Babysimskola

Vårens babysimskola har startat och platserna är fullbokade. Höstens kurs planerar att starta i september, titta in i slutet av sommaren för vidare information.

Pappa badar med bebis i bassäng

Våren 2020

Babysimskola skapar samvaro mellan förälder och barn, ger vattenvana, skapar respekt för vatten och gör familjen trygg tillsammans i vatten.

 

Datum och tider

Vårens babysimskola startar fredag 10 januari och varar till fredag 24 april. Kursens 10 tillfällen är utspridda över terminen och följande datum gäller:

10 januari
24 januari
31 januari
14 februari
21 februari
6 mars
13 mars
27 mars
3 april
24 april

Det finns två klockslag att välja på:

  • Kl. 12.00-12.30

  • Kl. 12.40-13.10

 

Ålder

Babysimskolan riktar sig endast till nybörjare. Barnet ska vara 3-12 månader gammal (minst 3 månader gammal och läkt navel vid första tillfället). Varje grupp består av 12 barn plus maximalt två badande vuxna per barn.

 

Boka och betala

Platserna släpps måndag 9 december kl. 12.00. Priset är 1000 kr för 10 gånger och då ingår endast tiden under babysimskolan. Bokning och betalning görs direkt via en anmälningssida, klicka på länken längst ner.

De 12 platserna plockas bort för varje fullbordad bokning med betalning som sker, så det är först till kvarn som gäller. På anmälningssidan måste man börja med att skapa ett kundkonto, men detta är förstås gratis. Skriv ut bokningsbekräftelsen som mailas till angiven adress och visa upp den vid kursens första tillfälle.

Vid problem inne på bokningssidan hänvisar vi till kundservice under flikarna längst upp på sidan!

 

Information inför första tillfället

  • Vid uppvisande av bokningsbekräftelse i receptionen vid första tillfället får familjen ett armband som fungerar som passage i grindarna, lås till skåpet och passage in till Multibassängen.

  • Armbandet börjar fungera i grindarna 30 minuter innan lektionen startar.

  • De två instruktörerna jobbar enligt ett rullande 3-veckorsschema och kan variera från vecka till vecka.

  • Barnet ska använda blöjbadbyxor eller badblöja som sluter tätt kring både midja och ben. Det finns badblöjor (20 kr) och blöjbadbyxor (140 kr) att köpa i receptionen.

  • De vuxna som ska bada måste duscha och tvätta hela kroppen innan bad, men barnet behöver inte duscha eftersom små barn lätt kan bli nerkylda.

  • Tänk på att ha en varm handduk till barnet som täcker hela kroppen.

  • Efter badet ska blöjbadbyxor/badblöja tas av direkt för att förhindra nerkylning.

  • Babysimskolan är helt och hållet på barnets villkor, anpassa deltagandet efter barnets sinnesstämning. Försök se till att barnet har sovit och ätit innan lektionen för att få bäst förutsättningar till en mysig stund. Stressa inte till lektionen, detta påverkar barnet på ett negativt sätt. Ta det lugnt och kom till lektionen när ni är färdiga.

 

Varmt välkommen till Ystad Arenas babysimskola!

Publicerad 2017-02-21, Uppdaterad 2020-02-26

Kontakt

Ystad Arena Bad

Fridhemsgatan 27
271 45 Ystad

 

Reception
ystadarena.bad@ystad.se
0411-57 73 37

 

Johan Hägg
Verksamhetschef
Ystad Arena och idrottsanläggningar
johan.hagg@ystad.se
0411-57 73 10

Borttappade saker

Avvikande öppettider och information

Stängt p.g.a. underhållsarbeten 1-14 juni.