Nybrostrands förskola
Nybrostrands förskola hittar du i Nybrostrand strax väster om Ystad. Här har du öppna fält och skogen som granne, och endast en liten promenad bort ligger stranden.
Om Nybrostrands förskola
På Nybrostrands förskola byggs verksamheten på ömsesidig respekt och tillit. Vi har en stark tilltro till människans inre drivkraft att vilja lära sig och utvecklas både enskilt och tillsammans med andra. Barnens tankar, funderingar och drömmar är en viktig del i vår utbildning. Omsorg och utbildning går hand i hand och leken tar en stor plats i vardagen. Hos oss utgår vi från att alla barn kan, vill och är nyfikna. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid.
"Det du tror om mig, sådan du är mot mig, hur du ser på mig, hur du lyssnar på mig – sådan blir jag."
Nybrostrands förskola består av sex avdelningar:
- Nyckelpigan med barn 1-3 år
- Trollsländan med barn 3-4 år
- Gräshoppan med barn 3-4 år
- Fjärilen med barn 1-3 år
- Myggan med barn 1-4 år
- Humlan med barn 5 år
Förskolan omges av en fantastisk utemiljö med både stora öppna ytor och mysiga små innergårdar. Förutom olika lekredskap finns det även tillgång till en grillkåta, ett fristående uterum och en grillplats. Här är möjligheterna för kreativa lekar, undervisning och upptäckter oändliga.
Hos oss sover barnen på madrasser i oisolerade uterum. Dessa uterum finns i direkt anslutning till tre av våra avdelningar. De sover gott i den friska luften, vilket i sin tur främjar hälsa och välbefinnande. Förskolan förser barnen med lakan, kudde och filt, och under vinterhalvåret även en sovsäck.
Avdelningarna samarbetar genom dagliga gemensamma öppningar och stängningar men ibland också genom gemensam undervisning. Genom samarbetet mellan avdelningarna lär barnen känna barn och pedagoger från andra avdelningar vilken främjar gemenskapen och tryggheten på förskolan.
Kontakt Nybrostrands förskola
POSTADRESS: Nya Rådhuset/Utbildning, Österportstorg 2, 271 80 Ystad
BESÖKSADRESS: Nattviolsvägen 4, 271 71 Ystad
E-post: nybrostrandsforskola@ystad.se
Dokument
Vår verksamhet regleras av flera dokument som tagits fram på nationell och lokal nivå. I dem kan vi finna både inspiration, kunskap och tydliga krav.