Fritid LSS & SoL

Här hittar du information om våra aktiviteter för personer med funktionsvariation med LSS- och SoL beslut i Ystad kommun.

Inom kommunens verksamhet erbjuds fritidsaktiviteter för personer med funktionsvariation. Det är viktigt med en meningsfull fritid där tillgängliga aktiviteter och rekreationsinsatser finns.

Aktuellt

Fritiden är nu igång under kontrollerade former.

Grunden är ett härligt café där man har en planerad aktivitet varje träff samt en planerad måltid. Träffar kvar detta år är 28 september 11 oktober 25 oktober 8 november 22 november 6 december.

Bowlingen är igång på O’Learys i ystad. Det är varje Torsdag. Dem öppnar upp för oss en timme innan öppningen för vi ska ha möjligheten och få bowla. Tider för denna aktivitet är 16.00-17.00.

Häng med oss ut är ett samarbetsprojekt mellan socialpsykiatrin och Friluftsfrämjandet. Syftet med projektet är att skapa möjligheter för personer med psykisk ohälsa att komma ut i naturen. Tyvärr är vår grupp full för tillfälligt.

Vi har ett samarbete med ”Sydöstra Skånes samarbetskommitté” (SÖSK) där vi bjuder in respektive kommunerna till våra aktiviteter.

Simrishamn kultur och fritid bjuder in på en Halloweenfest
28/10 klockan 17.00-22.00
Allaktivitetshuset, skolvägen 23 i Gärsnäs.

Vi har planer att våra invånare i Ystads kommun ska få möjligheten och önska aktiviteter och det är bara och skicka in till mailen nedan

Har ni några frågor så hör bara av er via telefon eller lägg ett mail.

herman.johansson@ystad.se
076-607 47 24

Ta väl hand om er!

Vill du ha ett stimulerande och utvecklande extrajobb?

Vi letar efter dig som vill arbeta några timmar i veckan eller månaden med att stötta en person med funktionsvariation till en aktiv, social och meningsfull fritid. Som ledsagare, avlösare eller kontaktperson stöttar du en person med funktionsvariation på olika sätt, men med målet att personen ska kunna delta i fritidslivet, samhällslivet som alla andra. Dina arbetstider är förlagda på vardagar, kvällar och helger.

Just nu söker vi personer som vill ha uppdrag som kontaktperson.
Söker speciellt efter dig som kan använda tecke som stöd, och dig som är intresserad av japansk kultur med cosplay och manga-anime litteratur.

Kontakta Lena Jakobsson på mailadress: Lena.jakobsson@ystad.se
eller på telefon: 0411-57 72 77

Publicerad 2020-01-09, Uppdaterad 2022-09-26

Kontakt

Herman Johansson
Fritidsassistent
0766 - 07 47 24