RSS

Källans blogg


Blekeskolans elever - december

Publicerad: 2019-12-19 08:50

Nu har vi varit på Källan och tagit lite bilder för sista gången 2019. Det går verkligen framåt! De håller på att bli klara med byggnaden men allt inomhus kommer att ta lång tid. Det är ungefär ett år kvar tills vi kan börja där. Skolan känns väldigt stor! Det är fortfarande många byggmaskiner kvar. Rastgården är inte alls klar och där är bara en massa grus och sand. Det kommer finnas olika avdelningar till olika åldrar. Förskolans avdelning är den som de kommit längst med. Vi tror att det kommer bli kul att gå där för den är så stor och mer modern än Blekeskolan. Det kommer bli Ystads modernaste skola!//Tage

 

Röd tegelbyggnad med byggställning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hoppas att Källan blir cool. Vi undrar hur det kommer kännas att ha skåp, nya klassrum, ha idrott på arenan, vilken färg alla väggar kommer vara i och hur skolgården kommer se ut. Vi undrar också hur många som kommer gå på skolan, om det behövs fler lärare och hur det känns att gå på en skola från förskolan till 6:an. //Johanna & Sofia

 

GOD JUL på er alla önskar åk 5 


Blekeskolans elever - november

Publicerad: 2019-12-05 20:32

Nu finns det en byggnad och den är jättestor! Vi har börjat fundera på hur vi vill att skolan ska invigas när den är klar. Vi ger förslag på våra klassråd och sen ska elevråden på skolorna tillsammans med rektor Kina bestämma hur det ska bli. Det ska bli roligt men det känns fortfarande som det är länge till det är dags ...

Elin och Bob berättar såhär: När vi fotade Källan så hade de tagit bort många byggställningar. De har kommit långt och nästan hela själva “Skolan” känns klar. De har byggt fönster och nu har de inte så mycket kvar att bygga på skolan. Byggarna har byggt innertaket och trappan, det kunde vi se när vi kikade in. Grävmaskinerna har gjort mycket på skolgården och det såg ut som att det kan bli en jättefin skolgård. 

 

Skolbyggnad röd tegel                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

Skola och grävmaskin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De håller på att bygga en stor trappa och bygga klart undervåningen. De håller också på att gräva och bygga lekplatsen. Vissa fixar på taket med något. De har kommit långt på utsidan men det är väldigt mycket inredning som tar tid, berättar Oliver J.

                                                                                                                            

 


Workshop

Publicerad: 2019-11-10 21:23

Elevråden på Östra skolan och Blekeskolan var på workshop den 7/11 kring den konstnärliga utsmyckningen av Källan. Vi fick träffa Adam som arbetar på Moderna museet i Stockholm. Han hade filosofiska samtal med eleverna som ledde in på tankar kring universum. 

 

Samtal om universum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samuel som är elevrådsrepresentant från Blekeskolan skriver såhär: 

Vi pratade om de två olika norska konstnärerna som ska göra konst till Källan. En gör mer skulpturer och en annan gör färgglada målningar. Vi kommer att ha en målning i taket där navet är och kanske lite saker som hänger ner från taket. Målningen kommer att likna universum och färgerna som inspirerat konstnären kommer från en regnbågsbläckfisk. Vi fick också testa att måla universum med hjälp av vattenfärger, salt och diskmedel. 

 

Regnbågsbläckfisk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måla med salt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vi kommer också att få skulpturer på skolgården som är som en blandning av olika djurs kroppsdelar och där kan man gömma sig om det regnar. En av dem ser ut som en bläckfisktentakel och man kanske kan använda det som en klättervägg?

                                                                                     

 


Blekeskolan

Publicerad: 2019-11-04 17:00


Säkerhetsarbetet på Källan

Publicerad: 2019-08-30 15:15

Uppmärksamma läste kanske en notis i Ystads Allehanda där Arbetsmiljöverket under en flygande inspektion noterat säkerhetsbrister på Källanbygget.


Hej!

Publicerad: 2019-08-30 15:13


Blekeskolans elever - maj

Publicerad: 2019-06-03 14:28

Kategorier: Elever08, Byggprocess

Invigning

Publicerad: 2019-04-02 16:21Blekeskolans elever - mars

Publicerad: 2019-03-25 14:19

Kategorier: Elever08, ByggprocessBlekeskolans elever

Publicerad: 2019-02-03 13:27


Uppdatering

Publicerad: 2019-01-31 12:29