RSS

Källans blogg


Elever på besök

Publicerad: 2020-05-27 14:09

Äntligen har några elever fått besöka Källan! Elevråden på Östra skolan och Blekeskolan fick en rundvandring den 14/5. Alla var mycket nyfikna och tyckte att är det var spännande att få komma in och titta på klassrummen, matsalen, slöjdsalarna och musiksalen. De berättade om den pampiga trappan i Navet, elevskåpen och alla fina lekredskap som redan är på plats. Någon elev berömde även färgsättningen som genomsyrar hela skolan. Det är härliga gröna, blå och lila färger. 

                                                                                                                   

Hemkunskap

Elevskåp

Trappa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Invigning av utkiksplats

Publicerad: 2019-04-02 14:20

I förmiddags var det officiell invigning av utkiksplatsen, Källans version av "första spadtaget". Barn från Marielund, elever från Östra och Blekeskolan, ordföranden från respektive Samhällsbyggnadsnämnden och Kultur och utbildningsnämnden närvarade tillsammans med övrig personal från verksamheterna, press och Skanska. 

Det blev en fantastisk stund där barn från Marielund drog i rosetten och elever tog de första fotona med KällaniPaden. Skanska hade ordnat så fint med olika stationer för barnen och eleverna att gå runt på; de fick bland annat testa bygghjälmar, sitta i en grävmaskin och ta del av de 3D-filmer som tagits fram. Se nedan. 

Kika på vårt instagramkonto för fler bilder från dagen: Källans instagramkonto 

Tack Skanska för ett fint arrangemang!

 


Press

Publicerad: 2019-02-18 12:50

Efter workshopen kring konstnärlig utsmyckning publicerade Ystads Allehanda en trevlig artikel!

Elever i tidningen