RSS

Källans blogg


Invigning

Publicerad: 2019-04-02 16:21

Då är Källan formellt invigd och några förskolebarn fick "klippa bandet".                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barn och elever från Marielunds förskola, Östra - och Blekeskolan fick lyssna på olika talare, testa hjälmar, provsitta en grävmaskin och mycket mer. Vi tittade också på en film som visade hur Källan kommer att se ut när den är klar. Det finns nu en plattform som ska underlätta när vi vill komma och följa bygget och där vi lätt kan sätta våra "paddor" när vi fotar. En liten extra överraskning var att vi blev bjudna på glass på eftermiddagen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Invigning av utkiksplats

Publicerad: 2019-04-02 14:20

I förmiddags var det officiell invigning av utkiksplatsen, Källans version av "första spadtaget". Barn från Marielund, elever från Östra och Blekeskolan, ordföranden från respektive Samhällsbyggnadsnämnden och Kultur och utbildningsnämnden närvarade tillsammans med övrig personal från verksamheterna, press och Skanska. 

Det blev en fantastisk stund där barn från Marielund drog i rosetten och elever tog de första fotona med KällaniPaden. Skanska hade ordnat så fint med olika stationer för barnen och eleverna att gå runt på; de fick bland annat testa bygghjälmar, sitta i en grävmaskin och ta del av de 3D-filmer som tagits fram. Se nedan. 

Kika på vårt instagramkonto för fler bilder från dagen: Källans instagramkonto 

Tack Skanska för ett fint arrangemang!