bank-note-209104_1280.jpg

Finansiering

Vägen till pengarna

Innovationscenter Landsbygd och Europa direkt har gjort en översikt "Vägen till pengarna"

Var finnns pengarna för energi och klimatinsatser?

Länsstyrelsen har gjort en sammanställning.

Tillväxtverket

Här hittar du finansiering genom Tillväxtverket

Utveckling Skåne

Under fliken affärsutvecklingscheckar hittar du checkar att söka för exempelvis internationalisering och digitalisering.

Jordbruksverket

Du som har en innovationsidé kan söka projektstöd för att genomföra ett innovationsprojekt som får betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen. Läs mer och ansök på jordbruksverkets hemsida.

Länsstyrelsen Skåne

Du kan söka stöd för olika typer av investeringar som till exempel främjar utveckling av verksamheter eller bidrar till nya jobb på landsbygden. Här hittar du stöd till företag

Stiftelser - Information

Länsstyrelsernas gemensamma stiftelsedatabas är till för dig som söker efter en viss stiftelse eller som söker efter stiftelser med ett visst ändamål, t.ex för att söka stipendier och bidrag. Klicka här för att söka i stiftelsedatabasen.

Publicerad 2021-03-11, Uppdaterad 2023-07-06

Mer information

Fler möjligheter till finansiering:

För att som företag få mer konkret hjälp finns flera olika nätverk som arbetar med att hjälpa företag att söka EU-bidrag. Ett är Enterprise Europe.

Bidrag ur stiftelse

Det finns möjlighet att söka bidrag eller stipendier ur stiftelser. Länsstyrelsen har ett register över samtliga registrerade stiftelser i Sverige där Du kan se vilka stiftelser som finns, deras ändamål, kontaktpersoner mm.

Är Du intresserad av att få information om andra stiftelser/fonder/bidrag vg se bifogade länkar (öppnas i nytt fönster)