

Bladknapp intresseanmälan solceller

 

Beställ YstadElen

 

Priser YstadElen